patates haşladım canım. nane limon çayı falanda içiyorum.daha iyiyim sanki.(nane limon çayı benim sütümü arttırdı arkadaşlar 3 gündür içiyorum göğüslerim dolu dolu oldu)Muz, haslanmis patates fln ye cnm bide bol sivi evet..malesef uzakta olmanin dezavantaji..
patates haşladım canım. nane limon çayı falanda içiyorum.daha iyiyim sanki.(nane limon çayı benim sütümü arttırdı arkadaşlar 3 gündür içiyorum göğüslerim dolu dolu oldu)
Gecmis olsun cnm allah sifa versin insallah degerler duser...bende 5 aylik oldugunda baslamak istiyorum ek gidaya..oncesi erken geliyor
Ben ilk uzun bir ipi avizeye bagladim ucuna da oyuncak bagladim yatagimin ustunde biraktim onunla oyalanuyordu o yuzden halimin yarayacagindan emindim sende bir dene istersen bu arada ulasamayacagi sekilde bagla bir de avizem kagit avizelerden dusme tehlikesinde zarar vermeyecek cinstem yani nereye bagladigina dikkat et
HAZİRAN annesiyim. çaresiz kaldığım bi konuda tavsiyelere ihtiyacım var.
oğlum huysuz bir bebek, aslında huysuzluğu açlığından. karnı iyice doyunca sakin.
3. kez mastit olduğum için bir iki gündür sütümü sağarak verdim. sütüm genelde 40-60 cc arası.
emzirirken günde 2 kere mama veriyordum çok ağladığı için. en son cumartesi gittiğimiz dr. bana süt arttırıcı tavsiyelrde bulundu. kesinlikle mama verme dedi. 1 haftalıkken gittiğimiz başka dr da mama verme demişti.
dr. un dediklerini uyguluyorum. sürekli yiyip içiyorum. kendimi motive ediyorum. ama oğlum doymuyor. demin uzun uzun emdirdim. memelermi sıkı sıka son damlasına kadar vermeye çalıştım. ama gene oğlum açlıktan ağlıyor. elini emiyor.
çevremdeki herkes bol bol emzir gelecek, artacak mama asla verme diyor.
zaten doymadığı için sık sık emziriyorum. ama gene yırtınarak ağlayınca mama veriyorum mecburen. çaresiz kaldım.
ne yapmalıyım? sizlerden bu durumu yaşayan oldu mu?
inş benimde yakın zamanda durumum düzelir. çocuk fazla kilo da alamamış. sütümün yetersiz olduğu belli.
ilk hafta 90 gr almıştı. sonraki hafta mama çok az verdim. 20 gr almış.
son durumda 350 gr anca almıiş toplamda. günde 2 kez de mama veriyorum. bazen daha fazla.
3790 doğdu şimdi 4160. minnacık. kıyafetleri falan aynı hep. gelişmedi çocuk
kızına konuşkanlığından bir maşallah. sana kilo değişkenliğinden ayrıca bir maşallah. ben tatlıyı azaltmaya çalışıyorum, gerçi karpuz pek çok tatlıya taş çıkartıyor ama.dün tartıldım eski kiloma döndüm diyebilirim ama göbek yerinde. bir de hiçbir yere sığmayan göğüsler var.normal kadın olmaya daha var ama azimliyim. ev işlerinden zaman kalırsa bu konuya da eğileceğim
kızlar bir sorum var
3 gündür çok hastayım. afedersiniz ishal var ve istifrada ediyorum.
oğlumu sadece emzirdiğim için doktorada gitmedim
ama bugün oğluma bile bakamayacak haldeyim.
elim ayağım tutmuyor. hastaneye gidersem ishalden dolayı serum takılacak.
serum emzirmeme engel olur mu?
Merhaba kızlar
İnanın içimden hiç yazmak gelmedi Selim bebekten sonra yine tat yok ama bi yerlerden başlamak lazım...
Benim oğlum 1 nisan doğumlu doğuştan gelen upj darlığı denen bir böbrek sorunu var şimdilik ameliyat gerekmiyor ama düzenli takip ediliyor ultrasonla kontrol ediyorlar,bir dahaki takip ağustosun ilk haftası en son kritik değer sınırındaydı inşallah kritik değerin altına düşer de kurtuluruz dularınızı eksik etmeyin Yiğit Ali'm için.
Çocuk nefroloğuna gidiyoruz bir profesor işinde çok iyi. Ona sünnet mevzunu daniştım çünkü bu durumdaki çocukların idrar yolları enfeksiyonu olmaması lazımmış. Bana kesinlikle genel anestezi olmalı dedi ayrıca 6 aydan önce de narkoz tehlikeli 6 ayı geçsin olabilir dedi. Çünkü 6aydan sonra normal yetişkinle aynı risk değerine ulaşıyormuş genel anestezi.
Uyku düzeni ile de ilgili doktora gittiğimde sordum bir hafta çok güzel gündüz uykusu var bir hafta yok dedim. O da bana ona uykuyu hatırlatıcak birşey ayarla dedi. Bu bir müzik olabilir bir oyuncak olabilir dedi. Ben de çeşitli yollar denedim işe yaramamıştı ama son bir buçuk haftadır gündüzleri güzel uyuyor. Onu da şöyle başardım. Normalde hep dik durur kucağımda emzirme dışında yan durmazdı. Ben de yan yatırıp ağzına emzik verdim ve kollarımda hafifçe salladım. Ne zaman uymasını istesem aynı pozisyonda uyutuyorum beş dakka sonra da yatırıyorum yatağına maşallah uyuyor. Yan yatmak ve emzik yani bizimkisi için uyku hatırlatması oldu.
Bir de ek gıda konusunda doktorlar acele edilmemesini söylüyor, çocuğun oturmaya başlaması ek gıda için uygun zaman olduğunu gösteriyormuş, mide ve bağırsaklar ondan önce hazır olmuyormuş diğer besinleri hazmetmeye.
çok geçmişolsun canım...kızlar bir sorum var
canım nasıl dayandın 2 saat ben ağlayıp da biyerine bişey olcak die çok korkuyorum..çok çok geçmiş olsun canım bebeğin inşallah şifa bulur,
bnede kızımı kolumda emziği vererek salıyodum uyuyodu 10 dk sonra,
son 1 haftadır öyle kasıyoki kendini, ciğerlerini koparacak kadar da bağırıyo,
o kadar tepem atıyoki ne yapacağımı bilemiyorum o an,
dün bi tanıdığım, emzir altını değiştir biraz oyna sonra bırak yatağına ağlasa da alma uyur,
sonra kendi başına uyumaya başlar dedi,
bu sabah denedim, ben evi temizledim banyo yaptım, 2 saat boyunca hiç susmadan ağladı,
yorulmadı da, bi de kucağıma alınca bi afralar tafralar yaptı acıkmıştı mememi almadı, biberonda mama yaptım
onu hemen aldı, bana atarlandı belli ki ayşe hatun
benim hamilelikteki kilolar hep ödemdi zaten canım, ödem giti ama ayaklarım 2 numara büyük kaldı,
hiçbir ayakkabım olmuyo, yüzüklerim de olmuyo parmaklarım da genişledi malesef,
göbeğim için aldığım korseyide hiç takmadım zaten
göğüslerim eskidende büyüktü benim, alışkınım ben
biri ev işi mi dedi ??????????
ayşe hanım ev işi yapmaya izin verirse ancak öyle
yada o ağlıyo ben vicdanımın sesini bastırarak ev işi yapıyorum bugün olduğu gibi
canım geçmiş olsun, emzirdiğini söylersen ona göre verirler inşallah
çok çok geçmiş olsun canım bebeğin inşallah şifa bulur,
dün bi tanıdığım, emzir altını değiştir biraz oyna sonra bırak yatağına ağlasa da alma uyur,
bu sabah denedim, ben evi temizledim banyo yaptım, 2 saat boyunca hiç susmadan ağladı,
yorulmadı da, bi de kucağıma alınca bi afralar tafralar yaptı acıkmıştı mememi almadı, biberonda mama yaptım
benim hamilelikteki kilolar hep ödemdi zaten canım, ödem giti ama ayaklarım 2 numara büyük kaldı,
hiçbir ayakkabım olmuyo, yüzüklerim de olmuyo parmaklarım da genişledi malesef,
göbeğim için aldığım korseyide hiç takmadım zaten
göğüslerim eskidende büyüktü benim, alışkınım ben
biri ev işi mi dedi ??????????
ayşe hanım ev işi yapmaya izin verirse ancak öyle
yada o ağlıyo ben vicdanımın sesini bastırarak ev işi yapıyorum bugün olduğu gibi
canım geçmiş olsun, emzirdiğini söylersen ona göre verirler inşallah
avizeye bağlama olayını bende deniycem süper fikir bebeci
benimde yatk odamda japon feneri var inşallah onu düşürmeden çıngırak takarım
canım bende bebeğime hem kendi sütümü hem de devam sütü veriyorum biberonla,
mama verrirken de kendini kötü hissetme bence,
çocuk aç kalıp huzursuzlanınca uyuyamıyoda bebek, ve ileride de çok saldırgan oluyolar,
ablam ilk 6 ay diretti anne sütü diye, sütü de olsa emzirsin sütü de pek yoktu, yiğenim gün boyu ağlardı yavrum,
ağlaya ağlaya aç aç uyurdu, ağlayarak da uyanırdı, şimdi de yemek yemez,4 yaşında, ablamın canına okuyo
bana çocuk doktoru ilk gün hastanede önerdi mama vermeyi, sarılık olmaması için,çok şükür olmadı da
çok güçlü ememediği için besinsiz kalmasın demişti ve meme başlarım ilk zamanlar çok büyük ve sertti zor ağzına sokuyodum kızımın, ağzına alabildikten sonra meme başını yumuşatana kadar yoruluyodu,
önce mememi verdim, doymadığını hissedince de mama veriyodum,
ve heerkesin dediği gibi 'sık sık emzir sütün gelir' lafının aksine göğsümü dinlendirince ve uykumu alınca sütüm oluyo benim,
biberona alışırsa memeyi almaz dediler öyle de olmadı, açsa ikisini de alıyo bebiş,
neymiş biberonda çok çok akınca memeyi emmek zor gelirmiş bu da yalaaaaaaaaaaannnn,
yenidoğan biberonların ucu zaten çok küçük çocuğun çekmesi gerkiyo bitirmek için,
bebeişinin doyup doymadığını en iyi sen anlarsın, kimseye göre hareket etme,
çok az kilo aldı diyosun zaten, demekki yetmiyo çocuğa, aç bırakma yavruyu aman aman
benimde ilk hastanede aldı çocuk mamayı. ilk günler hiç sütüm yoktu. dediğin gibi benimde sanki dinlendikçe bekledikçe daha çok sütüm oluyor. inatla mziriyorum emzirdikçe çoğalıyor diyenler için. boş boş emziriyorum o kadar yaraya rağmen.
emzirme kampı diye bişi varmış. onu denicem sonra rahat bi şekilde mamayı vercem. kimseyide dinlemicem :) devam sütünün mamadan farkı var mı. daha mı iyi
avizeye bağlama olayını bende deniycem süper fikir bebeci
benimde yatk odamda japon feneri var inşallah onu düşürmeden çıngırak takarım
canım bende bebeğime hem kendi sütümü hem de devam sütü veriyorum biberonla,
mama verrirken de kendini kötü hissetme bence,
çocuk aç kalıp huzursuzlanınca uyuyamıyoda bebek, ve ileride de çok saldırgan oluyolar,
ablam ilk 6 ay diretti anne sütü diye, sütü de olsa emzirsin sütü de pek yoktu, yiğenim gün boyu ağlardı yavrum,
ağlaya ağlaya aç aç uyurdu, ağlayarak da uyanırdı, şimdi de yemek yemez,4 yaşında, ablamın canına okuyo
bana çocuk doktoru ilk gün hastanede önerdi mama vermeyi, sarılık olmaması için,çok şükür olmadı da
çok güçlü ememediği için besinsiz kalmasın demişti ve meme başlarım ilk zamanlar çok büyük ve sertti zor ağzına sokuyodum kızımın, ağzına alabildikten sonra meme başını yumuşatana kadar yoruluyodu,
önce mememi verdim, doymadığını hissedince de mama veriyodum,
ve heerkesin dediği gibi 'sık sık emzir sütün gelir' lafının aksine göğsümü dinlendirince ve uykumu alınca sütüm oluyo benim,
biberona alışırsa memeyi almaz dediler öyle de olmadı, açsa ikisini de alıyo bebiş,
neymiş biberonda çok çok akınca memeyi emmek zor gelirmiş bu da yalaaaaaaaaaaannnn,
yenidoğan biberonların ucu zaten çok küçük çocuğun çekmesi gerkiyo bitirmek için,
bebeişinin doyup doymadığını en iyi sen anlarsın, kimseye göre hareket etme,
çok az kilo aldı diyosun zaten, demekki yetmiyo çocuğa, aç bırakma yavruyu aman aman
canım süt konusunda kimseyi takma bence bebeğin gelişim grafiği sana yeterli derecede bilgi verecektir.
ben de gebelik şekeri çıktığı için bebek doğar doğmaz mama verdiler. benim sütün gelmesi 1 haftayı buldu.
bu süre içerisinde önce emzirdim doymadığını anladığım anda mama verdim. oda günde 2 yada 3 kere 1 ölçek.
sonraları süt artırıcı çaylar komposto vs derken biraz arttı. ilk 15 gün anne sütü +mama sonraki 15 günde sedece anne sütü
verdim. bebek büyüme atağı geçirdiği dönemlerde daha çok emerdi beni. benim kv. başıma dikilir süt bittimi diye sorardı bebek her ağladığında. bende galiba sütüm yetmiyor diye verirdim mamayı arkasından kusmalar midede ne var ne yoksa çıkardı.
buna rağmen çamaşırımı ıslatacak kadar sütüm yok.
2.5 aylık olunca kestim mamayı. son 15 gündür sadece anne sütü veriyorum. kv ile bugün kontrole gittik.
bebeğin kilosu iyi dedi doktor. şükür duydu artık. memeden süt gelmiyor mu diye sormaz.
sen sen ol kendini kasma olan sütte gidiyor. mama vermen gerekirsede emzirebildiğin kadar emzir.
birde ben geceleri 1 defa uyuyup 3 yada 4 saat gibi bir zaman bebeği emzirmedeiğimde
mememin birini sağıyorum diğerini emziriyorum. sağdığım sütü o günün akşamı süt üretimi
azaldğında içiriyorum.
bol sütlü günler
hoşgeldiin
bakıcı konusu benim de kafamı karıştırıyor: ben yabancı bakıcı istiyorum sebep rahatıma düşkünlük yatılı olsun, akşam iş çıkışı elimde bebekle yemek yapmıyım, haftasonu ev temizliğine yardım edilsin, diş çıkarırken gece bebeği sallamak için birine ihtiyaç var falan:iki bakıcı buldum biri yan komşumus, bebek uykusundan uyandırılıp taşınmayacak, tecrübeli anne.evde bir oğlu var oh mis gibi kardeş, temiz,güzel yemek yapıyor, dinç. her iki durumda da olumsuz olan ben ocakta işe başlayacağım ama her iki bakıcı-yardımcı adayı da şu anda boşta yani kapılabilir. sanırım ben yabancı olan -aslen türk ama yurt dışından gelecek-ile eylülde başlayacağım
önerileriniz tecrübeleriniz
kızlar bir sorum var
ben yarım gün çalışıyorum ve sanırım ben de karşı komşumla anlaşıcam ama eve gizli kamera koymayı düşünüyorum bir de işe başlayacağım gün değil de biraz erken başlatacağim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?