Cnm bende 1 nisanda dogum yapgim benim oglumda ayni sekilde elleri agzindan cikmio denemek amaciyla parmagimi veriorum emmio damaklarina surtuo ve guldugunde ses cikario baya baya normaldir herhalde buyuolar çünkü. Buyuk oglumunda 4 aylikken başlamıştı bole 10 aylikti disi ciktiginda.
Bende daha dun adet oldum ve kilolarimin hicbirini veremedim ins. Verebilirim
Daha bursAdayim annem hastaneden cikti 1.5 aydir burdayim esim artik gel dio buyuk oglumda halasinda dagildik ailemi toplamam lazim.bu sitresin icinde sutum bitme noktasina geldi mama vermeye basladim.bikac gundur zurekli sivi almaya çalışıyorum insallah normal donerim fazlaydi sutum sagabiliodum bile simdi kuzumu doyuramiorum..
benim kız doğduğunda 1 tane dişi vardı agzında cektırdık.2.ayında salyalanmaya basladı daha 3 aylık olmadan 2. dişide cıkardık.şimdi yıne aynı salyalardan tsörtlerı hep ıslak hayırlısı bakalım bu hızla bız 2 seneye 20lık dıslerıde cıkartırız.
bu arada ben 13 martta doğum yaptım arada kızıma mamada verıyorum.ama hala adet olmadım
kızına konuşkanlığından bir maşallah. sana kilo değişkenliğinden ayrıca bir maşallah. ben tatlıyı azaltmaya çalışıyorum, gerçi karpuz pek çok tatlıya taş çıkartıyor ama.dün tartıldım eski kiloma döndüm diyebilirim ama göbek yerinde. bir de hiçbir yere sığmayan göğüsler var.normal kadın olmaya daha var ama azimliyim. ev işlerinden zaman kalırsa bu konuya da eğileceğimcanım gönlünü ferah tut Rabbim 2. bebişi de en hayırlı zmanda verir inşallah
kün fe yekün !
bende 23 nisanda doğum yaptım, 3 gündür salyalanmaya başladı kızım,
ağzı da köpürüyo, çene 1500 maşallah, uyurken bile söyleniyo kendi kendine
bende olmadım endişelendim gebelik testi bile yaptım,
anne sütü korur diyolar yaaa, umarım bi kaza olmaz
hamileyken bu kadar yemiyodum ben yaa, resmen canım herşeyi istiyo, 106 ile doğuma gitmiştim, ilk 1 ay 86 ya düştüm,
sonra bi iştahım açıldı şimdi 92 oldum tekrar
süt sıkıntısı çekenler google a emzirme kampı yazın sütü arttıran tek şey bu bol sütler...
slm kızlar tatilim bitti kürkçü dükkanına geri döndüm..tatilde arada girmeye çalıştım ama telefondan pek başarılı olamadım..şimdi bi bakıcı bulmam lazım işim çok zor((benim oğluşum da elleri sürekli ağzında ve salyalı salyalı geziyor ben ellerini fark ettiği için ağzına aldığını ve dolayısıyla ağzının suyunun aktığını düşünüyorum diş çıkaracağını düşünmüyorum gerçi bizimki şimdiden dönmeye niyetli diş çıkarırsa da sürpriz olmaz
canım söylediğim gibi aynı saatlerde aynı şeyleri yapmak önemli. biraz ısrarcı olup pes etmemek lazım. ben artık saate göre uyutuyorum kızımı. kaçta uyuyup kaçta uyanacağı belli. tabi tek başıma olsam ben de pes ederdim ama annem benim bıraktığım yerden bayrağı devraldı :)
ben de gündüz uykusunda sorun yaşıyorum,öğle uykusu saat 3 e doğru kayıyor. tatilde açık havada hamakta 3 3 buçuk saat uyuyan bebek evde uyumuyor gündüzleri. kendi de helak oluyor.çok yorulunca akşam 8 de gece uykusuna yatıp sabah 5 te dikilyor başımıza.her gün 12 de yatağına yatırıp dönenceyi izletiyorum.masal okuyorum. 1 buçuk saat uğraşıp pes ediyorum.bazen beşikte de sallıyorum hemen dalsa da 10 dakikada uyanıyor
kısmet, buna da şükür
local anestezi,sünnetçide, bezledik,3 gün köpük bardak kesip koyduk,çişini yaptığında yara yeri yandığından mızmızlandı,çişini tutmaya ve altı açıldığında yapmaya başladı. calpol verdik ilk gün. o gece 8 saat kesintisiz uyudu.antibiyotikli yara mrerhemi sürdük.ben de antibiyotik kullnıyordum o da süte geçmiştir.bardakla uğraşmak biraz uğraştırıyor dolayısı ile yan dönmüyorsa işiniz daha kolay. benimki işlem esnasında çok ağladı keşke genel yaptırsaydık dedik biz ama başka bebekler ya uyumuş ya da oyun oynamış işlem esnasında yani sorun benimkinin nazlı oluşu.
kolay gelsin
ooooooooooooooooo
çok erken değil mi, ben daha su bile vermedim;gerçi vermek istiyorum da benim tembelliğim, emzirmek kolay geliyor, meyveleri ağzına değdiriyorum, geçen gün kavunu resmen emdi. bizim de başlama zamanımız gelmiş yani.hem belki sıvı kaka sorunumuz da azalır biraz.
ooooooooooooooooo
çok erken değil mi, ben daha su bile vermedim;gerçi vermek istiyorum da benim tembelliğim, emzirmek kolay geliyor, meyveleri ağzına değdiriyorum, geçen gün kavunu resmen emdi. bizim de başlama zamanımız gelmiş yani.hem belki sıvı kaka sorunumuz da azalır biraz.
canım akşamları 8de uyuyo. gece 2 defa uyanıyo, sabah da 6,30-7 gibi kalkıyo. sonra 8'e kadar oynuyoruz tekrar uyuyo. 1-1,5 saat uyuyo bu arada. öğle uykusu da 12'de. bi de ikindi vakti 4-4,30 gibi uyuyo. yine 1-1,5 saat gibi sürüyo.canım peki hangi saatlerde uyutuyosun kızını??
sabah kaçta kalkıyo gece kaçta yatırıyosun??
çok geçmiş olsun. serumu ona göre vereceklerdir. bence ihmal etme.kızlar bir sorum var
3 gündür çok hastayım. afedersiniz ishal var ve istifrada ediyorum.
oğlumu sadece emzirdiğim için doktorada gitmedim
ama bugün oğluma bile bakamayacak haldeyim.
elim ayağım tutmuyor. hastaneye gidersem ishalden dolayı serum takılacak.
serum emzirmeme engel olur mu?
bence sütün en büyük düşmanı stress ve uykusuzluk. benim süt sorunum olmadı ama geceler boyu uymayan bir bebeğim vardı. bebeğine senle birlikte bakabilecek biri olsun yanında ve moralini yüksek tut.bulgur yada helva-pişmaniye ile süt artıyor evet ama besin değeri de artıyor mudur diye düşünmüşümdür hep.belki emzik kullanabilirsin.sarılık değerleriniz normalse mamayı kesebilirsin ama bence bebeğinin açlıktan ağladığına eminsen emzirmeye devam ederek yetmeyen kışı mamadan takviye edebilirsin bence.bir de gündüz ağlamasına bir şekilde tahammül edebilirsin mamayı sadece gece verip kendin dinlenmek suretiyle sütünü arttırabilirsin.
bunlar sadece düşüncelerim tavsiye bile değil yani. bebeğinin neye ihtiyacı olduğunu en iyi sen hissedersin sadece yolun başındasınız ve ikinizin de biraz kafası karışık
canım akşamları 8de uyuyo. gece 2 defa uyanıyo, sabah da 6,30-7 gibi kalkıyo. sonra 8'e kadar oynuyoruz tekrar uyuyo. 1-1,5 saat uyuyo bu arada. öğle uykusu da 12'de. bi de ikindi vakti 4-4,30 gibi uyuyo. yine 1-1,5 saat gibi sürüyo.
bizimki emzik bağımlısı gibi bişey olmuştu bi ara. artık emziği uyuyacağı zaman veriyorum. emziği alınca gözler gidiyo uyuması gerektiğini anlıyo. uyumadan önce de mutlaka emziriyorum. çünkü aç uyursa sık sık uyanıyo.
Ayni benim oglumun duzeni 8 gibi uyuduktan sonra gece 12 birde 3 gibi uyanip emmek istiyo
hala sabaha kadar tok kalamiyoruz yani buna da sukur tabi
kızlar bir sorum var
3 gündür çok hastayım. afedersiniz ishal var ve istifrada ediyorum.
oğlumu sadece emzirdiğim için doktorada gitmedim
ama bugün oğluma bile bakamayacak haldeyim.
elim ayağım tutmuyor. hastaneye gidersem ishalden dolayı serum takılacak.
serum emzirmeme engel olur mu?
sağolun kızlar gurbetliğin gözü kör olsun.
hastaneye gidicem oğlumu kime bırakıcam
ilçedekiler pratisyen hekim yeni mezun olmuş hepsi
ne kadar güvenilir
merkeze gidelim dedim eşime bilmem nerden komutan geliyormuş
şimdilik bol sıvı alıyorum bakalım ishalde kesildi gibi
akşama doğru nasıl olucam
Merhaba kızlar
İnanın içimden hiç yazmak gelmedi Selim bebekten sonra yine tat yok ama bi yerlerden başlamak lazım...
Benim oğlum 1 nisan doğumlu doğuştan gelen upj darlığı denen bir böbrek sorunu var şimdilik ameliyat gerekmiyor ama düzenli takip ediliyor ultrasonla kontrol ediyorlar,bir dahaki takip ağustosun ilk haftası en son kritik değer sınırındaydı inşallah kritik değerin altına düşer de kurtuluruz dularınızı eksik etmeyin Yiğit Ali'm için.
Çocuk nefroloğuna gidiyoruz bir profesor işinde çok iyi. Ona sünnet mevzunu daniştım çünkü bu durumdaki çocukların idrar yolları enfeksiyonu olmaması lazımmış. Bana kesinlikle genel anestezi olmalı dedi ayrıca 6 aydan önce de narkoz tehlikeli 6 ayı geçsin olabilir dedi. Çünkü 6aydan sonra normal yetişkinle aynı risk değerine ulaşıyormuş genel anestezi.
Uyku düzeni ile de ilgili doktora gittiğimde sordum bir hafta çok güzel gündüz uykusu var bir hafta yok dedim. O da bana ona uykuyu hatırlatıcak birşey ayarla dedi. Bu bir müzik olabilir bir oyuncak olabilir dedi. Ben de çeşitli yollar denedim işe yaramamıştı ama son bir buçuk haftadır gündüzleri güzel uyuyor. Onu da şöyle başardım. Normalde hep dik durur kucağımda emzirme dışında yan durmazdı. Ben de yan yatırıp ağzına emzik verdim ve kollarımda hafifçe salladım. Ne zaman uymasını istesem aynı pozisyonda uyutuyorum beş dakka sonra da yatırıyorum yatağına maşallah uyuyor. Yan yatmak ve emzik yani bizimkisi için uyku hatırlatması oldu.
Bir de ek gıda konusunda doktorlar acele edilmemesini söylüyor, çocuğun oturmaya başlaması ek gıda için uygun zaman olduğunu gösteriyormuş, mide ve bağırsaklar ondan önce hazır olmuyormuş diğer besinleri hazmetmeye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?