gündüzleri neden sık sık uyanıyo bu çocuk bilmiyom... yatırırım 1 saatte 2 3 kere ağlar beşiğe gidip sallar gelirim 2 saate tamamlasın diye... odada dizimde sallayıp uyuturum arada... kanepeye yatırsam 10 dakika sonra uyanıır... ama gece öle değil 8 9 gibi yatar sabah 5.30 a kadar 2 kere kalkar sadece orası iyi... ama gündüz farklı yaaa... aslında gündüz de uyuması gerek... öle dimi var mı böle olan???
benimkide öle akşam 8 gibi uyutuyorum sabah 5e kadar 2 kere falan kalkıyo ondan sonra mız mız uyuyo 1dk uyuyo beşiği sallıyom bırakıyom uyanıyo sallıyom uyuyo... 7 7.30 gibi kalkıyoz artık... ama gündüz bi düzen oturmadı daha... uyumak istemiyo uyusa bile çok sık uyanıyor... napcam bilemedim... hep kucak istiyo uyanıkken oyalayamıyorumsizler nasılsınız??
Maalesef yan donuyor ve cok hareketli bu korkutuyor zaten birazda peki kopuk bardagi kesip koyunca rahatsiz etmedimi cocugu
Bebeginiz kac gunluk bana daha erken gibi geliyor alerjik reaksiyonlar olabilir bide bu yuzden sutten sogumasinlar sonra
ayrica su anda sutten baska birseye ihtiyaclari olmadigini dusunuyorum en azindan 5 ay bitse daha iyi olur tabi bu benim dusuncem
benim hamilelikteki kilolar hep ödemdi zaten canım, ödem giti ama ayaklarım 2 numara büyük kaldı,
hiçbir ayakkabım olmuyo, yüzüklerim de olmuyo parmaklarım da genişledi malesef,
göbeğim için aldığım korseyide hiç takmadım zaten
göğüslerim eskidende büyüktü benim, alışkınım ben
biri ev işi mi dedi ??????????
ayşe hanım ev işi yapmaya izin verirse ancak öyle
yada o ağlıyo ben vicdanımın sesini bastırarak ev işi yapıyorum bugün olduğu gibi
canım geçmiş olsun, emzirdiğini söylersen ona göre verirler inşallah
çok çok geçmiş olsun canım bebeğin inşallah şifa bulur,
bnede kızımı kolumda emziği vererek salıyodum uyuyodu 10 dk sonra,
son 1 haftadır öyle kasıyoki kendini, ciğerlerini koparacak kadar da bağırıyo,
o kadar tepem atıyoki ne yapacağımı bilemiyorum o an,
dün bi tanıdığım, emzir altını değiştir biraz oyna sonra bırak yatağına ağlasa da alma uyur,
sonra kendi başına uyumaya başlar dedi,
bu sabah denedim, ben evi temizledim banyo yaptım, 2 saat boyunca hiç susmadan ağladı,
yorulmadı da, bi de kucağıma alınca bi afralar tafralar yaptı acıkmıştı mememi almadı, biberonda mama yaptım
onu hemen aldı, bana atarlandı belli ki ayşe hatun
bnede kızımı kolumda emziği vererek salıyodum uyuyodu 10 dk sonra,
son 1 haftadır öyle kasıyoki kendini, ciğerlerini koparacak kadar da bağırıyo,
o kadar tepem atıyoki ne yapacağımı bilemiyorum o an,
dün bi tanıdığım, emzir altını değiştir biraz oyna sonra bırak yatağına ağlasa da alma uyur,
sonra kendi başına uyumaya başlar dedi,
bu sabah denedim, ben evi temizledim banyo yaptım, 2 saat boyunca hiç susmadan ağladı,
yorulmadı da, bi de kucağıma alınca bi afralar tafralar yaptı acıkmıştı mememi almadı, biberonda mama yaptım
onu hemen aldı, bana atarlandı belli ki ayşe hatun
Canim bence bebegini okadar aglatma daha cok ufaklar saglikli degil 2 saat boyunca aglamasi kendini terkedilmis hissederler senin onun yaninda oldugunu hissettir ve teselli et..buyume atagi geciriyor olabilir benimkide coook mizmizlandi kucaktan inmiyor ama gececek..
uyutmak için uykuya yardımcı bi obje bulmak lazımmış emzik, müzik, biraz daha büyüdüklerinde bi oyuncak veya yastık gibi ve uyuması için sessizce yanında beklemek lazımmış.ben başını okşuyorum ve yanağını emzik de ağzında öyle uyuyor (her zaman olmasa da)
Cnm cok sukur uykumuz geceleri iyi aksam 21.00-10.00 kadar uyuyor birkez sabah 5te kalkip mama iciyor oglenleri ise 2 saat toplamda uyuyor ama beni pek etkilemiyor gece uykusunu aliyor galiba..ama son3gundur hep kucakta olmak istiyor sirti yere degince basiyor cigligi...kizim uyurke (gunduzleri) emzigibve eline tulbent aliyor yuzunu kapatiyor..aksamlari ise mamasini ictikten sonra direk uykuya daliyor:)
Eskiye oranla ben de halime şükrediyorum. Saatte bir uyandığı oluyodu. Ben de zombi gidi geziniyodum evin içinde.Ayni benim oglumun duzeni 8 gibi uyuduktan sonra gece 12 birde 3 gibi uyanip emmek istiyo
hala sabaha kadar tok kalamiyoruz yani buna da sukur tabi
gündüzleri neden sık sık uyanıyo bu çocuk bilmiyom... yatırırım 1 saatte 2 3 kere ağlar beşiğe gidip sallar gelirim 2 saate tamamlasın diye... odada dizimde sallayıp uyuturum arada... kanepeye yatırsam 10 dakika sonra uyanıır... ama gece öle değil 8 9 gibi yatar sabah 5.30 a kadar 2 kere kalkar sadece orası iyi... ama gündüz farklı yaaa... aslında gündüz de uyuması gerek... öle dimi var mı böle olan???
ben de ayrılamam düşüncesiyle ücretsiz izin alıcam eylülden şubata kadar. sonrasında ben de bu duyguyu yaşayacam malesefKızlar bugün ise başladım yarım gün. artık iki kuzu bırakıyorum arkamdaaklim hep onlarda annelik zor ismis (
yazdıkların bizim 3 hafta önceki halimiz. çok tanıdık geliyo bana :) acaba bu bebişler uyku düzenini belirli bir haftadan sonra mı ediniyolar? Biz şuan 3 ay 8 günlüğüz. Senin bebeğin ne kadarlık oldu canım?
(
çok geçmişolsun canım...
canım nasıl dayandın 2 saat ben ağlayıp da biyerine bişey olcak die çok korkuyorum..
Canim bence bebegini okadar aglatma daha cok ufaklar saglikli degil 2 saat boyunca aglamasi kendini terkedilmis hissederler senin onun yaninda oldugunu hissettir ve teselli et..buyume atagi geciriyor olabilir benimkide coook mizmizlandi kucaktan inmiyor ama gececek..
Saol canım,
Uyku eğitimi diyorlar o ağlar ağlar uykuya dalar olayına ve ben doktora sordum henüz erken dedi, çünkü çocuk sonrasında anneye güvenini yitiriyormuş, çocukları ağlayınca yalnız başına bırakmamak lazım, en azından şimdilik.
canım ne yaptın sen 2 saat çocuk ağlatılır mı? yazık daha çok küçük sana ihtiyacı var. sonra terkedilmiş hissine kapılır aman.
ben kv ile aynı ap oturuyorum. o en altta ben en üstte bebeğin sesini duyar duymaz hemen seslenir. valla ağlamadığı halde kucağında tutar durmuyor diyeoda ayrı sinir bozucu bir durum ama ne yapacaksın işte.
benimde ilk hastanede aldı çocuk mamayı. ilk günler hiç sütüm yoktu. dediğin gibi benimde sanki dinlendikçe bekledikçe daha çok sütüm oluyor. inatla mziriyorum emzirdikçe çoğalıyor diyenler için. boş boş emziriyorum o kadar yaraya rağmen.
emzirme kampı diye bişi varmış. onu denicem sonra rahat bi şekilde mamayı vercem. kimseyide dinlemicem :) devam sütünün mamadan farkı var mı. daha mı iyi
aynen katılıyorum arkadaşım benim oğlumda sık sık emziriyordum ama hep ağlıyodu acı acı 1 ay böyle geçti birgün dayanamadım doktora götürdüm tarttı 400gr almış açlıktan ağlıyormuş meğer doktor sürekli emzirirsen süt üretecek zaman vermezsen göğse olmaz dedi 2 saatte bir emzir baktın doymuyo 2 ölçek devam sütü ver dedi benimde 40 50 cc cıkıyordu sütüm bu 1 aylık bebek için az bu şekilde yaptım hem sütüm arttı hem oğlum ağlamayı tamamen kesti şimdi çok şükür bir sağımda 125 150cc cıkıyor sütüm bebekler pompadan daha çok diyorlar ama benim oğlum hiç öyle olmadı azz emiyor bende gerisini sağıp veriyorum he devam sütünü kestimmi hayır 500ml yiyor günde 300ml anne sütü 200ml aptamil olarak napim açlıktan çığırsınmı yavrum o gün eve gelip ağlamıştım ben oğlum huysuz bir bebek sanıyordum meğer melekmiş..
Canım işine karışmak gibi olmasın ama 2 saat bebişini ağlatman bana hiç mantıklı gelmedi. Senin dediğin taktik 2-3 yaşındaki çoçuklara uygulanabilir. Onlar inatlarından bilerek uyumuyorlar. Hadi onlar ağlasada bir şey olmaz. Ama bizim bebeklerimiz 3 aylıklar daha. 2 saat ya dile kolay. Valla benim içim bir tuhaf oldu okuyunca. Boşver işi gücü. Banyonuda akşam eşin gelince yaparsın.
kızlar ben de ilk önce yatağına bırakıp ağlasa da almayarak uyutmayı seçmiştim ama benim oğlum ağlarken katılıyo sürekli yapamadım.daha sonra bi makale okudum nette ve doktoru da söledi ağlasa da almadan uyumasını beklemek çocuğa uyumayı değil çaresizliği öğretiyormuş ve bu da ileride psikolojik olarak etkiliyormuş çocuğu girişken olamıyormuş mesela...tabiki siz annesi olarak en iyisini doğrusunu bilirsiniz de paylaşmak istedim
canım 2 ay 22 günlüğüz daha... Seninki nasıl düzeldi peki... Heryere beşik taşıyamam heryerde uyumayı öğrense keşke ama uyumuyor... Sık sık uyanıyo mecburen beşikte sallıyom... Kanepede sık uyansa ha bire dizime alıp sallamam gerekcek... O daha zor... Indir kaldır dizine indir kaldır dizine zaten var olan azıcık uykusu da iyice kaçacakNapcam be yaaa... Bi kaç güne memlekete gitcez 3 günlüğüne beşik götüremeyiz nasıl olcak dengemiz bakalım... Iyice kötüleşmeyiz inşallah...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?