2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428

var böyle olan biz bugün yine bir kez bir saat, bir kez yarım saat, üç kez 10 dakika uyuduk.daha kötüsü bugün emzik yerine bileklerini somuyor, kan oturdu çocuğun bileğine.

bugün kontrole gittik;
ek gıda için erken, sindiremez dedi. meyve tattırma ve 3 kaşık su verme için sindirim için etkisiz dedi.
oturma için destekli oturabilir dedi

nasıl oyalıyorum:neler yapmıyorum:kucağıma yemek yeme, gaz çıkarma,balkondan çevreyi seyretme, tv seyretme dışında pek almıyorum. zaten bunlar bayağı bir zaman demek.yanına yatıp üzerine eğilip en çok göbeğime oturtup şarkı söyle şiir oku bağır çağır oyna masal anlat tersini düzünü çevir, bin bir surat yaparak oyalıyorum.2 defa da dönence de oyalıyor. ana kucağında oyuncağa bakma 2 defadan 20 dakika. yemek yaparken tezgahta oyalama 15 dakika,banyo yapma 30 dakika,dışarı atta 1 saat.

doktor da aynısı söyledi,sindiremez dedi.6.ayı bekleyelim dedi. tattırma olayı için olsa da olur olmasa da dedi.

Canım işine karışmak gibi olmasın ama 2 saat bebişini ağlatman bana hiç mantıklı gelmedi. Senin dediğin taktik 2-3 yaşındaki çoçuklara uygulanabilir. Onlar inatlarından bilerek uyumuyorlar. Hadi onlar ağlasada bir şey olmaz. Ama bizim bebeklerimiz 3 aylıklar daha. 2 saat ya dile kolay. Valla benim içim bir tuhaf oldu okuyunca. Boşver işi gücü. Banyonuda akşam eşin gelince yaparsın.

kızlar ben de ilk önce yatağına bırakıp ağlasa da almayarak uyutmayı seçmiştim ama benim oğlum ağlarken katılıyo sürekli yapamadım.daha sonra bi makale okudum nette ve doktoru da söledi ağlasa da almadan uyumasını beklemek çocuğa uyumayı değil çaresizliği öğretiyormuş ve bu da ileride psikolojik olarak etkiliyormuş çocuğu girişken olamıyormuş mesela...tabiki siz annesi olarak en iyisini doğrusunu bilirsiniz de paylaşmak istedim

uyutmak için uykuya yardımcı bi obje bulmak lazımmış emzik, müzik, biraz daha büyüdüklerinde bi oyuncak veya yastık gibi ve uyuması için sessizce yanında beklemek lazımmış.ben başını okşuyorum ve yanağını emzik de ağzında öyle uyuyor (her zaman olmasa da)

Cnm cok sukur uykumuz geceleri iyi aksam 21.00-10.00 kadar uyuyor birkez sabah 5te kalkip mama iciyor oglenleri ise 2 saat toplamda uyuyor ama beni pek etkilemiyor gece uykusunu aliyor galiba..ama son3gundur hep kucakta olmak istiyor sirti yere degince basiyor cigligi...kizim uyurke (gunduzleri) emzigibve eline tulbent aliyor yuzunu kapatiyor..aksamlari ise mamasini ictikten sonra direk uykuya daliyor:)

kızlar bende bayramdan sonra 12 ağustosta başlayacam işe. 28 martta doğum yapmıştım. tam 4,5 aylık oluyor o zamana oğlum. düşündükçe delirecek gibi oluyorum. sabah 7:30 da evden çıkacam. Akşam 18:30 da eve gelecem. 11 saat. Ben biraz fazla uyuyunca bile özlüyorum oğlumu. gidip gidip odasına bakıp ellerini öpüyorum. of of. birde sadece anne sütü veriyorum. nasıl yapacam bilmiyorum. şimdiden sağıp donrurucuya süt atmaya başladım. işe başlayana kadar 120-150 cc den 20 poşet yapsam çok iyi olacak. iş yerinde de sağarım artık. kayınvalidem bakacak benim. şehir dışındalar kayınvalidemler. bayramda gidecez. kayınvalidemide alıp gelecez. ve sürekli bizde kalacak. offf bu da başka bir derdim. 5 yıllık evliyim ben. karı koca alışmışız yanlızlığa nasıl olacak bakalım bu kayınvalideyle yaşama durumu.

bebeğim seni biliyoruz maaşallah hayal gibisin bu konuda..ben alıntıyı yanlış yaptım sanırım ağlayarak uyutmanın doğru olmadığını sölemeye çalışıyordum aslında

Ayni benim oglumun duzeni 8 gibi uyuduktan sonra gece 12 birde 3 gibi uyanip emmek istiyo
hala sabaha kadar tok kalamiyoruz yani buna da sukur tabi
Eskiye oranla ben de halime şükrediyorum. Saatte bir uyandığı oluyodu. Ben de zombi gidi geziniyodum evin içinde.

yazdıkların bizim 3 hafta önceki halimiz. çok tanıdık geliyo bana :) acaba bu bebişler uyku düzenini belirli bir haftadan sonra mı ediniyolar? biz şuan 3 ay 8 günlüğüz. senin bebeğin ne kadarlık oldu canım?

Kızlar bugün ise başladım yarım gün. artık iki kuzu bırakıyorum arkamda aklim hep onlarda annelik zor ismis (
ben de ayrılamam düşüncesiyle ücretsiz izin alıcam eylülden şubata kadar. sonrasında ben de bu duyguyu yaşayacam malesef

canım 2 ay 22 günlüğüz daha... Seninki nasıl düzeldi peki... Heryere beşik taşıyamam heryerde uyumayı öğrense keşke ama uyumuyor... Sık sık uyanıyo mecburen beşikte sallıyom... Kanepede sık uyansa ha bire dizime alıp sallamam gerekcek... O daha zor... Indir kaldır dizine indir kaldır dizine zaten var olan azıcık uykusu da iyice kaçacak Napcam be yaaa... Bi kaç güne memlekete gitcez 3 günlüğüne beşik götüremeyiz nasıl olcak dengemiz bakalım... Iyice kötüleşmeyiz inşallah...

çok geçmişolsun canım...

canım nasıl dayandın 2 saat ben ağlayıp da biyerine bişey olcak die çok korkuyorum..

mama dediğim şey devam sütü aslında

ne diyeceğimi bilmiyorum bu yazılanlardan sonra vicdanım daha da sızladı yanlış yaptım evet,
zaten yanına gittiğimde de yüzünü çevirdi bebeğim,
ilk bebek olunca tecrübesizlik oluyo, bir haftadır böyle uykuya geçmede problem yaşıyoruz , dünde öyle duyunca deneyeyim dedim akşam anneme de telefonda bahsedince, ondan da azar işittim zaten

beşiği götürme tabi. kendi kendine uyumayı öğrenmesi için bence büyük bi fırsat. emzik kullanıyosanız onunla bi başlangıç yapabilirsin. bi de acaba eli kolu hareket ettiği için mi uyuyamıyo? ben kundak yapıyorum ama öyle çok sıkmıyorum. hatta ayaklarını açıkta bırakıyorum ki bunalmasın diye. uykusunun hafif olduğu anlarda dalmasına yardımcı oluyo. bi süre sonra da ellerini çıkarıp derin uykuya geçiyo zaten. ayrıca belirli aralılarla karnını doyuruyosun ya, karnını doyurduktan sonra uyutmayı dene.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…