canım 2 ay 22 günlüğüz daha... Seninki nasıl düzeldi peki... Heryere beşik taşıyamam heryerde uyumayı öğrense keşke ama uyumuyor... Sık sık uyanıyo mecburen beşikte sallıyom... Kanepede sık uyansa ha bire dizime alıp sallamam gerekcek... O daha zor... Indir kaldır dizine indir kaldır dizine zaten var olan azıcık uykusu da iyice kaçacakNapcam be yaaa... Bi kaç güne memlekete gitcez 3 günlüğüne beşik götüremeyiz nasıl olcak dengemiz bakalım... Iyice kötüleşmeyiz inşallah...
kızlar ben de ilk önce yatağına bırakıp ağlasa da almayarak uyutmayı seçmiştim ama benim oğlum ağlarken katılıyo sürekli yapamadım.daha sonra bi makale okudum nette ve doktoru da söledi ağlasa da almadan uyumasını beklemek çocuğa uyumayı değil çaresizliği öğretiyormuş ve bu da ileride psikolojik olarak etkiliyormuş çocuğu girişken olamıyormuş mesela...tabiki siz annesi olarak en iyisini doğrusunu bilirsiniz de paylaşmak istedim
Merhaba, bebeğim katılıyor demişsiniz, kaç günlükken katılmaya başladı acaba? ve morarıyor mu? ilaç kullanıyor musunuz? Benim bebeğim de aynı durumda, çok çaresiz kalıyor insan. Doktor zararı olmadığını söylüyor ama..
aynı soruyu benim kv de de sorardı gıcık olurdum hatta izlerdi yaklaşıp emerken geçenlerd itiraf etti onun hiç sütü yokmuş
canım benim ya kv.ne çok sinir oldum Allah yardımcın olsun.benim kızımda kilo alımı iyi değil ilk iki ay 700 gr ve bu ay da 600 gr almıştı bende emziriyorum kilo alımı az ama çok hareketli gayet dinç bi bebek doktorumuz bu ayki kontrolün de günde bir öğün mamaya başla dedi ben müdürün insiyatifiyle öğlene kadar çalışıyorum 120 ml sütümü içiyor eğer 2 ye doğru eve gidersem kv. sölüyorum mamasını hazırlayıp veriyor bu da 3 defa oldu. onun dışında sütüm yetmese doymasa bunu belli eder diye mama vermiyorum
bencede canım böyle bi kv.ye bırakma bebeğini. hiç minnetin olmasın baksana hemen yüzüne vurur ben baktım büyüttüm der çıkar
bu akşam kayınvalidemlere gittik iftara
evleri baya kalabalıktı
eve adımımızı attık kızımı kucaktan kucağa gezdirmeye başladılar
aradan 10 dk bile geçmeden kızım bi ağlamaya başladı ki sormayın
1,5 saat içini çeke çeke, gözünden yaşlarını akıta akıta, sanki bir yerine bir şey yapılmış gibi ağladı
kıyafetlerini falan tamamen çıkardım ama hiç bişey göremedim
bir türlü susturamadık kuzumu
son çare arabaya bindik gezmeye başladık
yarım saat de öyle gezdik, sonunda yorgunluktan uyuyakaldı yavrum, göz kapakları şişti artık
nazar mı oldu bir yeri mi acıdı bilmiyorum
kayınbabam evdekileri bi güzel azarladı, küçücük çocuğu bidaha kucağınıza almayacaksınız diye
iyi de oldu ama olan kuzuma oldu tabi
canım ya aynı durumu bizde yaşıyoruz ama korkma bişey olduğundan değil..sadece yabancılıyorlar:)) bizimkide hemen hergün gördüğü halasını kayınvalidemi gördüğü zaman sanki bi yerlerini kesiyomuş gibi ağlıyor( sadece babası ve benim kucağımda ağlamıyor..ama geçici bi durum ...kalabalık ortamı birden görünce olmuştur o:)
Merhabalar,
Forumun yeni üyesiyim. Hamile kaldığımdan beri takipçinizdim zaten. Bir konuda yardımınızı isteyeceğim. Kızım 15"inde 3 aylık oldu. Doktor kontrolünde bu bebek neden ellerini tam açıp, nesnelere uzanmıyor dedi. Eldiven de giydirmiyorum 40ından beri. Ellerini izliyor gözleriyle, ama tam açmıyor ellerini. Öyle saçım, tişörtüm hariç bir şeye uzanıp tutmuyor. Endişelendim açıkçası. Bu gün başka 3 aylık bebekler gördüm hastanede elleri baya normal açık. Acaba diğer nisan annelerinde durum nasıl? Kızımı nöroloğa götürsem mi diye düşündüm bugün. Babası biraz bekleyelim dedi. Dönencesi ve oyun halısı vardı. Şimdi çıngırak falan aldık belki tutar diye. Sizce durum normal mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?