2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428

cnm benden de bi tavsiye nacizane..ben 2 aylıktan beri yüzükoyun yatırıyorum gündüzleri tabi gözetimi elden bırakmadan.sinir sistemleri tam gelişmediği için çok irkiliyorlar ve uyanıveryorlar yüzükoyun olunca irkilmiyor benim oğlum daha uzun uyuyor emzikle uyuyor sırtüstü emzik düşüp uyanmaya çalışırken sırtüstü çevirip pışpışlıyorum uykuya devam

Merhaba, bebeğim katılıyor demişsiniz, kaç günlükken katılmaya başladı acaba? ve morarıyor mu? ilaç kullanıyor musunuz? Benim bebeğim de aynı durumda, çok çaresiz kalıyor insan. Doktor zararı olmadığını söylüyor ama..

valla ben topuk kanı vermeye gittiğimizde fark ettim yani çok küçükken..nefes alamıyor gibi oluyor kararmaya başlıyor öle olunca yüzüne hafif hafif üfle geçiyor hemen nefesi tam kontrol edemediği için olabilyormuş dr sorun değil demişti banada şimdi daha uzun süre kaltılmadan ağlıyor yani daha iyi kontrol ediyor nefesini büyüdükçe

aynı soruyu benim kv de de sorardı gıcık olurdum hatta izlerdi yaklaşıp emerken geçenlerd itiraf etti onun hiç sütü yokmuş

bana kaç kere doymuyorsa mama ver ver ver diye sinirlerimi tepeme çıkardı. ben dediğini yapmayınca da sen bilirsin der.
benim kv eşimi kırkından sonra bırakıp çalışmak zorunda kalmış. o baya sütlüymüş öyle diyo. eşim emerken ağzının kenarından sızarmış sütler. 12 saat bende ezmirmesem sızar heralde

Sonunda oglumu sunnet icin urologa goturduk danisma amacli sunnet derisi yapisikmis oglumun merhem verdi sunnet icin 3 ayin uygun olmadigini soyledi anestezi acisindan uygun degilmis 6 ayi dolunca kontrole gelin sunnetide o zaman konusalm dedi

kızlar kusura bakmayın burda soran arkadaşlar vardı bu doktoru sormuşlardı ben gidicektim ama egomego herşeyi unutturdu, geç kaldıysam kusura bakmayın bi ay oldu nerdeyse ama yazamadım işte

26 haziran gibi gittim zannediyorum, çok ama çok memnun kaldım, çok çok ilgili bi doktor, önce en az bi 20 dk yarı saat benim sorularımı dinledi, çok da ilgiliydi, sonra muayene etti, kartını cebini verdi, her zaman arayabilirsiniz, olur da cevap veremezsem mesaj atın dedi, acil bişe olursa direk gelin hiç aramayın bile dedi, hiç önemli değil dedi, hatta devit-3 kullanıyodum ona gidene kadar bi vitamin verdi a,c,d3 içeriyo, sormayı unutmuşum deviti kullanmaya devammı diye ertesi gün mesaj attım hemen döndü, devit-3 iptal diye

kendi çocuğu da 29 nisan'da doğmuş bizimkilerle yaştaş yani, yine kontrol var ayın 23ünde

bu arada benim kız iştahsızdı ya hala da öle gerçi de, diş çıkarmaya 15 senelik doktorluk hayatımda 3-4 kere rastladım olabilir ama yaz aylarında en sık karşılaştığım sorun bebeklerde iştahsızlık o da sıcaktandır dedi, bi öğünde 120 yemiyo yok bi gün sonunda 800 cc yemesi gerekiyomuş falan sordum yok öle bişe makine değil bunlar bi yer bi yemez, huzurluysa mutluysa sorun yoktur dedi

muayene ücreti 240 lira normalde özel sağlık sigortası olunca 140 , onun da %20sini ödüyosunuz

Dertsiz canim benim 10 gun once ben de yasadim aynisini.
İshal oldum.
Bir gun Okuldaydim, birden sezeryan yerimde korkunc baski hissettim.
Bir saat boyunca hic kipirdayamadim.
Sonunda ambulans cagirdilar hastaneye kaldirildimz
Rontgen cekildi kan ve idrar tahlili yapildi.
Karnim gaz ile dolmus ve baski yapmis. Ayni zamanda idrar yollarimda biraz iltihaplanma baslamis.
Serum yedim, birkac ilac verdi bi de antibiyotik ama ikisini kullanmak istemedim
Emzirdigimi soyledim ona gore mudahale ettiler.

İhmal etme nolur bi dr a gorun, salgin varmis.

bu akşam kayınvalidemlere gittik iftara
evleri baya kalabalıktı
eve adımımızı attık kızımı kucaktan kucağa gezdirmeye başladılar
aradan 10 dk bile geçmeden kızım bi ağlamaya başladı ki sormayın
1,5 saat içini çeke çeke, gözünden yaşlarını akıta akıta, sanki bir yerine bir şey yapılmış gibi ağladı
kıyafetlerini falan tamamen çıkardım ama hiç bişey göremedim
bir türlü susturamadık kuzumu
son çare arabaya bindik gezmeye başladık
yarım saat de öyle gezdik, sonunda yorgunluktan uyuyakaldı yavrum, göz kapakları şişti artık
nazar mı oldu bir yeri mi acıdı bilmiyorum
kayınbabam evdekileri bi güzel azarladı, küçücük çocuğu bidaha kucağınıza almayacaksınız diye
iyi de oldu ama olan kuzuma oldu tabi

günaydın kızlar sabahın köründe yazıyorum ama kızım kv sayesinde 6 olmaadan uyandı. kızlar yazamasamda forumu genelde takip ediyorum ve görüyorum ki bebişlerimizde benzer sıkıntılar oluyo.bu sefer bebişimde değil sıkıntı bende gerçekten çok çok bunaldım. durup durup ağlamak istiyorum. içimi buraya döküp rahatlamak istedim belki tavsiyede bulunmak isteyen olur.şimdi en baştan başlayacağım. benim kayınvalidemle aram hiç bi zaman iyi olmadı yani şimdiye kadar ona bi kötü söz söyleyip te aram bozulmadı ama hep bi soğukluk vardır.ben memleketimden 10 saat uzaktayım. burda hiç bir yakınım yok. varsa yoksa eşimin ailesi. doğumdan önce ağırlaştığım vakitler eşim annesini çağırıyordu hem yardım etsin hemde aniden doğum olursa yanımda biri olsun diye yani doğumdan önce ki iki hafta hep bide kaldı.sabah 11 de uyanır gece 3e kadar bilgisayarın başında oturur oyun oynar arada bi yemek yapar iki bulaşık toplar o da oğluna şov için.kadını zaten sevmezken 2 hafta tahammül ettim. doğum gelince apar topar sezeryan oluncca annem yanımda olmayınca kv yanımda kaldı.ameliyattan sonra odaya getirdiler.narkozdan dolayı kendime gelemiyorum bebeğimin yüzünü bile ayırt edemiyorum ama bebeğim sürekli ağlıyo tabi kaynanamın sesi kulaklarımda noldu kızım annen seni doyuramıyo aç mı kalıyosun sen!neyse ben kendime geldim hemen sütüm geldi bebeğimi emzirdim bebeğim sakinleşip uyuyo. benim kv başladı çocuk sarılık olmasın mama verelim. anne sütüm var diyorum mama vermek istemiyorum diyorum. sürekli mama verelim diye tutturuyo sonra hemşire gelince beni hemşireye şikayet ediyo hemşire gelip göğsüme dokundu süt gelince sütü var işte ne maması dedi ama bizimki iki saat sonra yine başladı hadi mama verelim diye o an bi bağırdım ki.benim doğum gece 11 de başlayınca sabaha kadar hiç uyumadım ertesi günde ziyaretçilerden uymadım. gece oluncada kv horul horul uyudu.sesleniyorum anne bebek ağlıyo emzirmem lazım diye duymuyo daha ilk günden sezeryan dikişlerimi acıttım gece çocuğu alıp emzirmeye çalışmaktan.neyseki hastane çıkışı kendi annem geldide 20 gün rahat bi uyku çektim.geleyim bu güne çocuk oldu diye kv sık sık görüşmeye başladık. ben eşime yeter artık sık görüşmeyelim dedim kiiii kv ameliyat oldu rahiminden bir haftadır ona ve ailesine bakıyorum. evde iki kişilik yemek bulaşık zor gelirken şimdi 6 olduk.geçen akşam iftarda 15 kişi olduk bu kadar insana yemek yapmasıydı bulaşığıydı zaten bebeğim gündüz çok yoruyo mahvoldum. dünde kayınbabam kış için 6-7 kilo fasulye almış ayıkla ayıkla bi hal oldumhafta sonuna kadar burdayız ne yapcam bilmiyorum.şimdi beni geren diğer konu kv baştan beri taktı ya mamaya her ay ilk işi bebeğimin kilosunu sormak ve doktor mama önermedimi diye sormak.bebeğim ilk iki ay ayda 900 gr aldı. ama bu ay 500 gr almış çok canım sıkıldı.kv drdan daha gelirken tel açtı oğluna eee kaç kilo olmuş doktor ne dedi mama önerdimi. bizde çok iyi 800 gr almış dedik. dr 15 gün sonra tekrar kilosuna bakmak için çağırdı ona göre mamaya başlayalım dedi. ama kv söylemedik mamaya başlasamda söylemiycem ama saklayabildiğim kadar.
bu arada baya uzun yazdım ama gerçekten içim daraldı artık.kv günde iki paket sigara içer. daha bebeiğim doğduğu ilk günden beri onun sigara kokan nefesine maruz kaldı.çocuğu sürekli ağzına doğru tutar.ben bişey demem ama eşim hemen laf söyler. çocuğun elinden öer ağzının tükürüğü komple çocuğun elinde.daha yavrumu 2 aylıktan beri oturtmaya çalışır.soğuk sıcak dinlemez çocuğu balkona götürür.sürekli abuk subuk konuşur öğüt verir ben üç tane büyüttüm deyip çekilir. ya ben 4 sene çocuk gelişimi dersi almışım öğretmenim yaaa bırakta ben bildiğimi uygulayayım. kızlar buna bunal deli olcam.tatilede gidemeyiz heralde bebekle zor olur diyorum 2 senede ücretsiz izne ayrılıyorum iyice kafayı yiycem.

canım benim ya kv.ne çok sinir oldum Allah yardımcın olsun.benim kızımda kilo alımı iyi değil ilk iki ay 700 gr ve bu ay da 600 gr almıştı bende emziriyorum kilo alımı az ama çok hareketli gayet dinç bi bebek doktorumuz bu ayki kontrolün de günde bir öğün mamaya başla dedi ben müdürün insiyatifiyle öğlene kadar çalışıyorum 120 ml sütümü içiyor eğer 2 ye doğru eve gidersem kv. sölüyorum mamasını hazırlayıp veriyor bu da 3 defa oldu. onun dışında sütüm yetmese doymasa bunu belli eder diye mama vermiyorum

ya benimde anasınıfı olduğu için yarım gün ama bırakacak kimsem yok kv bırakacağıma da yedi kat yabancıya bırakırım daha iyiya kadın bebek bi hasta olsada bakamadın çocuğu hasta ettin demek için bekliyo.bi kaç dışarı çıktık eşimle. hemen ne oldu çocuğun ateşimi çıktı hasta oldumu yoksa diye laf sayıyo.o yüzden kimseye de güvenemem 2 sene kendim bakıcam ama çalışmaya alışık olduğumdan da ev hayatı sıkıcı geliyo.ah ah annem yanımda olaydı ne iyi olurdu

bencede canım böyle bi kv.ye bırakma bebeğini. hiç minnetin olmasın baksana hemen yüzüne vurur ben baktım büyüttüm der çıkar

bencede canım böyle bi kv.ye bırakma bebeğini. hiç minnetin olmasın baksana hemen yüzüne vurur ben baktım büyüttüm der çıkar

ya zaten kv anlaşamamamın bir nedenide hiç minnet etmemem.eşim kayınbabam hep benim yemeklerimi daha çok beğenir evim daha temiz daha düzenli her işimi kendim yaparım turşu kurmaktan tutta aklına gelecek herşeyi.ondan yardım istemiyorum diye zoruna gidiyo kendini işe yarar hissettirmedim:)zaten yardım istesemde onun yaptığı işi beğenmem.
bu arada ev taşırken bir kere güya yardıma geldi abartmıyorum iki saat tüm arkadaşlarını akrabalarını aradı evimi temizlemeye eşyalara yardım etmeye geldiğini söyledi. yetmedi 2 saat konu komşuyla muhabbete gitti.sonrada ayağımı incittim dedi o kadar eşyayla temizlikle beni baş başa bıraktı.

kendi kv mi okumuşum gibi oldu. ben de ailemden uzağım, eşimin ailesi burda. benim kv de iki günde bi arıyo, çocuğa mama ver diye. benim kızımın kilo alımı da 1100-800-500 gram şeklindeydi. işin kötü tarafı kızım mamayı ağzına almıyo. gel de bunu kvdeye anlat. ayrıca fazlasıyla el gördümlük. millete gelinin şu işini yaptım, bunu yaptım der durur ama bakarsan ortada ne iş var ne de başka bişey. eltimin çocuklarına bakıyo 1 yıldır. orda burda abuk sabuk konuşuyo. neymiş çocuklara bakamıyomuş. o baktığı zamanlarda çocuklar kilo alıyolarmış da hiç ağlamıyolarmış. benim kızıma da bakmaya niyetleniyo. ben de sırf ona vermemek için ücretsiz izin alıyorum. sonrasında da bakıcıya vericem. ben de bi ara senin gibi aşırı bunalmıştım. eşim normalde beni aileme bırakıp da dönmez. ama ben başının etini yedim. bunaldım ailemle kalmak istiyorum diye. 17 gün bıraktı beni :) nasıl moral oldu anlatamam. imkanın varsa sen de biraz ailenin yanına git kafan dağılsın.

canım ya aynı durumu bizde yaşıyoruz ama korkma bişey olduğundan değil..sadece yabancılıyorlar:)) bizimkide hemen hergün gördüğü halasını kayınvalidemi gördüğü zaman sanki bi yerlerini kesiyomuş gibi ağlıyor( sadece babası ve benim kucağımda ağlamıyor..ama geçici bi durum ...kalabalık ortamı birden görünce olmuştur o:)

canım bebeklerin o ağlaması yabancılamaktan değil nazar değmesinden oluyor.öyle ağlamaya baslayınca nazar duası okuyun çocuk birden sakinliyor.bizimki de çığlık çığlığa bagırıyor okumayınca naparsak yapalım sakinlemiyor

dertsizim canım çok gecmiş olsun.bu arada enfeksiyon varsa antibiyotiksiz geçmez emzirenlerinde kullanabildiği antibiyotikler var sıkıntı yapma canım.bu arada sıvı tüketemiyorsan bol bol mutlaka serum taktır kendine getirir seni

Merhabalar,

Forumun yeni üyesiyim. Hamile kaldığımdan beri takipçinizdim zaten. Bir konuda yardımınızı isteyeceğim. Kızım 15"inde 3 aylık oldu. Doktor kontrolünde bu bebek neden ellerini tam açıp, nesnelere uzanmıyor dedi. Eldiven de giydirmiyorum 40ından beri. Ellerini izliyor gözleriyle, ama tam açmıyor ellerini. Öyle saçım, tişörtüm hariç bir şeye uzanıp tutmuyor. Endişelendim açıkçası. Bu gün başka 3 aylık bebekler gördüm hastanede elleri baya normal açık. Acaba diğer nisan annelerinde durum nasıl? Kızımı nöroloğa götürsem mi diye düşündüm bugün. Babası biraz bekleyelim dedi. Dönencesi ve oyun halısı vardı. Şimdi çıngırak falan aldık belki tutar diye. Sizce durum normal mi?

Canım benim kızımda 9 Temmuz'da 3 aylık oldu daha 2 gündür yavaş yavaş çıngırağımızı tutmaya çalışıyor ayrıca ne biçim Dr o öyle sizemi sordu neden ellerini kullanmıyor diye kendisi neciymiş? Biraz daha bekle bence acele etme her sabah yeni birşeyle uyanıyorlar dediğim gibi bir sürü çıngırak aldım son 1 aydır daha dün azar azar tutmaya başladı ayrıca her çocuğun gelişimi farklı 3 aylık olunca hemen tak diye ellerini görmüyor yavrucuklar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…