2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
inşallah öyledir canım ya. dünden beri çok canım sıkılıyo. ağlaması aklıma geldikçe bi garip oluyorum.

ne zamandan beri eşime diyorum şu nazar duasını ezberleyelim diye. dün de tembelliğimize bi sürü söylendim. hemen bugün ezberleyim. kısacık bi dua zaten. sağol canım iyi ki hatırlattın.

o doktora ne denir ki. her çocuk her şeyi hemen yapacak diye bi kural mı varmış. bence de bekle. bi gün bi bakıyosun yepyeni bir şeyi bi anda öğrenmiş oluyolar.

çok teşekkür ederim. içim rahatladı. :)
bi de bu çocukla ilgilenin, oyun oynatın dedi. sanki hiç ilgilenmiyormuşum gibi. 24 saat onlayım. ama anlayan yok.

cnm bizde dün tam üç aylık olduk ve hala elleri genel olarak yumuk ama dünden beri bazı nesneleri elini açıp kavramaya çalışıyo tam denk getiremese de :))normal yani ve dr da bi garipmiş her bebeğin gelişimi bir olmaz mesela benim yeğenim 9 aylıkken dönebilmişti 1 yaşında ilk dişlerini çıkarmıştı ama gelişiminde hiç bi sıkıntı yok şimdi gayet sağlıklı dokuz yaşında.dert etme sadece sürekli ellerini çalıştır bi şeyler ver eline sıkmadan tabi:)

Canim bizim doktor 4. Ayini doldurunca mutlaka Nesneleri tutmasi gerektigini soylemisti daha zamani var demekki benim oglum cok erken basladi tutmaya ama kuzenimin cocugu 5 aylik daha tam tutmuyor onada doktoru normal demis yinede sen bilirsin icin rahat etmiycekse baska doktorada danis ama bu ayi bitirmeden telaslanma bencede

canım sana da geçmiş olsun.
ben doktora gitmeden atlattım çok şükür.
oğlumu bırakacak kimsem yok görüştüğüm kişiler varda oğlumu emanet edemem.
hastaneyede oğlumu sokmak istemedim pislikten geçilmiyor
hasta olmayan hasta olur zaten.
kv 1,5 saat uzaklıkta ama onu da çağırmak istemedim.
gurbetteysen hasta olmayacaksın arkadaşım.

canım sanırım ben üşüttüm.
duş aldım saçımı kurutmadan ıslak halde kuran okudum.
sahura kalktığımda belirtileri vardı zaten.
günde 4 litre su içiyorum nerdeyse çaylar meyve suları hariç
çok şükür iyiyim şimdi.
allah beterinden saklasın.

canım benim oğlumda 17 nisanda doğdu. o da henüz ellerini açıp bişey tutmuyor bence endişelenecek bişey yok. her bebeğin gelişimi farklı başka bebeklerle de kıyaslama canım.

Merhaba hanımlar bende Mayıs annesiyim :)
Playgro oyun halısı kullanan arkadaşlar varmı aranızda acaba ? Bnm müzik kutusunun sesi çok az çıkıyor bu normal hâli mi yoksa desinin açılabildiği bi yer varmı?

Çok teşekkür ederim arkadaşlar. Bugün çıngırakla egzersiz yapacağız artık. Dediğiniz gibi biraz daha bekleyeceğim. Aslında benim saçımı ya da gözlüğümü tutuyor böyle bir anlık. :)

Bu forum ne güzelmiş :) Bizde annane ya da babanne yok. Teyze, hala falan da yok. Kızımla başbaşayız anlayacağınız. İyiki siz varmışsınız. Moral oldunuz bana.

ben kullanıyorum bnm de çok az çıkıyor ben bozuk olduğunu düşünmüştüm demek normal haliymiş:)))

Canım ben çay kaşığıyla başlamıştım kahvaltı masasında eline tutuşturup masaya vurduruyordum elinden tutup bunuda bi dene istersen

Canım ben çay kaşığıyla başlamıştım kahvaltı masasında eline tutuşturup masaya vurduruyordum elinden tutup bunuda bi dene istersen

Benim metodda hep boyle.
Bu tarz seyler daha dikkat çekici bana gore.cay bardağına kasık siklattigimda da cok güler benim kiz.suyu çay bardagiyla içiriyorum.yatagin ustunde kucaklayip onunla donüyorum.
Zaten buyuyuncede en büyük zevkleri cezve kepçe caydanlik kapagi ve leğen ...
Oyuncaktan daha cazip gelecek.siz vermeseniz de o bulur.

Voltajım çok özlemişim seni ...

kızlar benim oğlumda 3 ay boyunca 700 gr aldı. drumuz mama vermeye gerek yok dedi.dün kontrolde bu ayda yine 700 gr alırsa iyi olucak sonra yavaş yavaş ek gıdaya başlarız meyve suları falan dedi.

ya gerçekten çok kızıyorum şu kvlere zaten ailemiz yanımızda değil annelik yapacaklarına yabancıdan daha yabancı oluyolarben daha başlamıycam mamaya şu emzirme kampı olayı cazip geldi ondan sonra başlarsam başlarım.aslında memlekete gitme iyi fikir bayramdan önce giderim eşimde bayramda gelir iyi olur.

Bu arada birde senin parmaklarını tutmasını sağla sık sık bu da işe yarıyor bunları yap 1 haftada açar yavrucuk ellerini

canım benim bildiğim ve okuduğum kadarıyla , eline bir şey tutuşturulunca tutabilir,ve o da karşıdan değil bebeğin yanından vericeksin, dene bi tutuyo ama saniyelik tabi, bizimki de öle oyun halısındaki çıngıraklara falan uzanamıyor bağırıyor söleniyo konuşuyo sadece bid e anlamsız heycanlı el-kol hareketleri o kadar geçen ay doktor kontrolünde bu çocuk oyun halısıyla ilgilenmiyor diyince daha çok erken demişti, bence ve bildiğim kadarıyla oyuncağı bilinçli bi şekilde eline alması için çok çok erken sen tutuşturursan tutabilir belki, ha o da şart değil, 3 aylık bebek için yapması gereken iki kriter var başını 45 derece yukarı kaldıracak yüzüstü yatarken bi de yüzünün 15 cm uzağındaki nesneyi takip edebilir bu kadar gerisi zaten eksta, o doktoru değiştir bence sen, geçmez böle zaten evhamlıyız, ha bi de evet her gün yeni bi şeyle uyanıyolar, biizm kız 2 gün önce sabah bezlerken 2 tur döndü, şimdi korkuyo imkanı yok dönmüyor, bebek bunlar daha çok küçükler, se değiştir o doktoru

evet pili bitmiş gibi öle o, bu arada ona vurmaktan gına geldi, çalsın ışıldasın diye alıştı bizimki:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…