- 31 Aralık 2011
- 505
- 279
- 103
inşallah öyledir canım ya. dünden beri çok canım sıkılıyo. ağlaması aklıma geldikçe bi garip oluyorum.canım ya aynı durumu bizde yaşıyoruz ama korkma bişey olduğundan değil..sadece yabancılıyorlar:)) bizimkide hemen hergün gördüğü halasını kayınvalidemi gördüğü zaman sanki bi yerlerini kesiyomuş gibi ağlıyor( sadece babası ve benim kucağımda ağlamıyor..ama geçici bi durum ...kalabalık ortamı birden görünce olmuştur o:)
ne zamandan beri eşime diyorum şu nazar duasını ezberleyelim diye. dün de tembelliğimize bi sürü söylendim. hemen bugün ezberleyim. kısacık bi dua zaten. sağol canım iyi ki hatırlattın.canım bebeklerin o ağlaması yabancılamaktan değil nazar değmesinden oluyor.öyle ağlamaya baslayınca nazar duası okuyun çocuk birden sakinliyor.bizimki de çığlık çığlığa bagırıyor okumayınca naparsak yapalım sakinlemiyor
Merhabalar,
Forumun yeni üyesiyim. Hamile kaldığımdan beri takipçinizdim zaten. Bir konuda yardımınızı isteyeceğim. Kızım 15"inde 3 aylık oldu. Doktor kontrolünde bu bebek neden ellerini tam açıp, nesnelere uzanmıyor dedi. Eldiven de giydirmiyorum 40ından beri. Ellerini izliyor gözleriyle, ama tam açmıyor ellerini. Öyle saçım, tişörtüm hariç bir şeye uzanıp tutmuyor. Endişelendim açıkçası. Bu gün başka 3 aylık bebekler gördüm hastanede elleri baya normal açık. Acaba diğer nisan annelerinde durum nasıl? Kızımı nöroloğa götürsem mi diye düşündüm bugün. Babası biraz bekleyelim dedi. Dönencesi ve oyun halısı vardı. Şimdi çıngırak falan aldık belki tutar diye. Sizce durum normal mi?
Canım benim kızımda 9 Temmuz'da 3 aylık oldu daha 2 gündür yavaş yavaş çıngırağımızı tutmaya çalışıyor ayrıca ne biçim Dr o öyle sizemi sordu neden ellerini kullanmıyor diye kendisi neciymiş? Biraz daha bekle bence acele etme her sabah yeni birşeyle uyanıyorlar dediğim gibi bir sürü çıngırak aldım son 1 aydır daha dün azar azar tutmaya başladı ayrıca her çocuğun gelişimi farklı 3 aylık olunca hemen tak diye ellerini görmüyor yavrucuklar
Merhabalar,
Forumun yeni üyesiyim. Hamile kaldığımdan beri takipçinizdim zaten. Bir konuda yardımınızı isteyeceğim. Kızım 15"inde 3 aylık oldu. Doktor kontrolünde bu bebek neden ellerini tam açıp, nesnelere uzanmıyor dedi. Eldiven de giydirmiyorum 40ından beri. Ellerini izliyor gözleriyle, ama tam açmıyor ellerini. Öyle saçım, tişörtüm hariç bir şeye uzanıp tutmuyor. Endişelendim açıkçası. Bu gün başka 3 aylık bebekler gördüm hastanede elleri baya normal açık. Acaba diğer nisan annelerinde durum nasıl? Kızımı nöroloğa götürsem mi diye düşündüm bugün. Babası biraz bekleyelim dedi. Dönencesi ve oyun halısı vardı. Şimdi çıngırak falan aldık belki tutar diye. Sizce durum normal mi?
Merhabalar,
canım sana da geçmiş olsun.Dertsiz canim benim 10 gun once ben de yasadim aynisini.
İshal oldum.
Bir gun Okuldaydim, birden sezeryan yerimde korkunc baski hissettim.
Bir saat boyunca hic kipirdayamadim.
Sonunda ambulans cagirdilar hastaneye kaldirildimz
Rontgen cekildi kan ve idrar tahlili yapildi.
Karnim gaz ile dolmus ve baski yapmis. Ayni zamanda idrar yollarimda biraz iltihaplanma baslamis.
Serum yedim, birkac ilac verdi bi de antibiyotik ama ikisini kullanmak istemedim
Emzirdigimi soyledim ona gore mudahale ettiler.
İhmal etme nolur bi dr a gorun, salgin varmis.
canım sanırım ben üşüttüm.dertsizim canım çok gecmiş olsun.bu arada enfeksiyon varsa antibiyotiksiz geçmez emzirenlerinde kullanabildiği antibiyotikler var sıkıntı yapma canım.bu arada sıvı tüketemiyorsan bol bol mutlaka serum taktır kendine getirir seni
canım benim oğlumda 17 nisanda doğdu. o da henüz ellerini açıp bişey tutmuyor bence endişelenecek bişey yok. her bebeğin gelişimi farklı başka bebeklerle de kıyaslama canım.Merhabalar,
Merhaba hanımlar bende Mayıs annesiyim :)
Playgro oyun halısı kullanan arkadaşlar varmı aranızda acaba ? Bnm müzik kutusunun sesi çok az çıkıyor bu normal hâli mi yoksa desinin açılabildiği bi yer varmı?
Çok teşekkür ederim arkadaşlar. Bugün çıngırakla egzersiz yapacağız artık. Dediğiniz gibi biraz daha bekleyeceğim. Aslında benim saçımı ya da gözlüğümü tutuyor böyle bir anlık. :)
Bu forum ne güzelmiş :) Bizde annane ya da babanne yok. Teyze, hala falan da yok. Kızımla başbaşayız anlayacağınız. İyiki siz varmışsınız. Moral oldunuz bana.
Canım ben çay kaşığıyla başlamıştım kahvaltı masasında eline tutuşturup masaya vurduruyordum elinden tutup bunuda bi dene istersen
ben kullanıyorum bnm de çok az çıkıyor ben bozuk olduğunu düşünmüştüm demek normal haliymiş:)))
Benim metodda hep boyle.
Bu tarz seyler daha dikkat çekici bana gore.cay bardağına kasık siklattigimda da cok güler benim kiz.suyu çay bardagiyla içiriyorum.yatagin ustunde kucaklayip onunla donüyorum.
Zaten buyuyuncede en büyük zevkleri cezve kepçe caydanlik kapagi ve leğen ...
Oyuncaktan daha cazip gelecek.siz vermeseniz de o bulur.
canım benim ya kv.ne çok sinir oldum Allah yardımcın olsun.benim kızımda kilo alımı iyi değil ilk iki ay 700 gr ve bu ay da 600 gr almıştı bende emziriyorum kilo alımı az ama çok hareketli gayet dinç bi bebek doktorumuz bu ayki kontrolün de günde bir öğün mamaya başla dedi ben müdürün insiyatifiyle öğlene kadar çalışıyorum 120 ml sütümü içiyor eğer 2 ye doğru eve gidersem kv. sölüyorum mamasını hazırlayıp veriyor bu da 3 defa oldu. onun dışında sütüm yetmese doymasa bunu belli eder diye mama vermiyorum
kendi kv mi okumuşum gibi oldu. ben de ailemden uzağım, eşimin ailesi burda. benim kv de iki günde bi arıyo, çocuğa mama ver diye. benim kızımın kilo alımı da 1100-800-500 gram şeklindeydi. işin kötü tarafı kızım mamayı ağzına almıyo. gel de bunu kvdeye anlat. ayrıca fazlasıyla el gördümlük. millete gelinin şu işini yaptım, bunu yaptım der durur ama bakarsan ortada ne iş var ne de başka bişey. eltimin çocuklarına bakıyo 1 yıldır. orda burda abuk sabuk konuşuyo. neymiş çocuklara bakamıyomuş. o baktığı zamanlarda çocuklar kilo alıyolarmış da hiç ağlamıyolarmış. benim kızıma da bakmaya niyetleniyo. ben de sırf ona vermemek için ücretsiz izin alıyorum. sonrasında da bakıcıya vericem. ben de bi ara senin gibi aşırı bunalmıştım. eşim normalde beni aileme bırakıp da dönmez. ama ben başının etini yedim. bunaldım ailemle kalmak istiyorum diye. 17 gün bıraktı beni :) nasıl moral oldu anlatamam. imkanın varsa sen de biraz ailenin yanına git kafan dağılsın.
kendi kv mi okumuşum gibi oldu. ben de ailemden uzağım, eşimin ailesi burda. benim kv de iki günde bi arıyo, çocuğa mama ver diye. benim kızımın kilo alımı da 1100-800-500 gram şeklindeydi. işin kötü tarafı kızım mamayı ağzına almıyo. gel de bunu kvdeye anlat. ayrıca fazlasıyla el gördümlük. millete gelinin şu işini yaptım, bunu yaptım der durur ama bakarsan ortada ne iş var ne de başka bişey. eltimin çocuklarına bakıyo 1 yıldır. orda burda abuk sabuk konuşuyo. neymiş çocuklara bakamıyomuş. o baktığı zamanlarda çocuklar kilo alıyolarmış da hiç ağlamıyolarmış. benim kızıma da bakmaya niyetleniyo. ben de sırf ona vermemek için ücretsiz izin alıyorum. sonrasında da bakıcıya vericem. ben de bi ara senin gibi aşırı bunalmıştım. eşim normalde beni aileme bırakıp da dönmez. ama ben başının etini yedim. bunaldım ailemle kalmak istiyorum diye. 17 gün bıraktı beni :) nasıl moral oldu anlatamam. imkanın varsa sen de biraz ailenin yanına git kafan dağılsın.
Merhabalar,
Merhaba hanımlar bende Mayıs annesiyim :)
Playgro oyun halısı kullanan arkadaşlar varmı aranızda acaba ? Bnm müzik kutusunun sesi çok az çıkıyor bu normal hâli mi yoksa desinin açılabildiği bi yer varmı?
evet pili bitmiş gibi öle o, bu arada ona vurmaktan gına geldi, çalsın ışıldasın diye alıştı bizimki:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?