2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
Hımmm bizim sorunumuz yabancılar değil galiba çünkü annem ve kayınvalidem 4 aydır hergün bende nerdeyse ama onlarda bile kucağa alındı mı ağlıyor ...

canım benim büyük oğlumda kucaktan nefret ederdi. biz yeni doğduğunda kucağa alışmasın diye çok üstünde durduk. 5. dkdan fazla kucakta kalmasın derdik. herkeste bilirdi bunu. hep yerde severlerdi. çocuk kucaktan nefret eder bişey olmuştu. hatta ablam dalga geçiyordu bu çocuk kucakta nasıl duracağını bilmiyor diye. büyüdükçe alıştı ama hala daha fazla kucakta kalmaz. çarşıyı pazarı yürüyerek dolaşır gelir çok yorulmadıkça kucağa gelmez. gelse de uzun durmaz.
boşver böyle olması çok iyi şükret ya hep kucakta olsa.

kızlar birşey sorcam benim 3.5 aylık kızım var elini agzına götürmeye basladı damaklararı kaşınıyo huysuz emzik verdim onu aldımı sakinleşiyo emzik kullanmıyoduk almamiştı şimdi alıyo

pztf canım geçmiş olsun. bir kv belası savmışsın. direk söyle bana sormadan eve kimseyi kabul etme diye.
gelelim şu kv konusuna. en iyisi bile çekilmez. biz her gün beraberiz. Allah ev almayı nasip ederse bir sokak ötede olsun razıyım.
aynı bina da olmak daha sıkıcıymış. şuan ki evimde kiracıyım. eve girmeden önce bakım yaptım. mutfak ve banyoyu sıfırladım.
hemen ev değiştiremem. iş de var kv bebeğe bakacak. o yüzden katlanacağız.
benim en sinir olduğum konulardan biriside şu benzetme olayı. benim kv çocuğu sürekli oğlu ve kocasına benzetir.
öyle bir iki söyleme değil. günde 5 kere görüyorsa 5 kerede aynı sözü söyler.
ay karnı aynı mehmet (kocası )
ay aynı pazıları mehmet
kanı bile mehmet. ( eşimin kan grubu B benim ki A dır. bebeğin kanı, 0 kan grubu hariç bütün kan grubu olabilir. bebeğin kan grubu AB)
benim kp kan grubuda AB olduğu için ona çekmiş.
ben etkisiz elamanım. sadece taşıyıcıyım galiba.
benim için kime benzediğinin hiç bir önemi yok sağlıklı olsun yeter bebeğim ama her gün ve her görüşmede duymak artık tiksinti verdi.

bugün bir tanıdık aynı sana dönmüş deyince bu seferde kv ağız değiştirdi. yok burnu anne gözler anne demeye başladı.
bana da benzese artık muhabbet boğdu arkadaş.

gelelim süt konusuna benim kide emzirirken yok sütün gelmiyor mu yok bitti mi. her gün her seferinde düşünün artık. mama ver falan.
ben onu dinlemedim emzirdim emzirdim. dr kontrolünde kilo alımını iyi bulunca sustu ama arada gene depreşiyor soruyor.

birde benim alt komşu, gidiş gelişim yok. sadece karşılaşınca merhabalaşırız. geçende sinirlerimi bozdu.
sorduğu soruları bakın
1) emziryor musun? (cevabım evet)
2) doyuyor mu? ( bilmiyoum dedim. bana dedi ki "doymasa ağlar". demek ki kadının kulağı bizde )
3) bir hastalığı var mı? ( cevabım gene bilmiyorum şuan görünürde bir şey yok. )

şimdi soruyorum size şu mübarek günlerde kalbimi bozmak istemem ama ne amaçla sorar insan bu soruları ? anlamakta güçlük çekiyorum.

Bana da bir teyze bebeğimi uzun zamandır göremeyince 'hasta oldu sandım' demişti.

Bebişlerimizin çok şükür birşeyi yokta asıl hasta onlar bence.Boşver canım ya.Ağzı olan konuşuyor işte.

Ha birde aynı teyze apartmanın ortasında sütün var mı diye elini göğsüme atmıştı :)))

gogus ellemek de ne sacma allahim sanki elleyince gelecek sut. ben rahat hissettigim kisilerin yaninda emziriyorum da kv ve onlarin akrabalarinin yaninda emzirmiyorum. kv hep bi bahane bulup odaya daliyor ama artik rahatsiz oldugumu anladi sonunda.

Bu kv de den yana ben de cok dertliyim
valla bi kasik su da bogacam
karsimda oturuyo kendisi
Pazar gunu esimle isimiz vardi hemen gidip gelecektik cok sicak cocugu goturmeyelim anneme birakalim dedi peki dedim ilk defa biraktim neyse
yikadim cocugu karnini doyurdum verdim
bir iki saatte geldik
biz gidince cocugu yikamis delirdim bi de anlatiyo gorumcelerim vardi benim bozuldugumu anladilar
dun de gelmis soyledigimi yanlismi anladin ne yaptin diyo size sormadan yikarmiyim diyo gozumun icine baka baka yalan soyluyor ben anlamiyorum sanki
ne sesini duymaya ne yuzunu gormeye tahammulum var

pztf gecmis olsun, insanin okurken bile ici sisiyo, Allah sabir versin.

Herkes kv sinden sikayetci goruyorum, bosverin, eger eslerinizden yana sorununuz yoksa iyiyseniz herseyin ustesinden gelinir diye dusunuyorum.Eger sorun kv degilde eslerinizde olsaydi daha kotu olurdu.Allah herkese sabir versin ikiside kolay degil ama....

Biz bugun asimizi 3. son asimizi yaptirdik, bi sonraki 1 yasinda artik.Kurtulduk uzun bi sure sukur.

pztf canım al birini vur ötekine.
hadi biri ikisi düşüncesiz olabilir de bütün sülale mi düşüncesiz
22 kişi ne demek ya...
hadi takıldın geliyorsun amaç sizin evde yemekse herkes bişey yapıp getirseymiş
kimsenin eline de bişey olmazdı bir tencereyle gelmek.
sabır canım sabır...

merhaba kızlar,
benimde kvdeler bizde...
emzirirken sürekli tepemde
neye bakıyor anlamıyorum
göğsümü tamamen açmıyorum yanında
bir de silikon uç takıyorum emzirirken
görmesin diye sakınırken uç düşüyor
oğlum ucu tutamıyor bağırıyor
akıl edipte yatak odasından çıkmıyor
yatak odasına girmeyen yok
kb, kaynım kv
oğlumun yatağı orda ya
bakıp bakıp duruyorlar
girdiğin yer yatak odası ne işin var orda
valla sütyen falan bırakçam yatağın üstünde
kendileri utansın girdikleri için

oğlumu emziriyorum kv alıyor. onun kucağında durmuyor
aç bu aç baksana durmuyor diyor kv
kucağında durmak istemiyor anlamıyor işte
bana bakıp bakıp ağlıyor çocuk
açmışta ondan bakıyormuş lafa bak

aman her söylediğini kafama taksam kafam bi dünya olacak
sürekli kendimi telkin ediyorum
az kaldı tıka kulaklarını duyma, cevap verme.
eninde sonunda gidecekler diyorum kendime.

bugün kvnin teyzesi vefat etmiş başka şehirde
hazırlanmış kv ve kb
yatak odasının kapısına vurmuşta duymamışım
daldı odaya
biz gidiyoruz diye, oğlu yok diye girmiş öyle diyor
haber vermek için girmiş git öbür odada oğlun uyuyor ona söyle
o uyanmasın onun yanına girmedim diyor
aman şehzadem uyanırsa uyuyamaz bidaha
sabah sabah uyuz etti yine
hadi üzüldü ne yaptığını bilmiyor dedim geçtim.
kafama takacak olsam bir sürü şey varda ya sabır diyorum.

benim kvde sütten yana sıkıntımız yokta işte hastalık hastası
pazartesi gelecke bir hafta kalacak bizde sonrada bebiğim ona gidecek ben işe başlayacağımdan
bakalım bizi neler bekliyor

Merhaba güzel anneler,
Öncelikle güzel mutlu hayırlı bayramlar. Benim ailem geldi hepsi bende kalıyor 3 farklı ilden toplandılar yanımdalar. Gariptirki kendi ailemle eşimim ailesinden daha zor anlaşıyorum, başına buyruklar, herkes bir telden çalıyor. Annemler dışarı çıkmaya karar vermişler ve hazırlanmış gidiyorlar ben bebek emziriyorum o arada içerde, gelip bana hadi dediler, ne hadisi dedim, ee dışarı gidiyoruz dedikya dedi, ben siZe sordum bişey demediniz öncesinde insan bi haber verir dedim kaç kere söylicez canım dediler. Anlamadım gitti eşimin ailesi benim hazır olmamı bekler sen çocuklusun derler rahat rahat emzir çıkalım derler, benim kendi ailem giyinmiş aşağıda bekliyor arabanın önünde sonra niye gelmediler diyip söyleniyorlar. Hiç bana göre hareket edilmiyor, 12 senedir onlardan ayrı yaşıyorum o yüzden herhalde tam anlayamadık birbirimizi. Böyle bir karmaşıklık durumu var bizde.insanın zoruna gidiyor kendi ailesinden anlayışsızca muamele görmek , yazarken bile kendimi suçlu hissediyorum sanki onlara hıyanet ediyormuşum gibi geliyor, halbuki kv nin arkasından ne de rahat konuşuluyor :)

Gelelim ultrasona, hastalık üçüncü seviye sınırındaydı yani en ciddi seviye sınırında ama 1. Seviyenin en aşağı değerlerine düşmüş yani kendi kendine toparlıyor vücut dedi doktor. Hasta bile kabul etmiyor bazı kaynaklar bu değerleri dedi :) çok mutlu oldum, Allah ım dualarımı geri çevirmedi. Ama kum çıktı böbreklerde bu son bi haftadır anlamsız ağlama krizlerini de bu kuma bağladık. Çok şükür bugün biraz daha sakindi. Yoksa 1 haftadır hep ağlıyordu bebem.
İyi dileklerini sunan herkese çok teşekkürler oğluşum ameliyat derdinden kurtuldu inşallah bu gidişle de 3 ay sonraki ultrasonumuzda hiçbir sorunumuz kalmamış olur.

Gunaydin herkese.10 gun sonra 4.ayimiz dolacak ama oglum bu ay 300 gr galan aldi 20 gunde.anne sutu sadece.sizde durumlar nasil?merak ediyorum cevaplarsaniz sevinirim

Gunaydin herkese.10 gun sonra 4.ayimiz dolacak ama oglum bu ay 300 gr galan aldi 20 gunde.anne sutu sadece.sizde durumlar nasil?merak ediyorum cevaplarsaniz sevinirim

Günaydın kızlar,
Manavgat sorunu şöyle cevaplayayım: bu ay benim bildiğim en fazla 600 gram alan var. Ben de bu konuya çok takıldım hatta oruçtan oldu sandım ve son bir hafta tutmadım.Ama öğrendiğim kadarıyla bu aydan sonra kilo alımı yavaşlıyormuş. Benim bebeğim de 400 gr aldı bu ay. Seninki de 500gr kadar olur 10güne. Sağlığı yerindeyse kilosuna çok takılma. 4 aylık bebeğim 6 kg 65 cm dediğimde yengem iyi bakamamışsın dedi. Ben de o kadar emiyor zorla emziremem ya dedim. Bunun üzerine de sütün yaramamış o zaman dedi. Amaan işte herkes bir şey diyor ama sütün varken sırf daha fazla kilo alsın diye mama verme bence. Öyle bir şeyden bahsetmemişsin ama ben yine de söyleyeyim. Bana doktor ver dediği halde vermedim orucu bıraktım emzirdim sürekli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…