2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
Merhaba bayanlar bende 2013 nisan annesiyim:) bu aydan sonfr kilo alimi ne kadar azaaya basliyorki 26 sinda asimiz ve kontrolumuz var bakalim kac gr almis[/QUOTE]

Bizim de 26 sında kontroumuz var geçen ay 6150 idi.Şimdiye kadar genelde her ay 900 gr alıyor.Bakalım azalma var mı? 26 Nisan da doğdu kuzucuğum:) sizinki de mi?

Bi de doktora sordugumda Travazol diye bi krem onerdi. Gunde 2 kere temizle, kurula, bi 5dk havalandir az miktarda sur demisti. Belki faydasini gorursun.
bize dalinin pişik kremi iyi geldi. tavsiye ederim. kızımın poposunda da pişik olmuştu, o zaman doktor travazol yazdı bize de. ama popodaki pişik çok kötüydü yanık gibi duruyodu ve kabarıklıklar vardı. vücudundaki yerlere de kullanayım dedim. kardeşim de tıp öğrencisi. bu kremin ağır bi krem olduğunu daha çok mantar oluşumu olan pişiklerde kullanıldığını söyledi. o yüzden koltuk altına boynuna vs bunu kullanmadım.

ben tam tam olarak kendimi bırakmış durumdayım. saç baş darma dağınık. abuk subuk şeyler giyiyotum evde. arada saçlarımı toparlıyorum kızıma çok ilginç geliyo :) garip garip annesini izliyo :) eee hep dağınık görmeye alıştı ne de olsa. eşim de arada laf sokuyo da ben tınlamıyorum. en son annem ve kardeşimden azar işittim. iyice kendini salmışsın dediler. artık bana da silkinme zamanı geldi

Benim kuzuya seneye giysin diye indiRimli netten alisveris yaptim.12 ay almadim 18 ay aldim ama dev gibi bunlaaar hatami yaptim geri mi yollasam ne dersiniz kizlar??

merhaba anneler, bebeğinde inek sütü alerjisi olan var mı? ek gıdaya başladınız mı? ya da ne zaman başlayacaksınız? bana şimdilik diyet verdi doktor, süt ve süt ürünleri yemiyorum.

selam kızlar, ben geldim
dün işbaşı yaptım. kuzumu yanlız bıraktım
halası bakacak. bakalım uslu duracak mı? o dursa ben dayanabilecek miyim?
iş yapamıyorum aklım hep kızımda. alışılır mı buna

Allah razı olsun canım, inşallah bizde de işe yarar hemen yarın alcam :)

Pisik icin voltaj da yazmış sudokrem harika gelioyr..ben bir de hametan diye bir krem kullanıyorum. Birde hergun duş aldirmak iyi geliyor bizde pek sorun yok o yüzden. Bir tek kollarinda sivipce gibi ufak noktalar oluyor sıcaktan. .

Uyku duzenimiz de kendiliğinden oluştu. .artik gunduzleri pek uyumuyor, gerci bizim evde uyumak bir olay zaten eltimler telemizde tepiniyorlar koca gün, kizcem sicrayarak uyanıyor. .aksam da 10 da bir basliyor emmeye 1 saat boyinca uzunnca emiyor ve daliyor..ben 2 gibi bir daha emzirip yatıyorum. Sabah 5.30 -6.00 gibi kalkıp bir daha emiyor ve genellikle tekrar uyuyor..cogu zaman saat 7-8 gibi ayaktayiz artık. .boyle işte..ek gıdaya gecmedim...

Ahhh ahh bende 4 Eylül'de başlayacağım ve simdiden sıkıntısı bastı. .aslinda evde de cok bunaldim, iş bana iyi gelecek teee bebisiimi özlicem..neyse ki 2.30 da döncem eve. .kendimi öyle teselli ediyorum..benim annem bakacak,şansliyım bu yönden..

benim annem yaşlı, halası daha rahat uğraşır, güzelde bakar gözüm arkada değil o yüzdende, ama yinede rahat olamıyorum.
iki gecedir uyku falan kalmadı kızımda. sabaha kadar inleyerek uyudu resmen. sürekli uykuda ağladı.

arada 1-2 saatlikte olsa annenle kızını yanlız bırakmaya çalış. ben hiç bırakmamıştım şimdi pişmanım.

Merhaba arkadaşlar,
Geçmiş Bayramınız mübarek olsun.
Sudocrem ile ilgili konu geçmiş, ben kızıma kullanıyorum çok memnunum. Ayrıca gece yatarken yüzüme sürüyorum. Bayramda kardeşlerim yüzümdeki lekelerin azaldığını ve cildimin pürüzsüzleştiğini söyledi. Doğum sonrası bunalıma çok iyi geldi:) ben tavsiye ederim. Pişik için de çok iyi bir krem.bir de kilo konusu var. Benim sütüm yetmiyordu bir ara motilium diye bir ilaç kullandım ve baya iyi yedim. Sorunum kalmAdı.Şimdi 9 kilo vermem lazım kafama takmaya başladım. Akşamları kızı babaya bırakıp tempolu yürümeye bugün başlıyorum:) . Diyet yapamıyorum sütüm kesilir diye. Siz ne durumdasınız?
Bebişin kilosu da 10 gün sonra bakılacak kıyaslamak iyi değil ama benzer dertler olunca rahatlıyoruz:) bence artık birer kilo almalarını beklemeyelim bebişlerden.. Öpüyorummm

Kızlar selam ,

Kızçem 4 ayını doldurdu artık bildiğiniz gibi sadece mamayla besleniyor son dr kontrolümüzde mama üzerindeki talimatta 1 öğün 150 cc yazıyor ana benim kızım canı istediği gibi bi 30 cc bi 90cc kafasına göre takılıyor demiştim dr da tartısı iyi oroblem yok demişti az önce aklıma takıldı mama kutusuna baktım 4 ay için 1 öğünde 210 cc diyor günde 5 öğün toplam 1050 cc mama ama benim kızım 1 öğünde daha 120 cc yi ancak tüketiyor gün sonu toplamıda max 700 cc oluyor şu an ortalama 8 kilo mama kullanan annişler sizin bebişler bi öğünde 210 cc tüketiyormu ?

Ne kadarlıkken bıraktın canım bende 1 ay sonra başlayacağım kızım tam 5 aylık olacak benimde annem bakacak çok takıyorum kafama aslında yarım gün çalışacağım ama yinede acayip takıntı yaptım kızım şuan 4 aylık ufak ufak ek gıdalara başladım alışsın diye bazen geç gelebilirim işten aç kalmasın yavrucak ....Aynen bende senin gibi o dursa ben durabilecek miyim aceba diye düşünüyorum devlet memuruyum bi ara istifa etmek bile istedim ama yeni ev aldık benim maaş toptan oraya gidiyor yani istifa etme şansım sıfır...

Maşallah diyelim kuzuna bizde 4. ayımızı bitirdik ama 6300 kg mız sadece anne sütü alıyor yeni yeni meyvelerden tattırmaya başladım bende ....Bence mama olayını takıntı yapma her bebek aynı oranda tüketecek değil ki hem bazen iştahı iyi olur çok yer bazen de canı istemez yemez ....

Off off sorunlar hep aynı ...bende doğuma 65 ile girdim 60 ile çıktım şuan 10 kilo fazlam var ama gelecek ay işe başlayacağım şuan ne diyet nede spor düşünmüyorum çünkü sütüm kesilirse kötü olur zaten bebeğim bu ay 650 gram almış bi de diyet yaparsam aç kalır yavrum ama gelecek ay işe başlayınca yemekten kıscam ,kızıma annem bakacak işyerine 30dk uzaklıkta oturuyor her gün öğlen çıkınca hızlı hızlı yürüyerek anneme gidecem....Hamile kalmadan öncede günlük yarım saat yürüyüşle 6 kilo vermiştim bu şekilde kurtulmayı düşünüyorum kilolardan ....
Evet benimde ayakkabı numaram büyüdü eşim ayakkabıcıya götürüp kalıba koydurdu ayakkabılarımı böylelikle yarım numara büyüdü ayakkabılarım artık rahatlıkla giyebiliyorum...
Ben pek kucağımda taşımıyorum kızımı genelde kanguruda taşıyorum çok rahat ediyoruz marketi, pazarı, düğünleri rahatlıkla geziyoruz....yüzümde de pek bi leke oluşmadı ....

şimdidenmi ek gıda?Hayır sadece anne sütü su bile içirmiyorum siz?

Ben de anne sütü ile devam ediyorum, su da vermedim hiç. Bebeğim 17 Nisan doğumlu, belki sizlerden nisan başında doğum yapanlar varsa, ufak ufak ek gıdaya başlayan vardır diye düşündüm. Ya da annelerin diyetleriyle ilgili yapabilecekleri bir yorum? şimdiden teşekkürler, sağlıkla büyüsün bebişlerimiz inşallah.

merhaba güzel anneler;

tatile gitsem mi gitmesem mi derken bayram tatilinde gitmeye karar verdik bebiş babamız ve ben.her şey iyi olacak diye hayal ederken sıkıntılar yolda başladı.kızım arabada çok huzursuzlandı çok terledi güneşten çok rahatsız oldu. sahile gidincede olumsuzluklar peşimizi bırakmadı. kızımı sahilde minerinin üzerinde bi güzel kremledim.tam iyi ki gelmişiz ya dedim kii bi rüzgar yerdeki kumlar kızımın yüzünü vucudunu kapladıkızım rüzgardan nefes alamamaya başladı.yüzünü yıkamaya çalıştıkça iyice bunaldı ağlamaya başladı.benimde gözüme kum kaçtı gözümü açamaz oldum. şemsiyemiz uçtu derken babamızda iyice sinirlendi ve tatilimiz orda bitti. hemen eve dönmeye karar verdik. okadar yol yaptığımamı yanayım yaptığım deniz alışverişlerine mibebiş büyümeden en azından yürümeyi öğrenmeden tatile çıkmama kararı aldık. herneyse gelelim bu güne ;
bugün doktor kontrolümüz vardı. kızım ilk 2 ay 900 gr üçüncü ay 500 gr almıştı. bu ayda sadece 240 gr almışçok üzgünüm doktor mamaya başlamamızı önerdi.geçen ay da önermişti ama ben daha iyi beslenmeye çalıştım sık sık emzirdim ve mamaya başlamamıştım.kızımın boyu 65 cm oyüzden baya zayıf görünüyor.bugün aptamil aldık bebeğime açken vermeye çalıştım ama bir türlü biberonu tutmuyo. ne yapacağımı şaşırıdım. biberonu tutturmak için bir yöntem bilem varmı?15 gün günde 2 kere mama vermeyi düşünüyorum. eğer kilosunu biraz toplarsa mama vermeyi kesicem.
sizler bu mama konusuna ne diyorsunuz?6 ay kesinlikle anne sütü diyenlerdendim ama böyle oluncada ne yapacağımı şaşırdım

benim bugün hiç sütüm gelmiyor. oğlum açlıktan ağlıyor. nasıl üzülüyorum o ağladıkça onunla birlikte bende ağladım eşim şimdi mama almaya gitti.

benim bugün hiç sütüm gelmiyor. oğlum açlıktan ağlıyor. nasıl üzülüyorum o ağladıkça onunla birlikte bende ağladım eşim şimdi mama almaya gitti.

off yaaAllah yardımcımız olsun şu süreçte. bebişlerimiz hasta olmasın güçten kuvvetten düşmesin tabi bizde. senin sütün durduk yeremi kesildi dertsiz. benimde bir haftadır kendiliğinden azaldı.bebeğimin doymadığını görüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…