annecikler oğlumun koltuk altı pişik oldu ya . hele heleee sağ koltuk altı çok fena hafiften soyulmaya bile başladı. Pişik kremi, bebe yağı, banyo, pudra.. hiç biri bi işe yaramadı. Bu durumda ne yapmak lazım başka bilemedim...
Tecrübesi olanlardan yardım bekliyorum...
bize dalinin pişik kremi iyi geldi. tavsiye ederim. kızımın poposunda da pişik olmuştu, o zaman doktor travazol yazdı bize de. ama popodaki pişik çok kötüydü yanık gibi duruyodu ve kabarıklıklar vardı. vücudundaki yerlere de kullanayım dedim. kardeşim de tıp öğrencisi. bu kremin ağır bi krem olduğunu daha çok mantar oluşumu olan pişiklerde kullanıldığını söyledi. o yüzden koltuk altına boynuna vs bunu kullanmadım.Bi de doktora sordugumda Travazol diye bi krem onerdi. Gunde 2 kere temizle, kurula, bi 5dk havalandir az miktarda sur demisti. Belki faydasini gorursun.
Merhaba güzellikler,
Hepimizin bebişleri az kilo almış bu ay herhalde hepimizin başına aynı şey geldiğine göre tümevarım yöntemiyle bunun normal olduğunu kabul ediyorum :)))
Ben artık çok sıkıldım hamilelikte istediğini giyememe sonra emziriyorum derken kocaman göğüslere o garip sütyenler falan bir de gitmeyen göbek derken şu tipik çocuklu kadın moduna girmeye başladığımı farkettim. İsyan bayrağı çekiyorum! Salmıcam kendimi inadına salmıcam! İçtiğim su miktarını arttırdım yediğim yemek miktarını biraz azalttım, bayramdada dışarı çıkıp gezince az az kilo vermeye başladım. 72 ile doğuma girmiştim kırkım çıkana kadar 62 oldum sonra azar azar çok yavaş gitti şuan 58 im şöyle 3-4 kilo daha versem tamamdır. Saçlar dökülsede saç modelimi de değiştirdim. İnanın kocamın davranışları bile değişti daha bir yardımsever daha bir sevecen. Göbek sporla gitcek herhalde ama çözemediğim bir iki sorun daha var size danışayım dedim.
1) yüzümde çok belirgin olmasada lekeler oluştu ve ben rahatsız oluyorum sürekli kapatıcı ile uğraşmak istemiyorum. Şöyle işe yarar denenmiş yöntemleriniz var mı?
2) ayakkabı sorunu yaşıyorum ayaklarım 36.5 dan 37 e çıktı sanırım birde bebeği kucağımda çok taşıdığımdan sürekli dışarda ayaklarım şişiyor. Kaliteli ve uzun ömürlü ayakkabı modelleri biliyor musunuz.türkiyeye döndüğümden beri ilk defa ayakkabı alıcam ama bilmediğim için karar veremedim. Birkenstock terlik baktım ona da karar veremedim. Hotiç, tergan falan bu markalar klasik modelleri iyi duruyorda rahat ayakkabılar için nasıldır bilen kullanan var mı?
merhaba anneler, bebeğinde inek sütü alerjisi olan var mı? ek gıdaya başladınız mı? ya da ne zaman başlayacaksınız? bana şimdilik diyet verdi doktor, süt ve süt ürünleri yemiyorum.
Gecmis olsun.benimde kızımın boynu ve koltuk altı diz arkaları dirsek içleri pisik oluyor.gun asırı yıkıyorum bazen her gün.pistigi zaman "sudocrem" diye bir krem var.kutusu vs çok kalitesiz gelmişti bana.inanilmaz bir krem bir defa sürüyorum.kendi yüzüme de gece yatmadan sürüyorum muhteşem bir krem.fiyati 20 tl.
selam kızlar, ben geldim
dün işbaşı yaptım. kuzumu yanlız bıraktım
halası bakacak. bakalım uslu duracak mı? o dursa ben dayanabilecek miyim?
iş yapamıyorum aklım hep kızımda. alışılır mı buna
Ahhh ahh bende 4 Eylül'de başlayacağım ve simdiden sıkıntısı bastı. .aslinda evde de cok bunaldim, iş bana iyi gelecek teee bebisiimi özlicem..neyse ki 2.30 da döncem eve. .kendimi öyle teselli ediyorum..benim annem bakacak,şansliyım bu yönden..
selam kızlar, ben geldim
dün işbaşı yaptım. kuzumu yanlız bıraktım
halası bakacak. bakalım uslu duracak mı? o dursa ben dayanabilecek miyim?
iş yapamıyorum aklım hep kızımda. alışılır mı buna
Kızlar selam ,
Kızçem 4 ayını doldurdu artık bildiğiniz gibi sadece mamayla besleniyor son dr kontrolümüzde mama üzerindeki talimatta 1 öğün 150 cc yazıyor ana benim kızım canı istediği gibi bi 30 cc bi 90cc kafasına göre takılıyor demiştim dr da tartısı iyi oroblem yok demişti az önce aklıma takıldı mama kutusuna baktım 4 ay için 1 öğünde 210 cc diyor günde 5 öğün toplam 1050 cc mama ama benim kızım 1 öğünde daha 120 cc yi ancak tüketiyor gün sonu toplamıda max 700 cc oluyor şu an ortalama 8 kilo mama kullanan annişler sizin bebişler bi öğünde 210 cc tüketiyormu ?
Off off sorunlar hep aynı ...bende doğuma 65 ile girdim 60 ile çıktım şuan 10 kilo fazlam var ama gelecek ay işe başlayacağım şuan ne diyet nede spor düşünmüyorum çünkü sütüm kesilirse kötü olur zaten bebeğim bu ay 650 gram almış bi de diyet yaparsam aç kalır yavrum ama gelecek ay işe başlayınca yemekten kıscam ,kızıma annem bakacak işyerine 30dk uzaklıkta oturuyor her gün öğlen çıkınca hızlı hızlı yürüyerek anneme gidecem....Hamile kalmadan öncede günlük yarım saat yürüyüşle 6 kilo vermiştim bu şekilde kurtulmayı düşünüyorum kilolardan ....Merhaba güzellikler,
Hepimizin bebişleri az kilo almış bu ay herhalde hepimizin başına aynı şey geldiğine göre tümevarım yöntemiyle bunun normal olduğunu kabul ediyorum :)))
Ben artık çok sıkıldım hamilelikte istediğini giyememe sonra emziriyorum derken kocaman göğüslere o garip sütyenler falan bir de gitmeyen göbek derken şu tipik çocuklu kadın moduna girmeye başladığımı farkettim. İsyan bayrağı çekiyorum! Salmıcam kendimi inadına salmıcam! İçtiğim su miktarını arttırdım yediğim yemek miktarını biraz azalttım, bayramdada dışarı çıkıp gezince az az kilo vermeye başladım. 72 ile doğuma girmiştim kırkım çıkana kadar 62 oldum sonra azar azar çok yavaş gitti şuan 58 im şöyle 3-4 kilo daha versem tamamdır. Saçlar dökülsede saç modelimi de değiştirdim. İnanın kocamın davranışları bile değişti daha bir yardımsever daha bir sevecen. Göbek sporla gitcek herhalde ama çözemediğim bir iki sorun daha var size danışayım dedim.
1) yüzümde çok belirgin olmasada lekeler oluştu ve ben rahatsız oluyorum sürekli kapatıcı ile uğraşmak istemiyorum. Şöyle işe yarar denenmiş yöntemleriniz var mı?
2) ayakkabı sorunu yaşıyorum ayaklarım 36.5 dan 37 e çıktı sanırım birde bebeği kucağımda çok taşıdığımdan sürekli dışarda ayaklarım şişiyor. Kaliteli ve uzun ömürlü ayakkabı modelleri biliyor musunuz.türkiyeye döndüğümden beri ilk defa ayakkabı alıcam ama bilmediğim için karar veremedim. Birkenstock terlik baktım ona da karar veremedim. Hotiç, tergan falan bu markalar klasik modelleri iyi duruyorda rahat ayakkabılar için nasıldır bilen kullanan var mı?
şimdidenmi ek gıda?Hayır sadece anne sütü su bile içirmiyorum siz?
benim bugün hiç sütüm gelmiyor. oğlum açlıktan ağlıyor. nasıl üzülüyorum o ağladıkça onunla birlikte bende ağladım eşim şimdi mama almaya gitti.merhaba güzel anneler;
tatile gitsem mi gitmesem mi derken bayram tatilinde gitmeye karar verdik bebiş babamız ve ben.her şey iyi olacak diye hayal ederken sıkıntılar yolda başladı.kızım arabada çok huzursuzlandı çok terledi güneşten çok rahatsız oldu. sahile gidincede olumsuzluklar peşimizi bırakmadı. kızımı sahilde minerinin üzerinde bi güzel kremledim.tam iyi ki gelmişiz ya dedim kii bi rüzgar yerdeki kumlar kızımın yüzünü vucudunu kapladıkızım rüzgardan nefes alamamaya başladı.yüzünü yıkamaya çalıştıkça iyice bunaldı ağlamaya başladı.benimde gözüme kum kaçtı gözümü açamaz oldum. şemsiyemiz uçtu derken babamızda iyice sinirlendi ve tatilimiz orda bitti. hemen eve dönmeye karar verdik. okadar yol yaptığımamı yanayım yaptığım deniz alışverişlerine mi bebiş büyümeden en azından yürümeyi öğrenmeden tatile çıkmama kararı aldık. herneyse gelelim bu güne ;
bugün doktor kontrolümüz vardı. kızım ilk 2 ay 900 gr üçüncü ay 500 gr almıştı. bu ayda sadece 240 gr almışçok üzgünüm doktor mamaya başlamamızı önerdi.geçen ay da önermişti ama ben daha iyi beslenmeye çalıştım sık sık emzirdim ve mamaya başlamamıştım.kızımın boyu 65 cm oyüzden baya zayıf görünüyor.bugün aptamil aldık bebeğime açken vermeye çalıştım ama bir türlü biberonu tutmuyo. ne yapacağımı şaşırıdım. biberonu tutturmak için bir yöntem bilem varmı?15 gün günde 2 kere mama vermeyi düşünüyorum. eğer kilosunu biraz toplarsa mama vermeyi kesicem.
sizler bu mama konusuna ne diyorsunuz?6 ay kesinlikle anne sütü diyenlerdendim ama böyle oluncada ne yapacağımı şaşırdım
benim bugün hiç sütüm gelmiyor. oğlum açlıktan ağlıyor. nasıl üzülüyorum o ağladıkça onunla birlikte bende ağladım eşim şimdi mama almaya gitti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?