2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
kızlar demir takviyesini her bebek alıyor mu? ben ilk altı ay anne sütü ve mamadan alır sonrasında ek gıdadan alır diye duydum.eğer test yapılıp eksikliği görüldüyse demir verilmeli diye okumuştum.

hayır canım,demir damlası şartsız şurtsuz her bebeğe tahlil yapılmadan veriliyıor.sürekli süt ile beslenenlerde kansızlık oluyor çünkü.ayrıca pekmez ,ıspanak gibi bitkisel gıda da yeteri kadar demir alımı olmuyor.
bebeğin beyin gelişimi için çok önemli ..sağlık ocağı ve dr. almanızı özellikle sürekli soruyorlar zaten.

puset ve ana kucağının kullanımı gerçekten şans işi. büyük oğlumda ana kucağında hiç problem yaşamadım.yeğenim ana dizi modelinde çok rahat etti. şimdi.4 aylık oğlum var. ilk aylarda hiç problem yaşamadık.ama şimdi inanım hiç sırtını değidiremiyoruz ana kucağına.
şimdi evde bebek arabası ile gezdiriyoruz. çok fena alıştı.

Peki bu içindeki paraben maddesi için ne düşünüyorsun canım?

bende bebeğim için demir damlası kullanıyorum. ama asm'de 3 damla dediler bu arada bebeğim 4 aylık. yanlış mı yapıyorum ?

Son düzenleme:

Kızlar benim de ilk zamanlar kesiliyordu motilium diye bir mide ilacıvar sütü. Artırıyor bi arkadaşın çocuk doktoru tavsiye etmiş. Betten de araştırdım kullananlar var. Ben faydasını gördüm bir araştırın isterseniz. Bir de sıcaktan bunalmazsanız acenten göğüs kalkanları hem sürekli uyardığı için süt artıyor hem de içinde biriken sütü doymayınca bebeğe verebilirsiniz. İnş herkesin sütü yeter de gerek kalmaz:)

Ben kullanıyorum otri bebe gayet rahat oluyor, önce serum fizyolojik ile yumuşatılıyor ikişer damla sonra da bekleyip biraz ardından çekiyosun geliyor zaten kolayca.

Selamlar.benim de bir tavsiyem var.gofret sütü artırıyor kızlar.en azından bende işe yaradı.az da olsa arttı.

ben anne sütünden aldığını ve tahlil yapılmadan gereksiz demir kullanımının zararı olduğunu dumuştum.zehirlenmeye yol açar diyodu nette.gerçi biz bu ay dr kontrolüne gitmedik ne der dr bilmiyorum sorarım dr a.

biz kullanıyoruz çok da rahat oluyo. artık yarı oturur pozisyonda kullanıyoruz. çok hareketlendiler artık. kızımın kemerini takmazsak kayarak vücudunun yarısını boşluğa getiriyo. bence alırsan uzun süre kullanamazsın.

kızımın ptesi aşısı vardı. 4 gündür sağlık ocağına gidiyoruz ama ellerinde aşı kalmamış hala gelmedi diyolar. aşının günü geçerse nolur dedim hemşireye ama kaçamak cevaplar verdi. sizce sorun olur mu? ne yapalım? bi de bize demir damlasını öneren olmadı. kullanmak için geç mi kaldık? :S

Hu huu kızlar acil yardım istiyorum yine!

Konu şu : Lohusalıktan sonra cerazette diye bi doğum kontrol hapı verdim doktorum onu kullandım 2 ay boyunca adet düzensizliği yaptığı için bırakık eşim korunmaya başladı. 20 gün önce de ameliyat oldum genel anestezi ile.

Sorum da şu : tahmini olarak 10 gün kadar önce adet olmam lazımdı olmadım. Sizce normal mi? Yani ameliyattan sonra gecikme olur mu ki? Ya da ( kötü ihtimal) bu hap beni korumamış olabilir mi ? Eşim test yapalım diyor da vallahi cesaretim yok sonucunu görmeye.Gerçi dikişleri kontrol ettirmek için 3 gün önce doktora gittiğimde baktı birşey görmedi rahimde kalınlaşma da yok korkma dedi ama ben yusuffff yusuffffffffummm :44:

canım sağlık ocağından bize de verdiler demir damlası ama doktorumuz şu an için gerek yok 6 aydan sonra başlarız dedi. neden diye sorduğumda da şu an için ihtiyacının olmadığını ve dişlerde leke oluşturabileceğini söyledi

Canım benim kızım 4 ay 6 günlük nerdeyse doğduğundan beri ana kucağı kullanıyorum ama dün kızım yüzüstü dönmeye başladı ve dünden beri ana kucağına yatmak istemiyor yattığındada ya orda dönmeye kalkıp düşerse diye içim gidiyor yani artık bizim için ana kucağı bi nevi tehlike haline geldi şu an için kızımın favorileri yerde oyun halısı veya ince bi yorgan/battaniye ve kucakta oturmak bence ana kucağı almak artık senin Fuzuli masraf olur ama yinede sen bilirsin

9 damlamı aaa bize 5 damla yazmışlar kutunun üzerine gerçi benim kız 6350 gram belki kg göre değişiyordur canım bende sağlıkçıyım bu kan damlası benimde kafamı çok karıştırıyor bu paraben raf ömrü uzatıcı olarak kozmetiklerde kullanılıyor bebeklerin damlasında ne işi var anlamadım nettede yeterli bi bilgi bulamadım bu aralar salık ocağına gitmeye fırsatım yok gidebilsem doktordan bi cevap isticem bu soruya cevap bulan varsa yazsında bizde faydalanalım ****

SelAmun aleykum arkadaşlar ne zamandır yazamıyordum
Kızım o kadar yaramazlaştıki anlamam sabahtan geceye kadar kucakta gezdiriyorum bir saniye yatırsam basıyor çığlığı
Zaten gündüz uykusu falan yok gecede uyutana kadar mahvoluyorum salla salla eşimle bitap düşüyoruz gecede saat başı kalkıyor hiç böyle değildi gece uykusu düzenliydi kucak delisi değildi gündüzde uyurdu bikaç saat
Diştenmi acaba dişlerini kaşıyor tülbentle meme emerken göğsümü ısırıyor tükürüyor salya akıtıyor o kadar ağlıyorki etini koparıyoruz sanki o zaman gırtlaklayasım geliyor oturup bende ağlıyorum sinirlerim bozuldu artık
Bide çok terliyo bugun kıyafetini giydirmek için aşağı doğru çekiyim dedim terden kayamadı bacağı arkaya bi katlandı ağladı bi baktım bacağı katlanmış dedim kesin kırıldı bitarafı bağırdım öldüm korkudan kaldırınca sustu gülmeye başladı eşim biraz yokladı bişey olmamış dedi
Ondan sonra daha ağlamadı sürekli yokladık bacak hareketlerini şişme ağrı vs varmı diye yok ama hala korkuyorum götürsemiydik bi dr a bişey olsa ağlardı dimi yatamazdı
Bişey olmamıştır dimi
Yardıııııım

kızlar günaydın,

hamilelikten beri takip ediyorum ama ara ara yazıp kaybolduğum için hatırlanmayabilirim. Son dönemde herkes şu demir damlasını tartışmış. 10 nisan dogumlu bebeğim 4 gün önce diş çıkardı, güzel bir uyku düzeni vardı kesintisiz 6-7 saat uyurdu ama tamamen bitti artık max 3 saat uyuyor sonra saat başı uyanıyor emse bile umuyor bazen anlayacağınız tatsız tuzsuz bi hal aldı cocuk, dişten olduğunu anladık sonunda. doktor maşallah dişi gelmekle kalmamış patlatmış bile dedi, yani resmen beyaz beyaz görünüyor. öncesinde alt dişinde bir kabarıklık ve pembelik vardı, bebegi huysuzlanan arkadaşlarda takip etsinler dişlerini, salyaları çok akıyor ve herşeyi ısırmaya çalışıyolarsa özellikle. neyse düşün patladığı gün aşısı da vardı çocuk ilk defa ateşlendi 2 gün sürdü ve calpol şurup verdik ama düşmedi ateşi neyse atlattık ve aşıyla birlikte demir damlasını verdi asm ve 5 damla vereceksiniz dedi. dün doktor kontrolümüz vardı doktorumuz ateşin dişten olabileceğini söyledi ben calpol verdim deyince onu verme deyip dolven yazdı diş zamanında o yetersiz oluyomuş. damla konusuna gelince doktor onları kesinlikle önermiyorum dedi tam kan sayımı yaptılar bebeğime ve çıkan sonuçlara bakarak gerekli miktarı hesap makinasında hesapladı kadın ve ferro sanol b diye bir şurup verdi o damlayı kullanma bu şurubu kullan dedi onun yerine bana da çok mantıklı geldi, test yapmadan herkese aynı damlanın ve aynı miktarın verilmesi bana mantıksız geliyordu zaten. hem içerigine baktım paraben falan da yazmıyor şurubun..sizlerle de paylaşmak istedim doktorunuza kan sayımı yaptırıp demir için gerekli miktarı ve ilacınızı öğrenin sizlerde bence. bir diğer sıkıntımızda çişinde ilk doğduğunda olduğu gibi kiremit renginde kristalleşme olmasıydı, sıcaklardan sütteki su yeterli gelmeyebiliyor bazen dedi su vermemi istedi ara ara ama yine de bir idrarına bakalım dedi idrarı bıraktık bugün alıcaz sonucu, çok sıcak yerlerde oturan ve bebegi çok terleyen arkadaşlar sizlerde çişlerini yapınca bezlerini kontrol ederek su verin bebeğinize..aklımda olan herşey paylaşmaya çalıştım umarım yardımcı olmuştur ihtiyac sahiplerine...

benim oğlum da huy değiştirdi. sabahdan uyuyana kadar hep kucakta durmak istiyor.uyuduktan sonra ağlayarak uyanması da korkmasından diyorlar. rüyasında korkuyormuş yani.bir de anne olarak sakin olmamız gerekiyor. biz ne kadar gerilirsek bebek de huysuzlaşıyor. elimizde değil. biliyorum.
inanın o kadar stresse giriyorsunuz ki.ağlayıp da durduramayınca...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…