kızlar demir takviyesini her bebek alıyor mu? ben ilk altı ay anne sütü ve mamadan alır sonrasında ek gıdadan alır diye duydum.eğer test yapılıp eksikliği görüldüyse demir verilmeli diye okumuştum.
4 aylık bebegım var evde tasınabılır arabayada takılan pusetlerden var ama ev tıpı ana kucaklarından almak ıstıyorum bu saatten sonra gerek varmı bılmıyorum ne kadar kullanabılırım alırsam ıcınızde kullanan varmı sankı orada oturduğu zaman rahat eder dıye düşünüyorum pusetımı kullansam hareketkenınce ana kucağını kullanamam durumum olurmu bılemedım bana akıl verın lütfen
8,5kilo canım benimki
hayır canım,demir damlası şartsız şurtsuz her bebeğe tahlil yapılmadan veriliyıor.sürekli süt ile beslenenlerde kansızlık oluyor çünkü.ayrıca pekmez ,ıspanak gibi bitkisel gıda da yeteri kadar demir alımı olmuyor.
bebeğin beyin gelişimi için çok önemli ..sağlık ocağı ve dr. almanızı özellikle sürekli soruyorlar zaten.
benim stresten canım. 4 aydır çok bile dayandı bu kadar strese. kimseyi takmıcam artık.
evet canım fazlasıyla var.
allah yardımcın olsun canım. benimde stresten gelmiyor sütüm. ne duyduysam yapmaya çalışıyorum dut kurusu kaynatıcam şimdi.
günaydın kızlar.ben bayramdan önce işe başladım. bebeğime ve 8 yaşındaki oğluma bakıcı benim evimde bakıyor.
bebeğim grip oldu. dr. parasetamol şurubu verdi.burnu sürekli tıkalı.ayrıca serum fizyolojik kullanıyoruz. ama rahat nefes alamayınca gece-gündüz hep huzursuz tabi.
otri bebe burun aspiratöründen alıp kullanan var mı aranızda?
işe başladım ,hali ile stress ve yorgunluktan beslenmeme de dikkat edemiyorum.o yüzden sütüm bile çok azaldı.anne sütü ile birlikte aptamil mamayı karışık veriyorum. yani biraz anne sütünü sağıyorum üzerine mama ilave ediyorum.
hayır canım,demir damlası şartsız şurtsuz her bebeğe tahlil yapılmadan veriliyıor.sürekli süt ile beslenenlerde kansızlık oluyor çünkü.ayrıca pekmez ,ıspanak gibi bitkisel gıda da yeteri kadar demir alımı olmuyor.
bebeğin beyin gelişimi için çok önemli ..sağlık ocağı ve dr. almanızı özellikle sürekli soruyorlar zaten.
4 aylık bebegım var evde tasınabılır arabayada takılan pusetlerden var ama ev tıpı ana kucaklarından almak ıstıyorum bu saatten sonra gerek varmı bılmıyorum ne kadar kullanabılırım alırsam ıcınızde kullanan varmı sankı orada oturduğu zaman rahat eder dıye düşünüyorum pusetımı kullansam hareketkenınce ana kucağını kullanamam durumum olurmu bılemedım bana akıl verın lütfen
benim kızımda 90-120cc zor içiyor. bazen bütün günüz bir biberonla kaldığı oluyor. sıcaklardan içemiyor diyorum. 4 ay 10 günlük oldu kızım. bu a6 600gr almış. doktor normal azda olsa kilo alıyorsa problem yok diyor.
4 ay bir haftalık bıraktım canım. 5 nisan doğumlu kızım. mecbur kalınca bebişlerde bizde alışıyoruz.
yanlış anlama bende çok tecrübeli değilim ama daha fazla ek gıda vermeden doktoruna sor istersen. tatlı şeyler verdiğin sürece diğer gıdaları kabul etmeyecektir
Biliyorum canım biliyorum da sıpanın gönlünü başka şekilde edemedim işte bugün yaşamadık öyle bir sorun çok şükür gayet rahat ve düzenli emdi , inşallah hep böyle gider bazen emmek istememesini bende sıcağa bağlıyorum çünkü başka sebep kalmıyor....Yavaş yavaş kabullenmeye başlıyorum bende bu işe başlama olayını dün çok stres yapmıştım çok üzülmüştüm ama bugün daha çok kabullendim aynı durumu daha önce yaşamış bir kaç arkadaşımla konuşunca rahatladım biraz...
Kızlar dün doktordaydık aylık gelişim takibi yapıldı. Sonuçlar sağlık ocağından çok farklıydı. Kilosu da boyuda daha iyiydi. Ek gıda için beklememi söyledi.Destekli oturtmaya başlayabileceğiminden bahsetti, bir de şu demirin içindeki paraben canımı sıktı onu sordum, şampuanlarda bile paraben free yazarken hergün dokuz damla demir vermek istemediğimi söyledim o da pekmez ver o zaman dedi. Pekmez veren varsa sulandırıp içiriyor musunuz yoksa damla yada kaşıkla mı ölçeği neye göre ayarlıyorsunuz?
bende bebeğim için demir damlası kullanıyorum. ama asm'de 3 damla dediler bu arada bebeğim 4 aylık. yanlış mı yapıyorum ?
Ben kullanıyorum otri bebe gayet rahat oluyor, önce serum fizyolojik ile yumuşatılıyor ikişer damla sonra da bekleyip biraz ardından çekiyosun geliyor zaten kolayca.
benim oğlum da huy değiştirdi. sabahdan uyuyana kadar hep kucakta durmak istiyor.uyuduktan sonra ağlayarak uyanması da korkmasından diyorlar. rüyasında korkuyormuş yani.bir de anne olarak sakin olmamız gerekiyor. biz ne kadar gerilirsek bebek de huysuzlaşıyor. elimizde değil. biliyorum.SelAmun aleykum arkadaşlar ne zamandır yazamıyordum
Kızım o kadar yaramazlaştıki anlamam sabahtan geceye kadar kucakta gezdiriyorum bir saniye yatırsam basıyor çığlığı
Zaten gündüz uykusu falan yok gecede uyutana kadar mahvoluyorum salla salla eşimle bitap düşüyoruz gecede saat başı kalkıyor hiç böyle değildi gece uykusu düzenliydi kucak delisi değildi gündüzde uyurdu bikaç saat
Diştenmi acaba dişlerini kaşıyor tülbentle meme emerken göğsümü ısırıyor tükürüyor salya akıtıyor o kadar ağlıyorki etini koparıyoruz sanki o zaman gırtlaklayasım geliyor oturup bende ağlıyorum sinirlerim bozuldu artık
Bide çok terliyo bugun kıyafetini giydirmek için aşağı doğru çekiyim dedim terden kayamadı bacağı arkaya bi katlandı ağladı bi baktım bacağı katlanmış dedim kesin kırıldı bitarafı bağırdım öldüm korkudan kaldırınca sustu gülmeye başladı eşim biraz yokladı bişey olmamış dedi
Ondan sonra daha ağlamadı sürekli yokladık bacak hareketlerini şişme ağrı vs varmı diye yok ama hala korkuyorum götürsemiydik bi dr a bişey olsa ağlardı dimi yatamazdı
Bişey olmamıştır dimi
Yardıııııım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?