Kızlar selam ,
Kızçem 4 ayını doldurdu artık bildiğiniz gibi sadece mamayla besleniyor son dr kontrolümüzde mama üzerindeki talimatta 1 öğün 150 cc yazıyor ana benim kızım canı istediği gibi bi 30 cc bi 90cc kafasına göre takılıyor demiştim dr da tartısı iyi oroblem yok demişti az önce aklıma takıldı mama kutusuna baktım 4 ay için 1 öğünde 210 cc diyor günde 5 öğün toplam 1050 cc mama ama benim kızım 1 öğünde daha 120 cc yi ancak tüketiyor gün sonu toplamıda max 700 cc oluyor şu an ortalama 8 kilo mama kullanan annişler sizin bebişler bi öğünde 210 cc tüketiyormu ?
benim kızım da 4 ay 1 haftalık. kilosu 6000 gram boyu 62 cm. bizde de kilo alma sorunu var. son 5 haftada sadece 400 gram almış. buna rağmen doktor emzirmeye devam dedi. boy ve kilo persentiline baktı. %50 de olduğunu söyledi. ben de sık sık emziriyorum ama kilo almıyo işte. mama vermek için biberon aldım hem de kaç tane. ama kızım direndi. çeşit çeşit mama denedik. aslında ben doyduğuna inanıyorum ama eşimin ailesi doymuyo diyip beni strese sokuyo.merhaba güzel anneler;
tatile gitsem mi gitmesem mi derken bayram tatilinde gitmeye karar verdik bebiş babamız ve ben.her şey iyi olacak diye hayal ederken sıkıntılar yolda başladı.kızım arabada çok huzursuzlandı çok terledi güneşten çok rahatsız oldu. sahile gidincede olumsuzluklar peşimizi bırakmadı. kızımı sahilde minerinin üzerinde bi güzel kremledim.tam iyi ki gelmişiz ya dedim kii bi rüzgar yerdeki kumlar kızımın yüzünü vucudunu kapladıkızım rüzgardan nefes alamamaya başladı.yüzünü yıkamaya çalıştıkça iyice bunaldı ağlamaya başladı.benimde gözüme kum kaçtı gözümü açamaz oldum. şemsiyemiz uçtu derken babamızda iyice sinirlendi ve tatilimiz orda bitti. hemen eve dönmeye karar verdik. okadar yol yaptığımamı yanayım yaptığım deniz alışverişlerine mi bebiş büyümeden en azından yürümeyi öğrenmeden tatile çıkmama kararı aldık. herneyse gelelim bu güne ;
bugün doktor kontrolümüz vardı. kızım ilk 2 ay 900 gr üçüncü ay 500 gr almıştı. bu ayda sadece 240 gr almışçok üzgünüm doktor mamaya başlamamızı önerdi.geçen ay da önermişti ama ben daha iyi beslenmeye çalıştım sık sık emzirdim ve mamaya başlamamıştım.kızımın boyu 65 cm oyüzden baya zayıf görünüyor.bugün aptamil aldık bebeğime açken vermeye çalıştım ama bir türlü biberonu tutmuyo. ne yapacağımı şaşırıdım. biberonu tutturmak için bir yöntem bilem varmı?15 gün günde 2 kere mama vermeyi düşünüyorum. eğer kilosunu biraz toplarsa mama vermeyi kesicem.
sizler bu mama konusuna ne diyorsunuz?6 ay kesinlikle anne sütü diyenlerdendim ama böyle oluncada ne yapacağımı şaşırdım
benim bugün hiç sütüm gelmiyor. oğlum açlıktan ağlıyor. nasıl üzülüyorum o ağladıkça onunla birlikte bende ağladım eşim şimdi mama almaya gitti.
6 ay anne sütü diye kasma kendini caım.benimde ilk iki ay mama +anne sütü emdi oğlu iki aydan sonra mamayı kestim süt arttı,yaralarım iyileşti.şimdi 4 ay 10 günlük.benim fikrim süt yoksa mama napalım kendimizi üzdükçe süt tamamen gidiyo elinden geleni yptıysan için rahat olmalı.merhaba güzel anneler;
tatile gitsem mi gitmesem mi derken bayram tatilinde gitmeye karar verdik bebiş babamız ve ben.her şey iyi olacak diye hayal ederken sıkıntılar yolda başladı.kızım arabada çok huzursuzlandı çok terledi güneşten çok rahatsız oldu. sahile gidincede olumsuzluklar peşimizi bırakmadı. kızımı sahilde minerinin üzerinde bi güzel kremledim.tam iyi ki gelmişiz ya dedim kii bi rüzgar yerdeki kumlar kızımın yüzünü vucudunu kapladıkızım rüzgardan nefes alamamaya başladı.yüzünü yıkamaya çalıştıkça iyice bunaldı ağlamaya başladı.benimde gözüme kum kaçtı gözümü açamaz oldum. şemsiyemiz uçtu derken babamızda iyice sinirlendi ve tatilimiz orda bitti. hemen eve dönmeye karar verdik. okadar yol yaptığımamı yanayım yaptığım deniz alışverişlerine mi bebiş büyümeden en azından yürümeyi öğrenmeden tatile çıkmama kararı aldık. herneyse gelelim bu güne ;
bugün doktor kontrolümüz vardı. kızım ilk 2 ay 900 gr üçüncü ay 500 gr almıştı. bu ayda sadece 240 gr almışçok üzgünüm doktor mamaya başlamamızı önerdi.geçen ay da önermişti ama ben daha iyi beslenmeye çalıştım sık sık emzirdim ve mamaya başlamamıştım.kızımın boyu 65 cm oyüzden baya zayıf görünüyor.bugün aptamil aldık bebeğime açken vermeye çalıştım ama bir türlü biberonu tutmuyo. ne yapacağımı şaşırıdım. biberonu tutturmak için bir yöntem bilem varmı?15 gün günde 2 kere mama vermeyi düşünüyorum. eğer kilosunu biraz toplarsa mama vermeyi kesicem.
sizler bu mama konusuna ne diyorsunuz?6 ay kesinlikle anne sütü diyenlerdendim ama böyle oluncada ne yapacağımı şaşırdım
Ben de sağdim sutleri icebilsin ben isteyken diye alistirmaya calisiyorum..uyurken uyumak uzereyken ve açken denemelisin. ..merhaba güzel anneler;
benim de sütüm kesildi kv yüzünden. bayramı zehir etti bize. ne beni istemediği kaldı ne aileler arasındaki kültür farkı açık açık kustu içindekileri yüzüme karşı hem de bayram günü. dondum kaldım. aklıma gelenleri bile diyemedim. ben hiç görmedim böyle kavga gürültü tartışma. ne yapmam gerektiğini bile bilmem. şimdi yanıyorum o dakika alıp çocuğu çıkmam lazımdı o evden. ahhh ahh.
o akşaö evimize geldik gece benim sütüm kesildi. kızım ağlıyo bir yandan ben. bugün 5. gündü mahvolduk eşimle yemedipim içmediğim şey kalmadı. biraCık arttı gibi ama eskisi gibi değil. çok sinirliyim bir yandan da sakin olmam mutlu olmam lazım ki kızım aç kalmasın.
şu dert bir geçsin eşimle konuşucam kv olayını, çözmezsek işimiz zor. kadın akıl hastası resmen.
böyle stres yüzünden sütü kesilen varmıydı ne yaptı tekrar getirmek için Allah rızası için...
ahh bu kvler ! tavuk suyuna çorba, et haşlaması(suyu ile birlikte), bulgur pilavı. ben faydasını gördüm canım sen de dene. bi de uyumaya çalış.benim de sütüm kesildi kv yüzünden. bayramı zehir etti bize. ne beni istemediği kaldı ne aileler arasındaki kültür farkı açık açık kustu içindekileri yüzüme karşı hem de bayram günü. dondum kaldım. aklıma gelenleri bile diyemedim. ben hiç görmedim böyle kavga gürültü tartışma. ne yapmam gerektiğini bile bilmem. şimdi yanıyorum o dakika alıp çocuğu çıkmam lazımdı o evden. ahhh ahh.
o akşaö evimize geldik gece benim sütüm kesildi. kızım ağlıyo bir yandan ben. bugün 5. gündü mahvolduk eşimle yemedipim içmediğim şey kalmadı. biraCık arttı gibi ama eskisi gibi değil. çok sinirliyim bir yandan da sakin olmam mutlu olmam lazım ki kızım aç kalmasın.
şu dert bir geçsin eşimle konuşucam kv olayını, çözmezsek işimiz zor. kadın akıl hastası resmen.
böyle stres yüzünden sütü kesilen varmıydı ne yaptı tekrar getirmek için Allah rızası için...
zamansız ve habersiz gelen misafiri hiç sevmem hep de başıma gelir :Sisyerimden arkadaslar(3 bayan) geldi bu aksam saat 10 da geldiler ve 24 te gittiler..benim çocukların uyku berbat oldu tabiii..bu saate oturmaya gelinir mi yahu..ben alışık değilim böle şeylere. .gercisohbet iyi geldi ama, daha erken gelseler iyi olurdu..
pekmez falan iyi cesaret etmişsin canım. ben sadece meyveleri ağzına değdiriyorum. hafif tadını alınca devam etmiyorum. ek gıdayı azaltmayı dene bence. bi de ağlarken inat edip memeyi tutmuyolar. sakinken ya da uykuluyken dene. kızım da bi ara emmek istememişti ben 1 ay boyunca uyutup öyle emzirdim.çok şükür şimdi normale döndük.Nazar değdi galiba kızıma yada ufak ufak bi şeyler tattırınca memeyi beğenmez oldu bugün bütün akşam ağladı nerdeyse misafirde vardı ortalık karıştı..Ya ben anlamıyorum aslında tam olarak memeyi bırakmış değil ağlamaya başlayınca ağzına memeyi veriyorum almıyor sonra ağzına 2 çay kaşığı pekmez yada muhallebi veriyorum aradan 10 dk geçiyor gönlü olup alıyor memeyi şaşırdım ne yapacağımı....İnşallah bırakmaz memeyi bende2 yaşına kadar emsin istiyorum çünkü....
günaydınHayirli sabahlarrr minik tafsanlar uyumuslardir insallaaah
Kızlar selam ,
Kızçem 4 ayını doldurdu artık bildiğiniz gibi sadece mamayla besleniyor son dr kontrolümüzde mama üzerindeki talimatta 1 öğün 150 cc yazıyor ana benim kızım canı istediği gibi bi 30 cc bi 90cc kafasına göre takılıyor demiştim dr da tartısı iyi oroblem yok demişti az önce aklıma takıldı mama kutusuna baktım 4 ay için 1 öğünde 210 cc diyor günde 5 öğün toplam 1050 cc mama ama benim kızım 1 öğünde daha 120 cc yi ancak tüketiyor gün sonu toplamıda max 700 cc oluyor şu an ortalama 8 kilo mama kullanan annişler sizin bebişler bi öğünde 210 cc tüketiyormu ?
Ne kadarlıkken bıraktın canım bende 1 ay sonra başlayacağım kızım tam 5 aylık olacak benimde annem bakacak çok takıyorum kafama aslında yarım gün çalışacağım ama yinede acayip takıntı yaptım kızım şuan 4 aylık ufak ufak ek gıdalara başladım alışsın diye bazen geç gelebilirim işten aç kalmasın yavrucak ....Aynen bende senin gibi o dursa ben durabilecek miyim aceba diye düşünüyorum devlet memuruyum bi ara istifa etmek bile istedim ama yeni ev aldık benim maaş toptan oraya gidiyor yani istifa etme şansım sıfır...
Nazar değdi galiba kızıma yada ufak ufak bi şeyler tattırınca memeyi beğenmez oldu bugün bütün akşam ağladı nerdeyse misafirde vardı ortalık karıştı..Ya ben anlamıyorum aslında tam olarak memeyi bırakmış değil ağlamaya başlayınca ağzına memeyi veriyorum almıyor sonra ağzına 2 çay kaşığı pekmez yada muhallebi veriyorum aradan 10 dk geçiyor gönlü olup alıyor memeyi şaşırdım ne yapacağımı....İnşallah bırakmaz memeyi bende2 yaşına kadar emsin istiyorum çünkü....
benim stresten canım. 4 aydır çok bile dayandı bu kadar strese. kimseyi takmıcam artık.off yaaAllah yardımcımız olsun şu süreçte. bebişlerimiz hasta olmasın güçten kuvvetten düşmesin tabi bizde. senin sütün durduk yeremi kesildi dertsiz. benimde bir haftadır kendiliğinden azaldı.bebeğimin doymadığını görüyorum.
evet canım fazlasıyla var.benim kızım da 4 ay 1 haftalık. kilosu 6000 gram boyu 62 cm. bizde de kilo alma sorunu var. son 5 haftada sadece 400 gram almış. buna rağmen doktor emzirmeye devam dedi. boy ve kilo persentiline baktı. %50 de olduğunu söyledi. ben de sık sık emziriyorum ama kilo almıyo işte. mama vermek için biberon aldım hem de kaç tane. ama kızım direndi. çeşit çeşit mama denedik. aslında ben doyduğuna inanıyorum ama eşimin ailesi doymuyo diyip beni strese sokuyo.
sütün en büyük düşmanı stres canım. sende de fazlasıyla mevcut galiba. çok zor biliyorum ama hiç bir şeyi kafana takmamaya çalış.
allah yardımcın olsun canım. benimde stresten gelmiyor sütüm. ne duyduysam yapmaya çalışıyorum dut kurusu kaynatıcam şimdi.benim de sütüm kesildi kv yüzünden. bayramı zehir etti bize. ne beni istemediği kaldı ne aileler arasındaki kültür farkı açık açık kustu içindekileri yüzüme karşı hem de bayram günü. dondum kaldım. aklıma gelenleri bile diyemedim. ben hiç görmedim böyle kavga gürültü tartışma. ne yapmam gerektiğini bile bilmem. şimdi yanıyorum o dakika alıp çocuğu çıkmam lazımdı o evden. ahhh ahh.
Kızlar dün doktordaydık aylık gelişim takibi yapıldı. Sonuçlar sağlık ocağından çok farklıydı. Kilosu da boyuda daha iyiydi. Ek gıda için beklememi söyledi.Destekli oturtmaya başlayabileceğiminden bahsetti, bir de şu demirin içindeki paraben canımı sıktı onu sordum, şampuanlarda bile paraben free yazarken hergün dokuz damla demir vermek istemediğimi söyledim o da pekmez ver o zaman dedi. Pekmez veren varsa sulandırıp içiriyor musunuz yoksa damla yada kaşıkla mı ölçeği neye göre ayarlıyorsunuz?
9 damla çok değil mi. bana dr. 5 damla demişti. her kilosuna 1 damla sanırım olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?