2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428

Cnm benim kizim her ogun 180ml tuketiyor 5defa...masallah kilosu iyiymis hemen hemen benim kizimla ayni gidiyorlar:) pakette yazana takilma onlar statistik kimi az kimi fazla icer

benim kızım da 4 ay 1 haftalık. kilosu 6000 gram boyu 62 cm. bizde de kilo alma sorunu var. son 5 haftada sadece 400 gram almış. buna rağmen doktor emzirmeye devam dedi. boy ve kilo persentiline baktı. %50 de olduğunu söyledi. ben de sık sık emziriyorum ama kilo almıyo işte. mama vermek için biberon aldım hem de kaç tane. ama kızım direndi. çeşit çeşit mama denedik. aslında ben doyduğuna inanıyorum ama eşimin ailesi doymuyo diyip beni strese sokuyo.

benim bugün hiç sütüm gelmiyor. oğlum açlıktan ağlıyor. nasıl üzülüyorum o ağladıkça onunla birlikte bende ağladım eşim şimdi mama almaya gitti.

sütün en büyük düşmanı stres canım. sende de fazlasıyla mevcut galiba. çok zor biliyorum ama hiç bir şeyi kafana takmamaya çalış.

benim de sütüm kesildi kv yüzünden. bayramı zehir etti bize. ne beni istemediği kaldı ne aileler arasındaki kültür farkı açık açık kustu içindekileri yüzüme karşı hem de bayram günü. dondum kaldım. aklıma gelenleri bile diyemedim. ben hiç görmedim böyle kavga gürültü tartışma. ne yapmam gerektiğini bile bilmem. şimdi yanıyorum o dakika alıp çocuğu çıkmam lazımdı o evden. ahhh ahh.
o akşaö evimize geldik gece benim sütüm kesildi. kızım ağlıyo bir yandan ben. bugün 5. gündü mahvolduk eşimle yemedipim içmediğim şey kalmadı. biraCık arttı gibi ama eskisi gibi değil. çok sinirliyim bir yandan da sakin olmam mutlu olmam lazım ki kızım aç kalmasın.
şu dert bir geçsin eşimle konuşucam kv olayını, çözmezsek işimiz zor. kadın akıl hastası resmen.
böyle stres yüzünden sütü kesilen varmıydı ne yaptı tekrar getirmek için Allah rızası için...

6 ay anne sütü diye kasma kendini caım.benimde ilk iki ay mama +anne sütü emdi oğlu iki aydan sonra mamayı kestim süt arttı,yaralarım iyileşti.şimdi 4 ay 10 günlük.benim fikrim süt yoksa mama napalım kendimizi üzdükçe süt tamamen gidiyo elinden geleni yptıysan için rahat olmalı.

Nazar değdi galiba kızıma yada ufak ufak bi şeyler tattırınca memeyi beğenmez oldu bugün bütün akşam ağladı nerdeyse misafirde vardı ortalık karıştı..Ya ben anlamıyorum aslında tam olarak memeyi bırakmış değil ağlamaya başlayınca ağzına memeyi veriyorum almıyor sonra ağzına 2 çay kaşığı pekmez yada muhallebi veriyorum aradan 10 dk geçiyor gönlü olup alıyor memeyi şaşırdım ne yapacağımı....İnşallah bırakmaz memeyi bende2 yaşına kadar emsin istiyorum çünkü....

isyerimden arkadaslar(3 bayan) geldi bu aksam saat 10 da geldiler ve 24 te gittiler..benim çocukların uyku berbat oldu tabiii..bu saate oturmaya gelinir mi yahu..ben alışık değilim böle şeylere. .gercisohbet iyi geldi ama, daha erken gelseler iyi olurdu..

Ben de sağdim sutleri icebilsin ben isteyken diye alistirmaya calisiyorum..uyurken uyumak uzereyken ve açken denemelisin. ..
Bu arada kilosu düşük diye endişelerini dile getirenler..bu aylarda bebekler fazla almaz anne sutuyle besleniyorsa..persantil degerleri iyise endise etmeyin.mama ile beslenenelerle de kiyaslamaniz cok hatalı, ayni kiloyu almalari cok zor bosuna kendinizi ve bebeginizi yipratmayin...

Biz arife gunu gittik denize veeee kızım cok rahatti..pusetinde uyudu mışıl mışıl..ayakta emer normalde, beni en cok korkutan buydu o sıcakta nasil emzircem diye ama korktugum givi olmadi..usul usul semsiyenin altinda emdi..eee biz artik hee hafta sonu gideriz. .:)))

canım benim şuan stres yapmamak elinde değil anlıyorum ama kızını düşün.komposto yap iç,bulgur pilavı, helva ye ben bunları yediğimde faydasını görüyorum özellikle helvanın.

ahh bu kvler ! tavuk suyuna çorba, et haşlaması(suyu ile birlikte), bulgur pilavı. ben faydasını gördüm canım sen de dene. bi de uyumaya çalış.
zamansız ve habersiz gelen misafiri hiç sevmem hep de başıma gelir :S

pekmez falan iyi cesaret etmişsin canım. ben sadece meyveleri ağzına değdiriyorum. hafif tadını alınca devam etmiyorum. ek gıdayı azaltmayı dene bence. bi de ağlarken inat edip memeyi tutmuyolar. sakinken ya da uykuluyken dene. kızım da bi ara emmek istememişti ben 1 ay boyunca uyutup öyle emzirdim.çok şükür şimdi normale döndük.

günaydın kızlar.ben bayramdan önce işe başladım. bebeğime ve 8 yaşındaki oğluma bakıcı benim evimde bakıyor.
bebeğim grip oldu. dr. parasetamol şurubu verdi.burnu sürekli tıkalı.ayrıca serum fizyolojik kullanıyoruz. ama rahat nefes alamayınca gece-gündüz hep huzursuz tabi.
otri bebe burun aspiratöründen alıp kullanan var mı aranızda?
işe başladım ,hali ile stress ve yorgunluktan beslenmeme de dikkat edemiyorum.o yüzden sütüm bile çok azaldı.anne sütü ile birlikte aptamil mamayı karışık veriyorum. yani biraz anne sütünü sağıyorum üzerine mama ilave ediyorum.

benim kızımda 90-120cc zor içiyor. bazen bütün günüz bir biberonla kaldığı oluyor. sıcaklardan içemiyor diyorum. 4 ay 10 günlük oldu kızım. bu a6 600gr almış. doktor normal azda olsa kilo alıyorsa problem yok diyor.

4 ay bir haftalık bıraktım canım. 5 nisan doğumlu kızım. mecbur kalınca bebişlerde bizde alışıyoruz.

yanlış anlama bende çok tecrübeli değilim ama daha fazla ek gıda vermeden doktoruna sor istersen. tatlı şeyler verdiğin sürece diğer gıdaları kabul etmeyecektir.

benim stresten canım. 4 aydır çok bile dayandı bu kadar strese. kimseyi takmıcam artık.

evet canım fazlasıyla var.

allah yardımcın olsun canım. benimde stresten gelmiyor sütüm. ne duyduysam yapmaya çalışıyorum dut kurusu kaynatıcam şimdi.

4 aylık bebegım var evde tasınabılır arabayada takılan pusetlerden var ama ev tıpı ana kucaklarından almak ıstıyorum bu saatten sonra gerek varmı bılmıyorum ne kadar kullanabılırım alırsam ıcınızde kullanan varmı sankı orada oturduğu zaman rahat eder dıye düşünüyorum pusetımı kullansam hareketkenınce ana kucağını kullanamam durumum olurmu bılemedım bana akıl verın lütfen

Kızlar dün doktordaydık aylık gelişim takibi yapıldı. Sonuçlar sağlık ocağından çok farklıydı. Kilosu da boyuda daha iyiydi. Ek gıda için beklememi söyledi.Destekli oturtmaya başlayabileceğiminden bahsetti, bir de şu demirin içindeki paraben canımı sıktı onu sordum, şampuanlarda bile paraben free yazarken hergün dokuz damla demir vermek istemediğimi söyledim o da pekmez ver o zaman dedi. Pekmez veren varsa sulandırıp içiriyor musunuz yoksa damla yada kaşıkla mı ölçeği neye göre ayarlıyorsunuz?

9 damla çok değil mi. bana dr. 5 damla demişti. her kilosuna 1 damla sanırım olacak

kızlar demir takviyesini her bebek alıyor mu? ben ilk altı ay anne sütü ve mamadan alır sonrasında ek gıdadan alır diye duydum.eğer test yapılıp eksikliği görüldüyse demir verilmeli diye okumuştum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…