2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
sizlerdede aynı durum varmı benim kızım sürekli onu yürtmemizi istiyor ayakları yere değer değmez başlıyor adımlamaya ne bel kaldı ne kol yorgunluktan ölüyoruz hayır yürüteçe bildiğim kadarıyla 6 aylık bebekler binebiliyor 2 ay boyunca böylemi olcak acaba kızıyor yürütmryince kucağımızda tepinip duruyor

Benim ilk oglum oyleydi. Surekli yurumek isterdi. Biz 5 aylikken yurutece koymustuk oglumu. Yurutecin arkasi zaten var ya, önüne dik durmasini saglayacak bisey sıkıstırıyordum. Bi sure vakit geciriyordu. Bazilari yurutecin cocuklarin yurume zamanini uzattigini, tembellige alistirdigini söylüyor ama oglumda oyle olmadi. Kizim da 4 aylik olacak daha pek atak yok. Kiz cocuklarina daha hareketli olur derler ama..

Benim kizimda ayni ama sagolsun babasi alistirdi oyuzden o isle esim mesgul:) ben yurutec almicam buyuk ihtimal kendisi ogrensin...yigenim birinde merdivenden dusmustu onun icinde ozamandan beri pek korkuyorum..

Ozaman kvnin bakmasi hep sorun olacak..ilerde senin yaptigin duzeni alt ust edecek belki sende yasaklar oldugu icin sana tavir yapacak..baska sansin yokmu? Veya krese fln versen?

Korktuğum başıma geldi.FMF(AkdenizAteşi) hastasıyım ve yavaştan atak geldiğini hissediyorum.Artmadan kortizona başladım.Umarım artmaz ağrılar. Aranızda FMF hastası olan var mı?

Hayır canım ben sadece anne sütü veriyorum bebeğime. Eylül'de kontrole gittiğimizde konuşacağız ek gıdaları şimdilik anne sütüne devam başka hiçbir şeye gerek yok dedi doktorumuz. Bu arada nasıl geçti bebişin gecesi uyandı mı yine ?

ben 50 günlükken yaptırdım çok rahat oluyor kesinlikle tavsiye ederim.ilk gün ağrı kesici fitil verdiler o uyuttu zaten ertesi gün farkında bile değildi, sadece bizimki çok eli kolu durmayan bi bebek sünnet esnasında tuttuklarından o gün sinirinden 6 saat boyunca emziremeyip sıkıntı yaptım ama geçti çoook rahatız genel anesteziyi önermem çok küçükler ve narkoz her zaman risk sonuçta.
Sizce bebekler ruya goruyormu? Benim kizimde ozellikle gunduz bagiriyo uykusunda..en cokta kalabaligi girince ertesi gun cosuyor...
evet bebeğim rüya görüyorlar uykusunda güler gibi ağlar gibi ifadeler de bu yüzden.bizimki de çok kalabalık ortama girince stres mi oluyo nedir gece bağırıyo ağlar gibi yanına gidiyorum o bağırmamış gibi mışıl mışıl uyuyo oluyor arada

çook geçmiş olsun benim eşimin babasında var bizler de yok ama genetik olduğundan korkuyorum bebeğimde de olursa diye(( ilaç kullanımının emzirmede sakıncalı olmadığını duymuştum tabi dozlarının ayarlanması koşuluyla.ilaç kullanınca daha hafif geçmiyor mu atakların, bu zamanlarda destek olacak kimsen yok mu yanında cnm çok geçmiş olsun[/QUOTE]

Teşekkür ederim.Kolsişin diye sürekli kullandığım bir ilaç var.yan etkisi yok hamileyken de emzirirken de kullanılabiliyor.Ama engellemiyor atakları.Ataklar sırasında böbreklerde amiloid denen zararlı maddelerin birikmemesş için.En azından benim vücudumda engellemiyor.Zaten benimki biraz değişik.Kas eklem ağrılarım oluyor ve akciüer kalpte sıvı birikimi oluyor.Atak sırasında bana tek yarayan kortizon ilaçları.Onlarında yan etkileri çok.Artık öğrendim atak geleceğini anlar anlamaz düşük miktarda alıyorum.Umarım artmaz çünkü berbat bir durum

Gecmis olsun cnm..fmf ile ilgili bilgim yok nasil bir rahatsizlik?

Teşekkür ederim.Biraz karmaşık Allah kimseye vermesin.Genelde karın ağrıları ve ateş olur ama bende farklı bir türü.Bağışıklık sistemi ve romatizmal bir hastalık.Genetikmiş ama bizim ailede bilinen yok henüz.Bende kas ve eklem ağrıları oluyor ve bağışıklık sistemi çok çalıştığından organlarda sıvı birikimi oluyor.2 yıl önce kalp zarında birikmişti bir operasyon geçirdim.Öyle işte süründürüyor...Yatsam yatamıyorum kalksam kalkamıyorum, nefes almak zorlaşıyor.Şu an kortizon aldığım için daha iyiyim de geceleri artıyor sızılar.

Meme basi yariklarindan cogu kisi cekti galiba. Bende bu durum ilerledi ve sag gogsumde meme apsesi oldu. Elime buyuk bi kitle geliyo suan. 1 ay sonra doktor kontrolum var. Birkac gundur meme basindaki yariklardan damla damla iltihap gelmeye basladi. Bu yariklari nasil iyilestirebilirim? İlk zamanlarda iltihap falan yoktu ve ben zeytinyagi ile iyilestirmistim. Bir diger sorum da emzirmeyi birakmali miyim ? Basina gelen var mi?

slm güzel nisan anneleri ben mayıs annesi olmayı beklerken aceleci oğluşum sayesinde aranıza katıldım çok ama çok zor bir oğlum var o yüzden hep takip etsemde hiç yazma fırsatım olmadı oğlum kolik bir bebekti tam gaz sancıları koliği geçti derken mutluluğum yalnızca iki hafta sürdü 4. ayın bitmesine 5 gün kaldı ve oğlum daha 5800 gram gerçi 2500 gram doğdu ama ilk üç ay 1 er kilo alırken bu ay kilo alımı 600 civarı buna çok takılmıyım diyorum ama 3 gündür beni emmeyi redediyor 3 - 5 dk emip bırakıyor mama vermeyi denedim ama onuda almıyor 3 gündür aç yavrum sütümü sağıp vereyim dedim bir de ne göreyim çıkan rakam 70cc ben ne yapayım şimdi artık aklım yetmiyor lütfen bana yardımcı olun (((

verem aşısı yeri kızaran var mi? bizim 2 haftadir kizarik ve siskindi, bugun ici iltihap olmus dokunsam patlayip akacak sanki. dr gostermek gerekir mi acaba ciddi bisiymi?

Ozaman kvnin bakmasi hep sorun olacak..ilerde senin yaptigin duzeni alt ust edecek belki sende yasaklar oldugu icin sana tavir yapacak..baska sansin yokmu? Veya krese fln versen?

annemde 3 tane yğenim var biri gitti 2 tane kaldı ablamda işten çıkarsa annem ben bakarım diyor
patron kreş yapalım diyor ama bakıcı parası bizlerden olacak.
daa yeni başladım işe bir maaşımı almaya başlayayımda bakacağım bir çaresine

YİNE UYANDIIIIIIII..... gece boyunca sürekli meme ağızda olsun istiyoooooo

canım merhaba
benim oğlumda sadece beni emiyordu.3 gündür emmek istemiyordu.(o zaman benim sütümde gelmiyordu)
stün artması için neler denedim neler...birazcık arttı
dünde doktor kontrolümüz vardı.
oğlum 3 gündür huysuz ve emmek istemiyor dedim.
drumuz idrar tahlili istedi
idrarımızda enfeksiyon çıktı
enfeksiyon olduğu zaman birçok bebek memeyi bırakırmış
annelerde memeyi almak istemiyor diye uğraşmazlarmış
bende senin gibi mama vermeye çalıştım
biberonu almadı, kaşıkla enjektörle verdim onuda püskürttü.
enfeksiyon olabilir sizde de...
birden memeyi bırakması normal değilmiş

kızlar dün kontrolümüz vardı.oğlum bu ay 800gr almış
doğduğundan beri hep 700gr almıştı
çok sevindirdi beni.(maşallah)
boyumuzda 64 cm olmuş.
ek gıdaya geçicektik ama biraz daha erteledi drumuz.
2 gün sütüm gelmedi, oğlumda 3 gün emmek istemedi
bi de çok huysuzdu
drumuza çok huzursuz, huysuz dedim
idrar tahlili istedi
önce lökosit 2 çıktı
dr tekrar idrar alalım bu kez mikrocerrahi ile bakılsın dedi
onda lökosit 19-20 çıktı. yani enfeksiyon varmış.
ayrıca kültürede gönderdi.sonucumuz 3 gün sonra gelecek.
suprax diye bir ilaç verdi.günde 2 kez kullanıcaz
kültürün sonucuna göre de ilacın dozajını arrtırabilir.
yavrum kimbilir neler çekiyor idrarını yaparken
inşallah bir an önce iyileşir.

yukarıdaki mesajdada yazdım.
bebeğiniz bir anda memeyi bırakıyorsa
bunun nedeni idrar yolu enfeksiyonu olabilirmiş.

Son düzenleme:
forum sayfalarında anne sütünü nasıl arttırabilirim diye bişeyler ararken
bir yerde kuru instant mayalar var ya onun sulandırıldığını
ve sütü arttırdığını okudum. 2 gün boyunca günde 3 bardak içtim.
gerçekten sütü arttırıyor. tadı çok iğrenç ama
ılık veya sıcak bişeyle karıştırıması gerekiyor, 1 tatlı kaşığı maya yeterli
soğuk olursa maya erimiyor.
tekrar diyorum tadı çok kötü afedersiniz kusmamak için zor tuttum kendimi.
ama sonuç güzel. zararı varmıdır bilmiyorum
hamurişlerinde kullandığımız bişey diyerek ben denedim.

birde migrosta maltana diye malt içeceği var. ülkerin ürünüymüş
fiyatı diğer malt içeceklerine göre çok uygun 1.45 TL
o da sütü arttırdı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…