2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
geçmiş olsun kuzucuguna,
merak ettim sünnet yaptırmışmıydınız
bizim anne karnında idrar yollarında sıkıntı vardı sonrasındada birşey yaşamayalım diye
3. ayında yaptırdık..
umarım kullandığın ilaç çabuk tedavi eder enfeksiyonu
süt konusuna gelince bende helva çok işe yaradı ama gaz yapıyor diye bırakmıştım
şu sıra artık gaz problemleri azaldı sanırım bebişlerimizin sıkıntı yaşarsam helvaya başvururum yine..
onun dışında bol su içip biraz kestirince de sütüm artıyor
malt içeceği de gerçekten işe yarıyor pekmez gibi tadı var benim içtiğimin fiyatı 5 tl gibi bişey senin içtiğin gerçekten ekonomikmiş deneyeyim onu da ilk fırsatta..
son olarakta kuru incir ve hurma da bende etkili oluyor genelde..
umarım yeniden süt sıkıntısı yapamazsın
sağlıcakla

Dertsiz sen bir ara sütüm kesildi mamaya başladık demiştin. .ondan sonra mi getirttin tekrar sütünü? ..malt icecekelerini eltim de kullanmisti pek ise yaramadi onda xunku hic yoktu..ben de maternity organic kullaniyorum unutmadigim zamanlarda iciyor ve gerçekten cok artiyor, akiyor hatta..

Ben sutu arttirmada kirmizi etin cok faydasini gordum, 2 gun haslama et yedim, goguslerim gergin. Et ve et suyununda faydasi oluyor.

Süt arttırmak icin cok fazla şey yemeğe gerek yok diye biliyorum. .bol bol sivi almalı ve kalitesini arttırmak için de protein ağırlıklı beslenmeli. .tabii sut olsun diye değil ama istahtan dolayi bende de 1 gram oynamiyor...gece atıştırmalarimi birakmaliyim ama zooorrr

Gece benim midem kaziniyor ya. Sanki o gun hicbisey yememisim gibi. Bi de aksam ve gece atistirmalarini birkac gun kestim, sutum bariz azaldi, yetmiyordu. Kilo vermek baska bahara kaldi..

süt arrtırmak için
eczanelerde satılan mamma milk marker bitkisel şurubunu içiyorum etkisi çok iyi
birde maraş usulu dondurma ikisinide şiddetli tavsiye ediyorum

yarım kase kadar yedirdim. ama yine sürekli emdii.. büyüme ataği nedir?

Cnm isine karismak gibi olmasinda bence okadar cok verme daha erken...sadece tattir

Bebeklik dönemi insanoğlunun en hızlı gelişim gösterdiği dönemdir. Özellikle belirli dönemlerde bebeklerdeki bu gelişim çok daha baş döndürücü olur. Öyle ki .fiziksel gelişim (kilo alma ya da boy uzaması), yeni bir beceri kazanma gibi şeyler bu dönemde gözle görülür bir biçimde ortaya çıkar.Nedir bu büyüme atakları?Bebeklerin gelişiminin hız kazandığı, adeta atağa geçtiği dönemler “büyüme atakları” olarak nitelendirilir. Fiziksel ve zihinsel olarak gözle görülür bir gelişme gösterir bu dönemlerde.Peki, büyüme atakları hangi dönemlerde oluyor?Bazı kaynaklarda bebek 10 günlük, 3 haftalık, 6 haftalık, 3 aylık ve 6 aylıkken görüldüğü söylenirken bazı kaynaklarda da 5, 8, 12, 19, 26, 37, 46 ve 55. haftalarda görüldüğü belirtilir.Aslında verilen bu periyotların ortak özelliği bebeklerin belli bir gelişim dönemini işaret etmesidir. Elbette ki bunlar üç aşağı beş yukarı verilen haftalardır. Nasıl ki her bebeğin gelişim hızı farklıysa, atak döneminin de farklı olması normaldir. Yani tam 10 günlükken değil de 12 günlük ya da 14 günlükken de gerçekleşebilir.Bebeğinizin büyüme atağı geçirdiğini nasıl anlarsınız?Hemen hemen tüm anneler aslında bu dönemde bir şeyler olduğunu sezinlerler ama tam olarak tanımlayamazlar. Bebeğinin düzeninin bozulduğunu gören anne endişe bile duyabilir. Şayet bebeğinizin herhangi bir rahatsızlığı, hastalığı yoksa ve:Her zamankinden fazla emmek istiyorsa,Sütünüzün yetmediğini fark ediyorsanız ya da düşünüyorsanız,Bebeğiniz huzursuzsa,Yeme içme ve uyuma düzeni bozulmuşsa,Her zamankinden daha fazla ya da daha az uyuyorsaO zaman endişelenmeye gerek yok çünkü bebeğiniz büyüme atağı geçiriyor demektir. Birkaç günlüğüne de olsa alt üst olmuş düzenin neticesinde bebeğinizin fiziksel olarak büyüdüğünü (kilo almış ya da boyu uzamış olabilir.). ya da yeni bir beceri kazandığını bariz bir şekilde gözlemleyebilirsiniz.Bu dönemleri bilmek ne işimize yarar?Bu ay bebeğim dönme hareketi yapacak, bu ay gülümseyecek vs. deriz ama bu gelişimin sancılı olacağı kısmı hiç aklımıza gelmez. Bence hamile olan ya da doğum yapan her kadına emzirme, anne sütü ve büyüme ataklarıyla ilgili bilgi verilmesi kesinlikle şart. Çünkü pek çok anne bu dönemlerde sütüm yetmiyor, bebeğim aç kalıyor diye endişeye kapılıp mama vermeye başlayabilir. Oysaki bunun geçici bir şey olduğunu bilen bir anne aceleci davranmamış olur ve atakların geçmesini bekleyebilir. Anne sütü üretimi arz talep prensibine göre işleyen bir sistemdir. Süt üretimini bebek büyüdükçe onun ihtiyacına göre artmaktadır. Bebek emmeyi arttırarak annenin vücuduna “Daha fazla süt”. istediğinin sinyallerini gönderir. Bu, bizim müdahale etmememiz gereken bir süreçtir. Aksi halde mesajı doğru okuyamazsak “sütüm yetmiyor.” diye paniklememiz işten bile değildir. Her şeyi kontrol altında tutma isteğimize yenik düşüp doğanın dengesini bozmazsak ve işi akışına bırakırsak birkaç gün, en fazla 1 hafta içerisinde sistem kendini güncelleyecek ve bebeğin ihtiyacına göre yeniden yapılanacaktır.Tek yapmanız gereken şey ise bunu büyümenin normal seyri olarak kabul ederek doğal akışına bırakıp her gün yeni mucizelere uyanmanın tadını çıkarmaktır.

bilgi için teşekkür ederim. şu saat olmuş ayaktayız hala.sürekli emmek istiyo gece mama vermiyorum ha bire emzirdim ama çok yoruldum. şuan omzumda uyuyooo kuzucuk yatağına koyunca uyanıyooo... hortlak gibiyim evin içinde

benim bugün hiç sütüm gelmiyor. oğlum açlıktan ağlıyor. nasıl üzülüyorum o ağladıkça onunla birlikte bende ağladım eşim şimdi mama almaya gitti.

canım ben sütüm tamamen kesildi dememiştim. helva,bulgur pilavı, tahin pekmez,humana, laktamil,süt ve bol su içtim birazcık arttı.

Çok geçmiş olsun bende de yarıklar. Vardı iltihaplanmalar olmuştu. Sütyen değdiğinde acıyor diye aventin göğüs kalkanını kullandım iki günde geçti . Ucu ezilmediği ve hava aldırdığı için çabuk iyileştirdi. Bir sürü krem denedim en iyisi kalkanları kullanmam oldu. İstersen birde lansinoh göğüs çatlağı kremini sürüp kalkanı dene. Allah sabır versin benim 20 gün sürdü çok kötü bşy inş en kısa amanda iyileşirsiniz.

Son düzenleme:
sağol canım.
sünneti yaptırmadık henüz.
siz iyi ki yaptırmışsınız oğlum çok ağlıyor
susturamıyorum,uyutamıyorum,
emerek uyurdu memeyi almadığı için uyutamıyorum da
akşam elektrik süpürgesinin sesiyle uyudu
uyandığı zaman memeye yapışıyor ama gün içinde almak istemiyor.
ilacında yan etkisi var galiba.
çok kusuyor,gazı da arttı.drumuz olabilir demişti zaten.
bu kadar huysuzluğun üzerine yarın da aşımız var.

bebek emmiyorsa bir sorunu vardır.burnu falan tıkalı olmasın. bir de biberon ile veriyorsan ısısına bileğin iç kısmına damlatarak bak.
kendi sütünün artması için bol sıvı alacaksın.stressden uzak duracaksın.bol bol dinleneceksin.ayrıca beslenmene dikkat etmelisin. hurma yiyebilirsin.süt yoğurt tüketmeye çalış.
ben laktamax adlı bir bitkisel hap kullanıyorum. dr tavsiye etti. ayrıca humana nın still tee adlı çaylarından içiyorum. tabi bunları ara sıra alıyorum.
bir de emzirmenin püf noktası. yani göğsünde yeniden sütün üretilmesini sürekli teşvik etmek için. bebek az da emiyorsa. o göğüsü boşaltmaya çalış.pompa ile boşalt veya.meme boşaltılırsa sürekli süt üretmeye çalışır.
umarım faydası olur.
yani sütüm yok diye psikolojini bozma.sakin olur. dediklerimi uygula faydasını görürsün ...

şöyle bir yazı okudum. süt arttırmak için
Öncelikle günde 3litre civarında su tüketmek,sık sık emzirmek,bol bol dinlenmek ve uyumak v.s bunlar herkes tarafından bilinen yöntemler.Bunların dışında aşağıdaki gıdaları bol bol tüketmek de süt artırımında etkili olduğunu bizzat kendim tecrübe etmiş oldum.
İncir
Beyaz Dut veya dut kurusu
Beyaz üzüm
Dereotu
Yer Elması
Tahin pekmezi
Tahin helvası
Boza
Alkolsüz bira veya malt içeceği
Sahlep
Maden suyu
Rezene Çayı
Yulaf Ezmesi
Fesleğen
Yeşil yapraklı sebzeler(Roka,semizotu,ıspanak,pazı v.s)
Turuncular(Havuç,bal kabağı,kavun v.s)
Arpa
Armut ve ayva kompostusu

Isırgan Çayı:
Kaynamış suya bırakılan bir miktar ısırgan, birkaç dakika demlenmeye bırakılır. Sonrasında yeşil bir renk alan ısırgan çayı doğal bal ya da pekmezle tatlandırılarak günde 3 kere 1 bardak tüketilmelidir.Bu içilen lezzetsiz çay, bebeğinize süt olarak geri dönecektir.

Karışım Çayı:
Rezene,anason,ısırgan çayı anne sütü artırımında büyük etkisi var.Aşağı yukarı 1 tatlı kaşığı rezene tohumu yada çayı içerisine 2-3 yaprak ısırgan yaprağı ve bir tatlı kaşığı anasonla çay yapıp için.Sütünüz arttığı gibi,bebeğinizin gazını da alır.

10 adet siyah kuru kayısı
3-4 adet kuru incir
4-5 adet siyah kuru erik
5-6 adet siyah kuru üzüm
2-3 adet trabzon hurması

Hazırlanışı: Bütün kuru meyveleri bir gece önceden suda bekletin, beklettiğiniz karışımın suyunu sabah kendiniz için, meyveleri ise blendırdan geçirip püre haline getirin.İster kaşık kaşık yiyin,ister kahvaltıda ekmeğinizin üzerine sürün ama günlük bu karışımdan mutlaka tüketin.Afiyet olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…