2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
Merhaba Nisan anneleri,

Ben uzun zamandır forumu takip ediyorum, nisan 2013 annesi olmayı planlıyordum ama minik kızım biraz erken 29 martta dünyaya geldi. Cok telaşeli ama cok da keyifli geçiyor zaman. Biraz iştahssız bir kızım var ama elimden geldiğinde sık sık beslemeye calısıyorum. simdilik sadece anne sütüyle devam ediyoruz.

Benim sıkıntım işe geri dönmekle ilgili.

Uzun zamandır, hatta hamileliğimden önce bile doğum izni ile ilgili yasayi bekliyordum. Hamile kaldim dokuz ay gecti, bebegim 5 aylik oldu. Bu süreçte hergün haberleri takip ettim, büyük bir heyecanla yasa ile ilgili haber bekledim.

Ben özel sektörde calışıyorum ve hemen hemen hergün mesaiye kalıyorum. Evime en erken saat sekiz civarında gelebiliyorum hatta ayın bazı günlerinde gece yarilarina kadar calışıyorum. Malesef dogum iznim Temmuz ayi başında bitti.

Doğum izninin uzatılması ile ilgili paketin bu yasama yılı bitmeden yasalaşacağı müjdesi verildiğinde dünyalar benim olmustu. Ama sonra ogrendim ki paket haziran ayında hazir ama ekim ayında yasalasacak. Birçok kişinin ve benim doğum izinlerimiz çoktan bitti. Ben geçen senelerden biriktirdiğim yıllık izinlerimi ve süt iznimi kullanmaya calısıyorum suan.

Zar zor bebeğim için bir bakıcı ayarladık, kendisi henuz baslamadan haber yolladı eski işine devam etmeye karar verdiğini söyledi suan tekrar bakıcı aramaya basladık. Ama artık günlerim kısalıyor. Bebeğim herkesin bebeği gibi annesine cok alıştı, nasıl bırakıp gideceğim bilmiyorum. Ek gıdaya gececeğiz hangi bakıcı benim kadar ilgiyle ve sabırla ugrasır bilmiyorum çünkü kızım cok iştahssız.

Paket şu anda hazir oldugu halde bizler yararlanamayacağız. Ücretsiz izin alip, iznimi bir iki ay daha uzatmak pek mümkün degil, özel sektörde malesef olumlu bakilmiyor.

Ben bebegimi daha çok yanımda istiyorum... Bebegimi kucagima alip onun gozlerinin içine bakarak onu beslemek, daha cok küçük onunla biraz daha fazla vakit geçirmek istiyorum.
Anlıyorumki bu yasa bizlerin iznilerimizin bitiş tarihine yetişmedi ama izni biten anneleri de kapsayacak şekilde bir duzenleme yapılmasını ve minicik bebeklerimizi anne kokusundan mahrum bırakmamalarını diliyorum.

Bu konuyla ilgili bakanlara ve hatta basbakana bile email atıp ilgili yasaya izni yeni bitmiş anneleri de kapsayacak sekilde ek duzenlemeler yapılmasını rica ettim. Cunku kıl payı yeni yasayı kacıracağım için cok uzgunum. Ama hiçbir cevap alamadım.

Suan ne yapılabilir bilmiyorum, kadınlar klubune yeni uye oldum. Cok iyi bilmiyorum. Belki bununla ilgili bir konu acılır imza kampanyası olusturulur, bilmiyorum sevgili anneler ne düşünüyorsunuz birsekilde bizleri de kapsaması için sesimizi duyurabilir miyiz sizce?

Sevgiler,

Son düzenleme:
Merhaba Nisan anneleri,

Ben uzun zamandır forumu takip ediyorum, nisan 2013 annesi olmayı planlıyordum ama minik kızım biraz erken 29 martta dünyaya geldi. Cok telaşeli ama cok da keyifli geçiyor zaman. Biraz iştahssız bir kızım var ama elimden geldiğinde sık sık beslemeye calısıyorum. simdilik sadece anne sütüyle devam ediyoruz.

Benim sıkıntım işe geri dönmekle ilgili.

Uzun zamandır, hatta hamileliğimden önce bile doğum izni ile ilgili yasayi bekliyordum. Hamile kaldim dokuz ay gecti, bebegim 5 aylik oldu. Bu süreçte hergün haberleri takip ettim, büyük bir heyecanla yasa ile ilgili haber bekledim.

Ben özel sektörde calışıyorum ve hemen hemen hergün mesaiye kalıyorum. Evime en erken saat sekiz civarında gelebiliyorum hatta ayın bazı günlerinde gece yarilarina kadar calışıyorum. Malesef dogum iznim Temmuz ayi başında bitti.

Doğum izninin uzatılması ile ilgili paketin bu yasama yılı bitmeden yasalaşacağı müjdesini verildiğinde dünyalar benim olmustu. Ama sonra ogrendim ki paket haziran ayında hazir ama ekim ayında yasalasacak. Birçok kişinin ve benim doğum izinlerimiz çoktan bitti. Ben geçen senelerden biriktirdiğim yıllık izinlerimi ve süt iznimi kullanmaya calısıyorum suan.

Zar zor bebeğim için bir bakıcı ayarladık, kendisi henuz baslamadan haber yolladı eski işine devam etmeye karar verdiğini söyledi suan tekrar bakıcı aramaya basladık. Ama artık günlerim kısalıyor. Bebeğim herkesin bebeği gibi annesine cok alıştı, nasıl bırakıp gideceğim bilmiyorum. Ek gıdaya gececeğiz hangi bakıcı benim kadar ilgiyle ve sabırla ugrasır bilmiyorum çünkü kızım cok iştahssız.

Paket şu anda hazir oldugu halde bizler yararlanamayacağız. Ücretsiz izin alip, iznimi bir iki ay daha uzatmak pek mümkün degil, özel sektörde malesef olumlu bakilmiyor.

Ben bebegimi daha çok yanımda istiyorum... Bebegimi kucagima alip onun gozlerinin içine bakarak onu beslemek, daha cok küçük onunla biraz daha fazla vakit geçirmek istiyorum.
Anlıyorumki bu yasa bizlerin iznilerimizin bitiş tarihine yetişmedi ama izni biten anneleri de kapsayacak şekilde bir duzenleme yapılmasını ve minicik bebeklerimizi anne kokusundan mahrum bırakmamalarını diliyorum.

Bu konuyla ilgili bakanlara ve hatta basbakana bile email atıp ilgili yasaya izni yeni bitmiş anneleri de kapsayacak sekilde ek duzenlemeler yapılmasını rica ettim. Cunku kıl payı yeni yasayı kacıracağım için cok uzgunum. Ama hiçbir cevap alamadım.

Suan ne yapılabilir bilmiyorum, kadınlar klubune yeni uye oldum. Cok iyi bilmiyorum. Belki bununla ilgili bir konu acılır imza kampanyası olusturulur bilmiyorum sevgili anneler ne düşünüyorsunuz birsekilde bizleri de kapsaması için sesimizi duyurabilir miyiz sizce?

Sevgiler,

Canim senle ayni zamanda doğum yapmisız.28 mart benimki de..dogum iznini bende 4 gözle beklemistim..simdi bende ise donecegim eylulde.. neyse ki annem bakacak ordan rahatim biraz ama bebisimi bende hic birakmak istemiyorum..sen kimbilur ne haldesin..Allah hepimize sabir versin..

Evet canım yaa, cok zor olucak ayrılmak, suan ne kadar da mutlular değil mi? gülücükler saçıyor bebeğim sabahları beni gördüğünde, herkes bir şekilde bebeğini bırakıp mecburen dönüyor işine diyorum, Allahım sen yardım et bebeğimi koru diyorum malesef yapılacak birsey yok. Ben doğumdan sadece dört gün önce izne ayrıldığım halde bebeğimi cok küçük bırakıp işe dönmem gerekiyordu. 112 günlük doğum izni cok kısa, cmt ve pazarlar da 112 günün içinde malesef. Suan geçen senelerden biriktirdiğim yıllık izinlerim ve süt izniyle ancak bukadar uzatabildim. Ülkemizde doğum izni gerçekten cok kısa. Ve sanssızlık uzatılan doğum iznini kıl payı kaçırıyor olacağız.

benim kızımda 29 martta dünyaya geldi.öğretmenim iznim bitti eylüde göreve başlıyorum.benim kızıma k.v. bakıcak.gözüm arka kalmayacak evet ama kızımı çok özlicem bazen işim olunca bırakıyorum o kadar özlüyorum ki anlatamam.çalışmaya başlayınca ne olacak bilmiyorum.malesef bu dooğum izni yasası bize yeteşmedi. belki süt izni düzenlemesi değişir yarım gün çaışma hakkı verilir.tek umudum bu artık..

bebeklerde yatma saati sorunları ve gece boyunca kesintisiz uyku için yapılması gerekenler...

all about aylin: Aletha Solter der ki;

bi kızım bi de blogum var. 15 aylık olmasına rağmen hala memede uyuyor. bu yazdıklarımı geç keşfettim. sizlerin başına gelmeden bilin istedim. belki de başınıza gelmiştir. ama hiç bişey için geç değil. yeter ki çözümü olsun.. :)

4 gün önce demir ilacına başladık. 2 gündür kızımın kakasında kan vardı. parça parça pıhtılaşmış gibi. bugün doktora gittik. renk değişimi falandır dedi ama ben tedbirli gitmiştim. kakasının fotoğrafını çekmiştim hemen gösterdim. şuan kaka yapmasını bekliyoruz. inşallah kötü bi şey çıkmaz. :18:

bizimde kızım yeni doğduğunda ilk hafta bezinde birkaç kere kan gördük hemen doktora gittik çok korkmuştum ilk 40 gün kız çocuklarında olabiliyor dendi umarım seninde öyle bişeydir çok geçmiş olsun

sonuçları aldınız mı canım? neden olmuş?

Dogum izni dogum oncesi 8 sonrasi 10 hafta olarak yasalasacak yani 24 hafta olmasi kabul edilmedi diye biliyorum ben iki hafta uzatacaklar diyede ugrasmaya degmez rapor alinir olur biter

reyhan bi gelişme oldumu gece uyanmasıyla ilgili belki bikaçgün devam edersen uyanmaz bendede aynı durum var.bikaçgün deneyeceğim belki uyanması değişir.bi farklılık olursa paylaşırsan ?

bi değişiklik yok meme ağızda uyumak istiyo memeyi çeker çekmez uyanıyoo...... aç da olsa mamada yese aynıııı

çok güzel bi paylaşım teşekkürler. deneyelim bakalım bu gecemiz nasıl geçecek

hanımlar ufaklıkların yaptıklarına şaşırdığınız oluyor mu ? bu ara oğlum yemek yerken kucağımdaysa resmen sünüyoo kaşığı tutup ağzına götürüyo, ne versem yiycek çok gülüyoruz bu hallerine geçenlerde külahta dondurma yerken bi harikaydı babası dayanamadı yalattı, ama nasıl istiyooo

bide sabah şarkılarımız var.. çıkardığı seslere bayılıyorum.. gülmeyi çok seven bi oğlum var göz göze geldiğimiz anda kahkaha atıyoo :)
hamileyken düşünürdüm 2. çocuğun sevgisi nasıl olu die. çünkü ilk oğlumu okadar çok seviyordum ki.. ikinciyi bu kadar sevemem heralde diyordumm.. ama şimdii Yusuf Agah diyorumda başka bişey demiyorummm....

bende kulübe sadece akşamları girebiliyorum. eşimde laptop akşam geliyo yemekdi çocukların uykusuydu derken ançak sıra bana geliyoo... ama sohbette kimseler kalmıyooo :26:

Kızlar bebeğim artık hiç durmuyor demiştim ya
Artık tahammül edilemez birhaldeydik eşimde de bende de takat kalmamıştı dr a götürdük idrar tahlili istedi
Lökosit bol yazıyordu kültür istedi ama kültür sonucu gelmeden başlayalım antibiyotiğe zaten sonuç ne çıkarsa çıksın antibiyotik kullanacak kültür sonucuna göre değişiriz antibiyotiği dedi eşim birazdan götirecek idrarı
Ne yapsakki kültür sonucuna göremi başlasak antibiyotiğe her hekim başka bişey söylüyormuş
Başka bi dr a mı götirsek bilemedik
Dertsiiiiiiiiz sen ne yaptın yavruya sizde de varmş aynı durum

canım çok geçmiş olsun.
idrar yolu enfeksiyonu çok zormuş allah kimsye yaşatmasın
bizim tahlil sonucumuzda lökosit 18-20çıktı.dr kültür istedi.
oğlum çok huysuz olduğu için ve emmek istemediği için
kültür sonucunu beklemeden antibiyotiğe başlattı.
(sonucun beklenmesi gerekiyormuş aslında)
sonucumuz yarın çıkacak. 3 gündür antibiyotik kullanıyoruz
sizin doktorunuz gibi kültür sonucuna göre ilacı değiştiririm dedi.
oğlum eski düzenine dönmeye başladı çok şükür.

ama bugünde 4.ay aşısını yaptırdık.
ateş yaptı oğlumda.37,4te calpol verdim
etki etmedi yükselmeye devam etti.
37,8de fitil koyduk onu da bir türlü koyamadık ya
biz koyuyoruz o itiyor etki eder mi diyorduk
çok şükür 36,8e düştü. inşallah yükselmez bidaha
korkumdan uyuyamıyorum.

oğlumun ateşi yine yükselmeye başlamış.

Dertsizim bizimkinin aşılarındada nerdeyse 2,5 gün aşı ateş yapar.2.ayda çok telaşlanmıltım ama 4.ayda pek sallamadım. Ateş çok hızlı yükseliyor birden, önce calpol işe yaramazsa fitil. fitili elinizde biraz ittirin geri itemez o zaman, bir de yarım fitil veriyorsunuz di mi? Ben alnına koltuk altlarına ıslak bez koyuyorum bir saatte hızlıca düşüyor. Panik yapma sadece takip et durumunu canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…