2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
Bende kullanmaya başlayım o zaman yavrumun bütün düzeni değişti
gaz problemi zamanı bile bu kadar çok ağlamamıştı
bizimkide 3 gün emmedi memeyi artık sağıp kaşıklaveriyordumki dün çok şükür emmeye başladı ve daha iyi gece uyudu sabahta huysuzluk yaparak kalkmadı
Bende sana aşıyı soracaktım ilacı kullanırken aşı olunabiliyo dimi çok korkuyorum aşıdan ya 2. Ay aşısında 38 dereceye çıkmştı ateşi sabaha kadar uyumamıştım ,
birden fırlamıştı ateşi çünkü sende dikkatli ol Allah korusun

canım emzik kullanıyorsa
agzına verip kucagında emzigi sıkıştıracak vaziyette tutup poposunu pıspıslayarak gezin
5 dk da uyuyolar öyle
tam acıkmadan verdiğinde de tutmayabilir
bizimki öyle
ben 3 saati dolduruyorum iki emme zamanı arasında
acıktıgı için daha verimli emiyor
aşıdan sonra huzursuzluğu biraz daha artabilir
muhtemelen olmuştur
umarım cabuk atlatmışsınızdır

ofpufya yoğurt mayalamayla ilgili cevabın için sağol canım.
ben de denicem bakalım.

Sen becerikli hatunsun oldu bil :) benim kızımda dün aşı oldu akşama doğru ateşi çıkmaya başladı akşam 38 i görmedik diyebilirim ama yinede sabaha kadar nöbetteydim şimdi yine ateşi çıktı calpol verdim inşallah hayırlısıyla bu aşıyıda atlatıcaz :)

hayırlı sabahlar.kızlar geçen yazmıştım 4 aylık aşıdan sonra ateş olmuştu bizdede, ılık suyla duş yaptırdık bununda faydasını gördüm ben

Cok sukur asilardan sonra oglumun ateside cikmiyor huysuzlukta yapmiyor ama herkes atesi cikiyor deyince huzursuzlandim asinin etki etmemesi gibi bir durum soz konusu mu acaba

2.aydaki ateş yapmamıştı bizde.şimdi çok panik yatım. ilk önce dediğin gibi calpol verdim düşmedi.sonra fitil vermeye çalıştık. fitili biz içeriye itiyoruz oğlum dışarı itmeye çalışıyor.fitilden sonra yine yükselmeye başlamıştı en fazla 37,2 oldu.sabahta 37idi

canım enfeksiyon ateş yapıyorsa aşı yapmıyorlar.
enfeksiyon ateş yapmamıştı bizde drumuz yapılabilir dedi.
dün asmdede ateşini ölçtürüp öyle yaptırdım.

sonuçta enfeksiyon için antibiyotik kullanacaksın.
dr size hangi ilacı verdi?

tatlım öyle uyutmaya çalışıyorum zaten.
inşallah atlatıcaz bir an önce

sağol canım.geçmiş olsun size de. ateşten ödüm kopuyor benim.benim oğlumunda birden çıktı ateşi gündüz hiçbir şeyi yoktu. bugünde şimdilik yok gibi ama takipteyim yine de.

hayırlı sabahlar.kızlar geçen yazmıştım 4 aylık aşıdan sonra ateş olmuştu bizdede, ılık suyla duş yaptırdık bununda faydasını gördüm ben
canım enfeksiyon olunca üşütücem diye duş aldıramadım. hatta üstünü çıkartmaya bile korktum. evimiz serin zaten.

Oglum 3440 kg dogdu 1. Ay 5000 2. Ay 6100 3. Ay 6850 4 Ay 10 gunlukken 7240 olmus su an boyuda 69 cm 40 Gunde sadece 400 Gr almis sadece anne sutu aliyor acmi kaliyor acaba cok uzuldum yarin doktora gidicez bakalim ne diyecek galiba ek gidaya baslatir

Canım benimkide bu ay 600 gr aldı hemde mamayla besleniyor ve çok hareketli Dr normal bu aydan sonra 600 gr bile almicak normal artık dedi içini ferah tut sende :) bu arada biz meyve püresi ve yoğurda başladık asm de çorba da ver dediler dün onada başladım allahım ek gıdalara bi başlasak diyordum ama çooook yorucuymuş bu iş sadece 4 öğün mama sabah öğlen akşam gece olarak aralardada meyve suyu yoğurt karışımı, sebze çorbası, sıvı kıvamda 1 çay kaşığıda pekmez ekleyerek muhallebi yapıyorum :)1 hafta oldu benim kız kaşığa ağzını açıyor ilk seferde ama yutma becerisi henüz yok nasıl alışacak bilmiyorum verdiğim hiçbirşeyi çok severek yemedi henüz hepsine yüzünü buruşturuyor heleki meyveli yoğurt baş düşmanı

Kizlar bebeklere neden hemen fitil veriyorsunuz??? 39derece olmadan vermemek gerek diye biliyorum...gecen ay kizimin asidan sonra 38.3olmustu ben vermedim bisey kendisi dustu tekrar...vucud direnmesi lazim atese..tabi bu benim fikrim

Bende yavas yavas tattirmaya basladim...en sevdigi kizimin elma ve muz karisimi...birde bebe biskuvisini suyla eziyorum...sebze olarakta havuc:) birkac haftaya oglen mama yerine corba vericem...ama ofpufyanin dedigi gibi zahmetli...mama oh ver siseyi okadar:)

Kizlar bebeklere neden hemen fitil veriyorsunuz??? 39derece olmadan vermemek gerek diye biliyorum...gecen ay kizimin asidan sonra 38.3olmustu ben vermedim bisey kendisi dustu tekrar...vucud direnmesi lazim atese..tabi bu benim fikrim

Oyle hizli yukseliyor ki atesi durdurmak icin baska care kalmiyor, aliyor basini gidiyor

bizde olduk 4.ay aşımızı biraz huzursuzluğumuz oldu ama ateş pek yükselmedi.
bende 38 i geçmeden şurup fitil vermeme taraftarıyım.
ikinci ay aşısından sonra bi kez vermiştim şurup.
bazen çocuk çok huysuz oluyor sürekli ağlama eğiliminde yani...
öyle durumlarda veriyorum şurup bi yeri ağrıyor olabilir düşüncesi ile.

ek gıdaya bende çok meraaklıyım ama anlattığınıza göre baya zor.
4.ay kontrolümüze gidemedik daha
oğlum memeyi sanırım bu kez bırakacak. sadece geceleri nazlanmadan alıyo
gündüzleri 40 takla atıyorum ama çoğu zaman o kazanıyo sağıp veriyorum.
günde ortalama 120 ml de mama içiyo.
4. ay kontrolünde doktor ek gıdaya geçin der diye düşünüyorum.
son bir aydır süt yetmez oldu mama takviyesi yapıyoruz.
maksimum 120 ml, bazı günler daha az oluyo.
4 ay bir haftalıkken asm de kilosu 8 boyu 66 idi.
memeyi almamaya başladı dedim, ne yapıp edip ver diyo hemşire
sanki ben hiç bişey yapmıyorum.
sağıp veriyorum diyorum.
hayır sakın sağma memeden içsin diyo...
memede süt var çocuk memeyi almıyor ağlamaktan helak olmuş
ne yapayım mamamı vereyim.
bu sağlık çalışanlarına da konuşmak ne kolay, mama verme, emzik verme, süt sağma....
zaten 10gün sonra çalışmaya başlayacağım iyice unutacak memeyi

Bende benzer durumu paylaşmıştım. Sonra çok kısa aralıklarla emmesine bağladım bu durumu ve en az iki saat olmasına özen gösterdim iki emzirme arasının. Çünküöteki türlü kalorisi az olan bol sulu sütü içiyor geri kalanını bırakıyordu. Yeniden daha uzun emmelere döndü. On gün sonra doktor kontrolünde 400 gr almıştı. Ben 10 günde bu kadar kilo almasını bir emzirme sıklığına bir de yediğim besinlere bağladım. Bol protein tüketcanım özellikle et.

canım bizim kültür sonucumuz belli oldu.
Escherichia coli bakterisi idrarda üreme yapmış.
antibiyotiğe devam edicez. 10 gün kullanıcaz.
sonra tekrar idrar tahlili ve idrar kültürü yapılacak.
4 gündür antibiyotik kullanıyoruz. dr "şikayetlerinizde düzelme var mı" diye sordu
düzelme var deyince de "tedaviye cevap vermiş o zaman aynı ilaçla devam edelim" dedi.
bu bakteri dışkının pipiye bulaşmasıyla, su ile veya hava ile bile geçebilirmiş.
evde olduğum için kakasını yaptığı zaman hemen değiştiriyorum 10 dk bile beklemiyorum.
ona ihtimal vermiyorumda banyo suyunu şofbenden alıyorum.
dudaklarına su gelince oğlum o suları yalıyor.ondan diye tahmin ediyorum.
bundan sonra banyo suyunuda kaynamış suyla yapıcam.

çok geçmiş olsun canım.
banyo suyunu herzaman kaynatmakla baş edemezsin.
şofbeni bir kontrol ettirsen paslanmışsa o etkiliyordur belki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…