benim kızımda 29 martta dünyaya geldi.öğretmenim iznim bitti eylüde göreve başlıyorum.benim kızıma k.v. bakıcak.gözüm arka kalmayacak evet ama kızımı çok özlicem bazen işim olunca bırakıyorum o kadar özlüyorum ki anlatamam.çalışmaya başlayınca ne olacak bilmiyorum.malesef bu dooğum izni yasası bize yeteşmedi. belki süt izni düzenlemesi değişir yarım gün çaışma hakkı verilir.tek umudum bu artık..
şofbenimiz yeni canım.ondan olduğunu sanmıyorum.çok geçmiş olsun canım.
banyo suyunu herzaman kaynatmakla baş edemezsin.
şofbeni bir kontrol ettirsen paslanmışsa o etkiliyordur belki
Dogum izni dogum oncesi 8 sonrasi 10 hafta olarak yasalasacak yani 24 hafta olmasi kabul edilmedi diye biliyorum ben iki hafta uzatacaklar diyede ugrasmaya degmez rapor alinir olur biter
4 gün önce demir ilacına başladık. 2 gündür kızımın kakasında kan vardı. parça parça pıhtılaşmış gibi. bugün doktora gittik. renk değişimi falandır dedi ama ben tedbirli gitmiştim. kakasının fotoğrafını çekmiştim hemen gösterdim. şuan kaka yapmasını bekliyoruz. inşallah kötü bi şey çıkmaz. :18:
aynen canim.benim kiz da güleç, bir de oyuncu..hep ilgilenilsin istiyor.o da gun icinde ne sarkilar söylüyor. .çığlık cigliğa ..çita yavrusu diyor eşim..:)) evet bende ikinciyu bu derece sevemem saniyordum ama seviliyirmus yahuu..:)hanımlar ufaklıkların yaptıklarına şaşırdığınız oluyor mu ? bu ara oğlum yemek yerken kucağımdaysa resmen sünüyoo kaşığı tutup ağzına götürüyo, ne versem yiycek çok gülüyoruz bu hallerine geçenlerde külahta dondurma yerken bi harikaydı babası dayanamadı yalattı, ama nasıl istiyooo
bide sabah şarkılarımız var.. çıkardığı seslere bayılıyorum.. gülmeyi çok seven bi oğlum var göz göze geldiğimiz anda kahkaha atıyoo :)
hamileyken düşünürdüm 2. çocuğun sevgisi nasıl olu die. çünkü ilk oğlumu okadar çok seviyordum ki.. ikinciyi bu kadar sevemem heralde diyordumm.. ama şimdii Yusuf Agah diyorumda başka bişey demiyorummm....
Dertsiz 37 yuksek bir ateş degil canım yaa..ben 38 de yukari cikmaya baslayinxa veriyorum surup...doktoruna bir sor istersen ateşi de cok düşürmek iyi değil. .vucut bağışıklığı mücadele ediyor o ateşle. .ateş bir yerde koruması bebişlerin,onu kaldirirsak vucudunu savunmasiz birakiyoruz.canım çok geçmiş olsun.
idrar yolu enfeksiyonu çok zormuş allah kimsye yaşatmasın
bizim tahlil sonucumuzda lökosit 18-20çıktı.dr kültür istedi.
oğlum çok huysuz olduğu için ve emmek istemediği için
kültür sonucunu beklemeden antibiyotiğe başlattı.
(sonucun beklenmesi gerekiyormuş aslında)
sonucumuz yarın çıkacak. 3 gündür antibiyotik kullanıyoruz
sizin doktorunuz gibi kültür sonucuna göre ilacı değiştiririm dedi.
oğlum eski düzenine dönmeye başladı çok şükür.
ama bugünde 4.ay aşısını yaptırdık.
ateş yaptı oğlumda.37,4te calpol verdim
etki etmedi yükselmeye devam etti.
37,8de fitil koyduk onu da bir türlü koyamadık ya
biz koyuyoruz o itiyor etki eder mi diyorduk
çok şükür 36,8e düştü. inşallah yükselmez bidaha
korkumdan uyuyamıyorum.
ofpufya yoğurt mayalamayla ilgili cevabın için sağol canım.
ben de denicem bakalım.
2.aydaki ateş yapmamıştı bizde.şimdi çok panik yatım. ilk önce dediğin gibi calpol verdim düşmedi.sonra fitil vermeye çalıştık. fitili biz içeriye itiyoruz oğlum dışarı itmeye çalışıyor.fitilden sonra yine yükselmeye başlamıştı en fazla 37,2 oldu.sabahta 37idi
canım enfeksiyon ateş yapıyorsa aşı yapmıyorlar.
enfeksiyon ateş yapmamıştı bizde drumuz yapılabilir dedi.
dün asmdede ateşini ölçtürüp öyle yaptırdım.
sonuçta enfeksiyon için antibiyotik kullanacaksın.
dr size hangi ilacı verdi?
tatlım öyle uyutmaya çalışıyorum zaten.
inşallah atlatıcaz bir an önce
sağol canım.geçmiş olsun size de. ateşten ödüm kopuyor benim.benim oğlumunda birden çıktı ateşi gündüz hiçbir şeyi yoktu. bugünde şimdilik yok gibi ama takipteyim yine de.
canım enfeksiyon olunca üşütücem diye duş aldıramadım. hatta üstünü çıkartmaya bile korktum. evimiz serin zaten.
Oyle hizli yukseliyor ki atesi durdurmak icin baska care kalmiyor, aliyor basini gidiyor
canım bizim kültür sonucumuz belli oldu.
Escherichia coli bakterisi idrarda üreme yapmış.
antibiyotiğe devam edicez. 10 gün kullanıcaz.
sonra tekrar idrar tahlili ve idrar kültürü yapılacak.
4 gündür antibiyotik kullanıyoruz. dr "şikayetlerinizde düzelme var mı" diye sordu
düzelme var deyince de "tedaviye cevap vermiş o zaman aynı ilaçla devam edelim" dedi.
bu bakteri dışkının pipiye bulaşmasıyla, su ile veya hava ile bile geçebilirmiş.
evde olduğum için kakasını yaptığı zaman hemen değiştiriyorum 10 dk bile beklemiyorum.
ona ihtimal vermiyorumda banyo suyunu şofbenden alıyorum.
dudaklarına su gelince oğlum o suları yalıyor.ondan diye tahmin ediyorum.
bundan sonra banyo suyunuda kaynamış suyla yapıcam.
bizimde kızım yeni doğduğunda ilk hafta bezinde birkaç kere kan gördük hemen doktora gittik çok korkmuştum ilk 40 gün kız çocuklarında olabiliyor dendi umarım seninde öyle bişeydir çok geçmiş olsun
sonuçları aldınız mı canım? neden olmuş?
Geçmiş olsun..belli oldu mu sonuç?
aynen canim.benim kiz da güleç, bir de oyuncu..hep ilgilenilsin istiyor.o da gun icinde ne sarkilar söylüyor. .çığlık cigliğa ..çita yavrusu diyor eşim..:)) evet bende ikinciyu bu derece sevemem saniyordum ama seviliyirmus yahuu..:)
Dertsiz 37 yuksek bir ateş degil canım yaa..ben 38 de yukari cikmaya baslayinxa veriyorum surup...doktoruna bir sor istersen ateşi de cok düşürmek iyi değil. .vucut bağışıklığı mücadele ediyor o ateşle. .ateş bir yerde koruması bebişlerin,onu kaldirirsak vucudunu savunmasiz birakiyoruz.
Anne sütüyle mi mayaliyor ofpufya..ben cok denedim olmadı...nette de araştırdim oluyormuş. .
Mrb sevgili anneler.Çok uzun zamandır bu başlığa girmiyordum.Sanki kızım doğduktan sonra bu başlığa girmemin bi manası kalmamış gibi.Halbuki burda 9ay iyi kötü hamileliğimizi,heyecanımızı paylaştık.o yüzden anladım ki bu başlık ve sizler benim için çok özelsiniz. Bu başlıkta yazarken mutluydum ama şimdi çok mutsuzum. İlk 2 ay çarşafımı bile ıslatacak kadar anne sütüm vardı fakat stres nedeniyle sütüm çekildi. Hala emziriyorum ama bi artış yok. HuMAna, su, rezene, marul,ayran, incir ..herşeyi denedim ama yok(( BEN ÇOK MUTSUZUM. Bu başlığa en son yazdığımda ne kadarda mutluydum
Artık tek çarem metpamid denen bulantı ilacını kullanmakAra ara sütüm azaldığında kullanmayı düşünüyorum.Bira mayasını da düşünüyorum ama kullanan var mı kilo aldırıyormu? Çemen otu hapını da düşünüyorum fakat güvenilir bi marka bulamadım.Yardımcı olursanız çok sevinecem.Bundan sonra sizlerleyim inş
canım onlar yeni açtıkları sayfadalar haberin yok senin sanırım..büyüdüm büyüdüm ben de anne oldum grubun ismi..Bir zamanlar bu forumda voltajlar,mezopotamyalar,chosy ler ve daha niceleri vardi..hey gidi günler heyyy...
sonuçlarda hiç bi şey çıkmadı :S çok şükür. doktor demir damlasına devam, kakadaki kanda artış falan olursa 15 gün sonra tekrar tahlil yapalım dedi. ne iğrenç bi damla bu yaa. bi başka doktor da anne sütü alıyosa demir damlasına gerek yok d-vi'e devam diyince damlayı bıraktım. inşallah iyi yapmışımdır :S
merve ve dertsiz bebekleriniz hastaymış çok geçmiş olsun.
kızlar bu ayki aşı bizde ateş yapmadı ama inanılmaz derecede huysuzluğumuz var. bi de aşı sırasında kızım çok ağladı nefesi kesildi morardı. hemşire yüzüne üfleyince kendine gelmişti. artık aşıdan sonra ne zaman ağlasa yine aynısı oluyo :S
biz suprax kullanıyoruz canım.Dertsiz antibiyotiği daha almadım recete değil şifre verdikleri için adınıda bilmiyorum siz ne kullanıyosunuz
kızım 2gündür emmeye başladı yine ve husursuzluğu bayağı azaldı bugun kültür verdik kültür sonucuna göre veririm diyorum ilacı inşallah iyi çıkar sonucu
Kaka mevzusuna gelince ben bi saniye bile bekletmiyorum kakasını hemen değişiyorum altını ama bu aralar ana kucağına oturduğunda yapıyordu kakasını öne doğru indiğinden kukusunun her tarafına geliyordu ondan olabilir
Bizde musluk suyuyla banyo yaptırıyoruz ağzından kulağından poposundan her tarafından giriyodur içeri ama hergün hergün nasıl kaynat soğut yapcam yaa
Hele bi sonuç gelsin de bakalım
Bu arada bizdede ateş yok ama aşıdan önce baktırırım yine
İnşallah bir an önce iyileşir meleklerimiz
sağol canım. sizinde çok şükür bişey çıkmamış.sonuçlarda hiç bi şey çıkmadı :S çok şükür. doktor demir damlasına devam, kakadaki kanda artış falan olursa 15 gün sonra tekrar tahlil yapalım dedi. ne iğrenç bi damla bu yaa. bi başka doktor da anne sütü alıyosa demir damlasına gerek yok d-vi'e devam diyince damlayı bıraktım. inşallah iyi yapmışımdır :S
merve ve dertsiz bebekleriniz hastaymış çok geçmiş olsun.
kızlar bu ayki aşı bizde ateş yapmadı ama inanılmaz derecede huysuzluğumuz var. bi de aşı sırasında kızım çok ağladı nefesi kesildi morardı. hemşire yüzüne üfleyince kendine gelmişti. artık aşıdan sonra ne zaman ağlasa yine aynısı oluyo :S
canım öncelikle kafana birşey takmaman gerekiyor.Mrb sevgili anneler.Çok uzun zamandır bu başlığa girmiyordum.Sanki kızım doğduktan sonra bu başlığa girmemin bi manası kalmamış gibi.Halbuki burda 9ay iyi kötü hamileliğimizi,heyecanımızı paylaştık.o yüzden anladım ki bu başlık ve sizler benim için çok özelsiniz. Bu başlıkta yazarken mutluydum ama şimdi çok mutsuzum. İlk 2 ay çarşafımı bile ıslatacak kadar anne sütüm vardı fakat stres nedeniyle sütüm çekildi. Hala emziriyorum ama bi artış yok. HuMAna, su, rezene, marul,ayran, incir ..herşeyi denedim ama yok(( BEN ÇOK MUTSUZUM. Bu başlığa en son yazdığımda ne kadarda mutluydum
Artık tek çarem metpamid denen bulantı ilacını kullanmakAra ara sütüm azaldığında kullanmayı düşünüyorum.Bira mayasını da düşünüyorum ama kullanan var mı kilo aldırıyormu? Çemen otu hapını da düşünüyorum fakat güvenilir bi marka bulamadım.Yardımcı olursanız çok sevinecem.Bundan sonra sizlerleyim inş
biz suprax kullanıyoruz canım.
huzursuzluğu azaldı dediğine göre belki de hiçbişey çıkmaz.
hayırlı haberlerini bekliyorum canım.
kızlar ben demir ilacını doktorumuza sordum.faydası zararından daha fazla kullanmakta fayda var dedi.
asmde ferro sanol verdiler.günde 8 damla dedi. damla sayısı kiloya göre değil mi dedim.( oğlum 6.200 kg.)
yok bu 8 damla veriliyor içeriği farklı dedi.siz ne kullanıyorsunuz? antibiyotiğimiz bitsin öyle vericem artık.
biz suprax kullanıyoruz canım.
huzursuzluğu azaldı dediğine göre belki de hiçbişey çıkmaz.
hayırlı haberlerini bekliyorum canım.
sağol canım. sizinde çok şükür bişey çıkmamış.
kızlar ben demir ilacını doktorumuza sordum.faydası zararından daha fazla kullanmakta fayda var dedi.
asmde ferro sanol verdiler.günde 8 damla dedi. damla sayısı kiloya göre değil mi dedim.( oğlum 6.200 kg.)
yok bu 8 damla veriliyor içeriği farklı dedi.siz ne kullanıyorsunuz? antibiyotiğimiz bitsin öyle vericem artık.
Kızlar bebişim için yoğurt vs kullanmak üzere markette satılan keçi sütlerinden almıştım gerçek keçi sütünü bilmesem içim yanmicak bi bardak süt kaynatırken bütün mutfak keçi koktu sanki esans basmışlar içine yok böyle bi koku :/ ki benim kv köyde yaşıyor ve keçileri var gerçek keçi sütü asla bu kadar kokmuyor... Ben kandım siz kanmayın bir daha asla almam evime sokmam ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?