benim kzıda 1 ay kadar önce fena pişik oldu kabar kabar
pişik kremleri işe yaramayınca, altını açıp hafif sildikten sonra lavaboda yıkadım poposunu kurulayıp z. yağı sürdüm 3 günde geçti anca, tavsiye ederim, sudokrem bende işe yaramadı malesef
benim kızın bugün 4 . ay kontrolü vardı, 20 günde 200 gr almış,
uyurken sabahları memeyi alıyorda uyanıksa memeyi gösterince ağlıyodu, 1 haftadır mama ağırlıklı emziriyorum,
hemşire de gelişimi kötü değil ama mama verebilirsin dedi,
hiç öyle bacakları falan da tombik tombik değil yaa, vura vura sevemiyorum fıstığımı
Bana sağlık ocağında hemşire kaşıklı biberonu önerdi emmeyi bırakmaz dedi onu kullanırsan. Netten bir araştır istersen. Ucunda silikon kaşık var sen ne kadar sıkarsan biberondan o kadar kaşığa dökülüyormuş sanırım.bugün 4. ay kontrolümüz vardı kızım 7 buçuk kilo olmuş boyuda 66 cm çok şükür herhangi bir problemde yok doktor 15 gün sonra meyve suyu vermeye başla dedi (gerçi ben 1 haftadır kavun karpuz yalatıyorum zaten napim gözümün içine bakıyor vereyim diye bir seviniyorki verince :))
doktorumuz aşıya gidinde demir ilacı verecek asm onu 5. aydan sonra kullanmaya başla hergün 5 damla dedi bende bu konuda çok söylentiler var dedim paraben falan filan gibi "faydası çok herşeye kulak asma lütfen faydası olmasa vermeyiz dedi bazıları pekmez öneriyor ama tamam pekmez iyi bir besin kaynağı ama demir eksiğini gidermez" dedi doktorlara güvenmek zorundayız sanırım kendilerinin de çocukları var neticede...
bu arada 5. aya yakın hafif hafif tuzsuz sebze çorbalarınada başla dedi az az
birde ben 1 ay sonraişe başlayacağım için sütümü sağıp stok yapmaya başladımdedim iyi yapıyorsun dedi LANSİNOH göğüs pompası öneren arkadaşlarıma çook teşekkür ederim gerçekten çok güzel bir ürünmüş çok memnun kaldım
arkadaşlar biberona alıştırcam kızımı ama beni emmeyi bırakmasın istiyorum bana biberon tavsiye edermisiniz çok duyduğum nuk doğal dokunuş var birde dr browns gibi bişey varmış galiba gaz yapmayan biberon diye satılıyormuş önerilerinizi bekliyorum
Ben sana bir kutu kullandım ama bir şey anlamadım doğrusu.Mrb arkadaşlar ben kzıma emzik alıştrdığıma pişman oldum. Uyurken beni az emiyor ve emziğini isteyip öyle uyuyor maalesef göğsümden çok emziğini emiyor. O yüzden ve stresten dolayı sütüm azaldılactamil kullanan var mı?varsa faydasını gördünüzmü ?
Dertsizim, çok geçmiş olsun canım umarım bir an önce düzelir kuzucuk.biz yine iyi değiliz canım. sürekli ağlıyor, emmek istemiyor.pazar vardı bugün pazara gidelim diye evden çıktık, ilk defa yalnız bir yere gidelim dedim daha apartmanın bahçesinden çıkmadan geri döndük.ağlamaktan helak oldu yavrum. antibiyotik işe yaramış gibiydi. ağrısı mı var yoksa başka bişey mi anlamıyorum çok üzülüyorum canım.
Lansinoh ikili elektrikli pompadan memnunum ben 169 TL ye almıştım şu an webannemarket sitesinde 130 TL sanırım. Tercihe göre tek göğsü sağabilme şansın da var.İnşallah iltihap yoktur şimdi yıkadım kremledim rahatladı uyudu bende çalışıyorum bu hafta izin aldım kızım durmuyor diye 2 buçuk aylıkken işe başladım sabah sütümü 1 saatte sağıyorum ortalama 110 ml sağıyorum bazen uyuyor bazen aclıktan durmuyor annem kafasına gore takılıyor bi gun nişastadan mama yapmış bi gun şeftali suyu vermiş anne yapma mama var onu yap diorum yok buyudu kızın dio, o gun kasla goz arasında balık yiyoduk bebegin agzına kucuk bi parca atıverdi ben hemen cıkardım tadını aldı ya oda nasıl yalandı bazen diomki büyükler bilir onlara güvenmek lazım. Bişey sorsam süt satmaktan göğüslerim ağrıyor ben Manuel el ile sağıyorum zor oluyor baskamı alsam ne önerirsiniz
benim bildiğim hippin hepsi aynı, internetten aldğın linkş verebilirsen incelemiş olurum m-erak ettim
Kızlar selam ,
Kızçem 4 ayını doldurdu artık bildiğiniz gibi sadece mamayla besleniyor son dr kontrolümüzde mama üzerindeki talimatta 1 öğün 150 cc yazıyor ana benim kızım canı istediği gibi bi 30 cc bi 90cc kafasına göre takılıyor demiştim dr da tartısı iyi oroblem yok demişti az önce aklıma takıldı mama kutusuna baktım 4 ay için 1 öğünde 210 cc diyor günde 5 öğün toplam 1050 cc mama ama benim kızım 1 öğünde daha 120 cc yi ancak tüketiyor gün sonu toplamıda max 700 cc oluyor şu an ortalama 8 kilo mama kullanan annişler sizin bebişler bi öğünde 210 cc tüketiyormu ?
Slm kızlar arada bende yazıyorum buraya kızım 3 Nisan'da doğdu artık bende aranızda aktif yazmak istiyorum süt muhabbetinde bizim buralarda bad yaparlar yeşil mercimek bulgur bende çok süt yapıyor, suan benimde yaşadığım sorun kızımda pişik ne yapsam gecmio bazen cişini yaparken bağırarak yapmıo dayanamıyorum o zaman
evet canları sağolsun hepsinin. ben de denicem bu yastığı inşallah benim kızım da kanar :)Amin:) canlari sagolsunda camasir balkon beklesin...istersen dene kizimi yan yatiriyordum yaninada yastik koyuyordum ona sariliyordu bende kalkiyordum yanindan:) hem daha uzun uyuyor oyle yaninda birisi var zannedior:)
Bir dekızlar youtube da şöyle bir video gördüm; 4.aydaki bir bebeğin beklenen özelliklerini bir de gelişim geriliği olan bir bebeği gösteriyor. Bana ilginç geldi. Belki sizin içinizde de benim gibi merak eden vardır diye paylaşayım dedim.
'4 month old baby typical and atypical development" adı alıntı yapamadım linki. Sarışın çocuk tipik bir 4 aylık ve esmer olan da sorunlu olan.
Gösterdikleri hareketleri tek tek kontrol ettik bizim oğlan hepsini azçok yapıyor :) ingilizce video ama olmayanlar da anlayabilir çünkü her hareketi gösteriyor.
evet canları sağolsun hepsinin. ben de denicem bu yastığı inşallah benim kızım da kanar :)
bizimki de yapıyo bu hareketleri. ama ben gelişim geriliği olana üzüldüm yaa..
İnşallah iltihap yoktur şimdi yıkadım kremledim rahatladı uyudu bende çalışıyorum bu hafta izin aldım kızım durmuyor diye 2 buçuk aylıkken işe başladım sabah sütümü 1 saatte sağıyorum ortalama 110 ml sağıyorum bazen uyuyor bazen aclıktan durmuyor annem kafasına gore takılıyor bi gun nişastadan mama yapmış bi gun şeftali suyu vermiş anne yapma mama var onu yap diorum yok buyudu kızın dio, o gun kasla goz arasında balık yiyoduk bebegin agzına kucuk bi parca atıverdi ben hemen cıkardım tadını aldı ya oda nasıl yalandı bazen diomki büyükler bilir onlara güvenmek lazım. Bişey sorsam süt satmaktan göğüslerim ağrıyor ben Manuel el ile sağıyorum zor oluyor baskamı alsam ne önerirsiniz
Merhaba kızlar
Aranızda medelanın süt pompasını kullanan var mı? Benim ilk aldığımız zamanlarda muhtesem ceken pompam artık gücünü bayağı kaybetmiş bir durumda. Birisi yazmıştı galiba medela sonradan yavaşlıyor diye. Gögüslerim dolu kaldı yarım saat pompayla çekmeye çalışmama rağmenbaşka pompa kullanan arkadaşlar hangi marka kaça aldınız acaba yeni bir tane almaya kalksam.
Bir dekızlar youtube da şöyle bir video gördüm; 4.aydaki bir bebeğin beklenen özelliklerini bir de gelişim geriliği olan bir bebeği gösteriyor. Bana ilginç geldi. Belki sizin içinizde de benim gibi merak eden vardır diye paylaşayım dedim.
'4 month old baby typical and atypical development" adı alıntı yapamadım linki. Sarışın çocuk tipik bir 4 aylık ve esmer olan da sorunlu olan.
Gösterdikleri hareketleri tek tek kontrol ettik bizim oğlan hepsini azçok yapıyor :) ingilizce video ama olmayanlar da anlayabilir çünkü her hareketi gösteriyor.
Videoya baktim ama esmer bebek daha zayif ve ufak..birde kadin sarisin bebege daha bi istekli davrandi gibi geldi...demekki her bebek ayni degil..
Benim kizim karnindan sirtina donemiyor sirt ustunden karnina donuyor sadece sizlerde nasil?
Videoya baktim ama esmer bebek daha zayif ve ufak..birde kadin sarisin bebege daha bi istekli davrandi gibi geldi...demekki her bebek ayni degil..
Benim kizim karnindan sirtina donemiyor sirt ustunden karnina donuyor sadece sizlerde nasil?
Merhaba
Youtube`deki videoyu ben de izledim. Cogunu yapiyor sayilir kizim. Bir seyi merak ettim. Bebekleriniz sirt üstü yatarken ayaklarini tutabiliyor mu?
benim oglum bir haftadir yuzukoyun sirtustu rahat donuyo hatta uykusunda bile kipir kipir.ordaki tum hareketkeri yapiyor.sadece kafaustu yere uzatinca her seferinde elini koymuyo.zaten bebek tam olaak alti aylik olunca donermis benimki fazla aceleci.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?