Zapzup, bence hiç canını sıkma çünkü risk oranların oldukça iyi, sınır değerlerin üstünde. Sanırım testini Düzen lab. yapmış, benimkiyle aynı görünüyor ama bende biyokimyasal risk hesaplanmadığı için sınır değerini bilemiyorum. Yine de çok ciddi bir sorun olsa doktorun daha başka bir tepki verirdi bence. Dörtlü test zaten her şekilde yapılacaktı muhtemelen, çoğu doktor ikili test iyi çıksa bile ikinci bir testi istiyor çünkü.Eki Görüntüle 535962
selam kızlar günaydın bu benim ikili testim ve doktorum biyokimyasal risk biraz yüksekmiş dedi ve önümüzdeki ay 4'lü test yapacağız dedi kafama takıldı bu biyokimyasal riks yüksekliği sizlerin nasıldı sonuçları kıyaslamak için ekledim bebişim nasıl bu riks durumumuz ne kadar kafam karman çorman oldu. sizlerin sonuçları kaç çıkmıştı?
kızlarrr günaydınnn ama bana gün hala karanlık hiç uyuyamadım komşular uyanmıştır ağlamalarıma 20lik dişlerim çıkıyor hemde aynı taraf altlı üstlü ve ben çok önce bi gitmiştim bekarken benim damak yapım çok küçükmüş normal bir küçüklük değilmiş o yüzden önce bir dişim yamuk sığmıyor dişlerim oda doktor 20liklerimin ameliyatla alınacağını söylemişti ama şuan hiçbirşey yapamıyoruz agzımda ki diğer dişleri itiyorlar hissediyorum hareketlerini bir saat sabah uyudum uyumadım böyle bir acı yok ya anlatamam kulağıma vuruyor ağrısı boğazım ağrıyor migrenim tutacak diye korkuyorumeşim şimdi hastaneyi aramış onlarda 3 ten önce gelmemizi kurşun yelekle röntgen çekeceklerini söylemişler nettede 10 raddan fazla rasyasyona maruz kalınırsa bebeği etkilediği yazıyor bir diş röntgenin de 0,01milirad rasyasyon varmış ama yinede kurşun yelek giymekte fayda varmış korkuyorummmmmm ha kızlar bide ben yokken az yazın ya okuyamıyorum hepsini okurkende yazıyorsunuz yetişemiyorum çoğunluk olayları kaçırıyorum =)
hanipeks tatlım geçmiş olsun umarım minoset geçirmiştir baş ağrınıkrampların kalsiyum ve magnezyum eksikliğinden girmiştir tatlım.. süt/peynir/yoğurt mutlaka tüketmeye çalış artık vakti geldi ihmal etme magnezyum gittiğinde o vermese bile hatırlat ve iste.. bol bol su içmeye çalış bu arada
kızlarrr günaydınnn ama bana gün hala karanlık hiç uyuyamadım komşular uyanmıştır ağlamalarıma 20lik dişlerim çıkıyor hemde aynı taraf altlı üstlü ve ben çok önce bi gitmiştim bekarken benim damak yapım çok küçükmüş normal bir küçüklük değilmiş o yüzden önce bir dişim yamuk sığmıyor dişlerim oda doktor 20liklerimin ameliyatla alınacağını söylemişti ama şuan hiçbirşey yapamıyoruz agzımda ki diğer dişleri itiyorlar hissediyorum hareketlerini bir saat sabah uyudum uyumadım böyle bir acı yok ya anlatamam kulağıma vuruyor ağrısı boğazım ağrıyor migrenim tutacak diye korkuyorumeşim şimdi hastaneyi aramış onlarda 3 ten önce gelmemizi kurşun yelekle röntgen çekeceklerini söylemişler nettede 10 raddan fazla rasyasyona maruz kalınırsa bebeği etkilediği yazıyor bir diş röntgenin de 0,01milirad rasyasyon varmış ama yinede kurşun yelek giymekte fayda varmış korkuyorummmmmm ha kızlar bide ben yokken az yazın ya okuyamıyorum hepsini okurkende yazıyorsunuz yetişemiyorum çoğunluk olayları kaçırıyorum =)
sağolun kızlar önerileriniz için çalışıorum anca akşama deneyebilirim önerinerinizi. beni asıl korkutan bayram için yapmam gereken temizlik tek başıma olsam umrumda değil kayınvalidemin annesi bayramı bizde geçirecek ve bir sürü misafir gelecek mecburum yapmaya kaç haftadır üstten süpürüp geçiorum bu hafta toz bile almadım o derece yani allah bana kolaylık versin nasıl kalkıcam altından bilmem 1 haftadır kafayı yicem düşünmekten üstünede grip oldum tam oldu.:2:
Bir şey sormak istiyorum, Perilous ve Zapzup test sonuçlarını paylaşınca farkettim. Benim ikili testimde biyokimyasal risk hesaplanmamış. Testi yapan lab. Düzen lab. Güvenilir bir yer olduğunu düşünüyorum ama acaba neden hesaplanmadı? Benimki gibi bu değeri hesaplanmayan var mı? Biyokimyasal risk nedir bir de onu bilen var mı::)) Teşekkürler şimdiden...
senin değerlerler benimki çok farklı off 10 kasım randevu tarihi araya bayram girince ta 10 kasıma kaldı gelde dayan yani Allahım çabuk geçsin zamantatlım benim;
down sendromu riskim : 18100
sadece yaş riskim : 523
biyokimyasal riskim : 1:2095
moralini bozma bu test sadece risk tahmini veriyor..
amin canım hepimiz mutluluktan marum kalmayalım ama işte insan üzülüyor. O benim mucizem bir anda geldi bize biz planlamadık onun gelmesi beni korkularımdan arındırdı doğumdan korkuyordum ve şimdi beni bırakmasın istiyorum annelik görmediğin bebğin için bile göz yaşı dökmekmiş annelerin hakkı ödenmezmiş onu hamile kalınca hatta kanama atlatınca anladım kaybetme duygusunu yaşamak kötü kaybetmek daha da kötü neyse bebişim mucizem bana sıkı tutunacak biliyorum annesinin mucizesi minik meleğimKızlar günaydın,neşeniz sevinciniz,saglıgınız eksik olmasın.
Ne olmuş annelere hepsi hastalanmış
İlk önce;hanipeks canım bendede migren var ve en güzel pecetenin üstüne kolonya - karabiber döküp alnıma ve enseme koyuyorum ohh...isik ve seste tetikler yogunlastirir.rabbim yardım esın :)
Whitesheep;kiz anası seni :) . Kızlar daha kolay büyüyor :)Rabbim her daim boyle mutlu etsin...
Wosgi ; Allah yardımcın olsun hem hamile hem cocuk zor.gunduz uykusu varsa sende dinlensen.c vitamini gerek te mevsim de hala hormonlu.
Zapzup ; canım hemen baktım kağıda
Down syndrome: 1:32500
Age alone: 1:1080
Trisomy 18: 1 :99000
Bu hersey demek değil altta zaten yazmış tanı amaçlı yorumlanmaz diye .tek bir Dr kalma ki senin degerin cok yüksek değil galiba?
Rabbim gönlüne göre versin canım seni hiç bir mutluluktan mahrum bırakmasın.
Zapzup, bence hiç canını sıkma çünkü risk oranların oldukça iyi, sınır değerlerin üstünde. Sanırım testini Düzen lab. yapmış, benimkiyle aynı görünüyor ama bende biyokimyasal risk hesaplanmadığı için sınır değerini bilemiyorum. Yine de çok ciddi bir sorun olsa doktorun daha başka bir tepki verirdi bence. Dörtlü test zaten her şekilde yapılacaktı muhtemelen, çoğu doktor ikili test iyi çıksa bile ikinci bir testi istiyor çünkü.
Egomego çok geçmiş olsun, ben de daha hamileliğimi öğrendiğim gün diş tedavisi görmek zorunda kaldım, çok zorladım kendimi, ama ağrılar dayanılmaz noktaya gelmişti. Doktorum beni güvenli bir tedavi uygulayacağına ikna etti, düşündüğünüz gibi değil artık diş tedavileri, hamile bayanları da tedavi ediyoruz güvenle dedi. İçin rahat olsun.
Rahatsızlanan herkese çok geçmiş olsun, tam hastalık mevsimi
maşallah yeğenimize...Arkidaşlar minik anneler güzel anneler.Ben dün miniğimi gördüm 4 boyutlu ultrasonda herşeyini kollarını bacaklarını midesi kafası:)herşeyi minicik ama ayrı ayrı detaylı olarak varrr..Eller yumuk yumuk parmaklar yok daha!Kızlarminicik ve hiç durmayan bir bebiş vvalla benimki:) 6,5 cm olmuş maaşallah.Ters taklalar atıyodu bakarken dr.Babamız da çok heyecanlandı.Kızlar gözler burnu şekli yuz hepsi belli bu bir mucize yaaa!!! Ama sanki şurda birşeyler gördüm erkkek mi desem acaba dedi..Kesin bir şey söylemedi artık kesin sonuçlar 16.haftaya kaldıııı..Tabi ben dayanamayıp tekrar gitmezsemm..Yani 12 hafta 2 günlükken dr cinsiyet tahmini yaptı bakalım da kesin sonuç ne olacak:)
canım geçmiş olsun. çalışıyordun yanılmıyorsam, haftasonu dinlenirsin geçer.Eki Görüntüle 535983
Merhaba kızlar,hayırlı cumalar...
Umarım herkes iyidir,geçmişe bakamadım..
Ben iki gündür ciddi baş ağrısı çekiyorum...:105:
yeni kiracı girince vermek de neymiş. ya aylarca kiracı girmezse, öyle bekleyecek misiniz? ev sahiplerinede hava ne kadar hoş kontratta varmıydı öyle bir madde yoksa eğer size böyle bir haksızlık yapamaz. ev taşımak zordur bilirim maddi manevi zorluyo insanı ama sen dikkat et kendine ağır bişeyler kaldırma ve yorulma canım.günaydın kızlar,
çok canım sıkkın, moralim berbat, işte de biriyle kavga ettim hafiften kesin beni şikayet de eder, yarın taşınıyoruz kafamda bi sürü soru ve sorun şimdiki ev sahibine kirayı tam ödedik ve üstüne adam depozitoyu yeni kiracı girince öderim diyo, ben de güvenmiyorum, yebi evsahibi peşin peşin herşeyi ödedik ama , maddi açıdan battık zaten herşey üstüme üstüme geliyo çok bunaldım, çok sıkıldım pöff
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?