- 15 Ekim 2012
- 4.625
- 1.360
- 198
canım eşim geldi ama şehit cenazesi için geldi. zaten bugün dönecekti.
offf sabah sabah yine yoruldum yine temizliğe kadın geldi dün bitirememişti bugün öğlene kadar bitirdi. bayram temizliği bitti çok şükür. gözüme kestirip bi de baklava yapabilsem başka bişey istemiyorum.
kızlar benim canım çok sıkkın. 3 gün yalnız kaldım ve kayınvalidemler yine aramadılar. bayramada az kaldı bayramda ben nasıl arıcam korkusu başladı. bi de kurbanımızı eşimin memleketinde aldık izine ayrılıcaz diye. ama eşimin iznide onaylanmamış. izin yok yani.kurban için vekalet vercek eşim ama dağıtımını falan nasıl yapıcaz. 1,5 saat mesafede oturuyorlar kayınvalidemler kesildikten sonra bizim kurbanımızı alıp buraya gelebilirler ya da biz 1 gün idari izin alıp gidebiliriz her halukarda yüzlerini görmek istemiyorum. torun istiyoruz torun istiyoruz diyen insanlar bir anda değişti. doğuncada sahiplenmeye kalkarlar. isim konusunda ısrar edecekler zaten kendi isimlerini koyduracaklar. ilk evlendiğimizde isim için eşimle kavga etmiştik koymam demiştim ve 5 yıl boyunca bebek düşünmememizin nedeni de buydu. bütün akrabaları senin adın babaannenin ismimi diye sordular hep. ben de her konuşmada bizde babaanne dede ismi koymak yok annem ve babam kendileri koymuş ismimi. zaten isim hakkı anne ve babanındır dedim. bi de bu konuda laf söylerlerse patlarım ben. yarın şeker yüklemesi yapılacak doktor cinsiyete de bakarız dedi. her doktordan gelişimizde eşim arayıp rapor veriyor. dr şunu dedi bunu dedi diye. eğer yarın cinsiyeti öğrenirsek eşime söyleme dicem.
benim annemle babam ne yapsak diye kendini parçalıyorlar resmen. 2 haftadır çarşıda annem bana kıyafet arayıp duruyor. hamile elbisesinin altına giyeceğim babete,evde giyeceğim terliğe kadar gönderiyor. bunlar aramıyor bile. ben yüzlerine nasıl bakarım, nasıl gülerim içimden gelmiyor ki...
cnm benim çok sevindim müjdeli haberlerine bayram hediyesi olmuş sana annesine
tebrik ederim tatlım gözümüz aydın
topiğimizin ilk kızına 41 kere maşallah
Allah yavrularımızı nazarlardan korusun inşallah
Kızlar günaydın,neşeniz sevinciniz,saglıgınız eksik olmasın.
Ne olmuş annelere hepsi hastalanmış
İlk önce;hanipeks canım bendede migren var ve en güzel pecetenin üstüne kolonya - karabiber döküp alnıma ve enseme koyuyorum ohh...isik ve seste tetikler yogunlastirir.rabbim yardım esın :)
Whitesheep;kiz anası seni :) . Kızlar daha kolay büyüyor :)Rabbim her daim boyle mutlu etsin...
Wosgi ; Allah yardımcın olsun hem hamile hem cocuk zor.gunduz uykusu varsa sende dinlensen.c vitamini gerek te mevsim de hala hormonlu.
Zapzup ; canım hemen baktım kağıda
Down syndrome: 1:32500
Age alone: 1:1080
Trisomy 18: 1 :99000
Bu hersey demek değil altta zaten yazmış tanı amaçlı yorumlanmaz diye .tek bir Dr kalma ki senin degerin cok yüksek değil galiba?
Rabbim gönlüne göre versin canım seni hiç bir mutluluktan mahrum bırakmasın.
whitesheep
tatlım kızın hayırlı olsun güzeller güzeli olsun sağlıklı bahtı açık zeki ahlaklı mükemmel bir kızın olsun bayramda çok şeker yedirtme kızına o zaten çok şeker=)çok sevindimmm yaa benim öğrenmeme daha varrrrr ohooo
Canım arkadaşlarım hepinize çooook teşekkür ederim :)) dünden beri kanatlandım uçuyorum :) hayatımda aldığım en değerli bayram hediyem o benim :)))))
amin canım. doğru haklısın aslında 5 haftalıkken bu kadar sevinme bozuk embriyo olabilir demiştide kayınvalidem, 8. haftada kontrole gidene kadar ağlayıp durmuştum. hemşire bi de kendileri. bana moral vereceğine moral bozuyor. 5 yıldır boşanmamız için elinden geleni yaptı o şimdi eyvah oğlum temelli elden gitti diye üzülüyordur. aman napayım dimi canım ya bebişim sağlıklı olsunda kim ne yaparsa yapsın. ağlarsa anam ağlar zaten.canım benim bak misler gibi yapmışsın temizliğini Allah güle güle oturup kirletmeyi nasip etsin inşallah :)
kayınvalidenleri bu kadar çok takma kafana;aramazlarsa aramasınlar her işte vardır bir hayır.. huzur bozmak için her dakika arayıp gelip gitmelerindense aramamaları evladır inan bana.. hem neden kendi annen ile kıyaslıyorsun,kimse annen gibi olamaz
ya doğum hikayelerini de anlatmışlar genelde okadar sancı çektikten sonra sezeryane gitmişler şimdi kafam iyice karıştı ben nasıl doğuracağım:S
Bir arkadaş sormuştu nicki hatırlayamadım :26:Baş ve diş sorunu için kendimce iyi geldiğine inanıyorum,paylaşmak istedim;
Baş ağrısı içim;kolanya ile başımı ovuyorum,kabuklu limon yiyorum,karanfil çiğniyorum.
Diş ve diş eti problemi için:Tuzlu suyla gargara yapıyorum.Tuz+karbonat karışımıyla diş fırçalıyorum.Diş macunu yerine
,"Dio" adında,sadece eczanelerde satılan köpüğü kullanıyorum,çok memnunum.
tatlım kendi doğum hikayeni yazmadan başkalarının hikayelerini okuma.. kafanın karışmasına gerek yok ayrıca;Rabbim ne yazdıysa öyle olacak sıkma canını,içinde kalmayacak ya bir şekilde çıkacak:)
canım geçmiş olsun,çok fazla kilo vermişsin;3-4 kiloya kadar normal diye biliyorummerhaba kızlar, ben de pek giremiyorum foruma her girdiğimde en az 60 sayfa civarı yazılmış oluyor pek okuyamıyorum o yüzden geçmişi... benim durumumda olan var mı merak ediyorum; 13+1 deyim bugün geçen hafta bulantılarım hafiflemişti sanki 2-3 güne bir kusuyordum, son 3 gündür günde en az 2 kez kusmaya başladım yine, ben artık biter diye beklerken yeniden başladı çok kötüyümbir de ilaç kullanıyorum zofer ona rağmen böyle kullanmadığım gün günde 10 kez falan çıkarıyorum ayrıca hala kilo veriyorum doktor her şey normal diyor ama artık endişelenmeye başladım gebeliğimi öğrendiğimden beri 9 kilo verdim
nerde?ne zaman?
canım geçmiş olsun,çok fazla kilo vermişsin;3-4 kiloya kadar normal diye biliyorumbeslenemediğin açık serum takviyesi yapmadı mı hiç doktorun? bulantılar 14./16. genellikle geçiyor inşallah senin de geçer bir an önce
canım geçmiş olsun,çok fazla kilo vermişsin;3-4 kiloya kadar normal diye biliyorumbeslenemediğin açık serum takviyesi yapmadı mı hiç doktorun? bulantılar 14./16. genellikle geçiyor inşallah senin de geçer bir an önce
canım benim şekerim yüksek o yüzden erken yapıyor doktorum. hatta yapmasını ben istedim. şekerim çok oynuyor. eğer şeker tanısı konursa ona göre diyet vericek doktorum.cnm bende neler atlattım kaynanam bi kere aradı şimdi grip olmuş biz hergün arıoruz ne yapacaksın eşiiinin hatrı için katlanacaksın ama laf sölersede kendini ezdirme isim konusunda geçen bayram bizede aynısı oldu erkek olursa dedesinin ismini koyarsınız die bende çok şükür öle takıntılarımız yok dedi bidaha sustular ayrıca şeker yüklemesi için erken deilmi kuzum
sorma canım ya ne yaşadığımı bir allah bir ben bilirim. çok şükür sağlığım sıhhatim yerinde ama yeri geldi sağlığımıda bozdular kaç kez hastanelik oldum. evlerinden kovuldum, kayınvalidem yüzüme seni hiç mi hiç sevmiyorum sevmedim de dedi. daha neler neler... ben yine evime geldiklerinde allah var yukarda diyorum hizmette kusur etmiyorum.Dertsiz canım sen ne dertlisin.neleri dert ediyorsun boyle?torun istediler verdiniz sahiplenmiyorlar isim isteyince vereceksiniz yine aynısı olacak.biz kaynanagille 6 yil kus kaldik.oglum babaanne kime denir derdi.bizde cok tartıştık kizİma kaynana adı konmasında.barışma arefesinde koyduk ne yapayım esim üzülüyordu kus kus nereye kadar?
2 cocuğumda ben koyamadim ama şimdi sen bunları dert etme lütfen .illa olacaksa 2 isim olsun biri onun annesi biri senin annen Yada babalar artık cinsiyeti neyse. Kabul edecekler mı sence?
Moral bozma stres yapma canım bak annen baban var sana destek ,olmayan bizler ne yapalım onu duşun saglıgın yerinde kendine hastalık depolama ne olur.hersey gonlunce olsun...
Bir şey sormak istiyorum, Perilous ve Zapzup test sonuçlarını paylaşınca farkettim. Benim ikili testimde biyokimyasal risk hesaplanmamış. Testi yapan lab. Düzen lab. Güvenilir bir yer olduğunu düşünüyorum ama acaba neden hesaplanmadı? Benimki gibi bu değeri hesaplanmayan var mı? Biyokimyasal risk nedir bir de onu bilen var mı::)) Teşekkürler şimdiden...
benimde gece bacaklarıma çok kramp giriyo bana dr verdi 16.haftada başla dedi bugün 16.haftalık oldum içmeye başlasam mı canım sen kullanıyormusun
sağolun kızlar önerileriniz için çalışıorum anca akşama deneyebilirim önerinerinizi. beni asıl korkutan bayram için yapmam gereken temizlik tek başıma olsam umrumda değil kayınvalidemin annesi bayramı bizde geçirecek ve bir sürü misafir gelecek mecburum yapmaya kaç haftadır üstten süpürüp geçiorum bu hafta toz bile almadım o derece yani allah bana kolaylık versin nasıl kalkıcam altından bilmem 1 haftadır kafayı yicem düşünmekten üstünede grip oldum tam oldu.:2:
Zapzup, bence hiç canını sıkma çünkü risk oranların oldukça iyi, sınır değerlerin üstünde. Sanırım testini Düzen lab. yapmış, benimkiyle aynı görünüyor ama bende biyokimyasal risk hesaplanmadığı için sınır değerini bilemiyorum. Yine de çok ciddi bir sorun olsa doktorun daha başka bir tepki verirdi bence. Dörtlü test zaten her şekilde yapılacaktı muhtemelen, çoğu doktor ikili test iyi çıksa bile ikinci bir testi istiyor çünkü.
Egomego çok geçmiş olsun, ben de daha hamileliğimi öğrendiğim gün diş tedavisi görmek zorunda kaldım, çok zorladım kendimi, ama ağrılar dayanılmaz noktaya gelmişti. Doktorum beni güvenli bir tedavi uygulayacağına ikna etti, düşündüğünüz gibi değil artık diş tedavileri, hamile bayanları da tedavi ediyoruz güvenle dedi. İçin rahat olsun.
Rahatsızlanan herkese çok geçmiş olsun, tam hastalık mevsimi
günaydın kızlar
benim yine çok uykum varrrrr
bayram tatilini dört gözle bekliyorummmmm
Kizlar gunduz olan bas agrilarim cok siddetlendi, migrenim tuttu yine ve sol kalcama giren kramp yuzunden yerimden bile kipirdayamiyorum cok kotuyum
bendede iki ünden beri saat 4 gibi başlıyor baş ağrım geçmiyor hamilelikten sanırım ama çok kötü(
Arkadaslar cok az hafifledi. Hala kotuyum mesaji bile zor yaziyorum, esim az once geldi yemek getirdi zar zor yedim minoset ictim, ama doktoruma hic danismadim cevremden duyduguma gore parol ve minoset icilebiliyormus. kramplarim da gecmedi calsiyum eksikliginden demisti burada bi arkadas dogru olabilir ne peynir yiyebiliyorum ne sut icebiliyorum
Canlar, eve yeni geldim hemen size yazıyorum :) sabah açanlar okur artık :))
Çok şükür bebeğimiz çok sağlıklı :) eli, ayağı, parmakları her yeri seçiliyor artık. Hatta omurgasını bile gayet net gördük :)
Doktorumuz yanılmamış, %100 kızımız geliyoooorrr :) Allah gönlüme göre verdi, ne mutlu bana :)))) doktordan çıkınca rakadaşlarımızla buluştuk ufak çaplı bir kutlama yaptık.
Bayramı kafam rahat, içim rahat, kızımla birlikte geçireceğim :))
Darısı sizin başınıza arkadaşlarım :)) hayırlısıyla hepiniz güzel haberler alın inşallllaaaaaahhhhh :)))
Kizlar ben bugun cok kotu oldum yaa... Sabah kalktim oyalandim biraz sonra kahvalti hazirlarken birden bayilacak gibi oldum beynim uyustu gozlerim karardi falan... Tuzlu biseyler yemeye calistim ozaman da acayip midem bulandi, neyseki cikarmadim yattim uyumusum geri.Kan sekerim mi dusuyo tansiyonum mu dusuyo anlamadim...pazartesi doktora gidicem Allahtan bakalim ne diyecek ama korktum baya ne oldugunu da anlamadim
Merhaba herkese: Çok güzel bir gün olsuuunnn:)
Enaturel,
Ben de hangi balıkyağını kullanacağıma karar veremedim. Kesin olan şu ki kullanmamız gereken balıkyağı balığın karaciğerinden yapılan değil gövdesinden üretilen olmalıymış. Karaciğerden üretilenlerde A vitamini yoğun olarak bulunuyormuş ki bu da hamile bayanlara önerilmiyor okuduğum kadarıyla. Marincap var, sitesinde üretici firma (koçak) kesinlikle balık gövdesinden üretilmektedir diye yazmış. Burası ok ama fiyatı oldukça makul 15 lira civarında. O yüzden senin yazdığına takıldım ben de, ucuz olması iyi tabii ama Solgar ve GNC'de baktım orada 70-100 lira arası. Bu fiyat farkı vermeye değer mi yoksa sadece ithal oldukları için mi böyle bilemiyorum. Senin bilgin var mı, sen ne kullanıyorsun?
günaydın kızlarrr
oğluşum 2 gündür gripti bu gün bende oldum hiç halim yok yatıp uyuyasım var napcam bilmiorum başım ağrımaya başladı midemde bulanıo bu gün geçse keşke:2:
kızlar ya ben hep soğuk su içiorum dün eşim dediki içme soğuk su bebek üşücek dedi başta şaka yaptı sandım ama baya baya ciddiydi
kuzum benim aman dikkat et kendine bol bol limon portakal falan tüket tam mevsimi kızlar özellikle bayramda herkesle öpüşmeyelim bu aralar herkes grip
kızlarrr günaydınnn ama bana gün hala karanlık hiç uyuyamadım komşular uyanmıştır ağlamalarıma 20lik dişlerim çıkıyor hemde aynı taraf altlı üstlü ve ben çok önce bi gitmiştim bekarken benim damak yapım çok küçükmüş normal bir küçüklük değilmiş o yüzden önce bir dişim yamuk sığmıyor dişlerim oda doktor 20liklerimin ameliyatla alınacağını söylemişti ama şuan hiçbirşey yapamıyoruz agzımda ki diğer dişleri itiyorlar hissediyorum hareketlerini bir saat sabah uyudum uyumadım böyle bir acı yok ya anlatamam kulağıma vuruyor ağrısı boğazım ağrıyor migrenim tutacak diye korkuyorumeşim şimdi hastaneyi aramış onlarda 3 ten önce gelmemizi kurşun yelekle röntgen çekeceklerini söylemişler nettede 10 raddan fazla rasyasyona maruz kalınırsa bebeği etkilediği yazıyor bir diş röntgenin de 0,01milirad rasyasyon varmış ama yinede kurşun yelek giymekte fayda varmış korkuyorummmmmm ha kızlar bide ben yokken az yazın ya okuyamıyorum hepsini okurkende yazıyorsunuz yetişemiyorum çoğunluk olayları kaçırıyorum =)
Canım kırılmakta haklısın,hoş davranışlar değil bunlar ama inan düşünüp,üzülerek kendini ve bebişini yıpratıyorsun.Onlar bencilliklerinin körlüğünde,keyifleri yerinde hayatlarına devam ediyorlar,senin orada için içini yerken...İnan vakti geldiğinde Allah'ın izni ve yardımıyla herseye bir çözüm bulursunuz.Sen net bir sekilde yeri geldiğinde düşünceni ortaya koy,ötesini zamana bırak.Ve onları olduğu gibi kabul et ,sıfır beklenti içinde ol,aramıyorlarsa aramasınlar,sende ona göre biçimleniyor sonuçta değerleri...Zamanla hassas olmamayı daha rahat olmayı öğreniyor insan.Rabbim yardım etsin,hersey gönlünce olsun inş.canım
arada bir doluyorum canım ister istemez birine anlatma ihtiyacı duyuyorum. Kafama takmıcam desemde yine de takıyorum işte.eşim evde olunca düşünmeye fırsat kalmıyor ama 3 gündür yalnız olunca kafamı meşgul ettim bunlarla. Benim zaten onlardan maddi anlamda bir beklentim yok ama kayınvalidem kız annesi, babaanneyi, dedeyi varsa görümce veya kaynını doğumdan sonra baştan ayağa kadar giydirirmiş. Ben doğum yapçam annem onlara kıyafet alcak olduuuuuu çok bekler onlar. Adetlerimiz böyle diyor kayınvalidem.
amin canım amin...hiç duymamıştım ama çok saçma kız annesi ne yakışırmı ohhhh kızım size çocuk verdi bende sizi giydireyim valla adet die saçmalıklar üretiolar allah kolaylık versin canım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?