kızlar çok özür dilerim dert topiğine döndürdüm burayı. bidaha yazmıcam arkadaşlar tekrar kusura bakmayın.
tatlım öyle deme içindeki bütün sıkıntıları paylaş paylaşki biraz rahatlıyasın hem sana hemde bebeğe yazık çok bencil bir aileymiş ama nereye kadar mutlaka bu yaptıkları karşılarına gelir allah büyük sen sabrını koru ama dr bir gün yalnız konuşma yapabilirsen hamilelikten dolayı duysallaştığını eşine anlatsın bak bu çok işe yarrıyor benim ki ilk zamanlar anlamadı neyse ki dr arkadaşımdı ona söyledim gözünü korkutarak anlattı sütüne de bu düşük riski olunca ödü patlıyor bana bebeğe bişey olucak diye
özür dilenecek birşey yok canım hepimiz burda konuşup dertleşmey için yazıyoruz
hepimiz çevremizde konuşacak kimse bulamayınca burda konuşup rahatlamak istiyoruz sakın böyle düşünme içine atıp kendini daha fazla üzme
ayyy çook güzel maşallah maşallah tü tü,nazar değmesin,bende de war ama bebek değil galiba göbek olabilir benim ki:)kızlar hiç göbek resmi paylaşmıyorsunuz yada belki paylaşmışsınızdır ama ben kaçırmışta olabilirim
o yüzden ben paylaşmak isdedim devamınıda sizden bekliyorummmEki Görüntüle 536057
Eki Görüntüle 536057
canım sonraki yazdıklarını da okudum,çok sinirlendim ya,başım ağrımaya bahane arıyo zaten,başladı,inanmıyom ben böle insanlara inanmak istemiyorum ya,çevremde de çok war,ne dersen de ne yaşarlarsa yaşasınlar hayatta dönüpte BİZDE ŞUNU YAPTIK,BUNA HAKSIZLIK ETTİK demez böleleri,benim annemde senin gibiymiş ben hep ananemi daha çok sevdim babannemde,çünkü annemi çok severim,hatta babamı sevmeme rağmen hala kızarım ona haksızlığa göz yummasına,annem için de artık tek önemli şey çocukları,bizim için de o:)istedikleri kadar sahiplensin veya sahiplenmesin ,adı ne olursa olsun o senin BEBEĞİN:)uzaktan sölemek kolay biliyorum ama SALLA WALLA:))canım eşim geldi ama şehit cenazesi için geldi. zaten bugün dönecekti.
offf sabah sabah yine yoruldum yine temizliğe kadın geldi dün bitirememişti bugün öğlene kadar bitirdi. bayram temizliği bitti çok şükür. gözüme kestirip bi de baklava yapabilsem başka bişey istemiyorum.
kızlar benim canım çok sıkkın. 3 gün yalnız kaldım ve kayınvalidemler yine aramadılar. bayramada az kaldı bayramda ben nasıl arıcam korkusu başladı. bi de kurbanımızı eşimin memleketinde aldık izine ayrılıcaz diye. ama eşimin iznide onaylanmamış. izin yok yani.kurban için vekalet vercek eşim ama dağıtımını falan nasıl yapıcaz. 1,5 saat mesafede oturuyorlar kayınvalidemler kesildikten sonra bizim kurbanımızı alıp buraya gelebilirler ya da biz 1 gün idari izin alıp gidebiliriz her halukarda yüzlerini görmek istemiyorum. torun istiyoruz torun istiyoruz diyen insanlar bir anda değişti. doğuncada sahiplenmeye kalkarlar. isim konusunda ısrar edecekler zaten kendi isimlerini koyduracaklar. ilk evlendiğimizde isim için eşimle kavga etmiştik koymam demiştim ve 5 yıl boyunca bebek düşünmememizin nedeni de buydu. bütün akrabaları senin adın babaannenin ismimi diye sordular hep. ben de her konuşmada bizde babaanne dede ismi koymak yok annem ve babam kendileri koymuş ismimi. zaten isim hakkı anne ve babanındır dedim. bi de bu konuda laf söylerlerse patlarım ben. yarın şeker yüklemesi yapılacak doktor cinsiyete de bakarız dedi. her doktordan gelişimizde eşim arayıp rapor veriyor. dr şunu dedi bunu dedi diye. eğer yarın cinsiyeti öğrenirsek eşime söyleme dicem.
benim annemle babam ne yapsak diye kendini parçalıyorlar resmen. 2 haftadır çarşıda annem bana kıyafet arayıp duruyor. hamile elbisesinin altına giyeceğim babete,evde giyeceğim terliğe kadar gönderiyor. bunlar aramıyor bile. ben yüzlerine nasıl bakarım, nasıl gülerim içimden gelmiyor ki...
Selam hanimlar umarim hepiniz iyisinizdir
Bu aralar giremiorum baglantimizda prob.war yollarimiz esildide((
Telden giriorum simdi
KİZİMİZ OLACAAAKMİSS :)))
Kipir kipir teyzeleri , dr. yerinde zipliyo diyo , hic durasi yok :))
Ultrasn fotosunda,gulerek cikti :)) cok gulec olacak diyo dr. :))
3lu test yapildi 3 tup kan aldilar bayaa biselere bakacaklarmis
herseyler yolunda cok sukur :))
Bizim ailede bebekler suprizi sewerler , kiz diye bekledik yigenleri erkek cikti bakalim bizimki supriz yapmaz ins :))
Hazirlik yapcaz cnki :)))))
sedacım beni ağlattın arkadaşım ya hamilelikten dolayı zaten duygusalızcnm kardeşlerine anlatmayacaksında kime anlatacaksın birdaha böle bişey yazarsan asıl o zaman darılırız biz sana biz hepimiz kardeş olduk ARTIK
ayyy çook güzel maşallah maşallah tü tü,nazar değmesin,bende de war ama bebek değil galiba göbek olabilir benim ki:)
canım sonraki yazdıklarını da okudum,çok sinirlendim ya,başım ağrımaya bahane arıyo zaten,başladı,inanmıyom ben böle insanlara inanmak istemiyorum ya,çevremde de çok war,ne dersen de ne yaşarlarsa yaşasınlar hayatta dönüpte BİZDE ŞUNU YAPTIK,BUNA HAKSIZLIK ETTİK demez böleleri,benim annemde senin gibiymiş ben hep ananemi daha çok sevdim babannemde,çünkü annemi çok severim,hatta babamı sevmeme rağmen hala kızarım ona haksızlığa göz yummasına,annem için de artık tek önemli şey çocukları,bizim için de o:)istedikleri kadar sahiplensin veya sahiplenmesin ,adı ne olursa olsun o senin BEBEĞİN:)uzaktan sölemek kolay biliyorum ama SALLA WALLA:))
hayırlı uğurlu olsun canım,2lide 2 hormona 3lüde 3 hormona,4lüde 4 hormona bakıyolarmış galiba
çok sağolun kızlar. herkesten allah razı olsun.
lais canım ailece görüştüğümüz bir arkadaşım var. o da az çok bu konuları biliyor. eşimin yanında kendi hamileliğinden bahsetti yani çok üzüldüm şöyle oldu böyle oldu falan diye. sakın stres yapma bebek etkileniyor benim kızımı görüyorsun ne kadar hırçın sinirli. sakın kendini üzme doğumdan öncede doğumdan sonra da dedi. kayınvalidemlerle tartıştık benim sütüm kesildi dedi. eşimde dinledi tabi hepsini. eşim üzerime titriyor bir dediğimi iki etmiyor bakalım inşallah herşey düzelir.
Tatlım bence de ben 3 doktora gittim şuan 2 doktorum var birisi süper o kadar ilgili ki ama devlette işte diğeri özelde ona mecburiyetten gidiyorum ona soru sorarsam bilgi veriyor sende didikle doktor konusmasada onu sor bunu sor sor babam sor yani sormazsam paşazadeler konuşmuyorlar sıkbogaz etcen sırf sen sus die bilgi verecek yani ben öyle yapıyorum ilk gebeliğim düşüktü özele gidiyordum ama işte ilk defa hamileyim doktorumda bakıyordu ultrasondan şu tarihte tekrar gel diyordu bende yaşımda genç ya onunda çekingenliğiyle sormuyordum sonra düşük yasadım ve kendisine kanamam oldugunu söylediğim halde ultrasonda bakmadı progestan ilaç verdi bakmadı baksaydı bebeğin öldüğünü görecekti 1 hafta karnımda ölü bebekle gezmişim o yüzden doktor doktor dolasıyorum ve olabildiğince soru soruyorum sormazsan hiç biri konuşmuyor
sağolun kızlar önerileriniz için çalışıorum anca akşama deneyebilirim önerinerinizi. beni asıl korkutan bayram için yapmam gereken temizlik tek başıma olsam umrumda değil kayınvalidemin annesi bayramı bizde geçirecek ve bir sürü misafir gelecek mecburum yapmaya kaç haftadır üstten süpürüp geçiorum bu hafta toz bile almadım o derece yani allah bana kolaylık versin nasıl kalkıcam altından bilmem 1 haftadır kafayı yicem düşünmekten üstünede grip oldum tam oldu.:2:
Arkidaşlar minik anneler güzel anneler.Ben dün miniğimi gördüm 4 boyutlu ultrasonda herşeyini kollarını bacaklarını midesi kafası:)herşeyi minicik ama ayrı ayrı detaylı olarak varrr..Eller yumuk yumuk parmaklar yok daha!Kızlarminicik ve hiç durmayan bir bebiş vvalla benimki:) 6,5 cm olmuş maaşallah.Ters taklalar atıyodu bakarken dr.Babamız da çok heyecanlandı.Kızlar gözler burnu şekli yuz hepsi belli bu bir mucize yaaa!!! Ama sanki şurda birşeyler gördüm erkkek mi desem acaba dedi..Kesin bir şey söylemedi artık kesin sonuçlar 16.haftaya kaldıııı..Tabi ben dayanamayıp tekrar gitmezsemm..Yani 12 hafta 2 günlükken dr cinsiyet tahmini yaptı bakalım da kesin sonuç ne olacak:)
Eki Görüntüle 535983
Merhaba kızlar,hayırlı cumalar...
Umarım herkes iyidir,geçmişe bakamadım..
Ben iki gündür ciddi baş ağrısı çekiyorum...:105:
kızlar doktordan geliyorum. Pipi göründü. Yüzde yüz dedi. Ben başladım ağlamaya. Nedense geçen sefer dediklerinden ben kzı tahmin edip kendimi ona adapte etmiştim. Herkese kız diyordum. Eşim başladı kahkahalar atmaya. O güldükçe ben ağladım. neyse kendime geldim şimdi. Durumu kabüllendim. Tam belli olmadan şartlamayın kızlar kendinizi. Bu zamana kadarda çitlenbik falan diye sevmiştim falan ama koçum falan deyip kendimi affettirecem artık. boyu 19 cm ağırlığı 180 gr olmuş. 21. haftaya 4d ayrıntılı ultrasyona girecem.
Tatanoz aşını ol dedi. Birde 4 lü test için kan verdim. aslında sedece afm diye bir şey yapacaktı. 4 lüyü ben istedim. 4 lü tarama afm yi de kapsıyormuş. Aslında dörtlüye gerek yok ama sen istiyorsan yapalım dedi. Bizden haberler böyle.
arada bir doluyorum canım ister istemez birine anlatma ihtiyacı duyuyorum. kafama takmıcam desemde yine de takıyorum işte.eşim evde olunca düşünmeye fırsat kalmıyor ama 3 gündür yalnız olunca kafamı meşgul ettim bunlarla. benim zaten onlardan maddi anlamda bir beklentim yok ama kayınvalidem kız annesi, babaanneyi, dedeyi varsa görümce veya kaynını doğumdan sonra baştan ayağa kadar giydirirmiş. ben doğum yapçam annem onlara kıyafet alcak olduuuuuu çok bekler onlar. adetlerimiz böyle diyor kayınvalidem.
kızlar merhaba umarım hepiniz iyisnizdir benim bugün felaket başım ağrıyor ilaç da almaya korkuyorum dertsiz canım hiç takma kafana üzülme benimkilerd çok iyilerdi sözde taki istemediği bişey olana kadar şimdi dişini çıkarıyor beni bu halimle ağlattı dr yat dinlen diyor bunlar üstüne bayramda 2 araba bana gelecek gelinler görümceler ve kasti yapıyorlar düşün artık hiç üzülme bugünlerde geçer ben ikili testin sonucunu aldım yarın dr göstericem sizede sormak istedim down sendromu düşük risk 1:898 trizomı 18/13 düşük risk 1:6881 bunlar yaş riski olarak geçiyor
Selam hanimlar umarim hepiniz iyisinizdir
Bu aralar giremiorum baglantimizda prob.war yollarimiz esildide((
Telden giriorum simdi
KİZİMİZ OLACAAAKMİSS :)))
Kipir kipir teyzeleri , dr. yerinde zipliyo diyo , hic durasi yok :))
Ultrasn fotosunda,gulerek cikti :)) cok gulec olacak diyo dr. :))
3lu test yapildi 3 tup kan aldilar bayaa biselere bakacaklarmis
herseyler yolunda cok sukur :))
Bizim ailede bebekler suprizi sewerler , kiz diye bekledik yigenleri erkek cikti bakalim bizimki supriz yapmaz ins :))
Hazirlik yapcaz cnki :)))))
kızlar çok özür dilerim dert topiğine döndürdüm burayı. bidaha yazmıcam arkadaşlar tekrar kusura bakmayın.
sedacım beni ağlattın arkadaşım ya hamilelikten dolayı zaten duygusalız
iyi demiş canım ama sanmasın bu doğuma kadar böyle bunun doğum sonrası lohusası falan avar inşallah hep böyle üzerine titrer canım maalesef şimdi erkekler anlamıyor bunu ama belli bir yaşa gelince yanında kalacakları eşleri bunu şimdiden anlasalar sen şimdi o dış kapının mandallarını kulak asma mahsus yapıyorlar sende onlara inat hep gül eşinle aranı iyi tut istedikleri olmayınca onlar kuduracaklar sen üzme kendini
canım sonraki yazdıklarını da okudum,çok sinirlendim ya,başım ağrımaya bahane arıyo zaten,başladı,inanmıyom ben böle insanlara inanmak istemiyorum ya,çevremde de çok war,ne dersen de ne yaşarlarsa yaşasınlar hayatta dönüpte BİZDE ŞUNU YAPTIK,BUNA HAKSIZLIK ETTİK demez böleleri,benim annemde senin gibiymiş ben hep ananemi daha çok sevdim babannemde,çünkü annemi çok severim,hatta babamı sevmeme rağmen hala kızarım ona haksızlığa göz yummasına,annem için de artık tek önemli şey çocukları,bizim için de o:)istedikleri kadar sahiplensin veya sahiplenmesin ,adı ne olursa olsun o senin BEBEĞİN:)uzaktan sölemek kolay biliyorum ama SALLA WALLA:))
çok sağolun kızlar. herkesten allah razı olsun.
lais canım ailece görüştüğümüz bir arkadaşım var. o da az çok bu konuları biliyor. eşimin yanında kendi hamileliğinden bahsetti yani çok üzüldüm şöyle oldu böyle oldu falan diye. sakın stres yapma bebek etkileniyor benim kızımı görüyorsun ne kadar hırçın sinirli. sakın kendini üzme doğumdan öncede doğumdan sonra da dedi. kayınvalidemlerle tartıştık benim sütüm kesildi dedi. eşimde dinledi tabi hepsini. eşim üzerime titriyor bir dediğimi iki etmiyor bakalım inşallah herşey düzelir.
kızlar 2 gündür aklımı kurcalayan bişey var...
ben iki gün önce spora başladım. internetten bulduğum hamilelik egzersizlerini yapmaya karar vermiştim. tabi önce ısınma hareketlerini yapıyorum sonra egzersizleri. ilk gün bişey yoktu ama dünkü spordan sonra kasıklarım ağrımaya başladı. oturup kalkarken acı hissediyordum. bugün o acı geçti ama midem de acı var ve kasıklarımdaki ağrı devam ediyo sızı şeklinde. korkmaya başladım acaba bebeğe bişey mi oldu diye kontrolüm de pazartesi günü. vücudumu kontrol ediyorum bulantılarım zaten kesilmişti, gögüslerim hala acıyo.
doktora hemen gitsem mi yoksa pazartesiyi beklesem mi bilemedim.
ben iki gün önce spora başladım. internetten bulduğum hamilelik egzersizlerini yapmaya karar vermiştim. tabi önce ısınma hareketlerini yapıyorum sonra egzersizleri. ilk gün bişey yoktu ama dünkü spordan sonra kasıklarım ağrımaya başladı. oturup kalkarken acı hissediyordum. bugün o acı geçti ama midem de acı var ve kasıklarımdaki ağrı devam ediyo sızı şeklinde. korkmaya başladım acaba bebeğe bişey mi oldu diye kontrolüm de pazartesi günü. vücudumu kontrol ediyorum bulantılarım zaten kesilmişti, gögüslerim hala acıyo.
canım çok ters hareketler yapma çok yorulma yok canım onlar tutundular yerleştiler artık bişey olmaz gönlünü ferah tut.
canım bence gidebiliyorsan git 2 gün erken gitmiş 2 günden bişey olmaz inşallah bişey yoktur vücut hamdır ondan ağrıyordaolabilir ama ihmale gelmez benimde kasıklarımda karnımda özellikle bebeğin olduğu tarafta ağrılarım oluyor dr rahim gebnişliyor bebek büyüyor bu ağrılar olacak dedi sen yinede gidebiliyorsan git
canım normal bir zamanda bile spora ilk başlanıldığında ağrı sancı oluyor.
sancın geçmiş zaten panik yapma tatlım. ama içim rahat etsin diyorsan doktora git bence.
ben de pilates dvdsi aldım ama 5. aydan sonra yapmaya başlıcam.
canım sakııın üzülme sen benim başım bu ara ağrıyo zaten öle demek istemedim ben,senin yüzünden olurmu hiç,bak öle düşünürsen de ben üzülürüm,sakın sakınaman canım sakın başın ağrımasın benim yüzümden üzülürüm valla. bir tane bekar kaynım var dörtgözle evlenmesini bekliyorum. beni mumla ararlar inşallah.
anne kime yakınsa bebekte ona yakın oluyor doğru söylüyorsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?