ay kızlar acayip sinirliyim, c.tesi kontrolüm var, ben taşınırken arayıp sormayan kayınvalidem!!!!!! de gelmek istiyomuş, beni aradı aslında ben cildiyeye gidicem, (eşimin de bacaklarımda bişeler çıktı kaşınıp duruyo 1 senedir sölüyorum gitmiyo doktora) siz de gelin eşin de oğlu göstersin, ama bizim doktor 1buçuğa kadar burda haberiniz lsun.ben dedim zaten sabah törene gidicem bakarız, bugün eşime sölemiş herhalde, hayır diyemedim tabi ama çok ama çok sinirliyim
Kiz bak bir kocakarilasasim geldi ki bunu görünce :))
Cok sakız çiğnersen hamileyken bol bol alırsın oglusuna bundan.
okuma kötü hikayeleri.. ben baktım acı var hikayede hemen kapıyorum
canım Ankaradayım ben.. maalesef burda fiyatlar hep böyle.. hastane seçerken yenidoğan yoğun bakımı var mı diye özellikle soruyorum. Allah korusun acil bişey olsa doğumu özelde de yapsan devlete gitmek zorunda kalıyorsun bu sefer sıkıntı kat kat artıyor..
6000 tl fiyat veren hastane bile var ki bunlar hastane doktorlarına muayene olursan geçerli rakamlar, dışardan doktorum gelsin dersen extra ücret istiyorlar.. hastanelerde de muayene ücretleri 150 tl ile 300 tl arası değişiyor..
zor işimiz zor.. Adapazarında mı yapsam ki doğumu diye düşünmekten alamıyorum son günlerde kendimi.. 1000 tl civarı orda.. arada bayaa bi fark var.. artık bakacağız duruma..
Saakin ol canım, sinirden yazamamışsın bile. Boşver gelsin, sallama, ya da söyle hatta taşınırken de aramanızı çok bekledim ve üzüldüm diye.
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Kiz bak bir kocakarilasasim geldi ki bunu görünce :))
Cok sakız çiğnersen hamileyken bol bol alırsın oglusuna bundan.
güle güle kullan canım..
ama şu durumu da göz önünde bulundurmak lazım, ya alerjisi filan olursa?
kuzenimin kızına prima çok ciddi alerji yaptı ve diğer markaları denediler en sonunda molfixde rahat ettiler.. cildi pişik gibi ama pişik olmayan değişik bi reaksiyon göstermişti primaya.. yani bez almak riskli geliyor bana..
ama günde 6-7 bez değişme fikri ile de bi yanım başla stok yapmaya diyor.. ben şu saf su ile pamuktan olan ıslak mendillerden almaya başlayacağım bir de hacı şakir bebek deterjanı.. her markette 1er 2ser alsam baya birikmiş olur..
geçen sene doğum yapan kuzenimin rahatsızlığından dolayı 25 gün bebeğine ben baktım, erkekti ve defalarca kez çiş yapıyor, hep de dışarı çıkıyorduerkek çocukta çişi kontrol etmek hayli zor.. hele altı açılırken kesin ortalığa yapıyordu.. sürekli kıyafet değişmek zorunda kalıyorduk.. günde 2 posta çamaşırlarını yıkadığım oluyordu.. deterjana da ihtiyaç var sanırım.. tecrübeli anneler bizi aydınlatsa keşke..
​Kaç aya kadar kullanılabilecek bilemiorum tabi, bebişin kilosuna da bağlı, ben şimdilik 3 tane 1 numaradan aldıktan sonra 2 numara stoklamayı düşünüyorum :)
canım ben nisa hastanesine gidiyorum başından beri ve çok da memnunun doktorumdan isterseniz oraya bi gidin gerçektek işlerin halloluyo çarçabuk ve doktorları da iyi
biz o kadar kesin görmedik valla doktor % 99 diyor ama ilkinde de kız demişti 1 ay sonra oğlan çıkmıştı. geçen hafta gittiğimizde zaten hiiç göstermedi. bakalım haftasonu lütfedip adam gibi yatarsa 4 boyutlu bakılacak organlarına o zaman arada da cinsiyeti kesinleştirelim diyorum. ilk bebişte 4 boyutlu da gayet net görmüştük pipiyi de hiç şüphemiz kalmamıştı. bunda hala umudum var kız olabileceğine dair :)))
valla yazamamışım bile pess, o kadar sinirlendim yani, ben söyleyemem ki hiç, gerizekalıyım işte, bayramda da o kadar surat asmıştım halbuki anladı sanmıştım bozulduğumu,anlamamış demekki
kesinlikle cnm seni okuyunca kendimi gördüm resmen..misafir işkence gibi geliyo hiç misafir istemiyorumakşamları da eşim yine mi uyuycaksın bu akşam çıkalım bak geceler uzun sen uyuynca zaman geçmiyor diyor...ama napayım elimde değil tek hayalim işyerinden gelince yemek yeyip uyumak..bazen yemek yapmak bile zor geliyo..eksstradan işleri (bulaşık,çamaşır..) işkence halinde söylemiyorum bile..senin demi kızın oluor cnm?
canım bende göremedim ama eşim aa pipi deyip sevincini öyle bi belli etti ki.. o dakika da sinir oldum.. doktora emin misiniz dedim, o da kesin erkek baksanıza pipi de burda dedi.. ama kordonla da karıştırılabiliyormuş.. hani bi umut işte.. 16. haftada kız demişti doktorumuz, bu başka bir doktordu o nedenle kesin emin olamıyorum işte, detaylıda nasılsa kesin belli olur..
kız olmasını çok istiyorum çünki, kayınpederim çok edepsiz bir laf etmiş.. erkek olursa canım feda, malım mülküm herşeyim onun.. ama kız olursa çöp bile almam demiş.. çok üzüldüm.. duyduğumda Allah'ım bir kız evlat nasip et diye çok dua ettim.. sanki ondan bişey bekleyen var.. havaya girmiş..
Oğlumuz olacakmış kızlar, dündü doktorumuz, gösterdi bizimkisi :) Hiç aklıma gelmezdi oğlumun olacağı değişik bir his... Allah olmayanlara, tüm isteyenlere versin inşallah...
ya ben yanmışım o zaman; ataşehir memorial a başlamıştım; doğum için 6500 TL dediler; şimdi anadolu sağlık merkezine devam ediyorum (amniyosentezi orada yaptırdım 2000 TL tuttu) burası daha pahalı bir hastane, 4 yıl önce oğlumu burada 5.000 TL ye doğurmuştum. o yüzden şimdiden para biriktirmeye başladım :S
o zaman oğlu olanlar pipiped alsın ehuehuehuehe
Ay öyle olursa nasıl yaparım ki? Ama stoklamak da istiyorum. Alınan deterjana da alerjisi olursa hadi
güle güle kullan canım..
ama şu durumu da göz önünde bulundurmak lazım, ya alerjisi filan olursa?
kuzenimin kızına prima çok ciddi alerji yaptı ve diğer markaları denediler en sonunda molfixde rahat ettiler.. cildi pişik gibi ama pişik olmayan değişik bi reaksiyon göstermişti primaya.. yani bez almak riskli geliyor bana..
ama günde 6-7 bez değişme fikri ile de bi yanım başla stok yapmaya diyor.. ben şu saf su ile pamuktan olan ıslak mendillerden almaya başlayacağım bir de hacı şakir bebek deterjanı.. her markette 1er 2ser alsam baya birikmiş olur..
geçen sene doğum yapan kuzenimin rahatsızlığından dolayı 25 gün bebeğine ben baktım, erkekti ve defalarca kez çiş yapıyor, hep de dışarı çıkıyorduerkek çocukta çişi kontrol etmek hayli zor.. hele altı açılırken kesin ortalığa yapıyordu.. sürekli kıyafet değişmek zorunda kalıyorduk.. günde 2 posta çamaşırlarını yıkadığım oluyordu.. deterjana da ihtiyaç var sanırım.. tecrübeli anneler bizi aydınlatsa keşke..
Canım sırttan yaptılar demi iğneyi
banada öyle diyorlar hep :) boş vaktim oldugunda agzımda bi sakız olur ve senin kız b.klu olcak diyorlar.canım ya sen tecrübelisin yenidoğan bebek bezinden nekadar alsak yeter yani şöyle sorayım günde kaç kere bez değiştiriyordun ortalama:26:
​Hayırlı uğurlu olsun oğluşun canım benim. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.
bak işte, akıl akıl gel tepeme takıl.. ben de bunu hiç düşünmemiştim..
ama bi an da beynimde bi şimşek çaktı.. deterjana bebeğin alerjisi olsa kendi kıyafetlerimi yıkarım ama elde kalan bebek bezleri ile ne yaparım
​Şimdi bir laf derdim de kayınbabanıza, neyse dilimi ısırıyorum.
Canım her emzirdiginde hatta emzirirken pirt:) bebisede bağlıda yalnız bez stoklamayin.benim oğluma prima hiç iyi gelmedi.yumusak diye aldandım.her bezi denedim hepsini hemde :)
Her ten farklı önce onu soyleyim.
Evy baby,baby star,can bebe,huggies,prima benden eksi not alanlar.
Molfix 4/4 lük.ne tasirir ne sizdirir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?