2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428

Merhaba hoşgeldin,, Hayırlı olsun inşallah,

Eşlerde bizimle birlikte durumlarını değiştiriyorlar, onlarıda anlamak lazım , birde hazırlıksız olunca şaşkın olmlaarı normal.. Alışacaktır, Oda araştıyırodur amilelikte neler olur , tepkiler nelerdir, Benimki benden çok okurdu o söylüyor hatta bana çok normalmiş normale döneceksin diye:)
Biz hazırlıklydık istedik bebeğimiz olsun, Eşim çok iyi idare ediyor şu ana kadar , Ben günde rutin 2 kere kusuyorum nerdeyse bazen oluyor hiç kusmuyorum ama hasta gibi geziyorum canım birşey yapmak istemiyor, Benim eşimde gezmeyi çok sever zorluyor beni hadi çıkalım dolaşalım uyamıyorum bazen benim yüzümden sıkılıyor psikolojisine giriyorum ama bunu paylaşıyorum onunla çok zorlama beni hiç birşeyden zevk alamıyorum diye bizimde sorunumuz bu oluyor :)) Bir kere ben kusarken yanımdaydı sırtımı sıvazlıyordu , Onun sanki tiksinme bakışını gördüm çok sinir oldum, utandım ,kendime kızdım Onu çıkardım yanımdan zorla ; evet yaımda olmak istiyor ama o hareketi çok üzdü beni , Gerçi mesleği gereği daha kötü manzaralarla başbaşa kalabiliyor banada böyle dedi senden tiksinir miyim hiç üzüldüğüm için öyle bakmışımdır :))

Umarım.Kraker benimde en büyük kurtarıcım.
Ben fark ettim ne zaman azda olsa tatlıya yakın bir şey yesem yada içsem (sıkma portakal suyu bile)hemen mide bulantısı yapıyor ve çıkarıyorum.
Ben ekşi be tuzlu şeyleri tüketebiliyorum şu anda.Ne sütlü nede şerbetli hiç bir tatlıyı yiyemiyorum.Çikolatayı görmek bile istemiyorum.Hazır meyve suları,sıkma meyve suları hepsi midemi bulandırıyor.En büyük kurtarıcım çubuk kraker,ekşi elma,ekşi erik,beyaz leblebi.

ayy ne güzel süpriz olunca çok şok oluyor insan ben tahmin ediyordum bir hafta öncesinde falan ama senin de dediğin gibi erkekler öyle olmuyor sonra sonra anlıyor. ben fazla titizlik yapıyorum o da kızıyor geçen haftalarda işten eve geldim evi süpürdüm sildim vileda çektim falan ondan sonra kasıklarım ağrıdı iki üç gün bende korktum bıraktım ama böylesi güzel oluyor erkek temizlik yapıyor sen oturuyorsun ben boş durmayıp toz almayı yapıyorum kıyamıyorum okadar ona :)
benim ki ilk öğrendiğinde eyvah napcaz biz dedi, nasıl bakcaz, nasıl olcak, şimdi diye şaşkın şaşkın dört döndü evde başı iki elleri arasında dolandı durdu biz iki buçuk yıldır evliyiz ama 2 sene daha beklemeyi düşünüyorduk neyse ben durumdan memnunum oda öyle anniş babiş deyip zmanları geçiriyoruz :)

Benim eşimde hep hazırlıklıdır.Ama benzer diyalokları bizde yaşıyabiliyoruz.
Biz hiç ayrı plan yapmadığımız için benim uyku halim bizi zorluyor.Tv izlenicekse birlikde izleriz,uyuma zamanıysa birlikde uyuruz.
Mutfakda işim varsa eşimde benimle birlikde yapar.İki kişi yaparsak bize daha çok zaman kalır fıstığım der.
Şu anda hamileliğimden dolayı kendimi yorgun hisediyorum ve bende bir şey yapmak istemiyorum.
Yada erkenden uyumak istiyorum.Ama eşimde uykusu olmuyor,bu sefer sırf ben uyucam diye uyuyor sağa sola dönerek.
Eşimede kıyamıyorum.Bazen illede uyuma,tv izliyelim diyor.Çakyata uzanıyoruz ama ben uyuya kalıyorum.
Belli bir süre sonra koltukda uyumak rahatsız etmeye başlıyor.Hadi yatağımıza gidelim diyorum.
Somurtuyor ama yinede geliyor =) Bir kere dizisini izledi bende yanında uyumuşum yatagımıza geçtik.
Beni uyutup kalkış paşa yeniden.Uyandığımda fark ettim.O gece bir şey demedim.Sabah hemen mesaj attım.
Dün gece ilk kez ayrı uyuduk diye.Fıstığım öyle deme en fazla 1 saat ayrı kaldık,dizi bitti çamaşırları astım geldim yanına diyor:)
Alışıcaz zamanla oturucak herşey.

ahh canım benim senin bulantılar biraz fazla o zaman ben şu ana kadar 3 kere kustum o kadar benim ki alışmadı tabi ondan saçmaladı neden kustun diye birde yemek kokuları benim midemi bulandıyor oda sadece o kokuda olur sanıyor. bence senin eşinde artık sen zorlanıyorsun diye üzülmüştür yazık onların da elinden bişey gelmiyor acıyarak bakıyorlar neyse yakın zamanda geçsin bulantıların sende rahat edersin ben bazen hamile olduğumu bile unutuyorum ne zaman karnım ağrıdı ozaman ben burdayım diyor bebişim :)

:):)

Ay çok güldüm benim eşimde aynı tepkiyi verdi.
Biz şimdi ne yapcaz nasıl büyütücez.Erkekler biraz maddiyatçı bakıyorlar.
Geçim sıkıntısı çeker miyiz diye.Ama bebiş kısmetiyle gelir.
Ben kendime hiç konduramıyordum öğrendiğimde en az eşim kadar şaşırdım.
Bizde 10 aylık evliyiz.En az 2 yılımız vardı ama kısmet böylemiş.
Bebişlerimiz sağlıklı olsunda gerisi boş.

ayy çok hoş ya ne güzel demiş dizi bitti çamaşırları astım yattım anneleri görse duysa çıldırır benim kaynanam şahsen çatlar fesadından o kıyamamış bakkala ekmek almaya bile kendi gitmiş ama eşim bana her şeyde yardım ediyor arada kaynanamın yanında söylüyorum kaynanam bozuluyor çok hoşuma gidiyor benim kaynana tam cadı da :))

Yok bak benim kaynanam iş konusunda bana destek verir.
Zaten kendisi memleketinde kalıyor.Sadece kışın geliyor.
Arada ben dürtüklerim eşimi de gideriz ziyarete.
Gittiğimizdede ben işden yorgun geliyorum diye bir şey yaptırmaz bana.
Mesela yemek yedik çay demlencek dimi.Kayınvalidemle oturduğumu eşimin çay demlediğini bilirim.
O konuda eşimi kesinlikle çok iyi yetiştirmiş.Sofrada toplar,silerde,süpürgede açar,tozda alır çamaşırda asar.
Gerçi çamaşırları salonda asıp öyle çıkarıyor balkona kimse görmesin diye =)

Ama yinede kayınvalideler aynı.Eşimin bekarken yemediği yemekleri şimdi yediğini görünce kayınvalidemde bozluyordu:)
Bizde zamanında çok çektiğimiz için kayınvalidemden benimde hoşuma gitmiyor desem yalan olur.
Ama benim eşimin annesiyle arası zaten çok iyi değil.Hep ayrı kalmışlar,okul askerlik vs.
O yüzden annen böyle yapıyor desem iyice uzaklaşır,gerek yok.Büyüklerin yanımızda olması iyidir.

ben 5-6 kere kullandım canım 4-5 saat kadar rahatlıyorsun.. uyku yapıyor.. Diğer türlü hastaneye yatışım yapılacaktı çünkü su içsem çıkarttım 1 ayda 4 kg vermişim..

ben 5-6 kere kullandım canım 4-5 saat kadar rahatlıyorsun.. uyku yapıyor.. Diğer türlü hastaneye yatışım yapılacaktı çünkü su içsem çıkarttım 1 ayda 4 kg vermişim..

Of of of seninkide benimkinden betermiş canım.Umarım şimdi iyisindir.
Allah yardımcımız olsun.Hafta sonu alayımda annemden bende kullanayım.

(( Maalesef , az önce yediğim öğle yemeğini çıkarttım, Çok kötüyüm yaa ne zaman geçecek ,, en fazla bir gün sürüyor iyi halim, Folik asit içmiştim , oda mı çıktı yine mi içmem lazım acaba?

Yok canım yine içmene gerek yok.
Bende öğle yemeğimi çıkarmıştım
Doktorunla konuş istersen seninde midemi folik asit yoruyor olmasın.

Yok canım yine içmene gerek yok.
Bende öğle yemeğimi çıkarmıştım
Doktorunla konuş istersen seninde midemi folik asit yoruyor olmasın.

Ben ona söyledim daha içecekmiyim diye erken başlamıştım ya , evet dedi 3. ayıda bitirmeliyiz.. Öyle deyince bende Başak burcuyum sen anlıyorsun burçlardan :)) Kural kuraldır ölceğimi bilsem
faydası var diye içiyorum işte...

kızlar ikili test için bugün gitmeye karar verdim,randevu da aldım
ama acele mi ettim acaba 2-3 günden bşy değişir mi? 11+6 oldum bugün

yok canım 2-3 günden bişeycik olmaz 10.haftasında giden biri vardı heralde o gittiyse seninki gayet normaldir.inş hayırlı haberler getirirsin

Allah yardımcımız olsun o zaman ne diyeyim.
Bende üşüttüm kendimi kesin soğuk soğuk terliyorum.
Vapurda içerde duramıyorum kokuyor,dışarda durunca rüzgar alıyorum.
Eşim akşam fena laf söyliyecek bana :)

Kramplari olan anneler bnim annelik ve gebelik bakımı adlı kitabımda kramplarin kalsiyum eksikliğinden dolayı olduğunu söylüyor tavsiyesi kramp oluşan yere ovarak masaj yapın, ağrı geçtiğinde kan dolaşımını arttırmak için birkaç dakika yürüyün kalsiyum acsindan zengin besinleri tuketin diyor ben folic plus kullanıyorum içinde kalsiyum ve d vitamini de var 3 doktora da gösterdim uygun dedi

Bu arada esleriniz sukretsin ben 7temmuzda evlendim 15temmuzda hamile kaldım olarak hesaplanıyor sat tarihimi olduğu için ama biz 8senedir sevgiliydik o yuzden çok düşünmedik hatta düşük tehlikesi vardı sağlığı için elimizden geleni yaptık çok şükür şu an iyiyiz :) tek dileğimiz 3.aydan sonra sağlıklı rahat bir hamilelik geçirmemiz ,bebis dogana kadar biraz gezelim evliliğin tadını çıkaralım :)

Bana doktorum 25'ine gün verdi.
Ben hep bu çarşamba diyorum ama benim kontrolüm haftaya salı ikili test için.
Tarih kavramım tamamen şaşdı yahu.
Senin yazdığını okuyunca anladım.
Doktorun gün vermemiş miydi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…