2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428

Medipol kadın doğum oranı yüksek bir hastane, Bir ara Kadıköy şifa diye düşündüm ama doğum sonrası problem olursa allah korusun orasıda tuzlu gelir , Özel sağlık sig. var benim şirketten o karşılayacak çoğu kısmını ama özel hastanelerde bunun farkında fiyatları uçuruyor maşallah ..

İkili testimi Medipolde Hakan bey var o yapacak zaten ikilileri o alıyor sadece...

Sağol yaa, bende sabahtan beri bunu düşünüyorum.12. hafta ense kalınlığı ve ikili test bakılıyor. Bencede para için istedi. 22. haftada zaten ayrıntılı ultrason yaptırıcaz buna hiç gerek yok. bir dr.um daha var. Sanırım onunla devam edeceğim.

ya arkadaşım ister istemez atıyorum birde bende migren var tuttu yine bu aralar ilaçda alamıyorum bide sizdede varmı bilmiyorum ama sütten sanırım içince gazman gibiyim
eşimden bile utanıyorumki bırak yatılı misafiri işte benim ailem bu konuda çok hassas ben herkesi öle olsun istiyorum ama kimse kendi annen baban gibi olmuyor allah eksik etmesin başımdan

Ben günde 2 tane yemeye çalışıyorum...

Meryem Suresi :
Derken doğum sancısı onu bir hurma dalına sürükledi. Dedi ki: "Keşke bundan önce ölseydim de, hafızalardan silinip unutuluverseydim." Altından (bir ses) ona seslendi: "Hüzne kapılma, Rabbin senin alt (yan)ında bir ark kılmıştır." Hurma dalını kendine doğru salla, üzerine henüz oluşmuş-taze hurma dökülüversin." Artık, ye, iç, gözün aydın olsun... (Meryem Suresi, 23-26)

Allah'ın, Hz. Meryem'e "hurma yemesini" bildirmesinin pek çok hikmeti vardır. Allah'ın Hz. Meryem'in doğumunu kolaylaştırmak için sunduğu nimetlerden biri olan hurmanın, özellikle hamile ve doğum yapan kadınlar için önemi ve faydaları, bugün bilimsel olarak da bilinmektedir. Hurma, içerdiği %60-65 oran ile en çok şeker içeren meyvelerden biridir. Doktorlar, hamile kadınlara doğum yaptıkları gün meyve şekeri içeren yiyecekler verilmesi gerektiğini belirtmektedirler. Bunun amacı, annenin zayıf düşen vücuduna enerji ve canlılık kazandırmak, aynı zamanda da yeni doğan bebeğe gerekli olan sütün oluşabilmesi için, süt hormonlarını harekete geçirmek ve anne sütünü çoğaltmaktır.

Ayrıca doğum sırasında meydana gelen kan kaybı, vücut şekerinin düşmesine sebep olur. Hurma vücuda tekrar şeker girişinin sağlanması açısından önemlidir ve tansiyon düşmesini de engeller. Kalori değerinin çok yüksek olması sebebiyle hastalıktan güçsüz düşmüş ya da yorgun olan kimseler için özellikle çok faydalıdır.

Okuren sıkımayasınız diye hepsini almadım ama doğumu kolaylaştırıcı ve daha pek çok faydası yazıyor ,

Son düzenleme:

o gaz problemi bende de var eşim inanamıyor ne oldu sana diye kendimi sıkarsam ağrı yapıyor gaz sancısı çok fena bırak gitsin :) ne yapalım yani tut tut nereye kadar insan utanıyor ama rahat olmamız lazım yoksa sıkmıntı yaratır

Faydaları çok gerçekten. Bende okumuştum. Hamile kaldığımı öğrenir öğrenmez de hemen yemeye başladım. Ama maalesef bulantılarım başlayınca çok fena soğudum. Artık yiyemiyorum inşallah ilerleyen aylarda yine yiyebilirim.

Ayrıca folik asit içerdiğini de okumuştum. Ve magnezyum yani kramplarımıza ve kasılmalarımıza çok iyi geliyormuş. Bunu da geçen sene hamile olan bir arkadaşım söyledi. Krampları varmış düzenli olarak hurma yemiş ve kısa sürede düzelmiş.

kızlar bende hafif göbekte belirginlik var ben psikolojik olarak kendim mi şişiriyorum anlayamadım sizinde göbüşler çıkmaya başladımı çok merak ediyorum

kızlar bende hafif göbekte belirginlik var ben psikolojik olarak kendim mi şişiriyorum anlayamadım sizinde göbüşler çıkmaya başladımı çok merak ediyorum

ben de herhaNGİ BİR belitri yok, zaten benim ki daha çok erken:) hatta herkes çok zayıflamışsın hasta mısın diyor :)
iyiyim çok şükür birşeyler de yiyorum sürekli midem bulanmasın diye ama henüz kilo almadım çok şükür, zaten almiyim mümkünse, 59 kilo ile hamile kaldım zaten(

Var canım ben artık kot pantolonlarımı giyemiyorum. Hamile pantolonu için de erken daha. İş yerinde giydiğim kumaş pantolonlarım bol geliyordu allahtan onları giyiyorum. bady giydiğimde falan direk gözler göbeğime çevriliyor. Erkenmi şişirdim nedir. Bide zayıf başlamadım ki gebeliğe. kilo da vermedim. Direk artıya geçtim. Ayy korkuyorum ben 20 kilo falan alacam heralde.

walla bendede var göbek ya ama hamilelikten öncede vardı 1,600 gr aldım şimdiye kadar bide sigara içiyordum onuda bıraktım ya oda var ama göbek bendede var

canım ben de medipole gidicem ordan randevu aldım da senem diye doktor göremedim selen olmasın sakın.

Yok cnim senem ben hatta buradan buldum çok öneren var kimi sanem dmis ama senem .diğer doktorlardan farklı ücret alıyor ben 45tl veriyorum çok tercih eden olduğu için yoğun rndevu sorunu var ama çok iyi bir doktor

yanlız değilim sevindim benimde pantolonlar olmuyor bol pantolonları giyiyorum ama kilo olarak almadım doktora gidesiye kadar kilo alır mıyım bilmem sende kilo almamış olabilirsin ayy benim iş yerinde kimse bilmiyor bir kaç kişi sadece onlarda söylemez kimseye nasıl söyleyeceğim bilmiyorum ben biraz utangaç birisiyim kızırıyorum utanınca göbek şişince anlasınlar artık ne yapayım zaten aş eriyorum canım birşey çekmişti burda yazmayayım eşim zorla buldu habire onu yiyorum kimseye fark ettirmeden :)aman etselerde sorsalarda söylerim ama soran yok herkez çok yoğun çalışıyor :)

Ben geldim:)

Benimde var göbişim.
Ama çok şükür ben şu ana kadar hiç kilo almadım.Hala aynı kıyafetlerimi giyiyorum.
Sanırım göbişim çıksada ben zayıflıyorum en azından herkes öyle söylüyor.Bu hafta sonu tartılıcam.
Mide bulantılarım geçse listeli beslenicemde şuan o kadar halsiz kalıyorum ki listeli beslenmek zor geliyor.

Arkadslar ben hamile kalana kadar hiç süt icmezdim çünkü gaz yapıyordu ama şimdi laktozsuz süt çıkardılar
O kesinlikle gaz yapmıyor tvsiye ederim

Süt bana çok tatlı geliyorancak eşim ısıtınca içebiliyorum ama o bile midemi yoruyor.
O yüzden içmeyi hiç istemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…