canım ben fatih öğüç'e gidiyorum,gerçekten memnunum.. doğumun nasıl olacağı hakkında henüz konuşmadık;herşey yolunda giderse normal doğum yaparım Allah'ın izniyle,o nedenle konuşma gereği duymadım açıkcası..
siz konuştunuz mu doğumun şekli ile ilgili,sen ne istiyorsun tatlım?
canım ben fatih öğüç'e gidiyorum,gerçekten memnunum.. doğumun nasıl olacağı hakkında henüz konuşmadık;herşey yolunda giderse normal doğum yaparım Allah'ın izniyle,o nedenle konuşma gereği duymadım açıkcası..
siz konuştunuz mu doğumun şekli ile ilgili,sen ne istiyorsun tatlım?
Ben günde 2 tane yemeye çalışıyorum...
Meryem Suresi :
Derken doğum sancısı onu bir hurma dalına sürükledi. Dedi ki: "Keşke bundan önce ölseydim de, hafızalardan silinip unutuluverseydim." Altından (bir ses) ona seslendi: "Hüzne kapılma, Rabbin senin alt (yan)ında bir ark kılmıştır." Hurma dalını kendine doğru salla, üzerine henüz oluşmuş-taze hurma dökülüversin." Artık, ye, iç, gözün aydın olsun... (Meryem Suresi, 23-26)
Allah'ın, Hz. Meryem'e "hurma yemesini" bildirmesinin pek çok hikmeti vardır. Allah'ın Hz. Meryem'in doğumunu kolaylaştırmak için sunduğu nimetlerden biri olan hurmanın, özellikle hamile ve doğum yapan kadınlar için önemi ve faydaları, bugün bilimsel olarak da bilinmektedir. Hurma, içerdiği %60-65 oran ile en çok şeker içeren meyvelerden biridir. Doktorlar, hamile kadınlara doğum yaptıkları gün meyve şekeri içeren yiyecekler verilmesi gerektiğini belirtmektedirler. Bunun amacı, annenin zayıf düşen vücuduna enerji ve canlılık kazandırmak, aynı zamanda da yeni doğan bebeğe gerekli olan sütün oluşabilmesi için, süt hormonlarını harekete geçirmek ve anne sütünü çoğaltmaktır.
Ayrıca doğum sırasında meydana gelen kan kaybı, vücut şekerinin düşmesine sebep olur. Hurma vücuda tekrar şeker girişinin sağlanması açısından önemlidir ve tansiyon düşmesini de engeller. Kalori değerinin çok yüksek olması sebebiyle hastalıktan güçsüz düşmüş ya da yorgun olan kimseler için özellikle çok faydalıdır.
Okuren sıkımayasınız diye hepsini almadım ama doğumu kolaylaştırıcı ve daha pek çok faydası yazıyor ,
anaaaa bi ben çok kilo almışım walla 1,600 gr böyle giderse 100 kilo olurum ben boyda yok yuvarlanırım artık ama ben sigarayı bıraktım ondan bence
hurmanın doğumu kolaylaştırıcı faydası olduğu kesinlikle doğru ama son haftalar da yemek gerekiyor,bizim için sakıncalı Allah korusun kızlar dikkat edin
bebiş belli olduğunda doktorun ilk yasakladıkları;
hurma
nar
maydonoz
bende normal istiyorum en sağlıklısı o ama ben panik atağım o ameliyathaneyi falan görünce panik yaparım bebeğide kendimide riske atmak istemiyorum o an müdahale etmeleri lazım acıbademde sadece epidural varmış öle bidurumda komple uyutma gibi bişeyleri yok bende onvak hastanesine gidiorum sebahattin akyıla çok babacan bi adam çok kararsızım yani
Canım merak etme, ben 2,5 kilo aldım danacık gibi:))
anestezi ile sezeryan yokmuy muş?hiç bilgim yok bu konuda ama gerekli durumlarda kullanıyorlardır öyle katı kuralları olacağını sanmıyorum ama dediğim gibi tam olarak da bilmiyorum
doktorunun adını duydum başkalarından da iyi diyorlar;şuan için en önemli şey senin doktoruna güvenmen ve onun senin dilinden anlıyor olması :)
ya bencede zor geçiyokızlar ya bu hafta işe başladım çok zor geçiyor dersler ya zaten daha kitap yok defter yok çocuklarda derslere başlayamıyorum bir de durup durup öğürüyorum of ama yaa:18:
kızlar daha öncede yazmıstım. sıksık giremiyorum :)) almanya ya evime ve esime dönmeden önceki son günlerim. ailemle doyasıya vakit geciriyorum.
bebegimide gider gitmez tekrar görecegim insallah. alısverise basladınızmı bilm,yorum ama ben bebek icin degilde kendim icin pantolon , tayt ve bir iki üst aldım. gitmeden burdan istediigim gibi alayım istedim.
hepimize Allah hayırlısı ile bebeklerimize kavusmayı nasip etsin
Ya canım hemen hemen aynı durumdayız biliyo musunTürkiyede yasıyorum ama benim memleketimle esimin memleketi arasında resmen bir ülke mesafesi var ailemden 1500 km uzaktayim, gurbetteyim yani. Öğretmenim burda ama bu durum sebebiyle raporluyum, ise gidemiyorum. Tam iki aydır nerdeyse aynı koltuğun üzerinde yasıyorum gece gündüz aglamaktan tükendim. Kusmadigim anlarda bulantı öldürüyor kusmak için dualar ediyorum esim isten geç geliyor sabah erken gidiyor. O gitmeden yanıma birseyler bırakıyor yiyebilisem yiyorum. En çok haslanmis patates, bir de tarhana çorbası bazen. Ama ben hiç mutfağa giremiyorum. Esim gelene kadar çubuk kraker falan yiyorum ama işkenceye dönüştü kraker yemek yutamiyorum saman gibi oluyor ağzımda. Ben su icemiyorum hiç bulantimi artırıyor . Eğer sen su tüketebiliyorsan bolca içmeye çalış canım . Bende böyle iste. Bu günler bitsin diye yalvarıyorum Allaha gece gündüz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?