yanlız değilim sevindim benimde pantolonlar olmuyor bol pantolonları giyiyorum ama kilo olarak almadım doktora gidesiye kadar kilo alır mıyım bilmem sende kilo almamış olabilirsin ayy benim iş yerinde kimse bilmiyor bir kaç kişi sadece onlarda söylemez kimseye nasıl söyleyeceğim bilmiyorum ben biraz utangaç birisiyim kızırıyorum utanınca göbek şişince anlasınlar artık ne yapayım zaten aş eriyorum canım birşey çekmişti burda yazmayayım eşim zorla buldu habire onu yiyorum kimseye fark ettirmeden :)aman etselerde sorsalarda söylerim ama soran yok herkez çok yoğun çalışıyor :)
yanlız değilim sevindim benimde pantolonlar olmuyor bol pantolonları giyiyorum ama kilo olarak almadım doktora gidesiye kadar kilo alır mıyım bilmem sende kilo almamış olabilirsin ayy benim iş yerinde kimse bilmiyor bir kaç kişi sadece onlarda söylemez kimseye nasıl söyleyeceğim bilmiyorum ben biraz utangaç birisiyim kızırıyorum utanınca göbek şişince anlasınlar artık ne yapayım zaten aş eriyorum canım birşey çekmişti burda yazmayayım eşim zorla buldu habire onu yiyorum kimseye fark ettirmeden :)aman etselerde sorsalarda söylerim ama soran yok herkez çok yoğun çalışıyor :)
Faydaları çok gerçekten. Bende okumuştum. Hamile kaldığımı öğrenir öğrenmez de hemen yemeye başladım. Ama maalesef bulantılarım başlayınca çok fena soğudum. Artık yiyemiyorum inşallah ilerleyen aylarda yine yiyebilirim.
Ayrıca folik asit içerdiğini de okumuştum. Ve magnezyum yani kramplarımıza ve kasılmalarımıza çok iyi geliyormuş. Bunu da geçen sene hamile olan bir arkadaşım söyledi. Krampları varmış düzenli olarak hurma yemiş ve kısa sürede düzelmiş.
Ama icmek zorundayız ersnil bu arada senin kocan da benim kocam gibi vefali çıkmış cok şükür, benimki kendi ısı olduğu için sık sık eve geliyor biraz önce evi supurdu eline de cok yakışıyor hehe :)
anaaaa bi ben çok kilo almışım walla 1,600 gr böyle giderse 100 kilo olurum ben boyda yok yuvarlanırım artık ama ben sigarayı bıraktım ondan bence
Sigarayı bırakınca abur cubura dadandıysan normal canım.
Ben çok şükür tatlı yiyemediğim için kilo almıyorum bence.
Normalde çok severdim.Abur cubur sayılacak tek yediğim şey çubuk kraker :)
ilk aylarda zararlı diye okumuştum,rahimin kasılmasını sağladığı için (Allah korusun)düşüklere sebep olabiliyomuş, son aylarda tavsiye ediyolardı
abur cubur da değilde ben ilk zamanlar gece 2-3 kez kalkıp bişeyler yiyordum e iş yerinde sürekli elimde bişeyler meyve falan bide sürekli masa başında otur ondan heralde ne yapayım cnm bebemin canı istio
Bende aynen böyle biliyorum.
Doğumun son aylarında yeniyor ki doğum kolay olsun diye.
ya arkadaşlar bide benim karnımda böyle guruldar ya öle gibi ama guruldama değil sizdede varmı bebemin hareketleride değildir erken daha
Araştırma yaparken hurma ile ilgili bulduğum bir yazıyı paylaşayım arkadaşlar.
Hamileligin son iki ayında hurma yemek,ıslatılmış keten tohumu içmek,sarımsak yutmak,safran ve zeytınyagı kullanmak rahmi güçlendirir ve dogum yolu kaslarına esneklik verir.
Burdada belirttiği gibi doğum yolu kaslarına esneklik verdiği için ilk aylarda önerilmiyor.
Son aylarda ise doğum kolay olsun diye öneriliyor.Paylaşalım ki doğru bildiğimiz yanlışlarımız için fayda sağlıyalım.
Aman dikkat.
Canım ilk gebeliğin mi bilmiyorum ama.
Rahim genişliyor,bel kalınlaşıyor.Vucudun değişiyor.
Ağrılar,sancılar,hafif kasılmalar,guruldama sesleri hepsi çok ama çok normal.
laterne hangi doktora gidiyorsun acıbademde doğum şekline karar verdinizmi
Çok iyi oldu Teşekkürler.
Bende üzülüyordum yiyemiyorum diye. Bide faydalı diye istedim Babam bir kilo aldı Allahın takdiri demekki hamileliğin etkisiyle tiksindim yiyemedim.
Arkadaşlar bu forum çok iyi geldi bana. Herkese paylaşımlar için teşekkür ederim.
ewt ilk bebiş en ufak bişeyde tedirgin oluyorum ya elimden gelse hergün ultrasona girip göresim var mercimeğim o benim
canım ben fatih öğüç'e gidiyorum,gerçekten memnunum.. doğumun nasıl olacağı hakkında henüz konuşmadık;herşey yolunda giderse normal doğum yaparım Allah'ın izniyle,o nedenle konuşma gereği duymadım açıkcası..
siz konuştunuz mu doğumun şekli ile ilgili,sen ne istiyorsun tatlım?[/QUO
bende normal istiyorum en sağlıklısı o ama ben panik atağım o ameliyathaneyi falan görünce panik yaparım bebeğide kendimide riske atmak istemiyorum o an müdahale etmeleri lazım acıbademde sadece epidural varmış öle bidurumda komple uyutma gibi bişeyleri yok bende onvak hastanesine gidiorum sebahattin akyıla çok babacan bi adam çok kararsızım yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?