2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428

cnm bnm , bulantı kişiden kişiye değişir...hala araştırıyorum şimdi,bir doktorun yazısını , o yazmıştı hatta ... kimine göre bulantı olması bebeğin sağlıklı,kimine görede bulantı olmaması bebeğin sağlıklı olduğuna bi işaret olarak inanılır ama ben inanmam , Allah bilir sapasağlam çok şükür hiç de kusmadım midem de 1-2 defa ağzıma geldi ama sonucu kusma olmadı bin şükür

anneme sordum da , ne teyzemde ne annemde ne de anneannemde kusma fln filan olmamış bizde olmaz çok rahat geçiririz son güne kadar gezer tozar hatta düğünde oynarız bile dedi ( 3 eylülde doğdum, 2 eylülde teyzemin düğünü warmış orda deli gibi oynamışlar,hatta doğurtan ebe de o düğündeymiş,ertesi gün anneme sen düğünde ne güzel oynuyodun öyle demiş ) MAŞŞAALLAAAHH DİYELİM

ben de doymuyorum ama sık sık, az az yiyorum sabahın 6sında midem kazınıyodu bgün kalktım yedim mesela

bitanem herşeyden önemlisi içini ferah tut,eğer ALLAH korusun birşey olacaksa da sen buna engel olamassın herşey ALLAHdan içini ferah tut,sağ salim alıcaz kucağımıza inş-ALLAH

benim şu anda çok fena karışıyo çalışmam alzım ama nerdee uykumda geldi ekşi yiyince erkekmi oluyordu:)

masanın üstü limon ekşi elma kivi mandalina manav dükkanı gibi:)

CANIN EKŞİ İSTİYORSA KIZ
TATLI İSTİYORSA ERKEK BİZDE ÖYLE DİYORLAR

Maaşallah canım Allah ağzının tadını bozmasın

Amin canım.Çok yemekde iyi değil.
Gerçi öğlen salata çorba yedim.Ekmek yemedim belkide ondan doymadım.

birde kendimi çok şişmiş gibi hissediyorummm ben

Şişkinlik hissi,karnımda sancı arada sırada bende de oluyor çok normal canım.
Vucudumuz tamamen değişiyor.

benim şu anda çok fena karışıyo çalışmam alzım ama nerdee uykumda geldi ekşi yiyince erkekmi oluyordu:)

masanın üstü limon ekşi elma kivi mandalina manav dükkanı gibi:)

Ye ekşiyi çıkar ayşeyi derler canım.
Allahım hayırlısını nasip etsin sağlıklı olsunlarda.
Yediklerime bakarsan kız,ama büyükler sen güzelleştin he erkek olcak diyorlar:)
Eşim inatla bana tatlı yedirmeye çalışıyor.Ama çikolata kokusu bile yetiyo midemi bulandırmaya.
Artık hayırlısı bugun iyiyim.

Merhaba,
bir yerde
12. haftada bulantıların azaldıgını okumustum, o yuzden bence merak edilecek durum yok, ne guzel bulantılardan kurtulmaya başlamışsın..

Canım içime öyle bir korku düştüki birden kesilince nerdeyse midem bulansın dicem :)
Gerçekden anne olmak çok farklı bir duyguymuş.Koruma iç güdüsü inanılmaz ağır.

Aynen canım bende de mide bulantısı yok.

Hatta geçen gittiğimde doktoruma sordum "bünyeye göre değişir,ne güzel işte" dedi...

ewt cnm bünyeye göre değişir çok şükür bin şükür

dün kocamın anneannesine gittik,bana dedi ki '' eline noooldu dedi ? '' ben de elimin 2sini de uzattım ön yüzünü tırnaklarıma fln bakıyorum derime bakıyorum fln güldü '' erkek,erkek '' dedi tabi kahkahalar fln .. meğerse eline nooldu diye sorduklarında,elinin üstüne bakıyosa gebe erkek,avuçlarına bakıyosa açıp kız derlermiş tabi latife bunlar ama anneanne tutturur bakalım tutacakmı bende

teyzem ilk oğlunda tatlıı , 2.oğlunda da acılı turşu fln şalgam içmiş değişiyo hanımlar hayırlısını wersin ALLAH

Bir kaç gündür benimde midem fena, kendime nazar deydirdim Doktorum ilk üç ay kilo almayacaksın demişti, almadım. Son gittiğimde artık kilo almaya başlayabilirsin dedi ama bu sabah tartıldığımda 1 kilo verdiğimi gördüm
Artık sulu yemek yemek, yediklerimden tat almak istiyorum yahu.

Kızlar bebişleri,hareketlerini ne zaman hissetmeye başlayacağız?

Ben arada soluma yattığımda kalp atışlarını hissediyorum.

ben şeftaliyis evmeme rağmen yiyemiyorum seninki turuncu yada kıllı olucaksa canım benimde ekşi surat olacak kesin yeşil sarı arası bir renk

gerçekten mi ayy ne güzeeel

bende dinliyorum kendimi karnımda bişiler oluyo ama bebek mi gaz mı çözemedim .. bu kadar erken farkedilmez diyolar ama ben inanmıyorum farkedilir yani

dinliyorum derken kalp atışlarını duymayı denemiyorum heee

:):)

Maşalllah annenede sanada :) Doğru söylüyorsun canım en önemlisi içini ferah tutmak.
Allahım hakkımızda hayırlısını nasip etsin.Bebişlerimizi sağlıklı,eksiksiz,noksansız kucağımıza alacağımız günüde göstersin.
3 aya yakındır mide bulantısı çekipde bugunde olmayınca endişelendim birden.
Ama yazını okuyunca rahatladım çok şükür.

Onu bende hissediyorum ya:)
Hatta eşime gösterdim,böyle göbişim pıt pıt atıyor.
Eşimde dediki hayatım benimkide öyle bütün hevesimi kaçırdı.
Ama ben eminim arada hissediyorum.
Zaten doktorumda hareketlediğini söylemişdi bana.

Bende hiç kilo almadım çok şükür.
Hatta kıyafetlerden anladığım kadarıyla verdim.
Bakalım bundan sonrası nasıl olacak.

Hiç duymamıştım bu ele bakma işiniSağlıklı olsunlarda inşallah...

Ben tatlı yediğimde sindirim sorunu yaşıyorum,ekşi midemi bastıyor,iyi geliyor.Limon+yeşil elma yemediğim bir gün yok.

arkadaşlar hiç bu bez markaları olsun mama markaları olsun üye oldunuzmu bazıları numune yolluyormuş

Milupa anne çocuk kulübü yolladı bana. Bebeğimi beklerken seti. Bir kitapçık-CD-bir kaç küçük numune. Ama seviniyor insan. Ben üye olmuştum ama beklemiyordum şaşırdım gelince.
Doğum zamanı ve doğum sonrası da yolluyormuş sanırım. Arkadaşlardan alanlar var.

arkadaşlar hiç bu bez markaları olsun mama markaları olsun üye oldunuzmu bazıları numune yolluyormuş

Onu benim arkadaşımda söyledi canım.
O üye olmuş.Şimdi hatırlamıyorum mesela bir markadan numune gelmiş.
Bizm prenses sudenaz o markanın mamasını bir türlü yememiş.
Sonra başka bir markadan numune gelmiş.Bu sefer bizim minik fıstığımız iştahla yemiş:)
Arkadaşımda bana dedi.Sende üye olursun numune gelir.Bebişin hangisini yediğini öğrenirsin bebek mamaları çok pahalı boşa gitmesin paralar diyor:):)
Ama bizim için daha erken üye olmaya bence.

Aaa ne hoş,hiç bilmiyordum.

Gerçekten insan mutlu olur.

Bende hayrlısıyla 12.haftayı doldurayım üyeliklere başlayacağım ve çocuk bakımı kitapları vb. alacagım.

Daha sağlık ocagına kayıt bile yaptırmadım.

Hayırlısıyla bu hafta geçsin,ense kalınlığı ölçümü vs. yapılsın,bir nebze rahatlayacagım inşallah.

doğru diosun erken daha bazılarıda özellikle mail atıyormuş bananumune yollayın die bazı markalar yolluyormuş mail ile istersen aklınızda olsun kızlar

doğru diosun erken daha bazılarıda özellikle mail atıyormuş bananumune yollayın die bazı markalar yolluyormuş mail ile istersen aklınızda olsun kızlar

Aslında çok mantıklı.
Bebişler her mamayı yicek diye bir durum söz konusu değil.
Arkadaşım söylemese benim aklıma hiç gelmezdi.

Bugün Sağlık ocağı konusu geçti ama takip edemedim. Ne oluyo kayıt yaptırınca? Gerekli mi? Bilmediğimiz bir sürü şey var.

Bugün Sağlık ocağı konusu geçti ama takip edemedim. Ne oluyo kayıt yaptırınca? Gerekli mi? Bilmediğimiz bir sürü şey var.

Sağlık ocağı gerekliymiş canım.
Bazı aşı takiplerini sağlık ocağı yapıyormuş.
ayrıca ihtiyaç durumunda bir hafta eve hemşire gönderdiklerinide duymuştum.
Beni aradılar mesela hamile misiniz diye sordular.
Nerden biliyorlar anlamadım.Tabi benim kayıt yerimi değiştirmem lazım.
Salı günü kısmetse gidicem.O zaman detaylı bilgi veririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…