2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
Bugün Sağlık ocağı konusu geçti ama takip edemedim. Ne oluyo kayıt yaptırınca? Gerekli mi? Bilmediğimiz bir sürü şey var.

SENİN HAMİLELİĞİNİ TAKİP EDİYORLAR BEBEĞİN DOĞUNCADA AŞILARINI FALAN OLNLAR YAPIYOR 2 YAŞINA KADAR HER AY KONT. GÖTÜRÜYORSUN BİZ GİTTİK ÇOK GÜZEL İLGİLENİYORLAR KİLOSUNU BOYUNU SÜREKLİ GÖZLEM ALTINDA OLUYOR BEBEKLERİMİZ.

Bugün Sağlık ocağı konusu geçti ama takip edemedim. Ne oluyo kayıt yaptırınca? Gerekli mi? Bilmediğimiz bir sürü şey var.

arkadaşım ben gittim hamile olunca gel demişti form doldurdu takip amaçlı sanırım benim test sonuçlarım yanımdaydı allahtan yoksa test falan yaptırıyorlarmış biraz hamileliği anlattı beslenme şekli falan şunu ye bunu yap falan gibi

Hamileliğinizin ilk 8 ayında ayda bir, 8. ayında 15 günde bir ve son ay haftada bir rutin olarak doktor kontrolüne gitmek gerekmektedir. Ayrıca doktorunuzun uygun bulduğu dönemlerde ek kontrollere de gitmek gerekir. Ayrıca aile hekiminize ve sağlık ocağınıza da hamile olduğunuzu bildirmeniz gerekir. Sağlık ocakları, hamilelik döneminde ve sonrasında siz ve bebeğinizle ilgilenecek, rütin kontroller yapacak, olmanız ve bebeğinizin olması gereken aşıları yapacaktır. Doğumdan sonra bebeğinizin bütün aşısı sağlık ocağı tarafından yapılacaktır Ayrıca hamileliğinizin 5-6. aylarında tetanoz aşısı olmanız gerekir bu aşı sağlık ocağı tarafından vurulmaktadır. Tetanoz aşısı bebeğinizin doğumda oluşabilecek tetanoz rahatsızlığından, yenidoğan tetanozundan koruyacaktır. Hamilelikte tetanoz aşısı, daha önce tetanoz aşısı hiç yapılmamış veya aşı yapılmasının üzerinden 10 yıldan fazla süre geçmiş olan gebelere 1 ay ara ile iki doz uygulanır.

Son düzenleme:

Ayya kızlar bugün hepinizin keyfi yerinde maşallah sıra sıra okuyorum deli deli gülüyorum yazdıklarınıza :)

ewt ya bnde daha sağlık ocağına gitmedim gidicem tabi 30unda dr.kontrolüm war o gün s.ocağına da uğrarız inş-ALLAH

arkadaşlar hiç bu bez markaları olsun mama markaları olsun üye oldunuzmu bazıları numune yolluyormuş

Milupa dan bana da geldi. Cd ye daha bakamadım ama kitapçığında faydalı bilgiler var.

Kitap olarak da Dr. kağan Kocatepe'nin kitabını öneririm herkese. Hafta hafta herşey çok güzel anlatılmış. Ben her hafta başında açıp o hafta neler olacağını okuyorum, çok keyifli oluyor :)

Ayya kızlar bugün hepinizin keyfi yerinde maşallah sıra sıra okuyorum deli deli gülüyorum yazdıklarınıza :)

Allahım bozmasın keyfimizi kuzucum :)

Valla bu günlerimizi arar duruma gelmeyelim de :)

Amin.

Ben 3. ayımı bir bitireyim hemen düzenli beslenme proğramına geçicem.
Liste dışına çıkmıcam.Zaten boyum kısa birde kilo alırsam yuvarlanır dururum artık :)

aynen benimde öyle boy yok zaten nasıl olucam çok merak ediorum ortada gezen penguen gibi
birde listeyi kendinmi yapacaksın doktor mu yapacak

Benim boyum kısa değil ama zayıf biri olmadığım için çok kilo alırsam fena bir görüntü olur :) ben hamilelik boyunca en fazla 12 kilo almayı hedefliyorum. Annem bana hamileliğinde 30 kilo almış, ablam yiğenime hamileyken 25 kilo almış :s Umarım ben hedefimde başarılı olabilirim :))

:):):)

Benim boyun 1.61

Benimle aynı boyda olan arkadaşım 50 kilodan 86 kiloya çıkmıştı.
36 kilo aldı. Ve şu anda efemiz 2,5 yaşında arkadaşım 70 kilo.
Kilolaları kalıcı hale geldi ve veremiyor.
Bence benim en büyük avantajım tatlıya olan düşkünlüğümün yok olması.
İnşallah bu şekilde devam ederim.

cnm o birazda bünye ile alakalı sanırım benim arkadaşımda 25 kilo almıştı doğumdan sonra 30 kilo verdi herkes dalga geçiyor başkasınamı doğurttun diye

cnm o birazda bünye ile alakalı sanırım benim arkadaşımda 25 kilo almıştı doğumdan sonra 30 kilo verdi herkes dalga geçiyor başkasınamı doğurttun diye

İnşallah bizde verenlerden oluruz canım.
Zaten öyle bir şeyki ben 72 kiloyla hamile kaldım.
Evlendiğimde 62 kiloydum.10 aydır evliyim ve 10 kilo aldım.
Daha evliliğin kilolarını veremeden ki diyetisyene başlamışdım,kavitasyona gitmişdim,spor salonuna yazılacaktım ramazan çıkdıktan sonra.
Tabi sonra ne oldu hamile kaldığımı öğrendim.Hepsi uçup gitti.İşde o yüzden ben çok dikkatli olmalıyım.
Yinede alsamda çok takılmam heralde bebişim sağlıklı olsunda gerisi önemli değil.

kızlar gerçekten çatlaklar için dr.lardan tüm edindiğimiz bilgileri burda paylaşalım

sizinde karnınız çıktı mı yaa benm kıyafetlerim olmuyo biliyomusunuz elbise giyiyorum sürekli

sanırım göbişim biras büyük olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…