2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
Ben yavaş yavaş çıkışa hazırlanayım hanımlar.
Sorunsuz bir akşam ve gece diliyorum herkese,yarın görüşürüz.
Bebişinizede kendinizede iyi bakın

hadi gözünüz aydın ozaman,herşey yolunda

ben 30unda dr.kontrolüne gidicem belli olur mu acaba cinsiyeti ense kalınlığı için o gün bakacak inş-ALLAH herşey yolundadır kan değerim 11di kan hapı wermişti bi kaç gündür içmeyi unuttum dr.a sorcam bnde dewam etsemmi diye ...

teşekkürler cnm bu baş ağrısını ç.tesinden beri çekiyorum inş-ALLAH geçicek

cnm kalp atımı ne kadardı hatırlıyormusun

ya benim geçen hafta gitiiğimizde bebeminki 160 dı ama doktor normal dedi

120-170 arası normal diye biliyorum zaten önemli olan bundan çok az veya çok fazla olmadıktan sonra kalp atış ritmiymiş, düzenli olarak atması en önemlisi.
doktorun sayısını ölçtüyse ritmine de bakmıştır, ya da sen de duyduysan anlaşılıyor zaten, hep aynı tempoda atıyor.

renkliydi, fotoğrafını bile aldım bebeğimin, kime benzediğini tartışıyoruz eşimle :)

ayyyy allah tamamına erdirsin inş ben geçen özel hastaneye gittim ama normal ultrasondu hiç bişey belli olmuo bebek bile gözükmüo desem yeri çok kara sen kendinmi talep ettin renkli yoksa özel muayenehanesinemi gittin hastanedemi varmış renkli

inşallah canım, hepimiz sağlıkla alalım kucaklarımıza.
ben özel hastaneye gidiyorum, ben talep etmedim, doktorum her zaman kullandığı ultrason cihazıyla bakıyordu, birden bire renkli açtı, hem ses, hem de 3 boyutlu renkli görüntüyü karşımda görünce ben de heyecanlandım. sonra bir de fotoğrafını çekti, bildiğin fotoğraf kağıdına bastı verdi. :) artık her gidişimde isterim sanırım :)

bu ilk gittiğim için acemiliğe geldi ama bida bende hep renkli isterim ek ücret verdinmi renkli için

bu ilk gittiğim için acemiliğe geldi ama bida bende hep renkli isterim ek ücret verdinmi renkli için

ben ek ücret vermedim ama önceden sormak iyi olur tabii, belki de ikili test ücretine dahildir, ya da zaten aynı cihazla bakıldığı için normal muayene ücretine dahildir, diğer gidişimde soracağım.

Mrb arkadaşlar bugün ikili testimi yaptı drum :) ense kalınlığı normalmiş burun kemiğide oluşmuş, zeka testi haftaya çıkar dedi 1 hafta sürermi yaaaaa.. Bu arada artık hamilelik pilatesi yapcam ebrucumla :))ben pilatesi çok seviyorum. Umarım faydası olur. şu hazımsızlığada bi çare bulabilseydim...

yaaa çok güzel walla ikili test nasıl oldu kanmı aldılar ultrason falanmı nasıl oluyo bide renkli ultrasonmuydu çünkü ben bu gittiğimizde çok göremedim ultrason çok karanlıktı galiba

önce doktor ense kalınlığını ölçtü, ama onun için uğraştık baya çünkü bebeğin düzgün pozisyonda olması gerekiyormuş doğru sonuç için, çok şükür ense kalınlığı çıkmadı, hamilelik boyunca yapılacak bir çok testten daha önemliymiş bu ense kalınlığı testi, allah korusun down sendromu tşhisi için ve ense kalınlığının ölçüldüğünden sonra 24 saat içinde kantestini yaptırman gerekiyormuş çünkü, kandaki değerle ultrondaki değer tutarlı olmuyormuş, renkli ultrason değildi canım,net bi ölçüm olsun diye vajinal ultroson yaptı, ayrıca ikili test içi idrarda gerekliydi, ben özelde yaptırdığım için aynı gün sonuçlarımı aldım ama devlette düşünüyorsan nasıl bilemem

Ayy okurken nasıl heyecanlandimm anlatamam bebisin gibi yerimde zıpladım valla çok güzel böyle seyleri duymak sizlerden maşallah
evet canım neden ole zıpladı anlamadım ultrason mu rahatsız etti acaba ama hemen yoruldu galiba çünkü 1 dk filan hareket etti , sonra parmağını emmeye başlayınca ben iyice şok oldum, doktora sordum ben mi yanlış görüyorum diye, doğru görüyosun dedi güldü daha ne hareketleri car bunların bi bilsn dedi, inş tüm anne adayları en yakın zamanda görür çünkü ben inanılmaz heycanladım :))

İsten güçten gündüz hiç yazamadim. Foruma bugün katılanlara hosgeldiniz diyorum. İkili test yaptıranlara hayırlı olsun diyorum. Bı de bebeğimi cok özledim

hoşbuldum canım
Allah razı olsun. inşallah bu yavrularımı sağlıklı sıhhatli noksansız kucağıma almayı nasip eder Allah'ım.

Kızlar ikili test yaptırmak çok gerekli mi?
Yaptırmasak nasıl bir risk olur?

Kızlar ikili test yaptırmak çok gerekli mi?
Yaptırmasak nasıl bir risk olur?

benim bir arkadaşımın eşi doktor kendisininde 2 çocuğu var. doktorlar onlara bu testleri önermemişler.
nedeni ise şu siz olumsuz bir durum olduğunda bebeği aldıracaksanız yaptırın.
eğer aldırmayı düşünmüyorsanız hiç yaptırmayın demiş. onlarda yaptrımamış.
benim başka bir arkadaşa dovn sendromu riski var demişlerdi. maşallah çocuğu sapasağlam doğdu.
benim bebeklerim ikiz. doktorum istedi ama ben yaptırmayı düşünmüyorum.
çünkü ikizlerde değerler genellikle yüksek çıkarmış.
boşu boşuna moralimi bozup bebekleri de huzursuz etmeyeyim diyorum.

Anladım canım teşekkür ederim.
Ben de çok takıntılı bir tipim olumsuz birşey söylenir diye korkuyorum.
Yaptırmak istemiyorum.
Rabbimizden hayırlısı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…