- 17 Eylül 2012
- 1.332
- 292
- 128
Mrb arkadaşlar bugün ikili testimi yaptı drum :) ense kalınlığı normalmiş burun kemiğide oluşmuş, zeka testi haftaya çıkar dedi1 hafta sürermi yaaaaa.. Bu arada artık hamilelik pilatesi yapcam ebrucumla :))ben pilatesi çok seviyorum. Umarım faydası olur. şu hazımsızlığada bi çare bulabilseydim...
önce doktor ense kalınlığını ölçtü, ama onun için uğraştık baya çünkü bebeğin düzgün pozisyonda olması gerekiyormuş doğru sonuç için, çok şükür ense kalınlığı çıkmadı, hamilelik boyunca yapılacak bir çok testten daha önemliymiş bu ense kalınlığı testi, allah korusun down sendromu tşhisi için ve ense kalınlığının ölçüldüğünden sonra 24 saat içinde kantestini yaptırman gerekiyormuş çünkü, kandaki değerle ultrondaki değer tutarlı olmuyormuş, renkli ultrason değildi canım,net bi ölçüm olsun diye vajinal ultroson yaptı, ayrıca ikili test içi idrarda gerekliydi, ben özelde yaptırdığım için aynı gün sonuçlarımı aldım ama devlette düşünüyorsan nasıl bilemem
Kızlar çok şükür testleriniz iyi çıkmış,çok sevindim,Allah sağlığınızı,iyiliğinizi daim etsin.
Darısı başımıza inşallah hayırlısıyla...
benim bir arkadaşımın eşi doktor kendisininde 2 çocuğu var. doktorlar onlara bu testleri önermemişler.
nedeni ise şu siz olumsuz bir durum olduğunda bebeği aldıracaksanız yaptırın.
eğer aldırmayı düşünmüyorsanız hiç yaptırmayın demiş. onlarda yaptrımamış.
benim başka bir arkadaşa dovn sendromu riski var demişlerdi. maşallah çocuğu sapasağlam doğdu.
benim bebeklerim ikiz. doktorum istedi ama ben yaptırmayı düşünmüyorum.
çünkü ikizlerde değerler genellikle yüksek çıkarmış.
boşu boşuna moralimi bozup bebekleri de huzursuz etmeyeyim diyorum.
Merhaba canım hoşgeldin.Bebişlerin hayırlı,uğurlu olsun Rabbim sağlıkla kucagına almayı nasip etsin inş.
Bizde önümüzdeki hafta ense kalınlığı ölçümü için gideceğiz.İkili test yapılmayacak üçlü test yapılacak.
Allah hepimizin bebeklerini korusun,sağlık versin inşallah.
merhaba arkadaşlar.
ben sizi bir ay falan geriden takip ediyorum.henüz 6 haftalık hamileyim. bir önceki bebeğimin kalbi durdu 10.haftada malesef.rabbim kimseye yaşatmasın.şimdi de geçen hafta az bişey pembe-kahverengi akıntım olmuştu başka olmadı. ultrasonda 2 yerde kanama alanı görülüyor.progesteronun hapını kullanıyordum şimdi iğnesini de kullanıyorum.ayrıca raporluyum.
çok korkuyorum bu bebeğimi de kaybetmekten. benm gibi ultrasonda kanama alanı olup da hamileliği sağlıkla devam eden var mı?
Canım o haftalarda benim bariz kanamam oldu.
Progestan iğne yaptırıyorum hergün ve istirahat halindeyim.
Bol bol dinlen,mümkün olduğunca ayakta durma,beslenmene dikkat et...
Ve bol bol dua et,Allah sana ve bebeğine iyilik versin inşallah.
günaydın kızlar...hayırlı sabahlar..
uzun zamandır şikayetim vardı kaşıntı akıntı..sonunda mantara çevirdi malesef..
ALlahtan 3.ay dolduda fitil kullanabilicem..
Çok geçmiş olsun...
Fenadır mantar...
Fitil hemen rahatlatır inşallah
malesef devlet 2 kayıptan önce pıhtılaşma testlerini yapmıyor. özelde de 3bin lira civarı tutuyor. testleri yaptırabilmem için bu bebeğimi de kaybetmiş olmam lazım allah korusun
Canım bende de pıhtılaşma problemi var.
Tüp bebek tedavisiyle hamile kaldım,genetik ve pıhtılaşma testlerimi özelde yaptırdım.Ve pıhtılaşma testi için SGK anlaşması olan bir hastaneye 400 TL. ödedim.Araştırmanı öneririm.
Son düzenleme: