2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
Çok uykum geldi kızlar

İşlerimi baya toparladım,az daha kaldı ama artık adapte olamıyorum.

dmt_ iki kardeş arasındaki ilişkiyi okuyunca benimde çok hoşuma gitti.
İnşallah senin kuzucuklarında öyle olur.

güzel anneler hepinize hayırlı akşamlar
ben sürekli geçmişi okuyayım derken, bi de bakıyorum gece saat 2 olmuş, kendimle ilgili yazacaklarımı unutuyorum

bugün vakit bulmuşken hemen aklımdakileri yazayım istedim size

-doğum çiçeğiniz var mı?
bu soru bana da ilk sorulduğunda 'o ne ki acaba? Hastaneye giderken çiçek mi yaptırıp gidicez diye düşünmüştüm :44::44:

meğer bu çiçek, kuru bir çiçekmiş, dalları içine doğru kurumuş minyatür ağaç gibi bişey,

Hz. Fatıma annemizin eli diye de geçiyor ve sadece mekke ve medine den geliyomuş, yakın zamanda umreye gidecek olan bi yakınınız varsa isteyin.

Banada bi arkadaşım söyledi, çiçeği sancılarınız başladığında suya koyuyormuşsunuz ve çiçek yumuşayıp dallarını açtıkça rahminizde kendiliğinden rahatça açılıyomuş ve kolaylıkla doğum yapıyomuşsunuz.

Gelinimizin annesi hacca gittiğinde istedim ben geldi, umarım dualarımızla birlikte tüm sebeplere yapışıyoruz, Allahın izniyle kolay doğum yaparız.

Bi de doğumu kolaylaştıran bi dua varmış onu suya okuyup, sancılar başlayınca içiyomuşsun, eltimden istiycem, alınca hemen yazarım buraya da

evet aynılarını yaşıyorum gün içinde de o yanma hissi oluyor tepemden kaynar su boşalıyor sanki ateş basıyor kuyruk sokumumda felaket bir ağrı oluyor ve dediğin gibi sol yanıma yatıp bacağımın arasına yorganı sokarsam rahatca uyuyorum =)

Yanlız kimse yüzüğüne yorum yapmadı dikkatini çekerim.
Oğluşun şimdiden tüm ilgileri üzerine topladı yandın sen

efettt yaaa bacım sağol muckk sen farkettin ya muahh=)

benim çok uykum geldi yaaa biran önce akşam olsunnn erkenden yatıcammmm

bende hangi sabah öyle dersem ogün ya misafir gelio ya bizim işimiz çıkıo yada günlerden çarşamba(hürrem)oluyor =)

oğlumuzun odasını almaya gideceğizzz yehuuuuu iyi akşamlar ballar yarın fotosunu paylaşırım aldıklarımın =)
kendinize gayım bakın hoşçakalın muck

Çevremde hiç yok canım,keşke olsaydıda bende isteyebilseydim.
Dua paylaşımını mutlaka bekliyorum.Allahım hepimizin yardımcısı olsun inşallah.

:89:cok:89:asık:89:

Bizde göz göze gelince
Birsey mı istiyorsun diyorum
Yook gülüm :18iyor
Bizde romantik sayılırız bazen

çok tanıdık geldi bu muhabbet bana
yaşla mı alakalı bilmiyorum ama benim adam 36 yaşında, kendi kendine şiir okur, anca kendine romantik

ama ama bende görümceyimmmmmm

bende bu ayın sonunda resmen görümce oluyorum
bakalım imzayı atınca değişmeler olacak mı?

şimdi geldim hast. Kızlar öldüm ama ne çok bekleniyormuş..biraz burukum herşeyi normal ama midesi normalden büyük çıktı bunun için 2 hafta sonra detaylı tekrarlanıcak inş. Bi sorun çıkmaz

20. haftadan sonra genetik özelliklere göre değişiyo diye biliyorum büyüme oranı, inşallah bi sorun çıkmaz canım, içini ferah tut,
yemeyi içmeyi sevecek galiba senin sıpa

O kuyrk sokumunda ki ağrı bendede var ya.
Demek ki normal.Ne diyeyim allahım yardımcımız olsun.

oğlumuzun odasını almaya gideceğizzz yehuuuuu iyi akşamlar ballar yarın fotosunu paylaşırım aldıklarımın =)

Oy oy kıyamam.Merakla bekliyoruz canım benim.
Biz odasını ancak 7,8 aylıkken alabileceğiz,çünkü oğluşuma oda yapabilmek için yemek odamın tamamını çöpe atmam gerekecek.
Belkide daha büyük bir eve çıkarızda,eşyalarmdan olmam,kısmet artık.

Kocişi aradım kart bilgilerini aldım ve kendime kitap sipariş verdim,çok mutlu oldum.
Elimdeki bitmicek diye yavaş yavaş okuyordum.Yolda kitapsız olunca zaman hiç geçmiyor.
Şimdi toparlanıp çıkıcam kızlar,akşama kaynanam yemeğe çağırdı yemek derdim yok.
Şöyle rahat rahat gideyim acele etmeden.
Kendinize dikkat edin yarın görüşürüz.

şimdi geldim hast. Kızlar öldüm ama ne çok bekleniyormuş..biraz burukum herşeyi normal ama midesi normalden büyük çıktı bunun için 2 hafta sonra detaylı tekrarlanıcak inş. Bi sorun çıkmaz

Hiç üzülme wosgi, eminim ikinci ultrasonda normal boyutlara dönmüş olacaktır. Forumlarda buna benzer yorumlar görmüştüm. Diğer herşeyin normal olması da bu durumu gösteriyor zaten, sıkma canını, boş yere endişelenme..

ben biliyorumcanım bu çiçeği bana hamile kalmaya çalışırken getirtmişlerdi hacdan
ama şimdi bulabilirmiyim bilmiyorum...birde sezeryan olursa gerek kalmaz herhalde:26::26:
güle güle kullanın canım şimdiden resmini bekliyoruz odanınmnn
ben karar verdim ne alacağıma ama 7 ayından sonra alıcaz herşeyi:26::26:

afiyet olsun canımmm
bende hamilelikle ilgili bir kitap almıştım şimbi bebek bakımıyla ilgili alıcam
sende kendine ve oğluna iyi bak ve iyi besle

Mezopotamya,Tul ve HÜLYA (Umutege) Arkadaşlarımız İçin Okunan 4444 Salat-ı Tefriciye :

[TABLE="class: cms_table_cms_table_grid, width: 500, align: center"]
[TR]
[TD]Laterne[/TD]
[TD]300 Salat-ı Tefriciye + 1 Kenzül Arş[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]LimonluParfe[/TD]
[TD]300 Salat-ı Tefriciye[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Ersnil[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Naz[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Cherryfe[/TD]
[TD]200 Salat-ı Tefriciye + 1 Kenzül Arş[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Esrasm[/TD]
[TD]100 Salat-ı Tefriciye[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Mezopotamya[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Umutege[/TD]
[TD]500 Salat-ı Tefriciye + 1 Kenzül Arş[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Secilce[/TD]
[TD]100 Salat-ı Tefriciye + 1 Kenzül Arş[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Wosgi[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Pembe[/TD]
[TD]100 Salat-ı Tefriciye[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]PeriLous[/TD]
[TD]300 Salat-ı Tefriciye[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Görkemre[/TD]
[TD]200 Salat-ı Tefriciye[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Voltaj[/TD]
[TD]200 Salat-ı Tefriciye + 1 Kenzül Arş[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Hanipeks[/TD]
[TD]200 Salat-ı Tefriciye[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Sernil[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Gulimier[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Dmt[/TD]
[TD]144 Salat-ı Tefriciye[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]TOPLAM OKUNAN[/TD]
[TD]4444 Salat-ı Tefriciye + 11 Kenzül Arş[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Kızlar arkadaşlarımız için okuduğumuz Tefriciyeleri vaktiyle 4444'e tamamladık;Allah kabul etsin inşallah..
Listeden sizde kendinizi bir kontrol edin eksik bir şey var mı diye

Arkadaşlar Allah izin verirse önümüzde ki hafta;

Ycl2012
LimonluParfe
Ersnil

arkadaşlarımız için niyetlenip 4444 Salat-ı Tefriciye toplayıp bağışlayacağız...

Okuyacağımız Tefriciyeleri şimdiden paylaşalım;

Kim Kaç Adet Salat-ı Tefriciye Okuyacak :

Laterne.....................................200
Perilous.....................................300
Ofelyam......................................50

Toplam Paylaşılan..................550

Yine tamamlamak için son gün perşembe saat 15:00 olacak..

Tefriciye okuyanlardan isteyenler 1 adet Kenzül Arş okuyabilir..

Allah niyetlerimizi kabul etsin inşallah..

NOT :
Mutlaka dua topiğine yazın buradan takip edemiyorum:18:

http://www.kadinlarkulubu.com/dualarimiz-sizinle/563280-2013-nisan-anneleri-yasin-okuyor.html

maşallah canım, hayırlı olsun yeni işin, kısmetiyle geliyo senin bebiş
ben Ramazandan beri her epilasyon yaptığımda resmen lime lime derimi koparıyor gibi oluyo,, kaş bıyık alırken aman Allahım ağlıyorum resmen offfffffff:18::18::18::18:
hadi bakalım hayırlı haberlerle gel inşallah, benimde 17 sinde detaylım var, aşağıdan da bakıyolar mı yaaa ona göre tedbirli gideyim, doktor demesin sonra başka hamilelere, neler neler ne kıllı hatunlar geliyo diye

yaa bilseydim ondanda isterdim bebeğime hurma ve zemzem ayırdım yeni hacdan gelen bi yakınımdan.acaba bulabilir miyim ki? bide kızlar son ayımıza girince bol bol hurma yemeliyiz zamanı gelince yine hatırlatırım doğuma yardımcı

Selam herkese nasılsınız??? herkes iyidir inşallah Ben sağlık ocağından haber çıkmayınca bugün uğradım ve aşımı oldum kalp atışlarını da dinledim kuzumun sağ tarafımda kendine yer yaptı sanırım:)) hep orda hissediyorum kalp atışları için ararken de sağımda buldu hemşire

Canım çok sevindim.

Hayırlı,uğurlu olsun,hersey gönlüce olsun inşallah.
..

hayırlı olsun canım çok sevindim

maşallah canım, hayırlı olsun yeni işin, kısmetiyle geliyo senin bebiş

Çok teşekkür ederim kızlarr

evet canım ben biliyorum bu çiceği banada mahallemden bir komşum getirmşti..benim gebeliklerim hep riskli gebelik oluyolardı 3 tane üst üste düşük yapınca komşum bu çiceği bana getirdi ve dediki..bunu hamile kaldığın zaman suya koyup beklet çicek acıldıktan sonra suyunu iç Allahın izni ile hemileliğin iyi gececek dedi .bende söylediği gibi yaptım hamd olsun şimdilik bir sıkıntı yok.. ama şimdi kafam takıldı yanlışmı yaptık biz(

evet talım son ayda hurma yemek doğumu kolaylaştırıyormuş bende bunu duymuştum.

İlk Kontrolde nelere bakılır?

• Bebeğin plasentası (eş) arkasında kanama olup olmadığı kontrol edilir
  • Gebe kalınmadan hemen önce bakılmadıysa Kan biyokimyası ve enfeksiyon ile ilgili testler bu haftada yapılır. (Tam kan, TİT, Kreatinin, AKŞ, SGOT, SGPT, TORCH tetkikleri)
  • Fetal kalp atımları değerlendirilir. İlk ultrasonda kalp atımı görülmedi ise, 10 gün sonra tekrar USG yapılır ve boş gebelik ekarte edilir.
  • Çoğul gebelik varlığı araştırılır.
  • Tüp bebek hastalarında glukophage, utragestan, calciparin 12. haftasında kesilir.
  • Annenin kilo, tansiyon takibi yapılır.
  • Başlanılmadıysa Folik Asit 400-800 mg/gün başlanılır.

11-14 hafta Kontrolü nedir? Neye bakılır?

• Nuchal Translucency (Nukal Saydamlık) değerlendirilip gerekirse annenin kanından bakılan biokimyasal marker'larla kombine edilir. (İKİLİ test)
  • Üçüz ve üzeri sayıdaki çoğul gebeliklerde gerekli görülürse Redüksiyon (indirgeme) işlemi bu haftada yapılır.
  • Ense şeffaflığı testi yapılırken bebeğin o haftalar için oluşması gereken organlarına ve extremitelerine bakılır.
  • Burun kemiği gelişip gelişmediği araştırılır.
  • Mesanesinin gelişip gelişmediği araştırılır.
  • CVS (Koryon villus biopsisi-plasenta iğne biopsisi) eğer gerekiyorsa bu haftalarda yapılabilir.

16-18 hafta Kontrolünde neler kontrol edilir?

• İkili test yapılmadı ise ÜÇLÜ Test yapılır.
  • NTD (Merkezi Sinir Sistemi Defektleri-Spina Bfida) için kontrol yapılır.
  • İdrar kültürü yapılır.
  • Çoğul gebeliklerde rahim ağzından kültür alınır ve rahim ağzı uzunluğu değerlendirilir.
  • Multivitamin ve demir tedavisine başlanır.
  • Karında çatlak oluşumunu önlemek için krem başlanabilir.
  • Fetal biyometri (ölçümler) yapılır.
  • Eğer gerekli ise Amniosentez (su kesesinden su alınması) 16. hafta ile bu haftalar arasında yapılır.

20-23 hafta Kontrolün önemi nedir?

• Genel anomali taraması yapılır ve gerekirse kalp anomalilerinin tespiti için hastanemizin prenatal kardioloğu tarafından fetal ekokardiografi yapılır.
  • Fetal biometri yapılır.
  • Tekil olanlar dahil bütün gebeliklerde rahim ağzı uzunluk ölçümü yapılır.
  • Uterin arterin vaginal ve abdominal Doppler ile değerlendirilmesi yapılır.
  • Tekil gebeliklerde 20 mm'den , çoğul gebeliklerde 25 mm'den küçük ölçümlerde serklaj (Rahim ağzına dikiş) uygulaması yapılır.
  • Fetal biyometri ve cerebellumun değerlendirilmesi yapılır.
  • Genel anomali taraması yapılır.
  • Kordosentez (kordondan kan alınması) gerekli ise bu haftalardan itibaren yapılabilir.

27-28 hafta Kontrolü hakkında bilgi verir misiniz?

• Fetal biometri uygulaması ve cerebellumun değerlendirilmesi yapılır.
  • Uterin arter Doppleri yapılır.
  • 50gr ile oral Glucose Challenge Test yapılır. (Şeker Tarama Testi)
  • Rh uyuşmazlığı olanlarda anneye 120 veya 300 iu Anti-D (28hafta tamamında) yapılır. Tekrarı gerekmez.

31-32 hafta Kontrolünde nelere bakılır?

• Fetal biometri ve cerebellumun değerlendirilmesi yapılır.

34-35 hafta Kontrolünde nelere bakılır?

• NST (Bebeğin kalp grafisi ile birlikte sancı olup olmadığını ve bebeğin hareketlerini kaydeden cihaz) yapılarak değerlendirilir.

36-37 hafta Kontrolünde nelere bakılır?

• NST yapılarak değerlendirilir.

37. haftadan sonra Doğum öncesi 7-10 günde bir durum değerlendirilmesi yapılır...

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Cem Fıçıcıoğlu
Kaynak:http://***************/hamilelikte_kontroller_ve_testler/gebelik_kontrolleri_ihmale_gelmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…