MAKARNA BÖREĞİ:
Malzemeler:
• 1 paket kelebek makarnası
• 2 su bardağı süt
• 2-3 kaşık yoğurt
• 3 yumurta
• 1 su bardağının 4/3'ü kadar sıvıyağ
• 3 yufka
• 300 gr. yağlı beyaz peynir
1 bağ maydanoz
Hazırlanması:
1. 1 paket makarnayı haşlıyoruz ve haşanlandıktan sonra süzüyoruz çok iyi haşlanması lazım canım .Beyaz peynirin içine 1 bağ maydanozu doğrayıp harmanlıyoruz. (ben maydonaz koymuyorum)Süt, yumurta,yoğurt, sıvıyağ biraz tuzu bir kapta karıştırılıyor.bu harçtan bir su bardağı ayırdıktan sonra kalan karışım makarnayla karıştırılır.
2. Fırın tepsisi yağlanır ve 1 tane yufka serilir Makarnanın yarısı yufkanın üzerine dökülür. Ve üzeri örtülür 2. Yufkayı serdikten sonra kalan makarna da onun üzerine serilir son yufkayla üzeri kapatılır…böreği dilim dilim kestikten sonra ayırdığımız bir bardak harcı üzerine döküyoruz…isteğe göre üstüne susam ve çörek otu da koyabilirsiniz
afiyet olsun
afiyet olssun
Canım teşekkürler...
Gelecek ilk misafirlerime yapayım bari,normalde hamur işi,makarna vb. yemiyorum artık
tarifi aldım teşekkürler. ama niye bu kadar yağ koymak zorundayız herşeye.
Canlarım teşekkürler,not aldım...
Gelecek ilk misafirlerime yapayım bari,normalde hamur işi,makarna vb. yemiyorum artık
hoşbuldum şekerim. anne konusuna hiç girmiyeyim kimseyi ağlatmayayım.Dertsizim hosgeldin balik kirekerim(kızım boyle der)
Gel sana tüm enerjimi vereyim fısır fısır göğsüme yatırayım,sacını oksayim sen anneciğinin boşluğunu anlama .
Kiz sende baliksan gözler mozler esrarlu bakarsın .benim Ceylan gözlerim gibi
Bakisiriz
bundan birşey olmaz canım ya canın çektiyse yap ye ben iki haftadır sarmış durumdayım hamur işlerine poğça börek kek sütlü tatlı aklıma ne gelirseben istemiyorum ki oğlum istiyo
nazım benim yeni yıla girince yine rahat edersin,bol bol sohbet etme fırsatın olur inşallah
Selamın aleykum arkadaşlar
Uzun zamandır giremiyordum annemlerdeydim
Pazartesi gunü doktora gittim bebişimde bende iyiyiz çok şükür
18 Aralık ta ayrıntılı ultrasona gireceğim çok heyecanlıyız
Allah hayırlı haberler almayı nasip etsin
İnşallah sağlıkla kucaklarımıza alırız bebişlerimizi
Sizler neler yapıyorsunuz bakalım
Canim kalani ben alabilirim.250
bugun detaylidaydik .hersey cok iyiymis. Allaha sukur..
bende sordum cinsellik olayini. dr. son zamana kadar yasak yok dedi. ben progestani yeni biraktigimdan bir hafta bekle cok yorulmadan haftada bir basla dedi :))
kociside kandirdim.. sordunmu diye basimin etini yedi yolda. bende evet ne bu sanirsizlik kocan az dayansin sen zor donem gecirdin o hala zevkinimi dusunuyor dedim.. hahaah ayy bi kizardi utandi bi daha gelmem yaninda diyor . dogumada gelmem baska dr. bulalim diyor :))) hala haberi yok izinden :))
kayinvalidemler geliyor . bide bugun. cok yoruldum. kocamda yardim ettigi halde 1den beri ayaktayim(( insallah bebisim etkilenmez.
Günaydııınnn anneleerr ve tatlı bebişleriii :)))) ayrıntılı ultrasonumuz bitti bebeğimm çok hareketliymiş doktor sürekli bunu söyledi ben de sebebini sordum bu çok sağlıklı olduğunu gösterir dedi çok güzel bir kızın olcak dedii bacak bacak üstüne atmış duruyordu kızım :)))
bunu duyduğum iyi oldu canım, bende tekrar kuruturum inşallah, hakımızıda nasıl doğum yapmak hayırlıysa öyle olsun inşallahgünaydın güzel anneler ve bebişleri..... doğum çiceği gelen arkadaşım ismini unuttum kusura bakma kullandıktan sonra atma benim komşumda kullanmışta daha sonra kendi kendine kuruyormuş. tekrar bi başkasına verebiliyormuşun.. suya girince aynı açılıyormuş.. ve çok kolay doğum yapmış banada söyledi sipariş ettim ama maalesef gelmez herhalde. bi de sezeryan gerçi benim doğumda.. hayırlısı artık...
canım hoşgeldin, inşallah geçici bi durumdur, sorun yaşamadan atlatırsın,Sevgili arkadaşlar ben de nisan annesi olacağım inşallah Allah nasip ederse, dua grubunuzu ve nisan anneleri grubunu yeni keşfettim. Benim görme alanımda bir kayıp var leke gibi arkadaşlar yaklaşık 2 aydır, nörolog ve göz doktoruyla görüştüm birşey bulunamadı, mr çektirmek de istemedim biraz bekle dediler. Hamilelikte olur dediler en sonunda ama beyinden de şüphelendiler. Ben de salat-ı tefriciyeye başalmıştım, sizin grubu görünce dualarınıza katılmak istedim. Benim gözüm için de niyet eder misiniz arkadaşlar, ne kadar eksikse ben okuyayım. Şu an 4444 ü tamamlıyorsunuz sanırım, yasin ve kenzül arş da okurum. Hepinize hayırlı sağlıklı hamilelik süreci diliyorum cevaplarınızı bekliyorum.
Rabbim rahmet etsin inşallah dedene canım, hamilelik şekeriyse geçici olur canım üzülme inşallahArkadaşlar şuan yoğunum anlatacağım dün dr canımı sıktı biraz. Şeker hastası adayıymışım. Bir de dedemin 2. ölüm yıl dönümüydü, neredeyse babamdan çok severdim o derece, ölüm anında benim ismimi sayıklamıştı. psikolojim normal değil şuan
şükür canım, hoşgeldin, annenlerde inşallah tatilin sonu süper geçmiştir.günaydın hayırlı cumalar arkadaşlar
nasılsınız? bebişler nasıl?
biz akşam eve döndük.
çok şükür evimdeyim artık.
ohhh maşallah hayırlı olsun canım, sağlıklı günlerde güle güle giydirmeyi nasip etsin Rabbim inşallahkızlar biz beşiğimizin siparişini verdik. annemle babam beşiği biz alıcaz dediler. sizin istediğiniz gibi olsun dediler.
mobilyacıları dolaştık. büyüyebilen beşiklerden sipariş verdik.1 ay sonra annemlere teslim edicekler ya da buraya göndericekler.
beşikle birlikte yatak ve uyku setide içindeydi. uyku setini katalogtan sipariş verdik.
beşiği aldıktan sonra çarşıya gittik. bursalı olanlar kapalı çarşıyı bilir. bakırcılar çarşısında bir dükkana girdik.
yeni açılan bir mağazaymış. çok uygun fiyata kıyafetler aldık. nakit olunca pazarlıkta yaptım.
hastane çıkış setleri, battaniye, bornoz, alt açma, alt üst takımlar, ağız mendili, badiler bir sürü şey aldı anneciğim.
bize hiç para harcatmadı. eşim sadece lizözlü lohusa pijaması aldı. çok pahalı geldi ama sen çok beğendin alalım dedi.
hamile elbisesi de aldım. sonra sosyete pazarına gittik. orda da alışveriş yaptık bir pijamada ordan aldım. hemde çok uygun fiyata.
mavisi yoktu ama pembe aldım kaçırmak istemedim.
Mezosum bende bende.bir lâ verirsen bir turku patlatıyorum.
"kalpten kalbe bir yol vardır görünmez "
Mergenim iyiyim canım benim cok incesin
Hee unutmadan bende bir balığım
eşim diyor ki duygusal bir balık verme sakın elime :)) zaten kız duygusal olacak bir de balık olursa biz nasıl çekeriz nazını kaprisini :)))
o öyle deyince aklıma şey geldi. çocuklar duymasında Gönül hamileyken Selami onu burçlarla ilgili kızdırmıştı. o da dedi ki beni sinirlendirme selamiiiii , tutarım kendimi bir ay daha veririm eline bir akrep görürsün :))) (bende akrebim bu arada)
voltajjj sen tatlı bi balıksın demek ki (kıvırmakkkk kıvırmakkkk)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?