2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
canım ben çok şükür iyiyim.
insanın evi gibisi yok valla. valizleri boşalttım herşeyi yerleştiremedim.
dolap yetmiyor ya... bi de oğluma alınan kıyafetler var neyi nereye koyucam bilmiyorum.
doktora 20+5 olduk dedim. ultrasonda 20+0 çıktığını söyledi. 5 gün geride değil mi şimdi :26:
annem şeker hastası canım. annemin teyzesi şekerden kör oldu. o yüzden bizdede şeker korkusu var.
hamileliğimi ilk öğrendiğimde açlık şekerim 113 çıkmıştı. normalde hamilelikte 92 olması gerekirmiş.
ben 2 ay boyunca tatlı hiçbişey yememiştim şekerim var diye. elma bile yemiyordum.
doktorum bu yüzden şeker yüklemesini 13. haftada yaptı. şekerim normal çıktı.
şimdi tatlı falan yiyorum dikkat etmiyorum ama yinede evde kendi şeker aletimle ölçüm yapıyorum.
biraz yüksek çıksa hemen şeker diyetine başlıyorum. annemin şekeri de tip 2.
tip 2 beslenmeyle ilgiliymiş tip 1 de doğuştan gelen şeker hastalarıymış.
beslenmeme dikkat etmezsem ben de şeker hastası olabilirim.

sen nasılsın voltajım senin yavru kuşlar napıyor?

gebelikte mantar oldum fitil kullandım..ateşlendim sistitten dendi antibiyotik kullandım..
ve dün gene tekrarladı..monurol içtim fayda etmedi..şimdi yine hastane yine idrar tahlili..ve yine antibiyotik vericekler..çocuguma ne akdr daha eziyet edicem bilmiyorum..iyice yıprandı sinirlerim..

Merhaba , günaydınlar

Hayırlı haberler alıp+vereceğimiz,sağlıklı,huzurlu,mutlu,bol tekmeli ve hareketli bir gün ve hafta olması dileğiyle....

Bizde cumartesi sabahı izledik, benimki hormonlarımın düzgün çalışmadığına karar verdi (keşke şu kafede arkadaşı ile konuştuğu sahneye izletmeseymişim) ve doğuma da girmeyecekmiş(epizyotomi biraz ürkünç geldi).

Allahım dermanı olmayan dert vermesin canım benim.
En azından önlemini alabiliyorsun.Bendede sık sık tekrarlanan bir hastalıkdır.
Ne kadar dikkat etsemde oluyor.Çok şükür son zamanlarda iyiyim.
Sende bozma moralini.

canim gecmis olsun.
monurol bi iki gun icinde kesmisti bende enfeksiyonu yani oyle birden bicak gibi kesilmemisti..
bu kadar sik tekrarluyorsa enfeksiyon aklima bisey geliyor ki doktor bu konuda uyarmisti beni. idrarini tutma.. geldigini hissettigin anda git wcye.. ve iyice bosaldigini hissetmeden kalkma wcden.. birde biliyorsundur ama temizligi onden arkaya yapmak cok onemli..
insallah tez zamanda iyiles..
hamilelikte uygunmudur bilmem ama bi arastirirsan; bir cezvede su kaynat.. kaynayince icine kekik at bu tutam.. ocagi kapat.. iki dakka dinlensin suzup suyunu ic.. kekik idrar yolu enfeksiyonunda mucize..

Katinam,tuncss,Zapzup çok geçmiş olsun canlarım.Rabbim acil şifalar versin,zamanında,sağlıkla bebişlerimizi kucağımıza almayı nasip etsin inşallah...

Kocişlere ne kadar basit geliyor değil mi?
Ben sezaryan yapıcam dediğimde,kociş normal daha sağlıklı diye beni ikna etmeye çalışıyor.
He dedim sana ne kadar basit geliyor hayatım.Tamam hatunum 3 tane sen doğur diğer ikisini ben doğururum diyor gülerek.

cnm çok geçmiş olsun, ay neler yaşamışsın böle,dinlen uzan yat bişe yapma iyi bak kendine de bebişine de , takma da hiç bişeyi, yoruldun mu, üzüldün mü bişeye?
yorulmadım ama geçen hafta kendimi iyi hissetmiyordum burdada yazmıştım hatta hamileilk bunalımı gibi olmuştum mutsuz keyifsiz ağlamaklı belki ondan oldu bilmiyorum ki

zapcumcum okurken gözlerim doldu..Allah korusun vaktinde gelsin bebişlerimiz..
canım sağol amin vaktinde gelsin bebişler büyüsünler gelişsinler bizi üzmeden gelsinler

amin işallah

Zapzup cok cok gecmis olsun,cok üzüldüm ...
İnşallah prenseste bir sorun çıkmaz .nedenmis sancı acaba ?
Aman dikkat et kendine sen ne kadar iyisin fındıkta o kadar iyi.
Duamdasin.
sancıların bir nedeni yok canım vücut kendisi yapıyor sol tarafımdaki kasığımdan ağrı giriyordu doktorada sordum neden burası ağrıyor diye rahime giden damarlar sinirler varmış onlar kasıldığında sol tarafta ağrı olur dedi
dualarınız için teşekkürler Allah razı olsun hepinizden

tekme atması o kadar güzel ki o orda iyi diyorsun içi rahatlıyor insanın işallah o leke de problem çıkmazda üzülmeyiz kızım iyi olsun sağlıklı olsun o bana yeter

zapzupcum çok geçmiş olsun başka sıkıntın olmaz inşallah canım.. çok üzüldüm... dualarımız seninle olsun..
sağol canım rabbim dualarınız kabul etsin bu dualarla bebişlerimiz iyi oluyor

Günaydın herkese

Canım çok geçmiş olsun. Allah zamanı gelmeden yaşatmasın bir daha. Umarım bebeğinin sonuçları da iyi çıkar.

sağol tatlım işallah iyi olacak herşey

Prof.Dr.İbrahim Adnan Saraçoğlu'nun özellikle bu mevsimde uygulanabilecek basit bir kür önerisi var:

250-300 gr karnabahar, yaklaşık 750 ml (3-3.5 su bardağı kadar) kaynamakta olan suya atılıp, ağzı kapalı olarak 5-6 dakika çok hafif ateşte kaynatılır.
(Karnıbahar (mevsim icabı) çok soğuk olduğu için, kaynamakta olan suya ilk atıldığında suyu soğutuyor. Bu yüzden, kaynamakta olan suya ilk atıldığında 1 dakika kadar yüksek ateşte suyu kaynar hale getirmekte yarar var. Ancak ondan sonra 5-6 dakika kısık ateşte demlenmesi yapılmalı.)
Haşlanmış karnabarın suyu, yarısı sabah, yarısı akşam olmak üzere sabah-akşam içilir. Aç veya tok karına alınabilir, farketmez.
7 gün içilir, 3 gün ara verilir ve tekrar 7 gün kullanım + 3 gün ara + 7 gün kullanım şeklinde kür tamamlanır (3 günlük aralar hariç 21 günlük kür).

* Bu kürü uygularken idrarı asidik hale getirmek için bir miktar C vitamini takviyesini de öneriyor.
* Her gün taze olarak hazırlanır; karnabaharın taze olması çok önemlidir! Derin dondurucuda taze olarak saklanabiir.
* Soğuğa dönümüş ılık içimin daha kolay olduğunu düşünüyorum. Soğuk ya da çok sıcak içim iyice berbat!

Prof. Saraçoğlu, karnabaharın kronik idrar yolu enfeksiyonlarına karşı bilinen en etkili sebze olduğunu, kürü uygulayan pek çok kişide, özellikle kadınlarda, yıllardır antibiyotik tedavisinin bile faydalı olmadığı ,tekrar tekrar yakalandıkları idrar yolu enfeksiyonlarının geçtiğini, zaman zaman uygulandığında önleyici olacağını söylüyor.
Saraçoğlu'na göre karnabahar, içinde enfesiyona karşı etkin ve antibakteriyel bir çok aktif madde içermektedir: stigmasterol, vanilic asit, squalene, sinigrin, sinapic asit, quercitrin, quercetin, ferulik asit... vb.

Katinam canım denemek istersen bilgin olsun,şifa olsun inş.

Sagol canım benim. İyiler şükür kuzucuklar.
Sadece uyku derdim var malum.
Şekerin cok çıkmamış Allah tan.bu haftadan sonra kesin belli olur.
Birde canım Dr bas ,popo ve karın ölçüsü yapmıştır.Bir iki haftaya bas,topuk ve karın yapar.birde duruş pozisyonuda etki eder.
Oğlum 3,kızım 1 hafta ileriden gitti.bu kızımda ilk aylar 4 gün geriden geldi son 2 kontrolde 1 hafta ileri çıktı.
İleri çıkmasını istemem açıkcası,erken dogumdu iri bebekti vs sorunlar oluyor.
Ha birde bas olcumuyle ile de cok orantılı nerdeyse 3-4 hafta iri çıkar ama bası iridir yani.
Dogunca sutunle zaten ballanip,kaymaklanir canım

Son düzenleme:
Katinam,tuncss,Zapzup çok geçmiş olsun canlarım.Rabbim acil şifalar versin,zamanında,sağlıkla bebişlerimizi kucağımıza almayı nasip etsin inşallah...

cook saol canimm...
cok sukur iyi simdi kocisim.. ama omrumden omur gitti onu oyle gorunce..

duana yurekten amiiiiiinnn...

Doğru söylüyorsun, ben de dün tartıldım cumartesiye göre 600 gr az çıktım:) Bende de bir sevinç bir sevinç:)) Kilo aldığım için üzülmedim, çünkü zaten hamile kalmadan önceki ay 6 kilo vermiştim, yine veririm sonrasında. Sadece tansiyonun yükselir diyince korktum biraz, kızıma zararlı olur diye..

Çok geçmiş olsun, erkenden giderek en doğrusunu yapmışsınız. Sanırım sızıntı sürekli olmadığı müddetçe sorun değil, zaten sizinki amniyo sıvısı da değilmiş neyse ki. Tekrar geçmiş olsun.

bende 7 kilo almıştım ve bunun iki katı daha kilo alacaksın(21). 15 kilo ideal. dikkat edelim dedi. dikkat ediyor muyum hayır. tatlı yemeyi kesemedim çünkü. akşam tatlı yemeden uyuyamıyorum.

Ne diyosun 21 mi?? Şu an durumu idrak ettim:) Elinden geldiği kadar dikkat edicem. Bu arada geçmişi okudum, çok geçmiş olsun Yukarıda arkadaşımız da anlatmış, muhtemelen hiç bir sorun yok ama bir dr.a göster de için rahat etsin.. Ben de amniyosentezden sonraki bir hafta sürekli kendimi kontrol ediyordum sıvı sızması var mı diye? 4.- 5. günde senin dediğin gibi sıvı gibi berrak, kokusuz biraz akıntım olmuştu. Hemen dr.a gitmiştim. Suyumda bir sorun olmadığını, eğer bir sızıntı olsaydı sürekli olarak tekrar edeceğini bir gelip bir durmayacağını söylemişti. Ama sen yine de bir göster ki için rahat etsin. Tekrar çok geçmiş olsun.

Sistit ne kötüdür Çok geçmiş olsun...

Okurken tüylerim diken diken oldu Çok ama çok geçmiş olsun Neyse ki sorunsuz bitmiş, sonu iyi olmuş bu sıkıntının.. Kimbilir ne kadar korktunuz, tekrar geçmiş olsun, tekrarını göstermesin..

Dertsiz 5 günlük bir ölçüm önemli değil hiç. Kafana takılcak bişi yok gerçekten. O kadar ufacık ölçümler yapıyorlar ki 2-3 mm yanlış ölçse sonuç farklı çıkıyor zaten. benim de en son 3 gün geride çıkmıştı. Dr. bey üstünde durmadı bile, sanırım 1 hafta hatta 2 haftaya kadar geriden gelmesi normalmiş. Kilosu da güzel bence, maşallah oğluna..

Kızlarr bir de biliyorsunuz idrar yolu enfeksiyonu idrarı tutmaktan oluyor. İdrar mesanede uzun süre kalırsa malum mikroplarda vücutta uzun süre kalır hatta böbreklere idrar kaçabilir deniyor.

Tabiki bilerek tutmuyoruz biz bilinçli hamileler olmaya çalışıyoruz.

Fakat ben kendimde şunu farkettim. Bu dönemde çok sıkışık olmadıkça tuvalet ihtiyacı hissetmiyorum. Aslında mesane dolu oluyor fakat rahatsız etmiyor.

Bunun sebebi bebekler artık yukarı çıktı ve rahim ilk aylarda olduğu gibi mesanemizi sıkıştırmıyor. Elbette ileriki aylarda büyüyüp yeniden aşağıları sıkıştıracak.
Ben artık sıkışık hissetmesemde gidiyorum. En ufak bir kötülüğü içimizde tutmayalım ama dimi..

doktora danısıp yapayım bunu canım..artık ila. almak istemiyorum..
amin canım amin..aman bidaha olmazsın inşallah..

Ersnil sanada gecmiş olsun canım .
Bahsettigin ağrı kaburga ağrısı mı diyeceğim ama erken galiba .
Ben oğlumda o kaburga ağrısından çektim de o geldi aklma bir bu birde mide yanmasi hamilelikten nefret ettirdi.
Rahim buyudukce organları yukarı ittiriyormus falan inşallah o değildir doguma kadar geçmedi.
Ayrıca kocacigina saygılarımı sun,temizlik,titizlik konusunda tam not verdim
3 cocuk ve Sezaryen konusunu bir ara anlat guzelce

seçilce sağol canım teşekkür edeerim

nemucum hiç sevmem idrar tutmayı..hijyenide önemserim..bu konuda chec-up a falan girsem yeridir yani..başka bişi var bende eminim..

Kız bendede tam tersi.
Sürekli bir lavaboya çıkma ihtiyacı duyuyorum.
Hala gece çok sık kalkıyorum.
Ama bak bende fark ettim özellikle iş yerindeyken işim yoğunsa çok sıkışsam bile kalkmıyorum hemen.
Bundan sonra bende dikkat edicem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…