seçilce sağol canım teşekkür edeerim
nemucum hiç sevmem idrar tutmayı..hijyenide önemserim..bu konuda chec-up a falan girsem yeridir yani..başka bişi var bende eminim..
Kız bendede tam tersi.
Sürekli bir lavaboya çıkma ihtiyacı duyuyorum.
Hala gece çok sık kalkıyorum.
Ama bak bende fark ettim özellikle iş yerindeyken işim yoğunsa çok sıkışsam bile kalkmıyorum hemen.
Bundan sonra bende dikkat edicem.
Ersnil sanada gecmiş olsun canım .
Bahsettigin ağrı kaburga ağrısı mı diyeceğim ama erken galiba .
Ben oğlumda o kaburga ağrısından çektim de o geldi aklma bir bu birde mide yanmasi hamilelikten nefret ettirdi.
Rahim buyudukce organları yukarı ittiriyormus falan inşallah o değildir doguma kadar geçmedi.
Ayrıca kocacigina saygılarımı sun,temizlik,titizlik konusunda tam not verdim
3 cocuk ve Sezaryen konusunu bir ara anlat guzelce
Aynen yaKız bendede tam tersi.
Sürekli bir lavaboya çıkma ihtiyacı duyuyorum.
Hala gece çok sık kalkıyorum.
Ama bak bende fark ettim özellikle iş yerindeyken işim yoğunsa çok sıkışsam bile kalkmıyorum hemen.
Bundan sonra bende dikkat edicem.
Nemu,Agir böbrek ve idrar yolu hastalıkları geçirmiş biri olarak arastirilip sonucunda taslari ve enfeksiyonu vücudun kendi yaptıgı kanısına varıldı.sadece narenciye ve tuzlu peynir yasaklandı.hergun 2 tane maden suyu verdi.
Sikta giderim,taharet ve kurulamaya cok özen gösteririm .
Tutsam nice olurdu halim
cnm aynı durum bendede var ama çamaşıdan değil bence hamilellikle ilgili olabilir çok kaşınıor arada bende kaşıyorum dayanamayıp ogun hemşirede sordu önceden varmıydo dieCanım ya galiba iç çamaşırımdan kaynaklanıyor.
Şimdi benim gögüslerim büyüdü kanımca ve eski iç çamaşırlarım olmuyor.
Ben lavaboda bakdımda,gögsümün alt kısımları pişmiş sanki.
İç çamaşırından taşmış.Özellikle sol gögsümün altı yanıyor,hemde acıyor.
Ayakdayken çok hissetmiyorum ama oturduğumda hissediyorum.
Kocişimden allah razı olsun gerçekden.
Ben yatak altını,koltukları filan çekemediğim için oraları yapıyormuş.
O kadar şeker anlatıyor ki:) İzne çıkmasının faydaları
3 çocuk nerden çıkdı gerçekden bilmiyorum ama düşünmediğimi net şekilde belirttim.
Sezeryanıda ben istiyorum,kocişimde normal istiyor.
Ama normaller artık normal gibi yapılmıyorki.Arkadaşım doğum yaptı güya normal.
Kızı alttan bir kesmişler,iç dış dikiş yapmışlar,üzerine oturamıyor şimdi.
Herşey basite kaçıyor artık.Alttan kesik olacağına bari bikini bölgesinde olsun.
Birde merak ettiğim bir konu var.
Sezaryanda pis kan içerdemi kalıyor?Ve kordonu ne yapıyorlar?
Biz kocişimle hafta sonu film aldık kızlar.
Aramızda bebek var filmin ismi.
Tam bir romantik komedi filmi.Kocişimle gözümüzü kırpmadan izledik diyebilirim.
Kocişim beni daha iyi anladı.Bende sezaryan doğuma karar verdim:)
Bebiş o kadar tatlı o kadar şeker ki içim gitti.Annesinin kucağına o ilk veriliş anı filan.
Bütün evreleri anlatıyor.Bebiş dünyaya geldikden sonra annenin psikolojisi bozuluyor filan.
Kimi yerinde güldük,kimi yerinde pür dikkat kesildik.Kocişimde ne olduysa çocuk sayımızı 3'e çıkardı.
Tavsiye ediyorum mutlaka izleyin
Ersnil
Kordon,plasenta icerde kaliyor diger bebekler icin
:)))) çok fenasınnnnnnnnn çokkkkkkkkkkk, demek hepsi sonraki bebek için saklanıyorbuldun bizi saftirik, eğlen bakalım
hani yorulunca stress yapınca sertleşiyor taş gibi oluyor ya. yoksa olmuyor mu, benimki niye oluyor.
günaydın kızlar
cuma günü kızım beni çok korkuttusabah işe giderken otobüste sancılarım tuttu Allah'tan ki eşim yanımdaydı hemen otobüsten inip hastaneye gittik 2-4 dk arasında sancı geliyor duruyor sancı geliyor duruyor çok korkunçtu.
hemen acilden girdik ultrasonla falan baktılar bebeğin kalp atışını görünce ebelere haber verdiler.
Tabi ebelere haber verilince ben korkmaya başladım bebeğime ne olursun gelme daha çok erken annecim diye konuşup Allaha dua ettim şimdi gelmesin diye daha 5buçuk ay oldu çok erken doğması için
neyse doğumhane katında odaya alındım sancı sıklıklarıma baktılar nts ile bebeğin kalp atışına tekrar baktılar ve en kötü durum ebe alttan muayene etti ama o anda sancılar tutunca insan koyveriyormuş kendini başımda 3 kişi ben soyundum ebe baktı iyi rahim açılmamış dedi rahatladık hep beraber.... Bir müddet odada yattım sancılarıma baktılar sonra doktorum da ameliyattaydı ama devamlı telefonla aradı doktorumun odasına indirdiler ve bu hafta olcak detaylı ultrasonumuzu cuma günü yaptı ölçümler iyi çıktı ama kalpte leke var dedi önemli bir şey değil kalp deilkliği değil desede ben rahat edemedim ve FETAL EKO çekilmek istedim behçet uz çocuk hastanesini önerdi bu FETAL EKO'yu sizlerde çektirin bebeğin kalbine bakıyorlar kaplte sorun varsa Allah korusun işallah öyle bişey çıkmazda sorun varsa tespit edili,yor hemşire arkadaşım önerdi ve bu hafta onun için hastaneye gidicem.
Ogün aklımız gitti korkudan eşimde bende ayvah dedik kızım ne olursun daha gelme diye yalvardık ona dinledi kuzucum sancılar azaldı hafta sonu da ara ara oldu ama o günkü kadar değildi ve dün akşam kızım bize süpriz yaptı akşam uzanıyordum tv izliyorum bir anda tekme attı eşime elini getir tekme atıyor dedim o da elini koydu kocaman vurdu bizi çok mutlu etti tekme yediğime hayatımda hiç bu kadar sevinmemiştim canım kızım büyü, geliş ve zamanı gelince bizim yanımıza gel ....
geçmişi okuyamadım ama rahatsızlanan hasta olanlar varsa geçmiş olsun herkese çabucak iyileşin
gebelikte mantar oldum fitil kullandım..ateşlendim sistitten dendi antibiyotik kullandım..
ve dün gene tekrarladı..monurol içtim fayda etmedi..şimdi yine hastane yine idrar tahlili..ve yine antibiyotik vericekler..çocuguma ne akdr daha eziyet edicem bilmiyorum..iyice yıprandı sinirlerim..
Kızlarr bir de biliyorsunuz idrar yolu enfeksiyonu idrarı tutmaktan oluyor. İdrar mesanede uzun süre kalırsa malum mikroplarda vücutta uzun süre kalır hatta böbreklere idrar kaçabilir deniyor.
Tabiki bilerek tutmuyoruz biz bilinçli hamileler olmaya çalışıyoruz.
Fakat ben kendimde şunu farkettim. Bu dönemde çok sıkışık olmadıkça tuvalet ihtiyacı hissetmiyorum. Aslında mesane dolu oluyor fakat rahatsız etmiyor.
Bunun sebebi bebekler artık yukarı çıktı ve rahim ilk aylarda olduğu gibi mesanemizi sıkıştırmıyor. Elbette ileriki aylarda büyüyüp yeniden aşağıları sıkıştıracak.
Ben artık sıkışık hissetmesemde gidiyorum. En ufak bir kötülüğü içimizde tutmayalım ama dimi..
kızlarr günaydın yaa sabah oğlum beni çok korkuttu haha aslında oğlum değil göbişim korkuttu kaç gündür ishalim ve kusuyorum karnımda ağrı çok şuanda ishalim sabah kalktım minnacık göbeğim belli bile olmuyor kocişe dedim kalk oğlum yok hahah oda uykudan uyandı sersem nere gitmiş dio hahaha dedim göbeğim küçülmiş bebek nerde dio manyak mısın ya yatagın içine bak yoksa yerindedir dio =) çıkışta acile gideceğim geçmiyor ve netten baktım tehlikeliymiş uzun sürerse bebek susuz kalıyormuş çok su içiyorum ama korktum yinede =) bebişimizin banyo küvetine kadar bazı önemli şeylerini aldık odasının fotoyu koyamıyorum çünkü sipariş verdiler bir aya falan gelirmiş geldiğinde anca çekip koyabilirim =)cuma günüde aksam kaynanama gittik beni deli etti kadının pskolijisi bozuk ve ben çocugumu ona emanet etmek istemiyorum 3 boyutlu usg fotolarını gösterdik dio ki kafası büyük bunun kafası büyük bebekler özürlü oluyor kulakları kepçe bunun ayy ne çirkin olur ağlayacaktım nerdeyse ne demek ya deli edio eşiminde gıkı çıkmıyorya beni deli edio ama hele bi doğunca annem bakacak desin açarım ağzımı yumarım gözümü annenin eline denek veremem die tamam zor durumu eşini kaybetti ama 4 sene geçti üzerinden kendini toparlayamamış eşim dio ki anneme iyi gelir pskolojisi düzelir bebekle ilgilenince benim çocugumu annesinin pskolojisine kobay edemem valla isterse konusmasın benimle kavga etsin çeksin gitsin isterse annesi için çocugunu önemsemeycekse hiç olmasın daha iyi çok moralim bozuk kızlar durup durup dio ki kız olsaydı iyiydi de neyse erkek de iyi neyse ama kız olsaydı iştee sustum oğlumun hatırına ağzımı açmadım annemler tüm eşyalarını aldılar dedim gıcıklığına annemler aldılar orası doğruda onlarada anlattım dio ki bende doğuma az kala bi kaç atlet matlet alacağım siz masraf etmeyin zahmet etme anne zorlama kendini dedim sadece =)biliyorum orda cevap versem bilerek triplere girecek falan eşim bana patlayacak evde bizim huzurumuz kaçacak oğluma zarar yine sustum biran önce gitmek için uykum geldi başım ağrımadan kalkalım dedim de kalktık eşime kalsa sabaha kadar oturacak öldüresim gelio orda dışarısı ayaz daha soğumasını bekliyor heralde dedim gece oldıkça ayaz artıo eksilere düşüo hava araba yok ve işten çıkmışım ölüyorum allahta dayanamıyorum kocama
Aynen yaZirt pirt.Bekleyemem ki adım atsam şır
Ayrica Nemu,Agir böbrek ve idrar yolu hastalıkları geçirmiş biri olarak arastirilip sonucunda taslari ve enfeksiyonu vücudun kendi yaptıgı kanısına varıldı.sadece narenciye ve tuzlu peynir yasaklandı.hergun 2 tane maden suyu verdi.
Sikta giderim,taharet ve kurulamaya cok özen gösteririm .
Tutsam nice olurdu halim
Ersnil
Kordon,plasenta icerde kaliyor diger bebekler icin
hemen alınıyor Canım Benim hatta bebekten evvel bile alınabiliyor.kesi yapilmasiyla bebek çıkması 5 dk var-yok.
Kan temizleniyor galiba çünkü ben 2 dogumumdada ilk gün (1haftada surebilirmis)dısında kanama yasamadım 40 gün boyu sadece kahve leke oldu günlük pedlik kadar deyim.
kızlarr günaydın yaa sabah oğlum beni çok korkuttu haha aslında oğlum değil göbişim korkuttu kaç gündür ishalim ve kusuyorum karnımda ağrı çok şuanda ishalim sabah kalktım minnacık göbeğim belli bile olmuyor kocişe dedim kalk oğlum yok hahah oda uykudan uyandı sersem nere gitmiş dio hahaha dedim göbeğim küçülmiş bebek nerde dio manyak mısın ya yatagın içine bak yoksa yerindedir dio =) çıkışta acile gideceğim geçmiyor ve netten baktım tehlikeliymiş uzun sürerse bebek susuz kalıyormuş çok su içiyorum ama korktum yinede =) bebişimizin banyo küvetine kadar bazı önemli şeylerini aldık odasının fotoyu koyamıyorum çünkü sipariş verdiler bir aya falan gelirmiş geldiğinde anca çekip koyabilirim =)cuma günüde aksam kaynanama gittik beni deli etti kadının pskolijisi bozuk ve ben çocugumu ona emanet etmek istemiyorum 3 boyutlu usg fotolarını gösterdik dio ki kafası büyük bunun kafası büyük bebekler özürlü oluyor kulakları kepçe bunun ayy ne çirkin olur ağlayacaktım nerdeyse ne demek ya deli edio eşiminde gıkı çıkmıyorya beni deli edio ama hele bi doğunca annem bakacak desin açarım ağzımı yumarım gözümü annenin eline denek veremem die tamam zor durumu eşini kaybetti ama 4 sene geçti üzerinden kendini toparlayamamış eşim dio ki anneme iyi gelir pskolojisi düzelir bebekle ilgilenince benim çocugumu annesinin pskolojisine kobay edemem valla isterse konusmasın benimle kavga etsin çeksin gitsin isterse annesi için çocugunu önemsemeycekse hiç olmasın daha iyi çok moralim bozuk kızlar durup durup dio ki kız olsaydı iyiydi de neyse erkek de iyi neyse ama kız olsaydı iştee sustum oğlumun hatırına ağzımı açmadım annemler tüm eşyalarını aldılar dedim gıcıklığına annemler aldılar orası doğruda onlarada anlattım dio ki bende doğuma az kala bi kaç atlet matlet alacağım siz masraf etmeyin zahmet etme anne zorlama kendini dedim sadece =)biliyorum orda cevap versem bilerek triplere girecek falan eşim bana patlayacak evde bizim huzurumuz kaçacak oğluma zarar yine sustum biran önce gitmek için uykum geldi başım ağrımadan kalkalım dedim de kalktık eşime kalsa sabaha kadar oturacak öldüresim gelio orda dışarısı ayaz daha soğumasını bekliyor heralde dedim gece oldıkça ayaz artıo eksilere düşüo hava araba yok ve işten çıkmışım ölüyorum allahta dayanamıyorum kocama
cnm aynı durum bendede var ama çamaşıdan değil bence hamilellikle ilgili olabilir çok kaşınıor arada bende kaşıyorum dayanamayıp ogun hemşirede sordu önceden varmıydo die
ben onu izlediğimde çok kötü olmuştum. yalnızdım ve zırıl zırıl ağladımçok zordu kadının yaşadıkları :18:
:)))) çok fenasınnnnnnnnn çokkkkkkkkkkk, demek hepsi sonraki bebek için saklanıyorbuldun bizi saftirik, eğlen bakalım
kızlar benim de eski çamaşırlarım olmuyor artık. geçen haftalarda unnado da air bra kopçasız sütyenler vardı. 3 lü çok uygundu fiyatları. denemek için aldım. gömlek bedeniyle aynı alınıyor. çok rahatlattı beni. diğerlerini kaldırdım. canımı yakıyordu artık.. tavsiye ederim şiddetle
Ama soruşunu okudun mu :)) cok masum sormuş yaguldum cok.uykumu açtı valla.
Kiz ersnil gel bi öpeyim
ersnilim sen böyle yazdıkça peşinden dua okuyorum kuzum size nazar değecek diye korkuyorum allah saklasın bu arada sezeryanı kontrolde doktorum anlattı bana dış dikiş sadece bikini bölgesinde için hem enlemesine hemde boylamasına kesiliyormuş tüm organlarını döküos dedi kolaymı öyle küçücük kesikten bebeği çıkartmak dedi dışarıdan görünen sadece o kesik dedi yani içten ters T kesiolarmış ve rahim normal doğumdaki gibi kendini temizleyemediği için kürtaj yapmış gibi rahminin içini kazıyorlar bi makinayla temizliorlar normal doğumda ki o dikiş belli bir süre evet üzerine oturamıyorsun ama dikişler kendiliğinden düşüyor ve hem kukun yep yeni oluyor dikişle genişleme falan olmuyor hemde sağlıklı olan o acısı için diosan epidural normal yap yani hem belli bir süre acıyor sonra taptazesin ama sezeryanı ömür boyu çekeceksin =)
Kız niye gülüyon valla bilmiyorum nasıl olduğunu.
Ben sezaryanda içeri geri koyuyorlar diye biliyordum.
Sonra dün arkadaşımla konuştuk.Saçmalama dedi.
Meğer sezaryanda dikişler filan atıldkdan sonra alttan parmak atıyorlarmış içindeki bütün pislik gidiyormuş.
O devlette yaptığı için görmüş,ama özelde sen uyuyorkarn yapıyorlarmış.
Galiba bende sezaryan yapıcam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?