- 16 Mart 2010
- 1.548
- 461
- 198
ok canım baktım yatağa bayıldım çok güzel iyi günlerde kullansın bebişin bende böyle birşey istiyorum işallah bana da böyle güzel denk gelircanım ekledim ben seni hatta hemen ekledim. tekrar bir bak istersen.
hayatım bebeğini düşün maşallah tosuncuk önden gidiyor ne güzel gelişimi iyi sen iyisin şeker olayını da perhiz yaparak alışırsın Allah dermansız dert vermesin yiyip içtiklerine dikkat et bebişinede sana da bişey olmasın benim yaramaz kızım da 1 hafta geriden geliyor bende üzülüyorum ama yapacak bişey yok kendime yiyip içtiklerime dikkat etmeye devam ediyorum kendini üzme bebişde üzülür o zman güzel anneMerhaba arkadaşlar,
Dün güne güzel ama bir hayli yorucu başladım. İlk başta sağlık ocağına gidip aşımı olacaktım, ardından 09.30'da doktor kontrolü ve şeker yüklemesi vardı, saat 10.00'da da detaylı ultrasonum vardı, ölçümler yapılacaktı. Akşam 18.00'de de renkli ultrasonum vardı foto ve cd için. Sabah kalktım banyomu yapayım dedim, özellikle akşam yapmadım aşı olununca 2-3 gün su değdirilmiyor diye. Banyodayken elektrikler kesildi, Allahtan durulanmıştım abdest alıyordum yarım kaldı (şofben kullanıyoruz). Ben de ıslak saçla çıkmamak için bekledim belki elektrikler gelir de saçlarımı kuruturum diye. saat 9 buçuk oldu, aşıyı kaçırdım zaten, ıslak saçla çıkarsam migrenim tutar diye korktum. Saçlarımın uzunluğu neredeyse belimde bir de. Kuaför de uzak evime
Saat 09.30 olunca dr randevusuna zaten geç kalmışım paşa paşa gideyim dedim, tam çıkacağım elektrikler geldi, hemen saçlarımı olduğu kadarıyla kuruttum alelacele çıktım. Hastaneye gittim bu sefer de 20 dakika park yeri bulamadım, bir yandan şakır şakır yağmur, şemsiyemi de bulamamıştım evden çıkarken. Hastaneye zor attım kendimi. saat oldu 10 ben dr un yanına anca girebildim. Önce usg de baktı Çınar kıpır kıpır nasıl tekmeliyor nasıl tekmeliyor anlatamam size. Beni burdan çıkarın dercesine çırpınıyor yavrucum. Dr bey dedim ben hiç hissetmiyorum ama dedim, nasıl olur dedi? Çok mu ayakta kalıyorsun ve çok mu hareket ediyorsun dedi, evet dedim hiç oturamıyorum ki neredeyse dedim. Cinsiyette herhangi bir değişiklik olup olmadığını sordum, o zaman al bu resmi kirvesine göster dedi, sağda kocaman bir pipi resmi :) Eki Görüntüle 571120 Tansiyonumu ölçtü, normal çıktı. Kiloma baktı, ne yaptın sen 1 ayda 3 kilo alınır mı dedi? Ben de dr bey toplamda 6buçuk kilo aldım önemli olan o dedim, hayır önemli olan 1 ayda ne kadar kilo aldığın dedi, topuklu bot vardı ayağımda platform taban ama dedim bunlar yaptı ağırlığı dedim, her geldiğinde topuklu giyiyorsun dediCanım sıkıldı. İlaçlarına devam et dedi, ekstradan balık yağı kapsülü verdi, haftada 2 kez yemen yeterli değil dedi.
Çıktım radyolojiye geçtim. İşlemlerimi yaptırdım, tabi saat 10u çoktaaaan geçti, sıra beklerken labaratuvara gittim kan aldılar, 2 bardak şekerli su içirttiler tekrar kan aldılar, 1 saat hiçbir şey yeme içme 1 saat sonunda tekrar gel dediler. radyolojiye geçtim, yarım saat bekledikten sonra sıram geldi, Çınarım yine kıpır kıpırdı, dr ölçüm yaparken çok zorlandı. 3 gün önde gidiyormuş yavrucum. Ben 13 gün anladım, laterne ile konuşurken oooooh bebişim 13 gün önde, erken doğuracam voltaja oh olsun demiştim. Akşam sonuç kağıdını görünce yanlış anladığım ortaya çıktıBir saatim dolunca tekrar labaratuvara geçtim, karşı karşıyalar zaten, tekrar kan aldılar, damar yolunu açık bıraktılar, 1 saat yeme içme tekrar gel dediler. Benim başım dönmeye başladı tabi yavaştan yavaştan. Neyse kurucumuzun eşi aynı hastanede yatıyordu önce de bahsetmiştim. Onun odasına çıktım en azından sessiz sakindi, rahat rahat oturdum tefriciyemi okudum. Kolum biraz sızladı hareket ettirdikçe. 1 saatim dolunca indim aşağıya tekrar kan aldılar, sonuç 16.30'da çıkacak dediler, ben de akşam geldiğimde gösteririm diye dr u beklemedim, öğle arasına girmişlerdi çünkü.
Saat 13.00 oldu eve geldiğimde, kahvaltı hazırladım kendime, meyve felan yedim, duamı okudum. Tam banyoya gireyim yarım kalan abdestimi tamamlayayım dedem için yasin okuyayım dedim, elektrikler gitti, gusül abdestim duruyordu aslında ama içime dert oldu ya yarım kaldı diye dolayısıyla normal abdestimi de alamadım. Battaniyenin altına girdim tefriciyemi okudum, laternemle konuştum, mezopotamyamla mesajlaştım. Battaniyenin altına girdim yattım.
Saat 16.30 oldu kalktım hazırlandım hastaneye gittim tekrar. Sonuçlarım çıkmış, şeker hastası adayıymışım, şeker, çikolata, tatlı, pasta, makarna, pilav (pirinçi kastetti), içinde şeker olan meyveler yemeyeceksin dedi. Nee zaman kadar diye sordum, ölene kadar dediGözlerim doldu canım sıkıldı, ağladım dr.un odasından çıkınca. Hastanenin kantinine geçtim, azıcık kendime gelip laternemi aradım, onla konuştuktan sonra azıcık iyi gibi oldum sonra yine sinirlerim bozuldu ağladım eşim gelene kadar, telefonda bir şey söylemedim ona.
Saat 18.00'e doğru geldi, renkli usg için hastaneye girdik radyolojiye geçtik. Ne oldu deyince söyledim, gözüm doldu yine. Neyse girdik dr un odasına yarım saat yavrumu izledik. Bu dr da ölçüm yaptı. Kuzum hareketsizdi bu sefer, ben gerginim o yüzden kuzum da pusmuş kenara dedim eşime ve dr.a :.( Oğlum çok güzeldi ama çok masumdu kıyamam, kurban olurum ben onu yaradana. Esnedi bir de oğlum şok oldum görünce, çünkü daha önce youtube da bir video da izlemiştim, bilim adamları usg de il defa bebeğin esneme görüntülerini yakaladı diye. Ay bir garip oldu içim, ama kesin video milattan öncedir :) Cd alamadık, makinanın cd'ye kaydetme kısmında arıza olmuş, servis çağıracaklarmış, eğer cd ye aktarılamazsa ya tekrardan çağıracaklarmış ya da paramı iade edeceklermiş. Ama ben paramı istemiyorum CDmi istiyorum. işte fotolarımız: Eki Görüntüle 571114 Eki Görüntüle 571113 Eki Görüntüle 571112
Çıktık hastaneden, yemeğe gittik, yedim hamburgerimi de patates kızartmamı da, ohhhh, kolamı da içtim, hayatta bitiremezken normalde de akşam 1 kutu kolayı bitirdim. Eve geldik, eşime çay demlettim, cips, çerez, bisküvi, gofret ne varsa hepsini yedim. Mezopotamyam aradı, açamadım, ramak kalmıştı ağlamama. msj attı yasin okuyacağım deden için diye, Allah razı olsun moral vermek için mesajlarla donattı beni. yarım saat felan sonra oturdum deli gibi ağladım, hem sonuçlarıma, hem yavrumun benim yüzümden büzülüp kalmasına, hem dedeme bir dua bile okuyamamama.
Bugün çok yoğun ve hareketli geçti yine, sayfa hep açıktı ama bir türlü kafamı toparlayıp da yazamadım, içimdekileri paylaşamadım sizinle.
Hepinizi öpüyorum, ve çok seviyorum. iyi akşamlar, iyi hafta sonları herkese...
harikasın benim göbüşte böyle arkadan normal duruyorum önden göbüşlü maşallah sana da nazar değmesin güzel annemizeEki Görüntüle 573327 Eki Görüntüle 573328
​Kızlar geçen hafta çektirmiştim eşime göbüş fotolarımı, paylaşayım istedim.
fıstıklar ne yapıyorsunuz bakayım keyifler nasıl
keyifler güzel şekerim ama senin takvim çok güzel olmuş bebek dönmüş artık doğuma hazır hale geliyor diyor ne güzel büyüyorlar ama acele edip erken gelmesinler benim kız azıcık cuma günü korkuttu işallah erken falan olmaz