hürrem meraklılarına duyurulurrrrr
dün ilk kez hürrem izledim şansınıza. daha doğrusu yemeğe gelen misafirim onun müptelasıymış bende babaannem gibi sorular sorarak izledim onunla.. anladığım kadarıyla özetini geçiyorum size..
cansu dere acem köşküne teslim edilmeyecek, süleman onu başka bir saray yaptırıp oraya koyacakmışhürrem ne fena bir kadın ya sürekli entrika. bi mektup yakalamış. ibrahim paşa ile mustafa bursa da buluşmuş ama süleman a yalan söylemıs edirne diye. süleman bunu öğrenince çok kızdı ancak ibrahim paşa bu durumu mustafanın menfaatleri için yaptığını onu korumak istediğini söyledi. sülo kızdı ancak affetti onu, mustafayı kızdan vazgeçirdi diye. bu mustafa bi sıradan kıza nikah yapacakmış bunu hanedan istemiyo diye onu vazgeçirip kızı evine postaladılar. mustafanın anası bu duruma pek sevindi.
sonraaaa.... hürrem kızının biriyle mektuplaştığını anladı. o mektubu taşıyan adamdan aldı ve ertesi gün buluşma yerine kendide gitti. el ele yakaladı kızıyla o buluştuğu kişiyi (onun adını hatırlamıyorum taşrapçı mı ne) . çok kızdı. ama o adamı affetti. bunun sebebi de o kişi mustafa ile çok yakınmış arkadaşım dedi onu kullanacak o yüzden canını bağışladı. ama kızıyla görüşmesini yasakladı.
ibrahim paşanın eski bi cariyeden kızı varmış. kadın kızı kaçırdı ancak ülkeyi terk edemeden yakalanacak. buldular izini..
süleman rüya gördü. mustafa ve ibrahim paşanın hürremden olan oğlu (mehmet di sanırım ) onu öldürdüklerini gördü. bu sebepten dolayı endişeli kendileri. baygınlık geçirdi.. böyle bitti işte..
umarım faydalı olabilmişimdir
d.halilden mi yoksaaaaaaaaao c......yeler
hürrem meraklılarına duyurulurrrrr
dün ilk kez hürrem izledim şansınıza. daha doğrusu yemeğe gelen misafirim onun müptelasıymış bende babaannem gibi sorular sorarak izledim onunla.. anladığım kadarıyla özetini geçiyorum size..
cansu dere acem köşküne teslim edilmeyecek, süleman onu başka bir saray yaptırıp oraya koyacakmışhürrem ne fena bir kadın ya sürekli entrika. bi mektup yakalamış. ibrahim paşa ile mustafa bursa da buluşmuş ama süleman a yalan söylemıs edirne diye. süleman bunu öğrenince çok kızdı ancak ibrahim paşa bu durumu mustafanın menfaatleri için yaptığını onu korumak istediğini söyledi. sülo kızdı ancak affetti onu, mustafayı kızdan vazgeçirdi diye. bu mustafa bi sıradan kıza nikah yapacakmış bunu hanedan istemiyo diye onu vazgeçirip kızı evine postaladılar. mustafanın anası bu duruma pek sevindi.
sonraaaa.... hürrem kızının biriyle mektuplaştığını anladı. o mektubu taşıyan adamdan aldı ve ertesi gün buluşma yerine kendide gitti. el ele yakaladı kızıyla o buluştuğu kişiyi (onun adını hatırlamıyorum taşrapçı mı ne) . çok kızdı. ama o adamı affetti. bunun sebebi de o kişi mustafa ile çok yakınmış arkadaşım dedi onu kullanacak o yüzden canını bağışladı. ama kızıyla görüşmesini yasakladı.
ibrahim paşanın eski bi cariyeden kızı varmış. kadın kızı kaçırdı ancak ülkeyi terk edemeden yakalanacak. buldular izini..
süleman rüya gördü. mustafa ve ibrahim paşanın hürremden olan oğlu (mehmet di sanırım ) onu öldürdüklerini gördü. bu sebepten dolayı endişeli kendileri. baygınlık geçirdi.. böyle bitti işte..
umarım faydalı olabilmişimdir
Merhabalar arkadaşlar, çok yoğunum, sabahtan beri açtım ama bir günaydın yazamadım sayfaya sizlere.. Herkes iyidir umarım. Dün ben izinliydim, sabah tetanoz aşımı yaptırdım, hemen eve geçtim, evde tadilat vardı, kombim ve kalorifer peteklerim döşendi, ohh ev sahibimize rica etmiştik zorluk çıkarmadı taktırdı, ama evin her yeri toz oldubugün temizlikçi geldi ama yatak odasının balkonundan giriliyor kilerime kombi oraya kurulduğu için en çok yatak odam kirlenmişti, tozun içinde yatamayacağımız için dip köşe temizledik annemle. Banyoyu da dip köşe temizledim kullandığımız için, temizlikçi de geri kalan yerleri ve ütüyü anca bitirir zzaten, 10 da geliyor sabah hatun keyfini bozmuyor erken uyanıp da, akşama doğru da kolum ağrımaya başladı gece yatamadım üstüne
Salı akşamı da annem gelmişti mersinden, kardeşim dediğim kuzenimi askere uğurladık, laternem ve sedaggım kardeşim sizlere emanet oralarda, acemi birliği ankara mamak, usta birliği eskişehir. şükürler olsun bu hamilelik döneminde bir de ona dertlenmeyeceğim. yeğenini de doğduktan 20 gün sonra görebilecek.
hastane çantası hazırlayan war mı ?
erken mi daha aslında yawaşdan başlayım diye soruyorum da..
we birde o çantada neler olacak listesi war mı sizde ?
bi de bebek için alınacaklar listesi yapan war mı bnm aklıma hiçbirşey gelmiyo yaaa acemilik işte
kıs endişeden mi bayıldı,bana o buğu çıkan şeyde bişe warmış gibi gelmişti,bende denk gelirse açıp bakıyorum,sürekli izlemedim ama...
Erken mi daha aslında yawaşdan başlayım diye soruyorum da..
We birde o çantada neler olacak listesi war mı sizde ?
Bi de bebek için alınacaklar listesi yapan war mı bnm aklıma hiçbirşey gelmiyo yaaa acemilik işte
kıs endişeden mi bayıldı,bana o buğu çıkan şeyde bişe warmış gibi gelmişti,bende denk gelirse açıp bakıyorum,sürekli izlemedim ama...
Allahımmmm çok şükür sen onu yedin ya vicdanım rahatladı be
erken mi daha aslında yawaşdan başlayım diye soruyorum da..
we birde o çantada neler olacak listesi war mı sizde ?
bi de bebek için alınacaklar listesi yapan war mı bnm aklıma hiçbirşey gelmiyo yaaa acemilik işte
bu arada MERSİN'den C.....YELERİM geldi yedim
anlayan anladııı mesajın kime olduğunu =))=)=)=)=)
canım öncelikle geçmiş olsun. çanta için daha erken 7 den sonra hazırlamıştım oğlumda ne olur ne olmaz die ama şuan aklımda tam bir liste yok bulur paylaşırız.....bebek içinse listeler paylaşılmıştı aslında kaçırdın galiba belki yine paylaşırlar ben pek birşey almayacağım için kafamda birşey yok...
bu site sana yardımcı olacaktır... Hastaneye Giderken Anne ve Bebeğin Valizinde Neler Olmalı? « Ayşe Öner Ayşe Öner
veeee bu liste:
Mutlaka
Gerekenler
Bunlar 2-3 takım gecelik veya pijama
(bebeğinizi emzireceğinizden önden düğmeli olanları tercih edilmelidir),
sabahlık, çorap, terlik, bol miktarda iç çamaşırı, kişisel temizlik ürünleri
(diş fırçası, diş macunu, sabun, havlu, tarak, deodorant, kolonya, vs.), küçük
el aynası, bol miktarda hijyenik ped, en az iki adet emzirme sütyeni, meme
uçlarını korumak için hazır satılan kompresler, meme ucunuza sürmek için krem,
meme ucunuzu temizlemek için kullanacağınız mendiller, kirli çamaşır
torbası.
İnce detaylar
Ses kayıt eden cihazınız varsa, yanınızda
götürerek bebeğinizin ilk ağlamalarını kaydedebilirsiniz. Varsa video kamera
veya fotoğraf makinenizi de yanınızda götürmeniz, ilk günün o güzelliği ve
mutluluğunu ileride tekrar yaşama imkanı sunacaktır… Eğer bebeğiniz için günlük
tutmayı planlıyorsanız, yanınızda bir defter ve kalem götürmeyi de ihmal
etmeyin. İlk günün heyecanı ve mutluluğunu anında aktarma imkanınız olmuş olur.
Bebeğiniz için götürmeniz gereken birçok eşya
var…
- En küçük boy çocuk bezi (1 paket)
- Islak mendil (allerjik testi yapılmış olan
markalar tercih edilmelidir)- Zıbın (3 adet)
- Uzun kollu, bacaklı body (tulum) veya pijama
(3 adet)- Başlık (2 adet)
- Patik (2 çift)
- Çorap (3 çift)
- Eldiven (2 çift)
- Mevsime uygun yelek veya hırka (1-2
adet)- Bebek battaniyesi (1-2 adet)
- Yumuşak küçük havlu (4-5 adet)
- Bebek mendili (Bol miktarda)
- Mama önlüğü (3-4 adet)
- Kirli çamaşır torbası (1 adet)
- bebe şampuanı
- süt sağma cihazı
Hastaneden çıkarken bebeğinizi
taşıyabileceğiniz bir portbebe ve bebek bakım çantası da listeye dahil
edilmelidir. Hastaneden çıkarken bebeğinize giydirmek istediğiniz özel bir giysi
varsa onu da unutmayın…
mehmet'e endişesinden bayıldı şekerim benceeee :26:
kızz taşrapçı değil anam talıcalı yahyaa yahyaa =)vayy rıspı firuze kız o aslında firuze değil firuze iran şahının kardeşinin kızı ama iran şahıyla bir olmuş firuze sandıkları hümeyra gerçek adı ezik amele casus parçası iran şahının casusu sülümanı öldürecek ama hürrem izin verir mi hiçç çok zeki bacım benim çok da önemli bişi olmamış iiyi yazann ellerine izleyen gözlerine sağlık bacımmm muckk sen izle kesin
dondurmacı halillllllll yesss =)
1-Anne için;
-Küçük bir bavul.
-Emzirirken zorlanmayacağınız önden açılan en az 3-4 gecelik...
-Bir sabahlık.
-Yedek pamuklu kısa çorap
-Terlik
-Pamuklu ve geniş kenarlı 3-4 adet külot. Sezeryan ile doğum yapacaksanız düşük belli olmasına dikkat edin. Dikişlerinize temas etmemeli.
-Emzirme sütyeni en az 2 adet ...
-Emzirme sonrası göğüslerinizden sızan sütten kıyafetinizi korumak için göğüs pedi.
-Göğüs uçlarınızı koruması için göğüs kalkanı. Ben bu kalkanların çok faydasını gördüm özellikle tavsiye ederim.
-Fotoğraf makinesi ve video kamerası :)
-Diş fırçası ve macunu
-Kırmızı taç veya kurdele
2-Bebek için;
-1 adet hastane çıkış takımı... İçerisinde genelde zıbın, ayaklı tulum , pijama, şapka, önlük, pamuklu hırka ve battaniye olur.
Hastanede kaldığınız sürece hastanenin steril edilmiş kıyafetlerini giydirecekler. Çıkış yapacağınız gün getirdiğiniz hastane çıkış takımını giydirebilirsiniz..
-Pamuklu bir battaniye, mevsim kış ise sıcak tutacak bir başka battaniye daha.
-Eğer kış mevsimi ise çıkışta giydirmek için astronot tulum .
-Hastaneden çıkarken mutlaka bebeğinizin emniyeti için bir ana kucağınız olmalıdır. Zaten hastaneler de ana kucağı olmadan bebeğin çıkışına izin vermiyorlar.Bu ana kucağı ayrıca arabanıza uyumlu bir ana kucağı olursa bebeğinizi güven içinde arabınızda da taşıyabilirsiniz.
-Bu ihtiyaçlarınız doğum yaptığınız hastane tarafından verilecektir ama tedbir amacıyla yanınızda bulundurmanız gerekenler ; sabun, el havlusu, şampuan, kadın pedi, bebek bezi 1 veya 2 numara. lansinoh krem.
TATLIM NETTEN BAKTIM DA BENİM YAZDIĞIM DEFTERİ YANIMDA GETİRMEMİŞİM HEMEN HEMEN BUNLAR
ama ama ama ama olmaz kii..!!!!
Bende istiyooooruuummm yaaaaa
Uff bak isteklerim ikiye çıktı.. Kocama söliiim de bulsun
kızlar ben de göbüşümü ekledim :)) profilime albüm ekledim oradan bakabilirsiniz
kızlar ben de göbüşümü ekledim :)) profilime albüm ekledim oradan bakabilirsiniz
ben mezonun vicdanını dindireyim derken kendimin ki ni çoşdurdum kıyamam ama ama ama bulur bulur iste sen mersinde olaydım sana gönderirdim ama bene amcama gönderttirdim
1-Anne için;
-Küçük bir bavul.
-Emzirirken zorlanmayacağınız önden açılan en az 3-4 gecelik...
-Bir sabahlık.
-Yedek pamuklu kısa çorap
-Terlik
-Pamuklu ve geniş kenarlı 3-4 adet külot. Sezeryan ile doğum yapacaksanız düşük belli olmasına dikkat edin. Dikişlerinize temas etmemeli.
-Emzirme sütyeni en az 2 adet ...
-Emzirme sonrası göğüslerinizden sızan sütten kıyafetinizi korumak için göğüs pedi.
-Göğüs uçlarınızı koruması için göğüs kalkanı. Ben bu kalkanların çok faydasını gördüm özellikle tavsiye ederim.
-Fotoğraf makinesi ve video kamerası :)
-Diş fırçası ve macunu
-Kırmızı taç veya kurdele
2-Bebek için;
-1 adet hastane çıkış takımı... İçerisinde genelde zıbın, ayaklı tulum , pijama, şapka, önlük, pamuklu hırka ve battaniye olur.
Hastanede kaldığınız sürece hastanenin steril edilmiş kıyafetlerini giydirecekler. Çıkış yapacağınız gün getirdiğiniz hastane çıkış takımını giydirebilirsiniz..
-Pamuklu bir battaniye, mevsim kış ise sıcak tutacak bir başka battaniye daha.
-Eğer kış mevsimi ise çıkışta giydirmek için astronot tulum .
-Hastaneden çıkarken mutlaka bebeğinizin emniyeti için bir ana kucağınız olmalıdır. Zaten hastaneler de ana kucağı olmadan bebeğin çıkışına izin vermiyorlar.Bu ana kucağı ayrıca arabanıza uyumlu bir ana kucağı olursa bebeğinizi güven içinde arabınızda da taşıyabilirsiniz.
-Bu ihtiyaçlarınız doğum yaptığınız hastane tarafından verilecektir ama tedbir amacıyla yanınızda bulundurmanız gerekenler ; sabun, el havlusu, şampuan, kadın pedi, bebek bezi 1 veya 2 numara. lansinoh krem.
TATLIM NETTEN BAKTIM DA BENİM YAZDIĞIM DEFTERİ YANIMDA GETİRMEMİŞİM HEMEN HEMEN BUNLAR
KİM BAYILDI NERDEN BUĞU ÇIKTI MEZO EKSİK Mİ YAZDIN KIZ CHOSY BİDE SEN ANLAT BAKAYIM NE BUĞUSU KIZ NOLMUŞ KİM BAYILDII AAA YAZINSANIZA =)
HEHEE ANLAYANA DEDİM ANLAYAN ANLAMIŞ =) YEDİM KUZUM YEDİM SIRF VİCDANIN İÇİN YEDİM SEN RAHAT ET DİE YOKSA C...YE NEYMİŞ =) HİÇ SEVMEM
ama ama ama ama olmaz kii..!!!!
bende istiyooooruuummm yaaaaa
uff bak isteklerim ikiye çıktı.. kocama söliiim de bulsun
ben mezonun vicdanını dindireyim derken kendimin ki ni çoşdurdum kıyamam ama ama ama bulur bulur iste sen mersinde olaydım sana gönderirdim ama bene amcama gönderttirdim
Erken mi daha aslında yawaşdan başlayım diye soruyorum da..
We birde o çantada neler olacak listesi war mı sizde ?
Bi de bebek için alınacaklar listesi yapan war mı bnm aklıma hiçbirşey gelmiyo yaaa acemilik işte
cnm bugun bende düşündüm yavaştan başlasak olur aslında bugun bende baktım biraz bolca ped göğüs kremi silmek için mendil çamaşır makyaj malzemelerin şampuan duş jeli pijama çorap havlu patik terlik uzuo benim liste böle
kiz sen ne kadar zayifsin masallahbayildim fizigine de gobusunede
teşekkür ederim fıstığım
sanırım resim çekerken dar kesim elbise giymek daha iyiymiş :))
ben olduğumdan da kilolu çıkarım diye düşünmüştüm ama yorumlarınızı okuyunca moralim yerine geldi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?