2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
Haftasonu oğluşuma mobilya baktık, mobilyacılar sitesini gezdik hep aynı modeller var ruhum daraldı en kötüsü 3000 den başlıyor, indirim mindirim yok. Eşimin iş arkadaşı Tepe Home'a bakın demişti ben de orda sadece genç odası var demiştim. 2 sene önce salon takımımı ve yemek odası takımımı ordan almıştık o zaman gezerken yoktu. Şimdi yeni yerine de taşındı, bir bakalım madem dedik, 3-4 model vardı, bir tanesini beğendik, internete koymamışlar modelini yoksa gösterecektim size de. 2 kapılı gardolap, büyüyen yatak ve şifonyer, bu haliyle 2900'den 2050 TL ye düşmüş 31 aralığa kadar. Ama ben gardolabı 3 kapılı istedim 250 Tl fark biniyor, 2300 TL oluyor. Fiyatı uygun geldi, hem devamlılığı olan bir marka, salon takımım hala revanşta showroomda, memnunum. İleride bir çalışma masası takviyesiyle harika bir genç odası olur diye düşünüyorum. Bonus karta da 4 ay erteleme 12 taksit yapıyor. Kayınvalidemler yarısını biz ödeyeceğiz diye tutturdu. Bizim hediyemiz bu oluyor, başka da hediye yapmıyoruz dedi, ilk torunda da öyle yaptılardı. Biz olmaz felan dedik önce ama sonra razı olduk. Pazar günü de kendi annemlerle konuştum, onlar da diğer yarısını da biz ödeyelim o zaman dedi. Ben sevindirik oldum.

Tabi 0-3 ay neredeyse tüm kıyafetlerini, 3-6 ay da bazı kıyafetlerini, yeleklerini almış kayınvalidem. Hastane çıkışı bir tane hediye gelmişti kirveden, bir tane de ben alcam sen beğen diyor kayınvalidem. Annem de 10 parça badisini tulumunu felan aldı. Bize halısı, perdesi, duvar kağıdı, elektronikler ana kucağı vb kaldı. Tabi bir de beşik var, onun da yarısını vercez diyor kayınvalidem. Bebek arabasını eylül ekim kasım gibi almayı düşünüyorum.

gündüz bi şekilde sorunsuz geçebiliyor ama gece olmasın o yatağa girmemeyeyim.. Allahım sağdan sola vinçle çevirseler ancak. fıtık yüzünden sağ bacağımı oynatamıyorum. etrafımda 4-5 yastık oluyo karnımın altına, bacagımın arasına, sırtıma destek derken onlarla boğuşurken sabah ediyorum. bir de zırt pırt wc mesaisi ama anladım yorgunluktan azıyor bu meret. hafta sonu böyle zor olmuyo hafta içi ızdırap (

doğurmak mı dedin sen.. tuncss gece bu alttan ağrılar girince aklıma geldi bi gece böyle tutacak napıcam diye :18::18::18:

Çok geçmiş olsun canım benim.
Seni o kadar iyi anlıyorum ki.Eşinde seni düşünüyordur yolda yorulmanı istemiyordur.
Sonuçda havalarda soğuk artık bahar,yaz havası değil ki üşütmenden korkuyordur.
Sen sıkma canını elbet gidersiniz,baban iyi olsunda gerisi yalan.

şöyle bir bakıyorum da 8-10 hafta içerisinde bir bir doğurmaya başlarız..

Şu kurduğun cümle varya resmen keyfimi yerine getirdi.
Az kaldı dimi ya azalttık baya.Allahım sağlıklı doğumlar nasip etsin bize inşallah.

eeee çok güzelmiş :))

Çınarcık bereketiyle geliyor işte

Yok bizimki laf etmiyor Allahtan hamilelikten önce de sonra da su desem kalkıp getirir meyve desem kalkıp getirir bir de soyar verir, ama bu günlerde yaptığını suratı asık yapıyor, işte de çok yoruluyor hak vermeye çalışıyorum saat akşam 9 da gelip bir de bana hizmet ediyor. Malesef ben güleryüz bekliyorum. Kankalığın bir sonucu mu bu yoksa

​Geçmiş olsun canım, şimdi nasıl babişin?

Ne güzel yavaş yavaş hazır oluyor bebişin eşyalar... bebek odasını merak ettim. bende çok istiyorum şöyle güzel bi bebek odası hazırlamayı ama sanırım şimdilik sadece beşik alacağız. annemle konuştum bende oda almış baya bişey hatta benim gereksiz gördüğüm bi kaç parça şeyden bile almış. dedim sürekli söyleyelim aldıklarımızı bide aynı şeylerden alırız bir sürü. beşiğimizi annemler, bebek arabasını kavınvalidemler alacak. valla ben bu sefer evlenirken yaptığım cesurluğu yapmayacağım. iki tarafında ilk torunu alsınlar herşeyi, hiç hayır dememeye karar verdik eşimle.

bugün benimde detaylı usg var. akşama kadar nasıl dayanacağım bilmiyorum :/

Ohh maşallah canım baya bir toparlaşmışsın kararınızıda vermişsiniz çok sevindim.
Aile desteği çok önemli ya.Küçük bir parça alsalar bile insan mutlu oluyor.
Bizde ilk öncelikle beşiğini alacağız oğluşumun dayısı ben alıcam diyor.Hatta gs storede bakmışda küçük gelmiş.
Hastane çıkışını,battaneiyesini,tulumunu,havlusunu hepsini gs storeden almış.
Hafta sonu bakdık,eve götürmemize izin vermedi.Hergü çıkarığ bakıyorum diyor:)
Bizde ya yemek odasını bozucaz kira bitiminde yada daha büyük eve taşınıcaz.
O zaman odasına bakıcaz oğluşumun.Bende öyle istiyorum.
Büyüdüğündede kullanabileceği bir oda olsun.Modokodaki modelleri beğendik bizde.
Çekmece kulpları filanda değiiyor,büyüdüğünde oda daha genç odası havasını alıyor.
Bakalım artık kısmet

tepe de bizde bakmıştık ama parkelerimle aynı renk yatak ve renk seçeneği yok diye vazgeçmiştim :)
çok güzel ve kullanışlı o büyüyen modelleri. kuzenim almıştı bebeği 4 yaşında şuan, hatta ikinciye hamile :) taş gibi maşallah.. anne baba zeyno 3ü birlikte yatıyorlar bazen inadı tutunca
Çınar'cık şanslı desene maşallah sağlıkla giysin inşallah cicilerini..
bende durup durup hesaplıyorum da o ıvır zıvırlar varya dünya para tutuyor.. hele o duvar kağıdı yok muu!! kafayı yedirtti bana hafta sonu.. iyisi çok pahalı, ucuzu da çok dandik duruyor.. ben seçtim ama sonunda, darısı size olsun..

bende bende gün içinde iyiyim.. hareket ettikçe açılıyorum ama yatmak tam bir kabus.. normalde akşamları tv karşısında yatıp keyif yapan ben artık korkuyorum koltukta yatmaya.. kalkamıyorum yatınca.. wc durumu bende çok azaldı 4. ayda.. çok şükür hala artmadı.. ama son zamanlarda çok oluyormuş.. Allah'ım yardımcımız olsun..

ahh ahhh ben o kocayı bi düşünücem varya az kaldı.. bi gideyim annemlere.. o böyle hadi dön artık diye yalvarıcak aynen böyle yapıcam ona..
babacığım iyi çok şükür ama onun gibi kıpır kıpır bir adam 1,5 aydır yatıyor.. öyle bunalmışki artık.. mantar deyip geçmemek lazım işte.. bir tırnaktaki mantar nelere sebep oldu..
o cümleden öyle korkanlar var ki; bknz: mezoş
ben de düşündükçe doğum filan değil ama bebeğin sorumluluğu çok ürkütüyor..

bu arada senin de babacığına çok geçmiş olsun.. Allah'ım tüm hastalara şifalar versin.

bizimki de stresli alacakları var piyasadan millet yeni yıla sallamaya çalışıyo.. ee bizim de işçilerin maaşları ıvır zıvır derken bi dünya paraya ihtiyacımız var.. ev kredi, araba kredi.. tamam streslisin arkadaş da bu kadar da benden pohpohlanmak beklemek de neyin nesi.. o stresli ise ben ondan kat kat stresliyim.. benim hayatım bambaşka bir hal aldı ve bebek geldiğinde daha da değişecek.. ona olan bişey yok ki.. akşamdaaan akşama eve gelince sadece bir kişi fazla olacak evde, iki pışpış bir iki de sevgi gösterisi yapacak.. hadi al annesi olacak.. ben biliyorum başıma geleceği.. tüm bunların stresini ben yaşarken beni anlamaması çok dokunuyor..
o kankalık da ayrı bir parmak basılası mesele.. sizde mi biz gibisiniz? hamile olduğumu öğrendik, doktor bi yasakladı yasak o yasak.. daha müsade yok ki zaten artık müsade olsada bende cesaret yok.. o da çok etkiliyor sanırım..

Son düzenleme:
Günaydınn kızlar,

Öncelikle rahatsızlık haberlerine çok üzüldüm, dertsiz, tuncs, ersnil çok geçmiş olsun, eminim babalarınız torunlarını kucaklamak için hızlıca rahatsızlıklarından kurtulacaklar:) Çok çok geçmiş olsun.. Benim de babam tek böbrekli yıllardır o yüzden ben de çok üstüne titrerim onun Allah tüm anne babaları korusun...
Laterne sanırım Ankara'dasınız. İnanıyorum rahat bir operasyon olacak ve eşin çektiği sıkıntılardan kurtulacak, şimdiden geçmiş olsun..
Dertsiz detaylı için gerilme lütfen, gerçi sana diyorum ben de geçen cuma giderken çok gergindim:) Ama dr. uzun uzun inceledi ve de bir de üç boyutlu fotosunu gösterdi, inanılmaz bir mutluluktu.. Senin de böyle yüzünde güller açacak bence:)
Zapzup sizin beğendiğinizle aynı değil ama eşim dün bana sürpriz yapmış, kızımızın dolabını almış ve de kurmuş bile:) IKEA'dan almış o da, fiyatı da uygun 249 lira. Sana fotoları eklemeye çalışacağım. Belki bunu da beğenirsin..
Herkese çok sevgiler..Aaaaaaa bu arada Hanipeks çınar yapraklarına bayıldımmm bayıldımmmm çook güzel:))

Aynı arabadan bende aldım canım. Oto koltgu icin ayrı aparat alman gerekmio otokoltgnun yanında fark ettysen demir war o demirler gecirilio úst kısım cıkartldktn snra. Nette wideolu anlatimı war ordan izlrsen daha iyi fikir olur sana. Sürüsü görünümü saglamlgı süper tawsiye edrm

Oy o sağa sola dönme sorunu bendede var ya.
Artık çok zor dönüyorum,hep oğluşa zarar verecekmişim gibi geliyor.
Çok zor ya gerçekden allahım yardımcımız olsun.
Benimde hep sol bacağım uyuşuyor kociş arada masaj yapıyorsa ancak öçyle rahatlıyorum.
Artık iyice gece kuşu oldum zati...

Çok iyi canım çok şükür.
İki gün sonra ayakda ve işinin başındaydı.
Allahım dermansız dert vermesin zor.
Bababm ilk kez hastaneye yattı ve ben yanında yoktum ençokda bu dokundu tabi.

Kankalıkdan mı allah iyiliği versin emi..

Kocişler içinde zor şekerim,şimdi alışkınlar hatunların ilgisini eh biz ancak kendimize yetince zor oluyor.
Mesela ben gece çok döndüğüm için artık benimle birlikde kocişde uyanıyor.
Bir gece dönmesem rahat uyusam kocişde o gece rahat uyuyor.

Çamaşırlar kurudu iki gündür demirde öylece duruyor.
Halim yok ki katlayıp yerleştireyim kendimi eve zor atıyorum.
Birde kocişle aynı anda evde olduğumuz için iş yapacak zaman kalmıyor.

Dün yemek yerine evdede fazla ekmek vardı,iki tane tost yaptım öyle karnımızı doyurduk.

Tv izlerken kociş çay demliyimde içelim dedi.
Nasıl sevindi anlatamam

Bende şimdilik sadece beşik alacak olanlardanım canım,ama oda şart.
8.yada 9. ayında odası olucak oğluşumun inşallah.

En güzelini yaparsınız valla.Bizimkide ilk torun kim ne almak istiyorsa alın diyorum.
Hatta oğluşun yanında kendime doğum hediyesi ne istiyorsam onuda söylüyorum
Allahtan herkes çok heveslide çok fazla sitrese girmiyorum.

CNM YA SEPETLER ÇOK HOŞUMAA GİTTİ DİREK ONLAR GÖZÜME ÇARPTI WALLA DA EŞİNEDE MAŞALLAH SEPETİDE Mİ O ALMIŞ İÇİNE NE KOYMUŞ SORMASI AYIP BAK BENDE GÖRDÜM ÖZENDİM ALABİLİRİM:d

Herkese günaydın kızlar yaa sizde de bacak ağrıları oluyor mu? acayip bacaklarım ağrıyo ve yavaş yavaş şişmeye başladı.Doktora gittiğimde bir şikayetin var mı diyor bende biraz ağrım var falan diyince bu daha hamileliğinin iyi günleri diyor :) sonlara doğru herhalde mahvolurum ben.Bu arada Ankarada olan arkadaşlar hangi hastanelere ya da muayenehaneye gidiyorsunuz.Ben Yenimahalle Devlet Hastanesine gidiyorum doğumuda orda yapmayı düşünüyorum ama pazar günleri doğum yokmuş ya pazara denk gelirse napıcam bilmiyorum

doğum hediyesini geçtim, oğlumun eşyalarından bi kısmını alsalar razıyım. düğünümüzü tüm eşyalarımızı kendimiz yaptık. o zaman gençtik cahildik çok zor ödedik borçları. kimsede sormadı ne yaptınız ödeyebildiniz mi diye... o yüzden dilim yandı yani bu sefer öyle yapmayacağım.

Allahım dermanı olmayan dert vermesin canım benim.
Az kaldı hepimiz için hayırlısıyla bu günleride atlatıcaz inşallah.

Benide doğum değilde doğumdan sonraki sorumluluk korkutuyor.
Yoksa doğum zamanını cidden iple çekiyorum,be artık zorlanıyorum.
Hareketlerim sınırlı,gece uykusu kalmadı.Sürekli bir endişe hali.
Eşimde 1. de böyleysen 2. de ne yapcaksın diyor dün gece.
Dedim çok beklersin 2. düşünmüyorum ben

CNM YA SEPETLER ÇOK HOŞUMAA GİTTİ DİREK ONLAR GÖZÜME ÇARPTI WALLA DA EŞİNEDE MAŞALLAH SEPETİDE Mİ O ALMIŞ İÇİNE NE KOYMUŞ SORMASI AYIP BAK BENDE GÖRDÜM ÖZENDİM ALABİLİRİM:d

Canımm o sepetleri geçen yıl Boynerden almıştık. Çok güzel bir indirim yapmışlardı, tanesi 4 liraya falan inmişti. Ama içine kitap koymuştuk, bizim odada duruyordu. O sepetleri dolabın içine koymayı eşim düşünmüş. Zaten dekorasyon işlerine bayılır, yeteneklidir. Hatta Koçtaş'ta bir avize beğenmiştik ama renkleri uymuyordu bize. İstediğim renklerde aynısını yapmış inanamadım. Sadece 8 liraya mal ettik böylece avizeyi:)) Bu arada o sepetlerden her yerde görüyorum renk renk:) Al bence de, çok yakışır prensesinin odasına:)

Benim ailem her zamanki gibi düğündede ve eşyalarda destekdi.
Nişanı uzun tutmuştuk zaten o ara bütün maaşları borçlara yatırdık evlendiğimizde borçsuzduk.
Birtek yatak odası annemlere kalmışdı o kadar.Kayınvalidemden daha hiç bir şey görmedik,şunuda ben yaparım demedi.
Önce memlekete gidicem dedi,hemen peşinden iş için görüşmeye gitti.
İşde bebek bakıcılığı,kadın hiç benim torunum olacak demiyor.
Benimde canıma minnet yapcak bir şey yok.:Nasıl evimizi kurup çeyiz günü şaşkın bırakdıysak elbette doğumdada herşeyin altından kalkarız.
Allahım sağlık versin yeter ki.

Benimde bacak ağrılarım oluyor canım ve evet bu iyi günlerimiz.
Ama ben fark ettim işe geldiğimde yoğun olmuyor,evde kaldığımda kendimi çok dinliyorum,düzensiz su içiyorum tembellik yapıyorum o yüzden ağrıyı daha yoğun hissediyorum.
Eğer hastaneden mennunsan umarım doğumun pazara gelmez canım.Ben istanbuldayım doğumuda özelde üsküdar yunuz emrede yapacağım.
Tüm kontrollerimide orda yaptırıyorum zaten doktorumuda seviyorum o yüzden içim rahat.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…