2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
mezopotamya canım paylaştığın bloğa şöyle bir bakayım dedim salya sümük ağlayacaktım valla. zor tutuyorum kendimi evde olsam çoktan koyvermiştim valla (
yaa nasıl geçmiş o günler şimdi oğluma baktıkça şaşıyorum ne çabuk geçmiş diye sonra aklıma geliyor yakında yeniden yaşayacağım nasıl olsa :))
ama hamilelikten midir nedir şimdilerde daha iyi anlıyorum anne olmayı belki de oğlumun verdiği tepkilerden kaynaklı. minik bir yavru getirmek dünyaya ne eşsiz bir deneyim Allah hepimize kuzularını sağ salim kucağına almayı nasip etsin inşallahh

olsun canım git al sen utanacak bişey yok hatta gittiğinde dik dur sakın mahçup olma keşke beni bu kadar üzmeseydiniz de başından verseydiniz de söz verdiniz ama sonradan foto vermek istemediniz diye de söyle sakin ol ama gerilme haklısın sen ve bu haklı gururunla git resimleri al ve bize de göster bebişi

mezocum katılıyorum sana

merhaba kızlar nasılsınız?
benim uykumda bir artış oldu sürekli uyuklama halindeyim sizlerde de varmı?

bende her yerde uyuyabilirim ayakta yürürken yüzerken o moddayım pc ye bakıyorum bir süre sonra benim gözler kapanıyor

ya size birsey sorucam iki gündür diğer zamanlarla aynı miktarda sıvı tüketmeme rağmen wc ihtiyacı hissetmiyorum gündüz. gece de durduramıyorum. niye su tutuyo ya da topluyo ki vücudum ( iki gün önceye kadar zırt pırt gidiyodum gündüzleri noluyoooo ya :26:

4.sınıf canım voltajım.. söyle..

umutege kız sen doğum tarihini belirlemişsin ne güzel :)))

bi de ben bu şanslı gacının hazırladıgı bebek odasını da begendim
Lily Deniz’in Odası |

Benim oğlan 3 te bacim bu oglan carpim tablosunda hepsini carpiyor boluyor her birseyi yapiyor 4 leri cok zor carpiyor
7*4=28 diyor
4*7= bakisiyoruz.
Sadece 4 te boyle ben mi ogretemiyorum sinirleniyorum kizmayim diye baska seylere bakiyorum vs.
gecen hafta deneme yapildiya
3. Sınıflarda 6. Olmuş ilk bes kim dedimöğretmeni kızıyor bana
İstanbul ve Marmara bölgesinde derecede yapmayin Boyle dedi
Ama 4 leri yapamıyor diyorum hala
Ne edim bir akıl ver hepsi mı boyle
Performans ödevi var5 tane
Sancıdan olecem 18 Ocak son

i

düşün düşün arkadaşım.. eğer gezmeyi seviyorsanız, etrafınız da buna müsaitse kesinlikle arabası olmalı bebişlerin..

Evet evet dışarı çıkma açısından bakıldığında en mantıklısı.
Bende gezmeyi yürümeyi severim zaten o yüzden sorun yok.

ya bakar mısınız şuna. bunu okuyunca gidip bi koşu doğurup geleyim dedim kendime.. bu kadarcık mı yani.. şanslı gacı

Epidural Normal Doğum |

Vay bee allahım bizede böyle doğumlar nasip etsin inşallah.
Okurken çok etkilendim.Epidural normal doğum favorim oldu resmen:)
Kesilme biçilme yok acı yok ohh ne güzel.

güzel canım bende bundan istiyordum eşim sonra aklımı çeldi büyüyen yatak alalım diye ama buda çok kullanışlı güzel mağazada gördüm güzel bir beşik fiyatlarıda uygun

Ben büyüyen yatagı odası için istiyorum canım.
Şimdilik küçük bir beşik yeterli olacakdır.
Park beşiklerle arasında fiyat farkı çok yok.
Yatak odasınada rahatlıkla sığar.

ya kızlar sormayın başıma geleni öğlen yemek yedikten sonra markete gittim meyve alayım die çocuğun bi tanesi numarasını verdi bana bende tersledim yolladım tabi hay ağzıma ki eşime söledim oda şimdi akşam gidip kamera kayıtlarına bakacakmış şikayet edecekmiş ne yapacam ben ya vazgeçiremiorum olaylar iyice büyücek hay nerden söledim

aminnnn canım .. inşallah..

bende çok duygusallaştım okurken..

dmt sırt ağrın için bi tavsiyem olacak bende işe yaradı da.. belimize destek koyduğumuz yastıklar varya koltukta sende kullanıyorsundur ofiste belki onu yukarı doğru sıyırdım üst tarafa sırtıma dayadım bi nebze acı dindiriyo beni rahatlattı en azından . deneyebılırsın yastık varsa

Hay allah ya.İnşallah siniri geçince vazgeçer canım ya.
Böyle bir hatayı bende yattım.Metronun önünde kocişimi bekliyorum gelsin beni alsın diye.
Çocuğun biride laf attı.Bende sinirlendim eşimi aradım dedim nerdesin ben seni bekliyorum,iki durak önce haber verdim yoksun ortada ben dolmuşa biniyorum.Hemen geliyorum dedi.Geldi arabayla bindim ne oldu o nasıl tepkiydi dedi.Bende dedim böyle böyle oldu.Arabadan indi nerde o çocuk diyor.Dedm bilmiyorum gitmiş.Artık metro çıkışında beklemiceksin taksiye bin gerekirse eve çık dedi.

öğlende yemek yerken herkesin içinde düşüp bayılıcam sandım..yemekte yiyemiyorumki hemen çarpıntı yapmaya başlıyo..ne olucak bilmiyorum..Rabbim sonumuzu hayra çıkarsın..burundanda alsam ağızdanda alsam oksijen yok sanki böyle bi garip bişey bu..:18:

cnm ya keşke öle olsa bizim yer belli mekan belli gidip kemara kayıtlarını izlicek bide marketin müdürüyle konuşmuş sonra resmini alıp şikayet edecekmiş karakola nerden söledim ya bide bana sende gel dio ben gelmem dedim bide kavga ettik böö

evet canım yastığım var aynen dediğin gibi yapıyorum bir süre dinlendiriyorum sırtımı sabah göre çok daha iyi durumdayım şu an demek ki yastığın faydası olmuş ama uzun süre bu şekilde oturamıyorum o zamanda bel fıtığım başlıyor maalesef. neyse çok şükür pazar gününden beri belim daha iyi durumda önceliği sırtıma vereyim bari :))

Allah iyiliğini versin gülümseyerek okudum sonunu :))
bi kere çocukların kıyaslanmasına feci karşıyım söyleyeyim en baştan.. her çocuk kendi sınırları kendi zeka alanları içinde değerlendirilir. bu aptal sınavlar kalksa da çocuklarımız rahat etse. kesinlikle öyle yapma ilk beş kimse kim . senin çocuğun 6.olarak zaten bir başarı edinmiş. bunu takdir edip pekiştireceğine kıyaslamaya gidiyorsun çok yanlış
çok çok tecrübeli sayılmam 8. yılım yeni bitti ama bizde anne baba da öğretmen.. hep içindeydik bu mevzuların. bu zamana kadarki deneyimlerimden yola çıkarak söylüyorum bu tavır hiçbir çocuğu bir adım öteye götürmez aksine geriletir. bu şekilde iki kardeşi bile birbirine düşman eden veliler gördüm canım. çocuğunun her olumlu davranışını pekiştir, maddi olması gerekmez ödüllendir takdir et ki o dahası için kendi mücadele edecektir. böyle yaparsan çocuğun hangi alanda kabiliyeti varsa onu daha kolay ortaya çıkarırsın.

çarpım tablosu mevzusuna gelince. çocukların çoğunluğunda var bir yada iki grupta zorlanıyorlar diğerinin aynısı olduğu halde. gelişimleriyle ilgili. ve sorun olan birsey değil ki. sadece annesinin iki dakika daha sabredip ona zaman tanıması gerekiyor. sabırlı olamıyorsan ödevleri yaptırırken kendini bu konuda kontrol etmelisin tatlım. soğutma çocuğu, germe. bol bol tekrar yaptır. oyuna dönüştür. atıyorum mesela odasına minik bi tahta koy 4 leri tekrar edecek çarpma işlemleri yaz ama oyun oynar gibi yap bunu ders gibi değil. hadi bi tane yap sana bi kurabiye vereyim gibi hadi bunu da yap senle oynayalım(sevdiği şey neyse onu koy ardına) fark bile etmeden öğrenip hızlanacak canım emin ol.
keşke yakın olaydık sana bırakmazdım kız onları akşamları. bitişiğimde var bi cimcime akşamları alıyo defterini geliyo annesini getirmiyo çünkü o da sen gibi yapıyo deliriyorum. ben bi soru soruyorum kızı sıkıştırıyo cevaplasana kızım biliyodun hadi ama falan diyo. çocuklar bizim gibi değil. zeka gelişimleri ve işlem dönemleri farklı farklı canımcım.
özet şu ki öğrenmesini istediğin her şeyi sıkmadan oyunla öğretebilirsin
ve senden ricam asla kıyaslama yapma sen duymaz anlamaz zannettiğin anda bile çocukların tüm alıcıları açık oluyo ve ne olup bittiğini fark ediyorlar.

bak damarıma bastın kendimi durduramıyorum :))
ukalalık etmek istemem ama hassasım bu konuda :)) üzerine gitmeden sabırla zaman tanıyarak yardımcı ol ve cok ciddiyim sabırlı değilsen sen yaptırma ödevlerini. performansları önce kendine bırak o yapsın sen fikirlerini sonra ver çocukların yaratıcılıklarını öldürüyo veliler herşeyı kendılerı yapmaya çalışıyo farklı olsun özel olsun diye. (tabi bazı öğretmenlerde cok suclu bu konuda) kendi yapabileceğini yapıp sınırlarını zorlasın sonra sen müdahale et.

olar mı bebeeemmm :26: bana da kızma

canım sana poğaça tarifi sözü vermiştim işte yazıyorum bunu yap çok memnun kalacaksın

PUF POĞAÇA

Malzemeler
-7 su bardağı un
-2,5 su bardağı süt ılık olsun
-2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağ küçük küçük doğranmış
- 1,5 çay bardağı sıvı yağ
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 yemek kaşığı toz şeker
-1 paket instant maya

üzeri içi
-1 yumurta sarısı
-çörek otu veya susam

iç harcı için
-200 grbeyaz peynir
-maydanoz (benim eşim maydonoz sevmez ben sadece peynirli yapıyorum)

YAPILIŞI

önce kuru malzemeleri karıştırın un, şeker, tuz, maya bunları bir kabın içerisinde karıştırın. Daha sonra diğer malzemeleri de ekleyin
süt, sıvıyağ, tereyağ, hepsini iyice yoğurun kulak memesi kıvamında olacak biraz süt ve un ilavesiyle kıvamı istenilen şekilde ayarlayabilirsiniz. Üzerini bir tepsiyle kapatıp mayalanması için bekletiyoruz yaklaşık yarım saatte mayalanır (hamur kabarınca mayalandığı anlaşılır). Hamur mayalanırken peyniri eziyoruz ve minik minik doğradığımız maydanozu peynirle karıştırıyoruz böylece iç harcımız hazır oluyor peynir tuzsuz ise bir miktar tuz atabilrsiniz. Mayalanmış olan hamurdan küçük ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz sonra bastırarak düz hale getiriyoruz içine 1 tatlı kaşığı peynirli harçtan katıyoruz ve üzerini hafifçe kapatıyoruz yağlanmış olan tepsiye bunları diziyoruz üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürüyoruz üzerine isteğe göre çörekotu, susam serpebiliriz sade yumurtalı olarak da kalabilir tepsiye dizdiğimiz poğaçaları 10dk bekletiyoruz mayalanıyor bu sırada. mayaandıktan sonra ısıtılmış fırında 200 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. afiyet bal şeker olsun nefis miss poğaçaların oluyor

canım benim keşke söylemeseydin..
hayır aklıma ilk gelen o koca göbüşünü görmedimi karaktersiz erkek numunesi
neyse durulur canım..bende işyerimde yaşadıgım bir olaydan dolayı eşim gecenin ikisinde abisini arayıp içeri attırma planları yapıyodu..o satten sonra çok akıllandım..kayınvalidem bile dedi herseyi anlatma kocana seninde saklın gizlin olsun..
hakikaten çok doğru..onlara herseyi anlatmaya gelmiyo..böyle geziyolar sonra

Vay bee allahım bizede böyle doğumlar nasip etsin inşallah.
Okurken çok etkilendim.Epidural normal doğum favorim oldu resmen:)
Kesilme biçilme yok acı yok ohh ne güzel.

.

amin canım ya ne kadar rahat doğurmuş di mi ( bende istiyommm ama nerde burda öyle konforlu doğum. özelde yaptı arkadasım dıyo kı sancı odasında herkes çığlık çığlığa. ben onu görsem bayılmam ıcın yeter ((

eşin sakinleşmez mi ? tatlı dille başın belaya girmesin falan desen...??
baktın hiç vazgeçmiyo zıtlaşma eşinle. o pislikte görsün öyle herkese sarkmamayı öğrensin. hayır yani karnını falan da mı fark etmedi ya terbiyesiz nasıl da rahat numara veriyorlar öyle. hiç kendini üzme. hatta destek çık eşine. böyle sapıklarda haddini bilsin. zaten iş noktaya gelmez de gelirse de karakolda vazgeçirirler eşini. kolay mı öyle mahkeme bılmem ne. Allah korusun başka bi tacizi yok numara vermek dısında. sen bu işte zıtlaşırsan eşin inada bindirebilir. o yüzden suyuna git bence.

topuklu giymiyorsun degıl mı ben bugun düz giydim o da fıtıgımı bıraz dindirdi sanki..

haklısın cnm ya sesimden anladı noldu die bende yalan sölemek istemedim karnımda çocukla ama keşke sölemeseydim akıllandım ama geç oldu umarım göremez kamerada bişey

kışlık kabanım varya üstümde göbeğim gözükmüo hamile gibi durmuom zaten konuştum bak hamile hamile karakolda ne yapcaz etcez ben etkileniorum çok büyümesin olay falan yok sen gelmezsen gelme ben gidecem dio umarım kim olduğunu göremez yoksa işler iyice büyücek hay nerden söledim ya

seda valla rahat ol bak yerinde olsam hiç gerilmem. sonuçta sen mağdursun. tmm ileri gitmemiş ama numara vermesi de terbiyesizlik . eşin akşama kadar sakinleşir. iş dediğim gibi karakola gitse bile (en son ihtimal) emin ol orda polisler vazgeçirir eşini. o sebeple çok rahat ol . akşam akşam uğraştıgıyla kalır. hem öyle her yerin kamerası da cillop gibi göstermiyo bi seycik çıkmaz sen boşuna gerilme tamam mı sancın olur bak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…