ben gibi tırsanlara faydası olur mu bilmem
http://www.kadinlarkulubu.com/portal/saglik/dogum-korkusunu-en-aza-indirmek-icin-oneriler-34469.html
sabırsız demedim kuşum ödev yaptırırken sabırlı ol dedimdirek kıyaslama değil ama ilk beşi merak etmen bile yeter yani niyetini belli etmen için öğretmeninizin öyle olması şans gerçekten de :) iyi olmuş kuzucugun için. ben eminim ki süpersin haddime değil sana tavsiye vermek sadece kendi velilerime olan sinirim depreşti ondan yani
bak bunu tekerleme gibi tekrarlayın sürekli 4 ler için yardımcı olur. ama en garantisi o gönderdiğim parmak oyunu
4’ler HAYVANLAR
1×4 = 4 Ahırın kapısını ört
2×4 = 8 Tavşanları çok severiz.
3×4 = 12 Farelerin en güzeli miki
4×4 = 16 Havada uçuyor martı
5×4 = 20 İnek, et yer mi?
6×4 = 24 Koyunları yedi kurt
7×4 = 28 Kedi uyuyor sessiz sessiz
8×4 = 32 Çok kurnazdır tilki
9×4 = 36 Tavuklar kümese yattı
10×4=40 Yılanlardan kork
Ayyyy kızlar herkes formunda bakıyorum :))))
İstek yapıyorum o zaman
Değme felek değme değme telime benim
teşşekkürler kızlar bende içini akşam doldurayım kızıma aldığım cicilerle fotosunu çekerim yarın eklerim.
eşim bugün evde işe gitmedi kaynanam da bebeğe giysi falan bişeyler alacaktı bana beraber alalım istersen dedi bende yoo gerek yok hediye sonuçta siz seçin dedim iyi ben alırım dedi ee bugün eşimde evde olunca beraber gidip alışveriş yapmışlar ne aldılar bilmiyorum eşimde bugün hiç aramadı bende biraz önce ne yapıyorsun yazdım aradı evdeymiş alışverişi yaptık dedi aldıklarınızı annen götürdü mü evşne dedim evet dedi güldüm bende ne alem kadın bişey aldı mı vermez öyle merasimle gelir hediyeyi verir komşularına bunları aldım diye hava atacaktır hiç içim almıyor şu kadını yaptığı hep batıyor bakalım işallah çocuk doğmadan getirir. ben eşime telde güldüm o da bozuldu neden gülüyorsun diye komik yani dedim hep aynı merasim beni istemeye geleceklerdi yüzükleri aldık kıyafet aldık o kıyafetleri elimden aldı istemeye gelirken getirecez dedi millete göstermek için alıp götürdü söz günü tepsi yapıp getirdi onlar gelince bir daha üzerimi değiştirdim getirdiği elbiseyi giydim böyle gıcık kadın
hayırlı olsun canım,güle güle kullanın,çok sağol verdiğin bilgiler için,şöle bi mağaza olsa hepsinin bi arada olduğu ne iyi olucak:)eğer ben gibi maxi cossi, concorde neo gibi modellere bakmış biri isen sende wollex tatmin etmiyor.. ama bu tamamen benim fikrim.. önceki mesajımda da dediğim gibi tamamen zevk ve tercih meselesi.. bana arka tekerlerin birbirine olan uzaklığı yani; genişlik çok fazla geldi.. satıcı ayaklar tekerleklere çarpmasın diye filan desede ben sevemedim.. dükkana iki kez gittik geldik, her seferinde açtık kapadık falan derken düşünelim deyip ayrıldık.. birde tek elle kapanmıyor wollex.. twistte de tek elle kapayabilirsin ama onunda içini çıkartmak gerekiyor.. diyorum ya araba mevzusu tuhaf.. dipsiz kuyu gibi..
Ankarada özelcan bebe diye bir mağaza var.. pek meşhur biryer.. oraya baktık biz, dünya markalarının çoğu orda vardı.. mclaren, quınny vs gibi.. orda da wollex yoktu mesela.. adam teknik servis ağının çok iyi olmadığını sorunla karşılaşılırsa sıkıntı olabileceğini söyledi.. diyorum ya her kafadan bir ses çıkıyor.. en mantıklısı gidip görmek, görerek almak.. eğer ben gibi sıkıntılı bir insan isen, içine sineni dokunarak, görerek almak en mantıklısı..
paraya gelince.. wollex'e satıcı 625 tl dedi..
twisti 900e aldık canım.. arada fiyat olarak fark var evet ama dediğim gibi içime sinen bu oldu..
geçmiş olsun canım,dikkat et kendine..günaydın kızlar,
dün berbat bi gece geçirdim, içimde bi huzursuzluk. çarpıntı bi tuhaf , tam uykuya geçicem dediğim zaman benim canım kızım bi bacağıma bi kasığımına bi böğrüme çalışltı durdu, eşimin horultusu eşliğinde, hiç uyumadım herhalde,
sabah da kuru kayısıyla , nar suyu içtim bi de previt içtim kırk yılda bir vitamin çıktım evden,ama yutamadaım herhalde ilacı, serviste fenalaştım, soğuk soğuk terledim, midem bulandı ve kustum, berbattı yani, okula gitim kendime gelemedim,revirde yattım, doktor dedi, seni eve gönderiyim, bi daha kusarsan kendi doktorunu ara, 2 gün rapor yazdı, taksiyle eve geldim,
hala midem kötü, elim ayağım tutmuyo gibi, kendime gelemedim tam,yarın iyi olursam giderim işe inş. ama rapor var zaten
sizler iyisinizdir umarım
maşallah canım çok tatlı, nazar değmesin, 2 resimde sanki küt dalgalı saçları var gibi durmuş demi:))kızımı gösteriyimmi size:)
hamileliğin ilk günlerinde eşim arada gelirken, istersen döner alıym die (ben aslında sevmem bilir,kendisi sever:),yok aşkım gel ben sana döner yaptım dedim, yanındaki arkadaşıda ne güzel döner yapıyo eşin demiş:),eve geldi hemen mutfağa koştu,tencereyi bi açtı "ıspanak":) (hiç sevmez:) o anki yüz ifadesini görmek lazım, nası bi hayal kırıklığı, canım ya sanki ben döner ustasıyım,umtulanmış gerçekten:)))eşim çok uyanık şekerim. işten çıkmadan arar ( ben ondan 2.5 saat önce evde oluyorum) yemek ne getireyim der . ilk birkaç ay dışardan yedik ya o sebeple. neyse ben yaparım sen gel derim. sonra çıkar yoldan bi daha arar. (çakal aslında yemekte ne var , damağına göre mi onu öğrenmeye çalışır) bende ısrarla yapıcam işte birseyler derim yemeğin adını söylemem. bazen gelir çok sevinir beğenir bazen de beğendim der ama surattan hiç memnun olmadığı anlaşılırsonra çay faslı başlar kiii çaya çok düşkün. ben bulaşıkları toparlarken sürekli çayın yanına bi şeyler ister. çerez mi alsam bakkaldan der (yani varsa getir istememek mi lazım her seferinde anlamına gelir bu) sonra çikolata gibi bi şey de olsa olurdu hani der.. bu bitmez böyle... çaylar toplanır meyve faslı başlar.. yemesine keyfine çok düşkün..ben hamile olmama rağmen onun kadar şey istemiyo benim canım :26:zaten benden çok kilo aldı nerdeyse bu dönemde :)
Kızlar bebek arabası için neden acele ediyorsunuz yaw. Ya da ben mi çok rahatım? Ne de olsa daha minicikken kullanmazsınız şöyle eylül ekim gibi kullanılır gibime geliyor. Doğum arası masraf yapmasak mı?
yakaladım seni, bak ilerde de var bi tane anlamadığın:)Tunanecc benimki de aynen öyle vallahi ,halleder hep herseyi.
Katinamm carpinti bende de var ve yogun bir sekilde usg de düz yatırmıyorlar benim kalp atışım hep 100-105 çıkıyor hamileykende öyle .
hep kalp krizi riskin yuksek demislerdi o zamanlar.bilemem ne kadar doğru .
Hamileykende burundan al ağızdan ver diyorda nefes alacak yerim yok gibi yarım
Gidiyoruz bakalım kor topal.
Dertsiz senin alintini okurken ben de diyorum niye beşik alma demişim
Bende zor anladımo adet bizlerde var deseydim bende kolay anlayacaktim:))
Bazen aklimdakini tam soylemesemde söyledim sanıyorum.
Mezos kaçıncı sınıfı okutuyorsun canım Sorum var ortmenim
sedacım kusura bakma sen üzülmüşüm,eşine kızmışın ama benim aklıma ilk gelen "maşallah hatuna, hamileyken bile nası dikkat çekiyo ki" oldu,kıs sen nası birisin anlat bakıym:))ya kızlar sormayın başıma geleni öğlen yemek yedikten sonra markete gittim meyve alayım die çocuğun bi tanesi numarasını verdi bana bende tersledim yolladım tabi hay ağzıma ki eşime söledim oda şimdi akşam gidip kamera kayıtlarına bakacakmış şikayet edecekmiş ne yapacam ben ya vazgeçiremiorum olaylar iyice büyücek hay nerden söledim
Allah iyiliğini versin gülümseyerek okudum sonunu :))
bi kere çocukların kıyaslanmasına feci karşıyım söyleyeyim en baştan.. her çocuk kendi sınırları kendi zeka alanları içinde değerlendirilir. bu aptal sınavlar kalksa da çocuklarımız rahat etse. kesinlikle öyle yapma ilk beş kimse kim . senin çocuğun 6.olarak zaten bir başarı edinmiş. bunu takdir edip pekiştireceğine kıyaslamaya gidiyorsun çok yanlış
çok çok tecrübeli sayılmam 8. yılım yeni bitti ama bizde anne baba da öğretmen.. hep içindeydik bu mevzuların. bu zamana kadarki deneyimlerimden yola çıkarak söylüyorum bu tavır hiçbir çocuğu bir adım öteye götürmez aksine geriletir. bu şekilde iki kardeşi bile birbirine düşman eden veliler gördüm canım. çocuğunun her olumlu davranışını pekiştir, maddi olması gerekmez ödüllendir takdir et ki o dahası için kendi mücadele edecektir. böyle yaparsan çocuğun hangi alanda kabiliyeti varsa onu daha kolay ortaya çıkarırsın.
çarpım tablosu mevzusuna gelince. çocukların çoğunluğunda var bir yada iki grupta zorlanıyorlar diğerinin aynısı olduğu halde. gelişimleriyle ilgili. ve sorun olan birsey değil ki. sadece annesinin iki dakika daha sabredip ona zaman tanıması gerekiyor. sabırlı olamıyorsan ödevleri yaptırırken kendini bu konuda kontrol etmelisin tatlım. soğutma çocuğu, germe. bol bol tekrar yaptır. oyuna dönüştür. atıyorum mesela odasına minik bi tahta koy 4 leri tekrar edecek çarpma işlemleri yaz ama oyun oynar gibi yap bunu ders gibi değil. hadi bi tane yap sana bi kurabiye vereyim gibi hadi bunu da yap senle oynayalım(sevdiği şey neyse onu koy ardına) fark bile etmeden öğrenip hızlanacak canım emin ol.
keşke yakın olaydık sana bırakmazdım kız onları akşamları. bitişiğimde var bi cimcime akşamları alıyo defterini geliyo annesini getirmiyo çünkü o da sen gibi yapıyo deliriyorum. ben bi soru soruyorum kızı sıkıştırıyo cevaplasana kızım biliyodun hadi ama falan diyo. çocuklar bizim gibi değil. zeka gelişimleri ve işlem dönemleri farklı farklı canımcım.
özet şu ki öğrenmesini istediğin her şeyi sıkmadan oyunla öğretebilirsin
ve senden ricam asla kıyaslama yapma sen duymaz anlamaz zannettiğin anda bile çocukların tüm alıcıları açık oluyo ve ne olup bittiğini fark ediyorlar.
bak damarıma bastın kendimi durduramıyorum :))
ukalalık etmek istemem ama hassasım bu konuda :)) üzerine gitmeden sabırla zaman tanıyarak yardımcı ol ve cok ciddiyim sabırlı değilsen sen yaptırma ödevlerini. performansları önce kendine bırak o yapsın sen fikirlerini sonra ver çocukların yaratıcılıklarını öldürüyo veliler herşeyı kendılerı yapmaya çalışıyo farklı olsun özel olsun diye. (tabi bazı öğretmenlerde cok suclu bu konuda) kendi yapabileceğini yapıp sınırlarını zorlasın sonra sen müdahale et.
olar mı bebeeemmm :26: bana da kızma
kıs senin bebek erken gelmesin,maşallah herşeyi hazır:)Eki Görüntüle 588622 Nasıl olmuş kızlar bebişimin yatagıı
durum o derece mi
Benimde kaslar orman
Ben bu sedanin mesajı okudum Yada okuduğumu sandim diyorum ki "cocuk yardım mı istedi bu kiz niye tersledi"
Deseki adi'nin teki falan anlarım sedagg suçlu yanlış yazdı ben normal anladım yani
Allah'tan ilk msji ersnil yazmış çaktım erkenden!
Kizlar artık nickimi avatarimi ayırt edemiyorum
Gosi imdat ben cok mu vahimim o hamile olayiyla bak bir
Baska yazilara Diyorum ben ne ara yazdım :26:
Bugun birde kazayı yapan arkadas geldi
Zor bir durum ikimiz icinde ben kırılmasın diye hiç birşeyden bahsetmedim
Oda hep gözlerini kaçırdı konuşurken
Merhametli olmak istemiyorum yinede üzülüyorum
Halbuki kendim acinacak haldeyim haberim yok.
kızlar kızımın gece lambası gelmiş babasının işyerine o da ben hastayım diye dayanamayıp resmini çekip gösterm,iş, ben de paylaşiyim dedim, kocişin dediğine göre aynı bana benziyo, o yüzden yavrum yanında hissedicek beni:)Eki Görüntüle 588735 Eki Görüntüle 588735
benim yiğenimin beşiğinin aynısı çok kullanışlı ama yiğenim pek yatmadı beşikte anne yanına alıştı. onunkini ben kullanacağım.
taşınma durumum var inşallah taşınacağımız ev büyük olurda ozaman kızıma oda alabilirim.
inşallah, allahım oğluna sağlık versin. sende olumsuz düşünmemeye çalış
Kizlar artık nickimi avatarimi ayırt edemiyorum
Gosi imdat ben cok mu vahimim o hamile olayiyla bak bir
Baska yazilara Diyorum ben ne ara yazdım :26:
Bugun birde kazayı yapan arkadas geldi
Zor bir durum ikimiz icinde ben kırılmasın diye hiç birşeyden bahsetmedim
Oda hep gözlerini kaçırdı konuşurken
Merhametli olmak istemiyorum yinede üzülüyorum
Halbuki kendim acinacak haldeyim haberim yok.
Eki Görüntüle 588675
Aşkım kocacim kac gündür almak için çıldırdıgim dilabi almış bana da foto çekip watsapptan göndermiş yuppi benim kızımın da dilabi oldu yatak ortada yok o ayrı tabi hihi
kızlar kızımın gece lambası gelmiş babasının işyerine o da ben hastayım diye dayanamayıp resmini çekip gösterm,iş, ben de paylaşiyim dedim, kocişin dediğine göre aynı bana benziyo, o yüzden yavrum yanında hissedicek beni:)Eki Görüntüle 588735 Eki Görüntüle 588735
şunlara bakarmısınız kızlarr yaaaa Eki Görüntüle 588747
ciddi değilsin di mi???!!!!
ben evdeki adamın dikkatini çekemiyorum, sen sokaktaki delikalının nasıl dikkatini çektin
nedir bunun sırrı
şaka bir yana hamilelikten dolayı o da şimdi daha hassastır, biraz zaman geçsin,siniri geçer
bende "voltajı gördüm galiba" dedim avatarı görünce aaumutmuş ama
çok şeker yaaaa güle güle giysin oğluşun
Pericm cok güzeller güle güle kullan canım:)
Az yatayım ben
ama yapamazsanız canınız isterseHayirrrrr burdan paylasinnn bende görmek istiyorummmm :)))))
Ayyyy yüksek sesle güldüm :))))) Cok alemsin :)) iyiki varsın
akşam geliyormuş birde ona erken getirme madalyası takacam komşularına göstermiştir artık getirebilir :)
evet uyku arkadaşı o zman çok iyi oluyormuş bebekler için faydalıymış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?