2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
hangi konuda ?......

ben 24eylülde regl oldum 12gün gecikme ile 5kasımda hastalandım hastalığımda herşey normaldi kanama süresi,miktarı,belirtileri herşey aynıydı daha öncekilere göre. ama içimde birşey ürperdi çünkü regl olmadan 2gün önce sol kasığımda bir ağrı ve akıntımda bir artış vardı bunu fark ettim üşüttüğümü düşünerek akşamdan sıcak su torbasıyla karnımdan pansuman yaptım 2kez bunu tekrarladım ve içimden iltihap gibi akıntım oldu ve 2gün içinde hastalandım ama benm içimde hep bir şüphe oldu ve 24kasım ve 27kasım olmak üzere idrarda 2kez test yaptım sonuçlar hep negatifti sonuçta gebeliğim olsa 9-10 haftalık olacaktı ve idrarda çıkardı diye düşünmüştüm. bu ay yine 12gün gecikme ile hastalandım anca adetim çamur gibi bu ne gibi bir soruna işaret 5gün oldu ve çamur gbi geliyor teşekkrler arkadaşlar şmdiden

günaydın kızlar; ben bu sabah ne yaptım????????

Allahım, hikmetinden sual olunmaz, velakin bu kulunu hangi hikmetten böyle beceriksiz yarattın
bak şimdi, bunun bir bebesi de olacak, o garibim nasıl kemirsin bu poğaça görünümlü tahtaları :43::43::43::43::43::43:

ağlayarak, utanarak yazıyorum bu satırları(elimde hala soğan kokusu var- bir de borcamda patlıcan arası köfte deneyceğim de)
ben de bir anne olacağım inşallah
ama ben de bir kek yapayım, bir poğaça yapayım(bazıları gibi iki tatlı iki tuzlu olmasa da) pastaneden alınmamış bir tatlı bir tuzlum olsun
kocam da bana "canım, güzel olmuş ama kopmuyor" yada "güzel olmuş ama biraz hamur kalmamış mı" demesin
evime çaya misafir çağırayım:43::43::43::43::43::43:

sorarım size nerde hata yaptım

tarifte hamur yapışmayacak diyordu benimki biraz yapışıyordu ama yağla koparınca sorun olmamıştı

bir poçağa sadece göbeğinde yumuşak bir alan kalıncaya kadar katılaşır
canım benim sen de çok beceriklisin aslında. yemek yapmak her yiğidin harcı değil. bende yemeği hiç yapamam yemeğe misafir çağıramam.:43: iftara davet ederler ben nasıl çağırıcam diye gitmem. düşün yani benim durumumu. bizim burası yol geçen hanı gibi yoldan geçen arar. biz geliyoruz derlerse anında ishal olurum panikten. poğaçaymış kekmiş bunlar pastanede de satılıyor. ama yemek öyle mi? eşim birgün elinde tencereyle lokanta lokanta(2tane var onlardada olmuyor) dolaştı misafir geliyor diye. ya benim oğlum ne yapsın. anası bir pilav pişiremiyor. oğluşum hiç tane tane pilav yiyemeyecek. ya pişmeyen pirinç tanesi dişini kırırsa. :5: bi de beni düşün oldu mu bitanem. :14:

kızlar çok şükür bu akşamı da atlattım.
çok yoruldum evin içinde topuklu ayakkabıyla dolaşmak beni mahfetti.
mutfağı topladım yatıcam artık.
voltajım bitanem senin verdiğin tarifi yetiştiremedim.
meyve almak için il merkeze gidince eve geç döndük.
ben hamileyim olduğu kadar olsun dedim yapmadım valla.
merkeze gitmişken doktorada gittim. muayene olmadım ama.
detaylı ultrasonu sormak için gittik. 1 haftadır doktoru arıyorum
ne cevap veriyor ne de sonra kendisi arıyor.
eşim sinir olmaya başladı. ya acil bir durum olsa açmazsa ne olacak diyor.
haklıda aslında. başka doktor bakalım diyor. bunu da zor bulduk zaten.
8. haftadan beri de aynı doktor takip ediyor. başka doktor ilgilenir mi onu da bilmiyorum.
kafam çok karışık ne yapacağımı bilmiyorum. detaylı ultrason için salı gününe randevu aldım.
dışarıda kar yağıyor kar da hemen erimiyor burda. salı günü gidebilecek miyiz bakalım.

ben 24eylülde regl oldum 12gün gecikme ile 5kasımda hastalandım hastalığımda herşey normaldi kanama süresi,miktarı,belirtileri herşey aynıydı daha öncekilere göre. ama içimde birşey ürperdi çünkü regl olmadan 2gün önce sol kasığımda bir ağrı ve akıntımda bir artış vardı bunu fark ettim üşüttüğümü düşünerek akşamdan sıcak su torbasıyla karnımdan pansuman yaptım 2kez bunu tekrarladım ve içimden iltihap gibi akıntım oldu ve 2gün içinde hastalandım ama benm içimde hep bir şüphe oldu ve 24kasım ve 27kasım olmak üzere idrarda 2kez test yaptım sonuçlar hep negatifti sonuçta gebeliğim olsa 9-10 haftalık olacaktı ve idrarda çıkardı diye düşünmüştüm. bu ay yine 12gün gecikme ile hastalandım anca adetim çamur gibi bu ne gibi bir soruna işaret 5gün oldu ve çamur gbi geliyor teşekkrler arkadaşlar şmdiden
melek soruna yorum yapamayacağım ama bişey söylemek istiyorum. sıcak su torbasını kesinlikle karnına veya kasıklarına koymamalısın. ayaklarının altına koy canım.

doğum günün kutlu olsun mutluhatice:71:

canım isyan etme hem herkes herşeyi tam yapamıyo, herkesin iyi yaptığı bişeyler var :34::34:

sorun bence daha önceden pratiğinin olmaması, yapa yapa düzelir, azimle devam et sen,

bak mesela eşim kek çok sever, evlendik bana kek yap dedi, benimde çok sevdiğim bişey değildir kek, yapıyorum yapıyorum bi ayar

tutturamadım, ya içi hamur kaldı ya dediğin gibi kuruttum, iyi kötü bizimkide çok ses etmeden yedi, güzel olmamış dese, sen yap biz yiyelim diyeceğimi biliyo çünkü akrabaları 'senin koca süper kek yapar, şanslısın ' diye kandırdılar beni:52::52::52::52:

ama yılmadım çünkü adam her hafta bi tepsi kek yiyo maşallah, süürekli internetten farklı tarifler denedim, bendeki yoğurtlu tarifti,

bekarken yapıyodum oluyodu, sonra neden olmadığını buldum, ben malzemeyi hazırlıyodum, pişirme kısmını anneme havale ettiğim için, kaç derecede kaç dk. pişer bilmiyorum,

netten sütlü bi tarif buldum, orda özellikle belirtmişlerdi 170 derece 50-55 dk diye, aynen yaptım valla şimdi süper kabarıyo ve sönmüyo keklerim:32::32::32::32::32:

ve pişirdiğin fırına da bağlı turbo fanlı fırınlar böyle mayalı şeyleri kurutuyo, sarılan börek ve yemek türleri için turbo fırın iyi:34:
benimki ızgaralı mini fırın, kek, tepsi böreği ve mayalı şeyler içinde bunlar güzel pişiriyo,

çok kuru oluyosa fırının derecesi çoktur ondan hemen kurutuyodur, ayar tutturana kadar bence yarım ölçü dene hep, kö
tü olursa da israfı çok olmaz hem

turbo özelliğini açmıştım haklı olabilirsin. buna dikkat edeceğim. ama bir süre hamur işi denemeyeceğim. dün tartıldım da üzerinize afiyet. doktora gitmeye bir hafta kalmışken... off of.yürüyüşe de çıkamıyorum ki hava soğuk. ayaklarımın altın küçük su torbaları oluşmuş dün sanki çok ayakta kalıyormuşum gibi :26::26::26::26:

neyse oğlum dört günlük hareketsizliğine son verdi, beni o uyadırdı bu sabah, kıpır kıpır; gözümde ne çatlak ne kilo ne de kuruyan poğaçalar var
hayat bana güzel :52::52::52::52:

diğer pastalarıma söz söyletmem ama bende pogaçayı hiç beceremiyorum. milletin evinde yiyorum pamuk gibi mis gibi tarifi getirip evde yapıyorum sunta gibi ama ben sorunu buldum valla benim fırın pogaça hamurunu iyi pişirmiyo arkadaş :17: kocamıda inandırdım buna :) misafir geleceği zamanda güzel yaptıklarımdan seçip yapıyorum herkes bayılıyo, amannnn boşver pogaça da olmayıversin. kuzucuklarımız pogaça değil börek yiyiversin ne olur ki....

di mi ya, zaten poğaca çok yağlı bişey, kilo aldırır paşama da kızlar beğenmez onu

canım benim sen de çok beceriklisin aslında. yemek yapmak her yiğidin harcı değil. bende yemeği hiç yapamam yemeğe misafir çağıramam.:43: iftara davet ederler ben nasıl çağırıcam diye gitmem. düşün yani benim durumumu. bizim burası yol geçen hanı gibi yoldan geçen arar. biz geliyoruz derlerse anında ishal olurum panikten. poğaçaymış kekmiş bunlar pastanede de satılıyor. ama yemek öyle mi? eşim birgün elinde tencereyle lokanta lokanta(2tane var onlardada olmuyor) dolaştı misafir geliyor diye. ya benim oğlum ne yapsın. anası bir pilav pişiremiyor. oğluşum hiç tane tane pilav yiyemeyecek. ya pişmeyen pirinç tanesi dişini kırırsa. :5: bi de beni düşün oldu mu bitanem. :14:

düşündüm taşındım sorunun ne olduğunu buldum

ben yağ koymuyorum; iyi de bir paket margarini erit ne demek 12-15 tane pogaçada bir paket margarin varsa pogaça yemem daha iyi.(1\4 paket margarin kullanmıştım tarife uymayarak:17:):17:

hediye çekilişleri sonrası telefonlar alındı verildi, face'ten arkadaş olundu
hanipeks yeniden teşekkürler canım

Son düzenleme:
kızlar bunun bebek arabası ve park yatak baktık
sadece e-bebek e gittik ama
çok kararsız kaldım ya,ikisinde de
napıcam bilmiyom

ama bi biberon bide emzik aldık:)
onlara karar vermek kolaydı:))

aynen-park yatağa karar vermiştim 2 yıl kullansın kendi odasına çıkarırken yeni eşyalar alırız ona diye düşünüyordum; dün arkadaşımın kızına aldığı karyolayı görünce ve park yatak yazın terletiyoru duyunca vazgeçtim yine park yataktan. önümüzdeki aya kadar karar vermem gerek
sallanma sorununu bir çözebilsem kafamda

biberon ve emzik tercih ederken özellikle dikkat ettiğin bişey oldu mu canım;

bizim kuzular memeyi hemen kapar da inşallah uzun süre emzik biberon derdi olmaz

ooo daha beslenmeye kadar en az 3 yılın var.. :9: her hafta bir kez denesen, bir yıl 52 hafta 3 yılda 52*3=156 kez denemiş olursun ki 156 denemeye de bakarsın bi pastane bile açar hale gelirsin :51:

engellenemez gelişmem devam ediyor; her hafta bir kilo sloganıyla büyüyorum
karar verdim benim oğlum hamur işi sevmeyecek; ben ona salatalar yapacağım
tam bir akdenizli olacak:46::46::46::46::46::46:

Back
X