2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
Bira mayasının hapını kullanıyorum ben doğum yaptığımdan bu yana. Kilo almadım; ama fazla kilolarımı veremiyorum. Hap bir işe yarıyor mu diye soracak olursanız, zannetmiyorum. 2 saatte bir sağıyorum ve 30-40 gr süt çıkıyor.
Su içip, morali yüksek tutmak ve pes etmemek gerekli sanırım.

kızlar bende belrtmek istiyorum bira mayasını bende denedim GNC de satılan bira mayaları kapsullerı vardı onlardan aldım hemde 3 kutu.. gunde yaklasık 10 kapsul felan yuttum sutum artsın dıye... internette bir blog sitesinde okumustum cok sut yapıyor dıye bende hıc etkısı olmadı dıyebılırım.. 1 kutusunu kullandım aldıgımın 2 kutusunu ıade ettım.. yanı deneyeceksenız bıle cok almayın.. bence sutu artırmıyor..:44:

merhaba ben mayıs annelerindenim ve arada sizi de takip ediyorum siz bizden bir ay önce yaşıyorsunuz herşeyi. sizin yaşadıklarınız bana tecrübe oluyor. benim kızım 3,5 aylık ama sizin yazdıklarınızı okuyunca işte biz dedim. uykusu geliyor beşiğe yatırdığım gibi bağırarak ağlamaya başlıyor sanki canını yakmışık gibi. saatlerce uğraşıyorum uyutmak için. sonunda başarıp uyutsam bile yarım saat en geç bir saat sonra uyanıyor.

büyüyünce düzelir diye düşünüyorum ama anladımki bu huy galiba değişmeyecek:53::53:

kendini suçlama canım hepimiz aynı sıkıntıları yaşıyoruz emin ol
benimde çok sinirlendiğim zaman oluyor önce biraz kaana söyleniyorum sonra kendime kızıyorum oğluma kızdığım için
uykusuzluk yorgunluktan hepsi
geçecek inşallah bugünlerde
6 aydan sonra yerden falan sürünmeye başladıklarında daha rahat edicez inşallah:16::16::16:

umut fakirin ekmeği , bende öyle umut ediyorum inşallah

ana kucağına koyduğumda başını kaldırıyo kalkmak istiyo ve ağlıyo,
kanguruyu sırtıma takıp ona koyuyorum, sadece yemek yapabiliyoruz tabi bu durumda

yürütece geçerse belki peşimden gelir, beni görür,içi rahat eder ya da özgür takılsın evi keşfetsin,
bakalım daha neler göreceğiz,

en son akşam uyuturken yine ağladı bağırdı,
bi anda yüzüne üflemek geldi aklıma 3 kere üfledim, rahatlatıcı çayından içirdim,
normalde yüzü buruştururdu, lık lık içti, peşinden emziği verdim ağzına kapadı gözünü:53::53::53::53::53:

(nerde okudum bilmiyorum, hemşireler yakan aşılardan yapınca sakinleştirmek için bebeğin yüzüne üflüyolarmış)

Bende biberon alıcam sanırım cogu kişi chicco kullanıyor beni emmeyi bırakmasını hiç istemiyorum peki bu
chicconunda birsürü modeli var galiba siz hangisini kullanıyorsunuz bende ona göre alayım birde akış hızlarıda farklı galiba az orta hızlı diye çeşitlerini gördüm kafam karıştı

dr. browns gaz yapmayanlardan aldım ben doğumdan beri de kullanıyorum, memeyide emiyo, biberonu da alıyo,
ilk 3 aylık başlığı level1 sonra level2 aldım,
2,5 aylıkken biberonu 1 ölçü içip ağlayarak bırakıyodu,
neden neden diye düşünürken, 2. ye geçmemi söyledi ebebk deki görevli,
size de acıkmışken gram gram yemek verseler istemezsiniz dedi,
2 ye geçtik arada yine huuysuzluk yapsada içiyo biberonu

süt için kesinlikle tahin helva var ya onu öneririm hem lezzetli hem bol su içiriyor hem süt yapıyor öyle kapsül filan yapay şeylerden daha iyidir bence.
bikaç arkadaşa demiştim onlarda da arttırdı şükür.
benim bebeğim sadece annesütüyle besleniyor maşallah sorun yaşamadık daha hiç emdikçe süt artıyor bol bol emzirin bence.
bende ek besine geçmeyi dörtgözle bekleyenlerdenim bikaç saatliğine bile olsa kendime vakit ayırabilmek için.çünkü çarşıda pazarda acıksa bile veririm ek gıdasını bikaç saat daha idare eder onu .ailemden çok çok uzak bir şehirdeyim her iş bana bakıyor ve ben resmen yırtınarak günlük yaşamımı evimin ihtiyacını gideriyorum :(

Ben hem kendi oğlumu hem komşunun bebeğini emziriyorum.Çok şükür sütüm iyi durumda. Bunu kefir e bağlıyorum çünkü kefirin içinde de maya var.Hem de en doğal maya. Fazla fazla süt yaptı bana.Ama ben hamılelıkten önce de içiyordum. Sütüm az diyen kızlar moralinizi yüksek tutun en önemli şey bu.Sütüm artacak yavrumu fazla fazla doyuracak diye gerçekten inanın. Milletın laflarına kulaklarınızı tıkayın. Çocuğumuzun tosun tosun olmasına gerek yok sağlıklı olsun yeter. Kefiri de deneyin derim ben. Ben evde kendim mayalıyorum ama marketlerde de satılıyor. Marka ismi vermek sorun değilse adını söyleyebilirim doğala en yakın markaları.

Ben hem kendi oğlumu hem komşunun bebeğini emziriyorum.Çok şükür sütüm iyi durumda. Bunu kefir e bağlıyorum çünkü kefirin içinde de maya var.Hem de en doğal maya. Fazla fazla süt yaptı bana.Ama ben hamılelıkten önce de içiyordum. Sütüm az diyen kızlar moralinizi yüksek tutun en önemli şey bu.Sütüm artacak yavrumu fazla fazla doyuracak diye gerçekten inanın. Milletın laflarına kulaklarınızı tıkayın. Çocuğumuzun tosun tosun olmasına gerek yok sağlıklı olsun yeter. Kefiri de deneyin derim ben. Ben evde kendim mayalıyorum ama marketlerde de satılıyor. Marka ismi vermek sorun değilse adını söyleyebilirim doğala en yakın markaları.

Komsunun bebegini neden emziriyorsun?? Cok tuhaf..

Herkeze good morning:) kizlar benim kizim gece hic ustunu orturmuyor bizim.burlar bayagi serinledi..gece soguk oluyor ustunu ortuyorum hoop hemen aciyor..uyku tulumu aldim ona katinca cikmak icin bagiriyor...gece corap giydiriyorum cikariyor..sizler ne yapiorsunuz?? Bazen usumesin diye yanima yatirip sariliyorum..

Süt annesi oldum.. Prematüre bebek biraz sorunlu doğdu..26. haftada 900 gram doğdu :( Doktoru mutlaka anne sütü alması gerektiğini söyledi.Annesinin hiç sütü yok... Yani çocuklarımız süt kardeş oldu.

çok güzel bişey bu yaptığın tebrik ederim.hangi şehirdesin bana özleden yazarsan bende bebeğe süt annesi olmak isterim.belki aynı yerdeyizdir bende sevaplanırım.

çok güzel bişey bu yaptığın tebrik ederim.hangi şehirdesin bana özleden yazarsan bende bebeğe süt annesi olmak isterim.belki aynı yerdeyizdir bende sevaplanırım.

Sağol canım Allah razı olsun. Bizim komşu bebeğimiz şuan 8 aylık benim sütüm ve gıda yetiyor ona. İstanbul'dayım ben. Ama sende böyle güzel birşeye vesile olmak istersen sütlerini sağıp buzluğa at mutlaka ihtiyaç sahibi bir bebek bulunur.

Süt annesi oldum.. Prematüre bebek biraz sorunlu doğdu..26. haftada 900 gram doğdu :( Doktoru mutlaka anne sütü alması gerektiğini söyledi.Annesinin hiç sütü yok... Yani çocuklarımız süt kardeş oldu.

Sağol canım Allah razı olsun. Bizim komşu bebeğimiz şuan 8 aylık benim sütüm ve gıda yetiyor ona. İstanbul'dayım ben. Ama sende böyle güzel birşeye vesile olmak istersen sütlerini sağıp buzluğa at mutlaka ihtiyaç sahibi bir bebek bulunur.

maşallah hayata tutunmuş demek ki çok sevindim .

maşallah hayata tutunmuş demek ki çok sevindim .

Evet çok şükür ilk iki ay hastanede kaldı çıkamadı. Yaşamsal fonksiyonlarını sağlıordu ama gelişme sıfır hem çok minik hem yapması gereken bir çok seyi yapamıodu.Çıktığında anne sütü şart dedi dr büyümesi için beyin gelişimini düzgün yapabilmesi için. Annesi de araştırmaya girdi ben destek oldum bu durumda. Belki bu yuzden Rabbim fazladan süt koydu göğüslerime diyorum çünkü bebek resmen gözünü açtı büyüdü çok yaradı ona... Allah herkesin yavrularına yardımcı olsun...Rabbim onun nasibini verdi.

Gercekten cok guzel birsey yapmissin farkli zamanlarda sagilan sutler birbirine karistirilmadan ama ayni ogunde verilebilir mi

Herkese Merhaba;
Hamilelik sonrası kilolarınızdan kurtuldunuz mu? Ben 23 kilo almıştım ve hala 10 kg duruyor. Ne yapsam, ne etsem 1 gr bile veremiyorum. Üstelik benim yediklerimi başka biri yese zayıflar.
Emzirirken çok kilo vereceğimi söylemişti doktorum. Tık yok. Sizlerde durumlar nasıl?

Herkeze good morning:) kizlar benim kizim gece hic ustunu orturmuyor bizim.burlar bayagi serinledi..gece soguk oluyor ustunu ortuyorum hoop hemen aciyor..uyku tulumu aldim ona katinca cikmak icin bagiriyor...gece corap giydiriyorum cikariyor..sizler ne yapiorsunuz?? Bazen usumesin diye yanima yatirip sariliyorum..

bendede durum aynı ben uzun konçlu çorap giydiriyorum üşümesin üstünü açsada diye kısaları hemen çıkarıyorda uzunu çıkaramıyo hemen :)

umut fakirin ekmeği , bende öyle umut ediyorum inşallah

ana kucağına koyduğumda başını kaldırıyo kalkmak istiyo ve ağlıyo,
kanguruyu sırtıma takıp ona koyuyorum, sadece yemek yapabiliyoruz tabi bu durumda

yürütece geçerse belki peşimden gelir, beni görür,içi rahat eder ya da özgür takılsın evi keşfetsin,
bakalım daha neler göreceğiz,

en son akşam uyuturken yine ağladı bağırdı,
bi anda yüzüne üflemek geldi aklıma 3 kere üfledim, rahatlatıcı çayından içirdim,
normalde yüzü buruştururdu, lık lık içti, peşinden emziği verdim ağzına kapadı gözünü:53::53::53::53::53:

(nerde okudum bilmiyorum, hemşireler yakan aşılardan yapınca sakinleştirmek için bebeğin yüzüne üflüyolarmış)

dr. browns gaz yapmayanlardan aldım ben doğumdan beri de kullanıyorum, memeyide emiyo, biberonu da alıyo,
ilk 3 aylık başlığı level1 sonra level2 aldım,
2,5 aylıkken biberonu 1 ölçü içip ağlayarak bırakıyodu,
neden neden diye düşünürken, 2. ye geçmemi söyledi ebebk deki görevli,
size de acıkmışken gram gram yemek verseler istemezsiniz dedi,
2 ye geçtik arada yine huuysuzluk yapsada içiyo biberonu

Anne göğsü kıvamında derseniz benim modeli verirler.

ya chicco alıcam ya dr browns chicco anne göğsüne daha çok benziyo gibi bakalım deniycez olmadı ikisinide alcaz hangisini beğenirse hanımefendi :)

Iyi gunler secgili anneler ben 15 nisanda dogum yaptim bebegimin kilo alimi yavasladi sizinkiler kac kil dogdular ve su anda kac kilolar endiseleniyorum benimki istahsiz biraz 4 kilo dogdu su an 6.6 gr dr son ay az aldigini soyledi siz ne yediriyorsunuz bebeginize simdiden sagolun

Herkese Merhaba;
Hamilelik sonrası kilolarınızdan kurtuldunuz mu? Ben 23 kilo almıştım ve hala 10 kg duruyor. Ne yapsam, ne etsem 1 gr bile veremiyorum. Üstelik benim yediklerimi başka biri yese zayıflar.
Emzirirken çok kilo vereceğimi söylemişti doktorum. Tık yok. Sizlerde durumlar nasıl?

Hamileligimde 14 kilo aldim 1 ay icinde 11 kilo vermistim, sonradan sut olsun derken yedim durdum tekrar 7 kilo aldim su an 10 kilo fazlam var

Iyi gunler secgili anneler ben 15 nisanda dogum yaptim bebegimin kilo alimi yavasladi sizinkiler kac kil dogdular ve su anda kac kilolar endiseleniyorum benimki istahsiz biraz 4 kilo dogdu su an 6.6 gr dr son ay az aldigini soyledi siz ne yediriyorsunuz bebeginize simdiden sagolun

16 Nisan da 2840 doğdu, şu an 5300 . 2. ay itibariyle aylık 600 gr aldı. Kendine göre bir çizgisi var kızımın. Doktoru normal diyor. Ayrıca bildiğim kadarıyla yavaş yavaş kg alımları azalıyor. 4. ay itibariyle özellikle.
Benim kızım oldukça iştahsız. Anne sütü ve mama ile beslemeye çalışıyorum. Hep bir savaş halindeyiz.

Üzülme ve rahat ol. Beterin beteri var gördüğün gibi :)

Ayrıca kg almasından ziyade sağlıklı olması önemli. KG almasın; fakat sağlıklı olsun. Başka da birşey istemem :)

Hamileligimde 14 kilo aldim 1 ay icinde 11 kilo vermistim, sonradan sut olsun derken yedim durdum tekrar 7 kilo aldim su an 10 kilo fazlam var

ben hamilelikte 22 kg dan daha fazla adlım çünkü tartıldıktan 3 hafta sonra doğuma girdim heralde 25kg geçmiştir bebğimin 40 çıktığında esk kilomdaydım şimdi daha zayıfım ama ayva göbek gitmiyor sanırım gitmicek bende baki kalacak :(

benim bebek 3330 doğdu şimdi 7200 kg(maşallah).

Back
X