2013 Nisan Annelerinin ve Bebişlerinin Cicişleri :)

herkes penye battaniyelerin çok lazım oldugunu söylüyor
ben bir tane aldım en az üç dört tane lazımmış
eksikler doğuma kadar bitmeyecek hergün yeni bişey geliyor aklıma

doğum çantasını hazırlayan var mı pjama olarak ne tercih ettiniz ?
kaçıncı haftada hazırlamak lazım ?

Penyenin yapim malzemesi ne oluyor?Bide neden 3-4 tane penye?
Ben 1 tane 100% koton aldim onu ilk dogdugunda bebek sepetinde kullancam,bebek ilk dogdugunda cunku 100% koton olmasi gerekiyormus.
1 tane 50%polyester 50%koton aldim.Bu ikisi kucuk battaniye.
Onun haricinde buyuk yatagi icin 1 tane 100%polyester,Ayrica cocuklarda 2 yasina kadar yorgan kullanmayin dedikleri icinde 1 tane yorgan yerine kullanilabilecek ozel battaniye aldim.4 tane filanda orulmus olcak.

dogum cantasida goturceklerim hazir,bitek canta alip icine koycam,gecen hafta hazirladim,ne olur ne olmaz.
Pijama olarak emzirmek icin onden acilan,pantolonun belide lastikle ayarlamali olani tercih ettim ben.Model olarak bunun gibi:

1 tanede pelus sicak tutan bi sabahlik almayi unutmayin derim.Kolay gelsin.

Ayrica herkesin aldiklari cok guzel maasAllah ama jaspe,annecilik,MsFlowerGirl sizlerin o minicik elbiselerinize ba-yil-dim.
Guzel gunlerde giydirmeniz dilegiyle.

ilk aylarda penye battaniyelere sarılıyormuş bebekler çabuk pislendiği içinde yedek bulundurmak gerekiyormuş

forumları okudum tecrübeli annelere sordum hepsi aynı şeyleri söylüyor

çantamı hazırlamadım ve kendi ihtiyaçlarımıda almadım henüz nasıl bişey alsam karar veremedim bir alt üst pijama bir de üçlü takım alsam diyorum ..

yanımda annemde yok yardımcı olbilecek kimsede

herseyi kendim yapmak zorunda kalıyorum birde ilk bebek tecrübesizlikte girince araya işim dahada zorlaştı

düşün düşün içinden çıkamıyorum

Son düzenleme:

Oyle dusunme, bak benim annem yanimda ama ben herseyi teker teker internetten arastirdim aldim,lazim olanlar,tavsiye edilenler,edilmeyenler vs ona gore kendime liste yaptim,
kendim icin aldiklarimi yazayim sana belki isine yarar:
2tane emzirme atleti
2 tane emzirme sutyeni (bu ikisi istege bagli sanirim)
ic camasiri
2 tane onden acmali pijama,ben 1-2 tanede oyle onden dugmeli alcam(cabuk kirlenme ihtimaline karsi)
1 tane pelus sicak tutan cinsten sabahlik
kalin corap,patik(dogumdan sonra usuyormussun)
bornoz,havlu
hastane cikisi almani tavsiye ederim
tuvalet cantasi(deodorant,dus alma imkanin olcaksa dus jeli,sampuan vs)

sen kendine gore duzenlersin,ayrica hastanenin sitesinde yaziyosa orayada bakabilirsin ne goturmen lazim diye.
Kundaklama icin ozel kundak aldim ben,daha rahat gibime geldi,ama battaniyeyle yapcaksan 2 tane olsa yeter sanki,biri yikamadayken digerini kullanirsin.
Moralini bozma yanimda kimse yok diye,kendini yanliz hissettiginde gel buraya,merak ettiginde sor tecrubeli ve yardimsever annelerimiz var burda.

tavsiyelerinizi dikkate alacağım çok sağolun ..

şubat ayı içerisinde hazırlasam iyi olacak o zamana kadar da eksikleri tamamlarım hazır bulunsun çanta
erken doğum hikayelerini okudukça korktum

yalnız hisssettiğimde ya da içinden çıkamadığım birsey oldugunda buraya koşuyorum hemen
çok istifade ediyorum , Allah razı olsun sizlerden..
böyle böyle anne olmayı bebek büyütmeyi birbirimizden öğreneceğiz artık :)

Kızlar bunlarda benim cimcime.com dan sipariş ettiklerimm.. Dün elime ulaştı bugün fotolarını koydum.. Minik bebeğim bunları doldurucak inşş.. Ben özel olarak hastane çıkışı almadım.. 3. çocuğum olduğu için yeteri kadar battaniyem war (kullanmadığımda dahil) we içindeki zıbınları ben pek kullanmıyorum çıtçıtlı atletler daha kullanışlı oluyo.. Yeşil olan takımı hastane çıkışı yerine kullanıcam ne dersiniz ???

teşekküür ederimm cnm :) bitti bile hazırlıkları nerdeyse şükürler olsn

benim daha çok eksiğim var

kendim için hiç alışveriş yapmadım iç çamaşırı pijama vs

beşik almadım

bebeğin ıvır zıvır eksikleri var ..

kıyafetler yıkanacak ütülenecek

temizlik yapılacak

doğum çantası hazırlanacak

ooffff hepsini tek başıma nasıl halledecem

benim yeni doğan bendeleri konusunda bir sorum olacak 56 beden hastane çıkışı için uygun bir bedenmidir birde biboron seçerken ne yapmalıyım az akışmı orta akışmı olması gerek

ben biberon olarak chıcconun cam biberonunu tercih ettim epey araştırmıştım..

en azından ilk altı ay cam biberon kullanmayı düşünüyorum ..

benim yeni doğan bendeleri konusunda bir sorum olacak 56 beden hastane çıkışı için uygun bir bedenmidir birde biboron seçerken ne yapmalıyım az akışmı orta akışmı olması gerek

canım 50 beden almaktansa 56 beden hastane çıkışı almak daha mantıklı. 3.5 kg civarında doğan bir bebek bu takımı 20 gün ya da 1 ay kadar giyebilir. ama 56 bedenlerin sayısı en fazla iki olsun. diğer takımları 0-3 ay al. ben kızımda öyle yapmıştım. biberona gelince anti kolik özelliği olan biberonlardan al. ya PES özellikli ya da cam biberon olursa daha sağlıklı olur. biberon emziği de az ilk etapta az akışlı olsun ki memeyi bırakmasın. daha sonra bebek büyüdükçe emziklerini de değiştirirsin. sağlıklı doğumlar dilerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…