2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353

ben geçen gün taça gittim ,pembe organze yaptırıcam ama yanlarınada
turkuaz yine tülden 2 kanat yaptırıcam ,altında zaten storları oluyor ,blin bakalım bunu bana kim alıcak ,tabi herşeyi alıcam deyip deyip ,hiç bi şey almayan kayınvalidem :))))
hehe ben sana tül alırım demişti ,doğurucam hala alıcak :)almazsa ,odanın kendi tülü var ama çıkartıcam ,hiç bi şey takmıcam :)görsündeeeeee,anlasın diye :)

Tatlım çorabı unutmuşum onu eklicem çantama Külot daha almadım, onu alıcam. Torba zaten var.

Bebek şekeri ben mevlüd için kendim keçeden yaptım. Ama hastaneyede daha uygun birşey satın alıp götürücem.

Kapı süsü götürmeme gerek yok. Çünkü hastane odanın kapısına cinsiyete göre kocaman süslü şeyler asıyorlar. Çok güzel. Ben sadece poster afişi gibi birşey hazırladım onu asıcam

benimde büyümedi canım çok az fark etti bi beden bile büyümedi biraz daha byüse hiç fena olmazdı yani :)) süt falanda yok hiç sıkmayıda denemedim.dogumdan sonra gelir inşallah

Merhaba arkadaşlar, ben bugün gebelik ve doğumla ilgili bir seminere katıldım. Orada göğüs uçlarını uyarmanın, yani sıkma gibi gebeliğin bu donemlerinde doğum kasılmalarını tetikleyebileceğini söyledi. Bence göğüs büyüklüğünü ve şuan süt gelip gelmemesini hiç kafanıza takmayın. Bebeğin ilk antibiotiği sayılın kolostrumu da boşa akıtmayalım. Asıl süt zaten doğumdan 3-5 gün sonra geliyormuş. Bende bunu ilk doğumumda da tecrübe ettim doğumdan sonra göğüste ki ilk şişliğe inanamayacaksınız :)))

Canımm ya gerçekten mi? Hiç haberim yok. Geçmiş olsun. En son bakıcı arıyordun, ne zamandır hastanedesin. Hiç duymadım. Çok üzüldüm cnm ya. Geçmiş olsun.

Ama ne güzel haberlerle geldin. Rabbime şükürler olsun bebişin çok iyimiş maşallah

bende de ritm bozukluğu varmış.doğuştan ve genetikmiş.ben yeni öğrendim.,
kadın doğumcu bunu duyunca ıkınmalar kalbi zorlayabilr yani normal doğum sıkıntılı olabilir dedi.
sen de bi sor istersen biran önce dr una.

Oh ne güzel, aşureni de yapmışşın canım. Ellerine sağlık...

Çok doğru söyledin canım. Ben bu topik sayesinde çok şey öğrendim.Bir gün doktoruma serviks uzunluğumu sordumda, siz yeni gebelerde ne çok şey biliyorsunuz dedi bana

Canım korkma normal doğumdan. Sonrasında bebeğinle ne kadar rahat ilgilenebileğini düşün. Pozitif normal doğum hikayelerini okumanı tavsiye ederim. Benim ilk doğumum ama ben de acayip sezaryandan tırsıyorum

Çanta ile ilgili olarakta cidden çok heyecanlı. Yerleştirken kokladım bütün çamaşırlarını. O bezi küçüçük poposuna takıcağım günü iple çekiyorum. İnşallah canım hayırlısıyla alırız bebeklerimizi kucaklarımıza

Ayy senin bu kayınvalde ya. Bence canım sen git, en güzelini yaptır, bakalım görünce ne dicek.

Eşin ne diyor bu konuda merak ediyorum..

evet annem ve kızkardeşim yakınlar bana çok şükür
ev taşıdım evime taşındım
evimi on kere silip süpürdüler yerleştirdiler ben başlarında durdum sadece
doktora ya annemle ya kardeşimle gidiyorum ,bi yere gidilecek olsa yine onlarla gidiyorum
arada ben onlara gidiyorum onlar bana geliyor derken vakit geçiyor
inş. biz de öyle oluruz ilerde ..
brokoli daha yeni yedim
ıspanak da anneme gidince yaptırayım diyorum
anneme ne istersem söylüyorum ben gitmeden hazır ediyor

yok küçük değildi ben de 85-90 takıyordum. şimdi 95ten de taşıyor 100 tam oluyor. inşalah daha büyümez

.
maş. seninkiler ii coşmuş yaaaw
benimkilerin içi dolu ve şiş sadece ondan sığmıyor eski kalıbına

gecen cumadan beri hastahanedeyiz canım babanne daha orda anlatırım uzun uzun sonra haftaya görüşelim diyorum ne dersin :)

inşallah canım ben de sabırla bekliyorum evet havalar soğudu artık hiç çıkmıyorum evden hatta yataktan mı demeliyim , ev sıcak allahtan

inşallah canım inşallah doğumdan önce ki son terapiyi de atlatırım ve sorunsuz bir doğum olur bakalım her şey 35. hafta belli olacak belki son seansı vermezler

canım benim çok geçmiş olsun benim de ilk evime hırsız girmişti çok büyük travma gerçekten evlerden ırak hele hele sen evdeyken Allah korumuş canım çok dikkat et

yaa valla bizim devletin işi de zor Allah güç kuvvet versin bazen adaletsiz vergi sistemine söyleniyorum ama ne kadar çok hasta var, muhtaç ihtiyaçlı insan var memlekette hele hele bizim ki gibi büyük hastalığı olanların tüm ilaçlarını devlet karşılıyor, kemoterapide bir torba ilaç veriliyor bize hepsini devlet ödüyor, devlet hastanesinde de para ödemiyoruz, eee şimdi doğum izni falan derken maaşımı da alıyorum çok şükür o da olmazsa ben ne yaparım, ama dua ediyorum Rabbim iyileşip devlete faydalı bir memur olmayı nasip etsin bana, borcumu ödeyeyim diye. Benim bir akrabam Alman bir ilaç firmasında çalışıyor firma isyan ediyormuş bizim ülkemizde ilaç fiyatlarını çok düşük tutuyormuş bakanlık, bir de bizin ülkemizde ilaç temin etmek daha kolaymış, yurt dışına giderken arkadaşım ilaçlarını stoklayıp gidiyordu orda pahalı diye...
yani bu açıdan iyi bizim ülkemiz ama devletin işi zor gerçekten...

canım benim kıyamam sana yaparsın hepsini zaten bunlar çok zor işler değil ben de daha yıkama ütüleme çanta hazırlama işlerine girişemedim başta her şeyi haldır haldır yapıyordum ama şimdi biraz da ağırdan alıyorum nasılsa yapılır ya sen sıkma tatlı canını kuzu...

benim pek büyümedi başta acıyorlardı sertti ama şimdi yumuşak ağrı da yok yanlız etrafı resmen kapkara oldu uçları da çatladı garipler hazırlık yapıyorlar süt olsun diye ama boşuna hazırlık kesecekler sütümü :26:
hele reklamlarda hastanelerde falan anne sütü şöyle anne sütü böyle mutlaka emzirin olmazsa olmaz falan diye tanıtımlar çıkıyor ya nasıl içim buruluyor anlatamam ama nasip yavruşum şansız bu konuda neyse başka konularda talihli olsun çok sağlıklı olsun mesela...

ayy yavrum neler yaşamışsın okurken gözümde canlandı resmen çok geçmiş olsun inşallah bir daha olmaz ama ilaç konusunda korkma dr doğru demiş sen iyi olmazsan bebek de iyi olmaz hem ilaçlar doğrudan zararlı diye bir şey yok sadece denenmedikleri için bilinmiyorlar zararı olmaz bence, geçmiş olsun canım tekrar tekrar...

ben yarın cuma ya o zaman kaynatacağım hem de kendim yapmayı niyetledim, evlendiğimden beri her yıl yaparım güzel bir gelenek bence hem de kazan kadar büyük bir tencerem var bir tane onla yapar herkese dağıtırım zaten ben çok bol kepçeyimdir o yüzden tarif vermeyeyim
bu tencere ile ilgili de bir şey anlatayım çeyizlik tencere takımının en büyük parçası bu ilk gördüğümde ben bunu ne yapacağım ya, bir gün oğlum olursa sünnetinde pilav pişiririm ancak diye söylenmiştim herkes çok gülmüştü her sene aşure kaynatırım onunla bakalım bir gün oğlumun sünnetine pilav pişirmek de nasip olur belki, duam kabul olur
ama ben aşureyi beyaz severim incir ya az katarım ya hiç koymam bir bardak süt koyarım hem lezzetli olur hem rengi açılır, portalak kabuğu mutlaka koyarım üzerine de nar tanesi olmazsa olmaz
aşureyi hem çok severim hem de çocukluğumdan kalan güzel bir anekdot olduğu için yaşatmaya çalışıyorum, Allah kabul etsin...

Rabbim hepinize hayırlı doğumlar sağlıklı bebişler nasip eder inşallah
Biraz alakasız olacak ama delikiz1982 özel mesaj kutunuz dolmuş bir kaç mesaj siler misiniz acaba:)

kızlar baksanıza keçeden yapmıslar ne güzelll

hımmm anladım canım :) tamam :)

bu akşam annemlere geçicem eve gitmiycem ama yarın akşam çalışıp eklerim inşallah :)

Tamam canim cok sagol zahmet olcak sanada ama

Ay cok güzeeelll ben buna bayildim offf türkiyede olsam neler neler yapardim bebisime ama kisitli imkanlarim burada napim :97: malzeme bulamiyorum ki anasini sattigimin yerinde :95:yine ii yaptim diyorum kendi kendime bilmiyorum belki ilk bebek ikinci bebek farketmeyebilir ama herseyi en güzelinden olsun istiyorum :119:mükemmelliyetcilik drami

Canim seni cok merak ettik aklim sendeydi kac gündür oh oh masAllah baya doldurun haftalarini 2 hafta daha dayansan tehliken gecer dogursanda problem degil kendine ii ve bebisine ii bakmak öptüm seni

ah kuzuuumm korktunmu senn doktorunda bi acayip hee ne veriyo sana korkutuyo..aslında biyandan iyi bişey ama ne biliim..valla ben hem normal hem sezeryanı izledim internetten.sezeryan bence daha iç gıcıklayıcı ıyyy..hala gözümün önüne geliyo..ben hayatımda hiç ameliyat olmadım korkuttu beni o görüntü valla.rabbim insana dayanamıycağı acıyı vermezmiş bebişim korkma sen..ölseydi analarımız ölürdü ki ozman teknolooji nekadar gerideymiş ultrason bile yokmuş,bizim zamanımızda bile huniyle bebeğin kalp seslerini dinlerlermiş..ben başıma ne geliceğini tam kestiremesemde normal doğumdan yanayım çok çabuk ayağa kalkmak varken neden bıçak altına keyfi yatıpta 1 ay sürüneyim acı çekeyim...tabi karar kişinin kendine has bişey..tabi bende tırsıyorum:18: ve epudral normal doğum istiyorum epudral olan bi arkadasım ''valla 10 tane daha doğururdum'' dedi doğumhaneden çıkınca.banada bi huzur geldi o an :119:ama teyzemin oğlu 6 gün önce ameliyat oldu..kendine daha yeni geldi.beni bugün aramış ay çok komik bizim oğlan tabii.bana ''bana bak oğlum normal doğum yap,böyle kesmeli çok zor oluyomuş,sizi şimdi anladım ''demezmi ne güldük telefonda ecel terleri döktüm 6 gün dedi kıyamam..benim düşüncem normal doğum ama hala bebişimin başı dönmedi..okadar çok istiyorum ki banada inadına sezeryan nasip olur gör bak:18:

cnm iyigünlerde kullansın minnoşun

Son düzenleme:
Canım bende de bi değişiklikmyok gibi sadece arada çok sızlıyorlar bide sıkınca ıslanacak kadar sıvı geldi ama çok fazla büyümediler öyle
Aaa ciddimisin ben hamıleliğin 4. Ayından itibaren fito kremi düzenli olarak kullanıyorum karnımda toplasan 5 gece anca sürmemişimdir okadar ve karnımda hiççççç çatlak yok. Ama göğsüme sürmüyordum zararı olur diye göğüs uçlarına sürmüyordum bu günden itibaren sürmeye başlıyayım o zaman

Canım hastaneler sıcak oluyo ama bence sen neolur ne olmaz patik ve yelek de koy normal doğumdan sonra insanın ayakları buz gibi oluyormuş. Çok kan kaybettiğinden insan hep üşüyormuş bizim gelinin doğumdan çıktığında ilk istediği şey patik olmuştu hemde mayıs 30 da doğum yaptı.

Güzel annişler günaydın.

Dün gece normal ve sezaryan doğum videoları izledim. Anam izlemez olaydın. Sezaryandan zaten korkuyordum, şimdi ikisinden de tırsmaya başladım.

O nasıl görüntüler yahu. İzlemeyenler varsa kesinlikle izlemesinler, bilinmemezlik inanın çok daha iyi. Uyku tutmadı valla, sabahın köründe kalktım ayağa.

Bir de normal doğumlarda vajinada genişleme olup, sonrasında ilerleyen zamanlarda idrar kaçırma ve cinsel birliktelik konusunda hassasiyet kaybı olabiliyormuş. O da banayı düşündürdü beni.

Epidural sezaryan annelerinin yorumlarını okudum. 10 hikaye okuduysam 7sinde bebeği çıkartırken o hissi yaşıyoruz, çok tuhaf birşey, acı falan yok ama hissediyoruz diye yazmışlar.

Düne kadar inşallah çatır çatır normal doğurucam diyen ben de, oldu mu bir doğum korkusu. Buraya da yazıp kimseyi tedirgin etmek istemem kusura bakmayın kızlar, ama her duygumuzu burda paylaşıyoruz. Anneme anlatsam kızım strese girdi diye, o benden önce strese girer. Eşime anlatsam adamcağız ne bilsin de beni anlasın. Off valla darlandım cuma cuma sabah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…