kızlar merhabalar...herkesin hazırlıkları tam gaz gidiyor maşallah..Allah bebeklerimizle kullanmayı nasip etsin inşallah...bebek odalarınız için perde,tül olayını ne yaptınız.bu konuda hiç foto paylaşan arkadaşımız olmamış...ben de çok kararsız kaldım...odası bebeşimiz yeşil mavi ağırlıklı....fon yaptırsak mı?tül nasıl olsa..klasik tül mü olsun yoksa farklı dikim modellerinden birini mi tercih etmeli???anlayacağınız bütün önerilere açığım...sevgilerrr
tugbaemrah çok geçmiş olsun canım .allah ım korumuş sizi.insanlar artık gece gündüz demiyorlar korku falan kalmamış.
sultancım çok geçmiş olsun .allahım korumuş seni ve bebeğini.ilacını sürekli yanında taşı bence.ne zaman nerde rahatsızlanıcağın belli olur.bebekler annenin halini anlıyor üzldüğünde sevindiğinde.işallah bidaha yaşamazsın böyle bişe.
milsacığım ne güzel anneciğin gelmiş herşeyini yapmış.bebeğin çantasında eksik bişe yok.istersen hastane çıkışı dışında özel bir giyside koyabilirsin.
senin çantandada çorap terlik kilot alabilirsin.birde ikiniz için kirli çamaşır torbası götürebilrsin.
hastaneye kapı süsü bebek şekeride götürecekmisiniz .ben kapı süsü götürmeyi düşünmüyorum hijyen açıısndan .
benimde büyümedi canım çok az fark etti bi beden bile büyümedi biraz daha byüse hiç fena olmazdı yani :)) süt falanda yok hiç sıkmayıda denemedim.dogumdan sonra gelir inşallah
selam kızlar :) bende bizden güzel haberler vermek istiyorum ben 31. haftadayım kızım 30 (geç yumurtlamadan ) suyunda bedeninde hiçbir sorun yok çok şükür ilk defa nstye girdim çok güzeldi zaten biliosunuz 1 haftadır hastahanede babanneye bakıordum o yorgunlukla ve kızımın kalp atışlarıyla dinlendim heheh çok güzeldi bu arada 1500 gr olmus hanfendimizz ve ben 2 haftada 400 gr almısım e zaten 300unu kızım almıs :) daha odasını alamadım eşyalarını yıkamadım pazartesı başlarım inşallah yıkama serüvenlerine sizi özledim vallahi hastahanede sürünürken hep yazdıklarınızı okudum takip ettim
selam annecikler ,civcivleriniz inşallah iyidir.benim civciv bugünlerde cok sert vuruyor özellikle boza içince.hamilelikte bebege cok ıyımıs canına can katarmıs bagısıklıgını kuvvetlendırımıs ama kılo aldırıyo haberınız ola
sultancım çooook gecmıs olsun ya saglık okadar kıymetlıkı ama nedense degerını sırf hastaneye gıdınce anlıyorum.
dört gözle oğlumun odasını beklıyorum 20 gün dedıler 40 gün oldu perdenın siparişini verdim allaha şükür bitti eksiler bi tek ödemelerimiz kaldı
bugünlerde inanılmaz nefes darlıgı yaşıyorum uykudan uyandırıyor resmen sanki yüzüme yastık basmıslar gıbı nefessızım.ciddiye alıp doktora gıtmek mı lazım hamılelıkte olur dıyorlar ama nefessız kalmak cok korkunc bısey.bugun otobüste imdat dıye bagıracaktım resmen duraga gelmeden indim.
bende ritm bozuklugu var kalpte acaba doktorumu bunu söylesem mı.normal dogum olacak insallah dogumda benı zora sokarmı?ayy bi dogursaydık da saglıkla kurtulsaydık.bu arada herkese fetih suresini 1250 defa okunması zor olan işinizi cok kolaylastırıyor bı cok defa denedım allahın izniyle halloldu.doğuma gıtmeden mutlaka okuyun dua edın.ha dıyınce bıtmıyor 2 saatımı alıyo benım.allah kabul ederse dogum ıcın okurum
Maaşallah sanada bebişinede:)
ben yaptım şu anda kasede soğumasını beklıyorum
bu arada bende ılk kez yaptım:)
hersene yapayım dıyorum sonrada kıme dagıtcamkı komsum bıle yok dıye yapmıyorum okulumda çok uzak hemde kalabalık 10kaselık aşureyı 70km taşıyamam..
neyse dun ıslamıştım bu akşam pişirdim
1er kase nohut fasulye bugday
once ayrı ayrı sonra hep birlikte haşladım
sonra içine 2şer avuç yada 1su bardağından bıraz az deyim; incir kayısı, kuş üzümü,kuru üzüm,ceviz
yarım çay bardağı siyah pekmez
1tatlı kaşığı tarçın 1yemek kaşığı portakal kabugu
bunlarlada 20dakka daha pişti
üstune tekrar ceviz, portakal kabugu tarçın,nar ....
vala buraya yazdım herkes kızcak bana
kötü olmuş canınız çekmesin
ay ne gunlere geldik,
çantalarımız da hazır:)
vala bu topık olmadan mıllet nasıl doğuruyormuş ki
eksiklerini nasıl biliyormuş bebkleri ile ilgili bilgileri nasıl öğrenıyormuş
bende çekıp koyarım yakkında,özendim:)
bi çorap çamaşır koymamışsın benımkınden farklı,bakalım başka eksık bulan varmı
ona gore koyarız artık
Selam kızlar!
Son 8 haftam bugün itibariyle başladı! 5 haftamı aktarmak için raporumu aldım. Hadi bakalım hayırlısı. Gidebildiğim yere kadar artık!
Bebişim de 2 kilo olmuş.3,5 gibi doğar dedi doktor. Şu anda normal doğum adayısın, tabi sen de istersen dedi.
Doğumla ilgili bi cd verdi. İzledim, şu an cidden korkuyorum!
Lavman nedir arkadaşlar ya! Çok çirkin gibi! Bi kişi, aman anlamıyosun bile demişti. Geçen doğum yapan arkadaşım çok fenaydı diyo.
Bi de sezaryen bile olsa yapıyolarmış. Amaaan! Gözüm korktu valla!
Tamam biyolojik olarak buna hazır doğmuşuz da cart da curt da ama işte korkuyo insan yine de.
Ağrısız doğumcu bilgi vermiş cd'de. İşte kateter yerleştirceklermiş de ordan epidurali verceklermiş de. İçim bi kalktı yani.
Tecrübeli anneler azcık gaz verse de bi modumuzu bulsak yahu!
Benden şimdilik bu kadar. Kendinize ve bebeklere iyi bakın!
Bu arada Milsacım hayırlı olsun valla, hazırlamışsın çantanı! Çok heyecanlı değil mi?
O çanta hazırlanınca artık her an herşey olabilirmiş gerçeğiyle yüzleşiyo insan. HAyırlısıyla doğum olur da kucağımıza alırız inş bebeklerimizi.
ben geçen gün taça gittim ,pembe organze yaptırıcam ama yanlarınada
turkuaz yine tülden 2 kanat yaptırıcam ,altında zaten storları oluyor ,blin bakalım bunu bana kim alıcak ,tabi herşeyi alıcam deyip deyip ,hiç bi şey almayan kayınvalidem :))))
hehe ben sana tül alırım demişti ,doğurucam hala alıcak :)almazsa ,odanın kendi tülü var ama çıkartıcam ,hiç bi şey takmıcam :)görsündeeeeee,anlasın diye :)
evet annem ve kızkardeşim yakınlar bana çok şükürne güzel işte, anne gibisi yok valla, uzat ayaklarını önüne koyar, önünden kaldırır bir of demez.. biz de anne olucaz artık, biz de yavrumuza böyle yapıcaz.. allahım o günleri göstersin inşallah :))
akşam için de ellerine sağlık ve afiyet olsun canım, menu süper valla tam benim gibi sebze severlere göreymiş.. kışı bir başka seviyorum ben.. daha ıspanağı var, brokolisi var, kerevizi var, enginarı var allahımmm var da var :)))))))
...
maş. seninkiler ii coşmuş yaaawyok küçük değildi ben de 85-90 takıyordum. şimdi 95ten de taşıyor100 tam oluyor. inşalah daha büyümez
.
Canımm ya gerçekten mi? Hiç haberim yok. Geçmiş olsun. En son bakıcı arıyordun, ne zamandır hastanedesin. Hiç duymadım. Çok üzüldüm cnm ya. Geçmiş olsun.
Ama ne güzel haberlerle geldin. Rabbime şükürler olsun bebişin çok iyimiş maşallah
aman boşver cnm sen ii oldunya şükür bundan sonra içmesende olur :)) çok dikkat et kendine cnm havalarda soğudu üşütme...
hadi bakalım son seansta geçicek kolayca sonrada güzel kuzunu kucağına alıcan ii şeyler düşün bitanem ...
canım benim iyi olduğuna çok sevindim..oğluşunda iyi çok şükür..Allah yardımcın olsun canım..az kalmış son terapiyi de atlatırsın inş..
erkekler hakkında yazdıkların çok doğru canım..kadınlar rahata alıştırıyor herşeyi yükleniyor..yetişemeyincede erkekleri suçluyor..erkeklere fazla yüz vermemek lazım..ben zaten evlilikte fazla fedakarlık yapılması taraftarı değilim..neyse o..sonuçta kadınlarda bir birey ve kimsenin kahrını çekmek için evlenmiyor..herkes ortak yaşamda hayatın tadını çıkarabilmeli bence..
kızlar yaaa yan daireye hırsız girdii Allahtan kapının alarmı vardıda duyunca kaçtı... yan dairede kimse yokmuş ayy yaa bize girseydii ölürdüm korkudan ayy sinirlerim bozuldu yaaa korkumdan kapıyıda açamadım noluyo diyeee(
canim 4. Sondu sanirim sende yuzdun kuyruguna geldin ins sorunsuzca hem su hastaligi atlatir hemde bebegi alirsin saglikla
Kucagina. Nts icin bende o kadar oducem ama ben ydisindayim bebek dogunca tum asilarda ucretli burda. Tr gibi sosyal bir devlet sayilmaz . İnanki bu ayki hastane masrafimizla bir dogum yapardim. Sigorta yaptirmak icin dunya para odedik
Birde benim erken sancilar icin birton masraf cunku sigorta olsada ultrasonu odemiyor sigorta sonrada bizim kiz
Hastalandi. Duzelelim iyilesimde napalim para yine kazanilir. Allah eslerimizin isini acik etsin.
Bacilar hiziniza yetisilmiyor ben yazana kadr 5 sayfa daha olmus
Ben bu gunlerde yorgunum malum durumum ustune birde kizin hastaligi
Dinlenemedim hic
Ders calisamadim evi temizleyemiyorum kecelerimi tamamlayamadim
Kuru bakliyatlarima bez torba dikemedim. Hastane cantami hazirlayamadim
Bebisin tum kiyafetlerini yikayamadim sadece bir kismi oldu
Yani cook mutsuzum ben ya
kızlar göğüslerinizde değişiklik var mı şişkinlik ya da süt gelme gibi benimkinde hiç birşey yok hala küçücük( komşumla muhabbet ederken 8.aylarda şişkin ve hatta az az süt geliyormuş benim sütüm olmucak mı diye düşünmeye başladım sizde nasıl göğüsler...............
selam kızlar,
dün ben çok hastalandım..sanırım verilmiş sadakam varmış bebişle.benim astımım var ve atak anında ventolin diye bir hava kullanıyorym.neyse dün yemek yerken bir türlü oturupta yemek yiyemedim.nefesim yetmedi çünkü zaten artık astımında etkisiyle uzun süre konuşamıyorum bile......kitap okuyayım dedi.öksürüğüm başladı.öksür öksür anladım astım atağı geçireceğimi...ventolin çekmecede alıp sıksam rahatlayacağım alamadım...nefesim kesildi içerden bebek güm güm vuruyo sanki can çekiştiğimi anlar gibi...ventolini güç bela yarım yamalak sıktım... eşimi aradım baktım mosmor olmuşum.gözlerimin altı tırnak ve dudaklarım mosmordu kızlar.eşim geldi doktorumu aradı hemen gelin dedi.oksijen verip nstye aldı..hiç durmuyo ki kalp atışı dinlesinler...hemşire cihazı takıyo bebek dönüyo,buluyor kesiliyor ,strese girmiş bu bebek dedi.şaştım kaldım :18:doktoru çağırdı doktorumda uğraştı...en fazla 10 sn olduğu yerde duruyor kuzum ... göğüs hast.uzmanına gönderdi beni.bebekler bizim nefesimiz kesilse bile kandaki oksijen beslendikleri için bir süre daha idare ederlermiş...o gerekli ilaçları kullanacaksın yapacak bir şey yok.sen iyi olursan bebekte iyi olur dedi.ordan kadın doğumcuya tekrar gittik...nstye girmeden açık havada biraz rahatla dedi.eşimle dolaştık ağladım ağladım rahatladım.nstye tekrar bağladılar oğlum sakinleşmiş ve iyiymiş 1 hafta sonra tekrar gelin dedi doktorumuz.sancımda çıkmadı kızlarrr.yani sizin psikolojiniz çok önemli bebeği etkiliyor.bugün daha iyiyim tekrarlamaz inşallah
kızlar..
aranızda aşure yapacak var mı..
pazar günü yapmayı düşünüyorum. eşim cok istiyor.
ilk kez yapıcam inşallah güzel olur..
garanti tarifi olan varsa versin hayır demem
internete baktım tarifler genelde birbirinin aynısı..
gecen cumadan beri hastahanedeyiz canım babanne daha orda anlatırım uzun uzun sonra haftaya görüşelim diyorum ne dersin :)
kızlar baksanıza keçeden yapmıslar ne güzelll
hımmm anladım canım :) tamam :)
bu akşam annemlere geçicem eve gitmiycem ama yarın akşam çalışıp eklerim inşallah :)
Hayirli günler herkese
Ben hala hastanedeyim. Burada net baglantisi pek iyi degil bazencekmiyor. O yüzden sürekli giremiyorum. Ben cok sükür iyim. Son bir haftadir az da olsa yürümeme izin verdiler. Ama 5 adim sonra karnim sertlesiyor öyle kaliyorum gecmesi 5-10 dk sürüyor. Kaslarim o kadar gücsüzlesmis ki yatmaktan resmen yürümeyi unutmusum. Artik kizim dogsun onla beraber hayata dönüp yürümeyi ögrenecegim=)
Bugun 32+0 doldu. Haftaya kadar herhangi bir degisiklik olmazsa yavas yavas evine cikma konusunu konusabiliriz dedi doktor.evimi cok ama cok özledim. Hic bu kadar ayri kalmamistim... İns hepimiz de hayirla bu dönemi atlatir rahata kavusururuz.
ah kuzuuumm korktunmu sennSelam kızlar!
Son 8 haftam bugün itibariyle başladı! 5 haftamı aktarmak için raporumu aldım. Hadi bakalım hayırlısı. Gidebildiğim yere kadar artık!
Bebişim de 2 kilo olmuş.3,5 gibi doğar dedi doktor. Şu anda normal doğum adayısın, tabi sen de istersen dedi.
Doğumla ilgili bi cd verdi. İzledim, şu an cidden korkuyorum!
Lavman nedir arkadaşlar ya! Çok çirkin gibi! Bi kişi, aman anlamıyosun bile demişti. Geçen doğum yapan arkadaşım çok fenaydı diyo.
Bi de sezaryen bile olsa yapıyolarmış. Amaaan! Gözüm korktu valla!
Tamam biyolojik olarak buna hazır doğmuşuz da cart da curt da ama işte korkuyo insan yine de.
Ağrısız doğumcu bilgi vermiş cd'de. İşte kateter yerleştirceklermiş de ordan epidurali verceklermiş de. İçim bi kalktı yani.
Tecrübeli anneler azcık gaz verse de bi modumuzu bulsak yahu!
Benden şimdilik bu kadar. Kendinize ve bebeklere iyi bakın!
Bu arada Milsacım hayırlı olsun valla, hazırlamışsın çantanı! Çok heyecanlı değil mi?
O çanta hazırlanınca artık her an herşey olabilirmiş gerçeğiyle yüzleşiyo insan. HAyırlısıyla doğum olur da kucağımıza alırız inş bebeklerimizi.
cnm iyigünlerde kullansın minnoşunBu arada bebişime yeni aldığım şeyleri paylaşmayı unutmuşum!
Eki Görüntüle 559190 Eki Görüntüle 559191 Eki Görüntüle 559192 Eki Görüntüle 559193 Eki Görüntüle 559194
Pompayı 190'a aldım, diğerleri de 50ye geldi.
Ama alıncak daha ıvır zıvır çok yaf!
Canım bende de bi değişiklikmyok gibi sadece arada çok sızlıyorlar bide sıkınca ıslanacak kadar sıvı geldi ama çok fazla büyümediler öylekızlar göğüslerinizde değişiklik var mı şişkinlik ya da süt gelme gibi benimkinde hiç birşey yok hala küçücük( komşumla muhabbet ederken 8.aylarda şişkin ve hatta az az süt geliyormuş benim sütüm olmucak mı diye düşünmeye başladım sizde nasıl göğüsler...............
Aaa ciddimisin ben hamıleliğin 4. Ayından itibaren fito kremi düzenli olarak kullanıyorum karnımda toplasan 5 gece anca sürmemişimdir okadar ve karnımda hiççççç çatlak yok. Ama göğsüme sürmüyordum zararı olur diye göğüs uçlarına sürmüyordum bu günden itibaren sürmeye başlıyayım o zamanbanada sağlık ocağında verdiler fito diye bi krem karın ve göğüs uçları için aynen bende 3,4kez anca sürdüm:) annemde göğüslerin çok küçük büyümemiş hiç dedi beni tribe soktu anneminkiler çok büyümüş hamileyken:) komşumda öyle anlatınca moralim bozuldu herkeste oluyoda bendemi yok dedim....
Canım hastaneler sıcak oluyo ama bence sen neolur ne olmaz patik ve yelek de koy normal doğumdan sonra insanın ayakları buz gibi oluyormuş. Çok kan kaybettiğinden insan hep üşüyormuş bizim gelinin doğumdan çıktığında ilk istediği şey patik olmuştu hemde mayıs 30 da doğum yaptı.Tatlım çorabı unutmuşum onu eklicem çantamaKülot daha almadım, onu alıcam. Torba zaten var.
Bebek şekeri ben mevlüd için kendim keçeden yaptım. Ama hastaneyede daha uygun birşey satın alıp götürücem.
Kapı süsü götürmeme gerek yok. Çünkü hastane odanın kapısına cinsiyete göre kocaman süslü şeyler asıyorlar. Çok güzel. Ben sadece poster afişi gibi birşey hazırladım onu asıcam
Bu arada bebişime yeni aldığım şeyleri paylaşmayı unutmuşum!
Eki Görüntüle 559190 Eki Görüntüle 559191 Eki Görüntüle 559192 Eki Görüntüle 559193 Eki Görüntüle 559194
Pompayı 190'a aldım, diğerleri de 50ye geldi.
Ama alıncak daha ıvır zıvır çok yaf!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?