2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353

günaydın ve hayırlı cumalar herkese...
ya ben de korkmamak için hiç izlemeyi düşünmedim video ama duydukları yetiyo insana. bi arkadaşım 3-3,5 ay önce epidural normal doğum yaptı. dediği benim ağrı eşiğim düşük sanırım çok hissettim. epidural olmasa nasıl dayanırdım bilmiyorum. benim de ağrı eşiğim düşüktür. bi de 1 ay kadar da normal oturamadı dikişlerinden dolayı. hep yan yatarak emzirdi bebeğini. iç ve dış dikiş olmuş. of ya insan şimdi duyunca da korkuyo haliyle.
ablam da sezeryan olmuştu 3 yıl önce ertesi gün bildiğin ayaklandı. bebeğini hastaneden eve getirirken bile kendi kucağında taşıdı öyle iyiydi yani. muhakkak ağrısı oldu ama ne bileyim işte.
napıcas kızlarrr?

çok geçmiş olsunşimdi farkettim ,içini ferah tut..kafayada takma böyle şeyleri cnm
ahh cnm yaaa öle yapmaya çalışıyorum inşallah bidaha gelmez başımıza (
çıkma valla yataktan daha iyi olucaksan ohhh sıcak sıcak :)) çok korktum cnm yaaa valla yan daireye girdi böle oldum bizim kapıyı kurcalasa nağardım bilmiyorum ( valla kapıları kitledim oturuyorum Allahıma emanetiz...
tugbaemrah çok geçmiş olsun canım .allah ım korumuş sizi.insanlar artık gece gündüz demiyorlar korku falan kalmamış.
çok saol cnmm aynen öle cnm insan az korkar gündüz vakti nerdeee Allaha havale ediyorum hepsinii...
Canım çok gecmis olsun, çok sınır bozucu bir durum biliyorum ama sakin olmaya çalış, bebisin icin......

çok çok saol cnm sakin olmaya çalışıyorum aklıma geldikçe korkuyorum biraz ama napalım Allahıma emanetiz..

kızlarrr günaydınnnnnn .... herkeze hayırlı cumalarrr ...

herkese günaydın

hayırlı cumalar

ben de doğum videosu çok izledim nette ama ben korkmuyorum ,biraz manyağım sanırım
ben bi ara ameliytlara takmıştım kafayı ,sürekli beyin ameliyatı ,mide ameliyatı vs bütün ameliyatları izliyordum
bi tıp okumuş kadar oldum

günaydın ve herkese hayırlı cumalar:) babayla kahvaltı yapalım dedik demesek daha iyiymiş heralde yine acayip bi kusma yaşadım ben hep öyle az az değil acayip kustum yaa bu kızlar analarının hakkını ödeyemez:)) neyse kontrolümüz vardı dün çok şükür biri 1450 biri 1427 gram olmuş yalnız doktor beni ne nstye bağladı ne alttan muayene yaptı burda herkesi öyle muayene edip gerekirse hastaneye alıyorlar sanki; kontrolü de 3 hafta sonraya verdi inşallah o zamana hamile görüşürüz diyerek,bişey anlamadım ama iyiyim demekki

ben ikisini de izledim kesin sezeryan dedikleri için de takmıyorum o kesilmeyi falan biz görmeyeceğiz ki biz sadece bebişimizi göreceğiz normal doğum da çok korkunç değil gibi sen bakma o görüntülere hem ağrı istemezsen epidural ağrıları da keser oh mis :) tabi doğum tecrübesi olanlar daha iyi bilir,artıık korksak da yapacak bişey yok o bebişler ordan çıkacak bi şekilde

sabah sabah tartıldım yine aynıyım :44: yaklaşık 1 aydır kilo almıyorum ,herşeyi de diyorum

eşim akşam göbüşün büyümüş biraz dedi ,dedim şişim şuanda biraz gazım var

yok yok büyümüş sabah bi tartıl bakayım dedi ,ben de acep büyüdümü diye 1 kilo falan fazla bekliyordum tartıda cık aynı hem de küsüratı bile

eşimi aradım üzgünüm hayatım ama durum böyle diye ,vay anasını sen böyle doğuracaksın herhalde bari kilo vermesen diyor bana

28den sonra alınıyor diyorlardı 29 oldum yarın 30.haftaya gireceğim hala tık yok ,içerdekiler büyüsün ben kilo almayayım böyle bitireyim ohhh ne güzel olur

cnm nst ye genelde 34 den sonra bağlıyolar bende 32 haftamda gittim doktora bi sonraki randevum 36 haftamda ozaman bağlıcak sonra 10 günde bir çağırıcak nst alıcak oyuzden bi sonraki gitmende bağlar :)) sen ikizsin yaaa o yuzden demiştir doktor öle ikizler az aceleci ya :))

daha ne istiyon kuzum işte maşşallah bebekler büyüyo sen almasan da olur :)) bende tartıya korkarak çıkıyorum valla (

daha ne istiyon kuzum işte maşşallah bebekler büyüyo sen almasan da olur :)) bende tartıya korkarak çıkıyorum valla (

ne bileyim tedirgin oluyor insan yine de ,kilo almıyorlarmı acaba diye :44:
30.haftadan sonra birden kilo alan oldumu aranızda ?
öyle gerçekten de birden kilo alınıyor mu :44:

canım ben aşureye aşık bi insanım bildiğin aşk yaşıyorum :) elimden geldiğince her sene yapmaya çalışırım
portakalağacını tarifiyle yapıyorum çok da güzel oluyo kaç senedir yaparım daha hiç fiyaskosu olmadı
ayrıca zeynepfaz ın dediği gibi süt katarım aşureye çok daha lezzetli oluyo ve tabıı kı cevizi ve inciri
içine karıştırmamak lazım hem rengı kararıyo hem de cevizi içine karıstırınca tadını aıcmtırak yapiyo
çok titizimdir aşure konusunda her aşure lezzet sınavımdan geçemez :) bu haftasonu olmadı
sonraki haftasonu yapmayı düşünüyorum bakalım kısmet :)

tarifi burada işte portakal ağacı: Aşure

yalnız buradaki tarifte süt katmamışalr annem kattıgı ıcın ben sütü eklıyorum annemden alışığım yani
istersen kıvam ayarlamaısnı sütle yapabilirsin böylece sütlü bir aşuren olmuş olur bir de bu tariften koca koca tencere
aşure çıkıyo o sebeple yarım ölçü yapabilriisn çok fazla olmaısnı ıstemıyrosan :)

bir de canım şuna dikkat etmeni öneririm : aşurenin şekerini tarifeki miktarı yani öyle hemen boca etme yarısını
ekle pişir tad şekeri iyise öyle kalsın yok az gelırse sonradan aşure tam soğumadan tekrar şeker ekleyerek tadını ayarlarsın
çünkü aşureye kattıgın şekerin tadı aşure soğudukça yerine gelıyo sıcakken şekeri ekelyıp tadıyosun ve sana hıh ıyı gıbı
gelıo ama soğuduktan sonra çok şekerli olabiliyo bu yuzden dıyorum benden söylemesi :) he bak şunu dersen aşureyı yapayım
bitireyım şekeri sonra ekelyım dersen olmaz içine nüfuz etmediği için sasi sasi bi tadı olur emeğin boşa gider :)
hadi kolay gelsin :)

:13: :)

anladım canım çok gecmıs olsun ya bizim de yaşla beraber ilerliyo...annemın cok ileriydi ama baya düzlmiş hatta dr ilacını kesmıs :)
çok sevındım astım çok berbat bişey cunku...ben de bronşit olmustum zatüreye dönmüştü artık 2. sınıfa giderken bayaa bi süre okula gidememıstım
gunde 3 kez falan ıgne vurunuyodum sonra da o enjektörlerle barbie bebgıme ıgne vuruyodum hem hastalık hem oyun
ondna sonra ıste dıkkat etmemızı fln söyluyodu annem hep basınzı ıslak kalmasın şöyle yapın böyle yapın çok şükür ilerlemedi
ama ara ara işte mevsım gecıslerınde sıkıntı yasıyorum bi de anetsezı aldıgım durumlarda çok kötü oluyorum :S

karnıbahar koymadanda güzel oluyor..istersen havuçta eklersin..

bi deneyeyeım bakayım ya hatta dun akşam denıycektım brokolı almak için ugradım manava enem sarı sarıydı vazgectım :)

canım ben de fon yapmayı düşünüyodum sonra düşündüm odam çok büyük değil duvaralrım pembe olucak bi de fon yaparsam
oda çok dar ve pencere tarafındna ışıksız kalıcak bu sebeple ben fon yapmayı düşünmuyorum sen de böyle bi ölç tart odanı
yani güzel oslun diye fon yaptırıyoruz ama her fonu olan cam güzel olmuyo ki odanın aydınlığı genişliği ferahlık hissi de önemli
bence yani benim düşüncem bu :)

canım keçe de bulamıyo musun ki orda yaa onmarıfette var yurt dısı gonderımde yapioalrdır ama kendın dıkmeye kalksan

bu saatten sonra yetsımeyedebilir cunku el oyalayıcı bi modele benıyo bu üst üste dıkmek lazım fln hayırlısı olsun canım :)

Günaydın hayırlı cumalar :)

valla ben de hiç krokmuyorum doğumdan ya izliyorum da yani doğumalrı sıkıntı yok

psikolojik tedavimi görsem yardımmı alsam naapsam

Son düzenleme:
günaydın herkese..
ya benim ruhum daralıyor son zamanlarda hep ağlamak istiyorum sizde de oluyo mu acaba ?
cnm ağlama diil ama havalardan galiba içim sıkılı hiç bişi yapmak gelmiyo içimden ...
ne bileyim tedirgin oluyor insan yine de ,kilo almıyorlarmı acaba diye :44:
30.haftadan sonra birden kilo alan oldumu aranızda ?
öyle gerçekten de birden kilo alınıyor mu :44:

merak etme cnm onlar içinde büyüyolar :)) bende 29 la şuana kadar sadece 1 kilo aldım cnm son ay çok kilo alınıyo şimdi diil :))

günaydın hepiciğinize
hayırlı cumalar
güzel hafta sonları

hastalara çok geçmiş olsun Allah şifa versin
yeni alınan cicişleri güle güle kullanın

ya biz ikiz anneleri erken doğuruyoruzya genel olarak son ayımıza geldik sayılırz biz
yani 36 ya erişemeyen de olabiliyor o açıdan düşündüm de
neyse aman neyse ne inş. büyüyorlardır

Günaydın kızlar

Hayırlı cumalar hepinizee :) dün akşam eve gittim yattım yattım yattım

kalktım yemek yedim yatmaya devam ettim çok yorgun gibi hissediyorum kendimi

yiyip yatarak kilo alcam galiba ben napalım kısmet :)

Milsa ben ilk doğumumu normal doğumla yaptım inan hassasiyet kaybı yada idrar kaçırma falan olmuyor arkadaşlarımdan da hiç duymadım. bebeğin kafası çıkar çıkmaz ağrı sanki bıçak gibi kesiliyor, müthiş bir rahatlama. Sezeryandan sonra ki ağrılar ise daha uzun sürebiliyor. Doktorlar ağrıdan korkanlar için epidural normal doğumu tavsiye ediyorlar, bende belki ikinci doğumu böyle yapabilirim diye düşünüyorum.genel anestezide bebeğe azda olsa narkoz gidermiş, genel anestezi ile doğan bebekler ilk başta daha uyuşuk olurlarmış, bunları dün bir hastanede yapılan doğum bilgilendirilmesinde dinledim. doktor epidurali çok güzel anlattı ve sanıldığı kadar riskli olmadığını örneklerle defalarca anlattı. Arkadaşlar sezeryan doğumdansa epidural normal doğum diyorum ben, siz ne düşünüyorsunuz?

etrafımda sezeryanla doğan çok bebek var ,hiç uyuşuk olduklarını görmedim gayet normaldiler hepsi de ,uyuşukluk olayına katılmıyorum ama doğum sonrası toparlanma olayı daha uzun sürebilir..
gerçi o da bünyeyle alakalı ,bünyesi kuvvetli olan her halukarda toparlanıyor ,bünyesi zayıf olan normal doğumda da yıkılıp dökülebiliyor ..
ben de normal doğum yanlısıyım ama malesef ikiz olduğu için öyle bir imkanım yok mecbur sezeryan yapacağım ..
epidurali doktorlar ne kadar allayıp pullayıp bi sıkıntı yok gayet sağlıklı dese de ben şahsen o iğneye cesaret edemem ..
normal uyutulmak bana daha normal geliyor ,çünkü ne kadar risksiz de olsa o iğneyi belime vurdurup da rahat edemezdim korkardım
anestezide eğer anestezi size ağır gelmiyorsa daha mantıklı geliyor bana
iğne bugün birşey yapmaz belki ama ilerde nelere yol açacağı bilinmez çünkü daha çok yeni bir sistem epidural ,artı ve eksilerini görecek vakit olmadı henüz tartmak için..
ama genel anestezi yıllardır yapılıyor ve bir sıkıntı yaşayanı duymadım ,epiduralle felç kalanları duydum ama ..
RABBİM hepimize sağlıklı doğum versin inş.

Herkese günaydın kızlar
Hayırlı cumalar
Ay sinirlerim bozuk. Sebep: yok...

Çıldırmaya az kaldı, doktorum nerde?
Bir güzel bebiş yüzünden çıldıracağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…