- 25 Temmuz 2011
- 5.616
- 103
- 363
kızlar 31. haftadayım son 2 gündür kızımın hareketleri azaldı gibi hiç yok değil yürüdükçe saat başı hissediyorum ama önceden hiç yerinde durmazdı hep tekmelerdi şimdi azaldı gibi sizde de böyle mi oldu
var içlerinde koku ,dolu içleri ama lavanta mı ne var bilmiyorum , gül en sansı kokuyordu ,etiketi nerden bulucam ,siz nerden aldınız..Tatlım içine lavanta al onların, arkasına da mıknatıs yapıştır. Sonra da güzel bir de etiket hazırlarız. Mis gibi bebek şekeri olur işte..
Tatlı annişler oğluşuma hastane çantasını hazırladım sizler içinde fotoğraf çektim. Başka bir eksik yok sanırım. Tecrübesiz olunca insan kırk kere düşünüyor, bir eksik olmasın diye.
Hastane çıkışında giydirmek için tulum. Kocaman çıkmış. Ama minnacık.
Oğluşumun bezleri ve ıslak mendili.
Önlük yerine,ağız silme mendili koydum ben çantama.
2 tane hastane çıkışı koydum, tam takım. Olurda birisi kirlenirse diğerini kullanırım.
Hastane çıkışının içi. Tulum, çıtçıtlı zıbın, iç zıbın, çorap, eldiven, şapka.
2 tane yelek koydum. Doğum katı çok sıcak. Yine de bir yün, bir penye koydum.
Biri penye, biri de hastaneden çıkarken sararız diye kalın iki battaniye koydum.
Anakucağı&oto koltuğu
Evimde böyle bir çanta vardı. Bende bebişin eşyalarını buna koydum. Kocaman hepsini rahat rahat aldı.
Bunların dışında sadece bebek şekerlerim, hastane kapı süsüm, annem tülbent oyalıyor hastaneden çıkarken bebeğin suratını örtmek için onlar kaldı. Pişik kremi, bebek şampuanları falan gerke yokmuş o yüzden almadım hiçbirisini.
Eksik birşey varsa söyleyin canlarım
Canım Unnodaya baktım.
Bübchenin fiyatları gayet uygun. Tabii kargo ücreti var mı bilmiyorum. Kargo ücretiyle birlikte ne kadara geldiğine bakmak gerek. Orda üstü çizili fiyatlar piyasa fiyatı ve her yerde aynı. Eminönünde bile. Burda uygun canım.
ay inanmıyorum yarına da karnıbahar yapacağım
ben de çok severim karnıbaharı
sebzeciyim ben
gösterdiğin tarifi de yapıyorum ,kızartmasını da yumurtalı ama şimdi diyetteyim o yüzden sadece haşlayıp yoğurtluyorum
en hafifi bu oluyor
yanına da ev yapımı tarhana çorbası ohhh
ya önceden yemek yapmıyordum ama diyet başladı başlayalı öğlen de yemek yemem gerekiyor o yüzden mecbur yapıyorum her gün yemek
dışardan almak da olmuyor çünkü ben bi kaşık yğla az tuzlu yapıyorum ,dışardakiler tamamen yağlı ,tuzlu ,sağlıksız
mecbur elime kuvvet
pazar günü anneme gidiyorum ALLAHtan ,eşim göreve gidiyor çarşambaya kadar ordayım yapıp yedirirler artık
desene yarın göriciz bebilerimiz ikimizdeavatar resminde değişm,ş bu arada çok tatlı
bu kremde de temizlemek gerekmiyomuş yani senin sölediğin her işlevi göryomuş buda neyse artık denicez bakıcaz
var içlerinde koku ,dolu içleri ama lavanta mı ne var bilmiyorum , gül en sansı kokuyordu ,etiketi nerden bulucam ,siz nerden aldınız..
çok sağol bu arada güzel fikir
kızlar yaaa yan daireye hırsız girdii Allahtan kapının alarmı vardıda duyunca kaçtı... yan dairede kimse yokmuş ayy yaa bize girseydii ölürdüm korkudan ayy sinirlerim bozuldu yaaa korkumdan kapıyıda açamadım noluyo diyeee(
kızlar göğüslerinizde değişiklik var mı şişkinlik ya da süt gelme gibi benimkinde hiç birşey yok hala küçücük( komşumla muhabbet ederken 8.aylarda şişkin ve hatta az az süt geliyormuş benim sütüm olmucak mı diye düşünmeye başladım sizde nasıl göğüsler...............
Hayirli günler herkese
Ben hala hastanedeyim. Burada net baglantisi pek iyi degil bazencekmiyor. O yüzden sürekli giremiyorum. Ben cok sükür iyim. Son bir haftadir az da olsa yürümeme izin verdiler. Ama 5 adim sonra karnim sertlesiyor öyle kaliyorum gecmesi 5-10 dk sürüyor. Kaslarim o kadar gücsüzlesmis ki yatmaktan resmen yürümeyi unutmusum. Artik kizim dogsun onla beraber hayata dönüp yürümeyi ögrenecegim=)
Bugun 32+0 doldu. Haftaya kadar herhangi bir degisiklik olmazsa yavas yavas evine cikma konusunu konusabiliriz dedi doktor.evimi cok ama cok özledim. Hic bu kadar ayri kalmamistim... İns hepimiz de hayirla bu dönemi atlatir rahata kavusururuz.
selam kızlar,
dün ben çok hastalandım..sanırım verilmiş sadakam varmış bebişle.benim astımım var ve atak anında ventolin diye bir hava kullanıyorym.neyse dün yemek yerken bir türlü oturupta yemek yiyemedim.nefesim yetmedi çünkü zaten artık astımında etkisiyle uzun süre konuşamıyorum bile......kitap okuyayım dedi.öksürüğüm başladı.öksür öksür anladım astım atağı geçireceğimi...ventolin çekmecede alıp sıksam rahatlayacağım alamadım...nefesim kesildi içerden bebek güm güm vuruyo sanki can çekiştiğimi anlar gibi...ventolini güç bela yarım yamalak sıktım... eşimi aradım baktım mosmor olmuşum.gözlerimin altı tırnak ve dudaklarım mosmordu kızlar.eşim geldi doktorumu aradı hemen gelin dedi.oksijen verip nstye aldı..hiç durmuyo ki kalp atışı dinlesinler...hemşire cihazı takıyo bebek dönüyo,buluyor kesiliyor ,strese girmiş bu bebek dedi.şaştım kaldım :18:doktoru çağırdı doktorumda uğraştı...en fazla 10 sn olduğu yerde duruyor kuzum ... göğüs hast.uzmanına gönderdi beni.bebekler bizim nefesimiz kesilse bile kandaki oksijen beslendikleri için bir süre daha idare ederlermiş...o gerekli ilaçları kullanacaksın yapacak bir şey yok.sen iyi olursan bebekte iyi olur dedi.ordan kadın doğumcuya tekrar gittik...nstye girmeden açık havada biraz rahatla dedi.eşimle dolaştık ağladım ağladım rahatladım.nstye tekrar bağladılar oğlum sakinleşmiş ve iyiymiş 1 hafta sonra tekrar gelin dedi doktorumuz.sancımda çıkmadı kızlarrr.yani sizin psikolojiniz çok önemli bebeği etkiliyor.bugün daha iyiyim tekrarlamaz inşallah
Tatlı annişler oğluşuma hastane çantasını hazırladım sizler içinde fotoğraf çektim. Başka bir eksik yok sanırım. Tecrübesiz olunca insan kırk kere düşünüyor, bir eksik olmasın diye.
Eki Görüntüle 558961 Hastane çıkışında giydirmek için tulum. Kocaman çıkmış. Ama minnacık.
Eki Görüntüle 558963 Oğluşumun bezleri ve ıslak mendili.
Eki Görüntüle 558965 Önlük yerine,ağız silme mendili koydum ben çantama.
Eki Görüntüle 558967 2 tane hastane çıkışı koydum, tam takım. Olurda birisi kirlenirse diğerini kullanırım.
Eki Görüntüle 558971 Hastane çıkışının içi. Tulum, çıtçıtlı zıbın, iç zıbın, çorap, eldiven, şapka.
Eki Görüntüle 558972 Eki Görüntüle 558973 2 tane yelek koydum. Doğum katı çok sıcak. Yine de bir yün, bir penye koydum.
Eki Görüntüle 558974 Biri penye, biri de hastaneden çıkarken sararız diye kalın iki battaniye koydum.
Eki Görüntüle 558975 Anakucağı&oto koltuğu
Eki Görüntüle 558976 Evimde böyle bir çanta vardı. Bende bebişin eşyalarını buna koydum. Kocaman hepsini rahat rahat aldı.
Bunların dışında sadece bebek şekerlerim, hastane kapı süsüm, annem tülbent oyalıyor hastaneden çıkarken bebeğin suratını örtmek için onlar kaldı. Pişik kremi, bebek şampuanları falan gerke yokmuş o yüzden almadım hiçbirisini.
Eki Görüntüle 558978 Emzirme atletim
Eki Görüntüle 558985 Kimi gecelik, kimi pijama diyor. Ben de kararsız kaldım,bir gecelik, bir pijama takımı koydum. İkiside emziren anneler için.
Eki Görüntüle 558995 Göğüs pedi, ıslak mendil, kağıt havlu, krem, tarak, makyaj malzemeleri, diş fırçası-macunu, parfüm (pudra kokulu, alkol içermiyor yeni aldım)
Eki Görüntüle 558999 Ben de eşyalarımı yine evde olan böyle bir çantama koydum. Kardeşim ilaç firmaları için çalışıyor. Promosyon çantalar getirmişti. Bunları kullanayım dedim.
Bu çantanın içine tek eksiğim mini şampuan (belki ihtiacım olur), göğüs kremi, emziren anne çayı ve hasta bezi.
Süt sağma makinasını almadım. Marka ve yer belirledik eğer hastanede ihtiyacım olursa hemen eşim gidip alıcak.
canım keseleri nerden aldın english homedan mı?hayırlı olsun
selam annecikler ,civcivleriniz inşallah iyidir.benim civciv bugünlerde cok sert vuruyor özellikle boza içince.hamilelikte bebege cok ıyımıs canına can katarmıs bagısıklıgını kuvvetlendırımıs ama kılo aldırıyo haberınız ola
dört gözle oğlumun odasını beklıyorum 20 gün dedıler 40 gün oldu perdenın siparişini verdim allaha şükür bitti eksiler bi tek ödemelerimiz kaldı
bugünlerde inanılmaz nefes darlıgı yaşıyorum uykudan uyandırıyor resmen sanki yüzüme yastık basmıslar gıbı nefessızım.ciddiye alıp doktora gıtmek mı lazım hamılelıkte olur dıyorlar ama nefessız kalmak cok korkunc bısey.bugun otobüste imdat dıye bagıracaktım resmen duraga gelmeden indim.
bende ritm bozuklugu var kalpte acaba doktorumu bunu söylesem mı.normal dogum olacak insallah dogumda benı zora sokarmı?ayy bi dogursaydık da saglıkla kurtulsaydık.bu arada herkese fetih suresini 1250 defa okunması zor olan işinizi cok kolaylastırıyor bı cok defa denedım allahın izniyle halloldu.doğuma gıtmeden mutlaka okuyun dua edın.ha dıyınce bıtmıyor 2 saatımı alıyo benım.allah kabul ederse dogum ıcın okurum
hiç yapmadım canım ya..etrafta illa yapan oluyor o yüzden hiç denemedim..az birşey dene..güzel olursa tekrar yaparsın..kızlar..
aranızda aşure yapacak var mı..
pazar günü yapmayı düşünüyorum. eşim cok istiyor.
ilk kez yapıcam inşallah güzel olur..
garanti tarifi olan varsa versin hayır demem
internete baktım tarifler genelde birbirinin aynısı..
nefessiz kalmayı bana sor sennn...yemek yiyemiyorum bazen.konuşamıyorum bile...o yüzden buraya yazmak hoşuma gidiyor arkadaşlarım arıyorlar ayyy konuşamıyorum.face girin yazışalım diyorumselam annecikler ,civcivleriniz inşallah iyidir.benim civciv bugünlerde cok sert vuruyor özellikle boza içince.hamilelikte bebege cok ıyımıs canına can katarmıs bagısıklıgını kuvvetlendırımıs ama kılo aldırıyo haberınız ola
sultancım çooook gecmıs olsun ya saglık okadar kıymetlıkı ama nedense degerını sırf hastaneye gıdınce anlıyorum.
dört gözle oğlumun odasını beklıyorum 20 gün dedıler 40 gün oldu perdenın siparişini verdim allaha şükür bitti eksiler bi tek ödemelerimiz kaldı
bugünlerde inanılmaz nefes darlıgı yaşıyorum uykudan uyandırıyor resmen sanki yüzüme yastık basmıslar gıbı nefessızım.ciddiye alıp doktora gıtmek mı lazım hamılelıkte olur dıyorlar ama nefessız kalmak cok korkunc bısey.bugun otobüste imdat dıye bagıracaktım resmen duraga gelmeden indim.
bende ritm bozuklugu var kalpte acaba doktorumu bunu söylesem mı.normal dogum olacak insallah dogumda benı zora sokarmı?ayy bi dogursaydık da saglıkla kurtulsaydık.bu arada herkese fetih suresini 1250 defa okunması zor olan işinizi cok kolaylastırıyor bı cok defa denedım allahın izniyle halloldu.doğuma gıtmeden mutlaka okuyun dua edın.ha dıyınce bıtmıyor 2 saatımı alıyo benım.allah kabul ederse dogum ıcın okurum
evet indrim vardı ,o yüzden yazdım bi bakın isterseniz
kızlar yaaa yan daireye hırsız girdii Allahtan kapının alarmı vardıda duyunca kaçtı... yan dairede kimse yokmuş ayy yaa bize girseydii ölürdüm korkudan ayy sinirlerim bozuldu yaaa korkumdan kapıyıda açamadım noluyo diyeee(
selam kızlar,
dün ben çok hastalandım..sanırım verilmiş sadakam varmış bebişle.benim astımım var ve atak anında ventolin diye bir hava kullanıyorym.neyse dün yemek yerken bir türlü oturupta yemek yiyemedim.nefesim yetmedi çünkü zaten artık astımında etkisiyle uzun süre konuşamıyorum bile......kitap okuyayım dedi.öksürüğüm başladı.öksür öksür anladım astım atağı geçireceğimi...ventolin çekmecede alıp sıksam rahatlayacağım alamadım...nefesim kesildi içerden bebek güm güm vuruyo sanki can çekiştiğimi anlar gibi...ventolini güç bela yarım yamalak sıktım... eşimi aradım baktım mosmor olmuşum.gözlerimin altı tırnak ve dudaklarım mosmordu kızlar.eşim geldi doktorumu aradı hemen gelin dedi.oksijen verip nstye aldı..hiç durmuyo ki kalp atışı dinlesinler...hemşire cihazı takıyo bebek dönüyo,buluyor kesiliyor ,strese girmiş bu bebek dedi.şaştım kaldım :18:doktoru çağırdı doktorumda uğraştı...en fazla 10 sn olduğu yerde duruyor kuzum ... göğüs hast.uzmanına gönderdi beni.bebekler bizim nefesimiz kesilse bile kandaki oksijen beslendikleri için bir süre daha idare ederlermiş...o gerekli ilaçları kullanacaksın yapacak bir şey yok.sen iyi olursan bebekte iyi olur dedi.ordan kadın doğumcuya tekrar gittik...nstye girmeden açık havada biraz rahatla dedi.eşimle dolaştık ağladım ağladım rahatladım.nstye tekrar bağladılar oğlum sakinleşmiş ve iyiymiş 1 hafta sonra tekrar gelin dedi doktorumuz.sancımda çıkmadı kızlarrr.yani sizin psikolojiniz çok önemli bebeği etkiliyor.bugün daha iyiyim tekrarlamaz inşallah
Eki Görüntüle 558961 Hastane çıkışında giydirmek için tulum. Kocaman çıkmış. Ama minnacık.
Eki Görüntüle 558963 Oğluşumun bezleri ve ıslak mendili.
Eki Görüntüle 558965 Önlük yerine,ağız silme mendili koydum ben çantama.
Eki Görüntüle 558967 2 tane hastane çıkışı koydum, tam takım. Olurda birisi kirlenirse diğerini kullanırım.
Eki Görüntüle 558971 Hastane çıkışının içi. Tulum, çıtçıtlı zıbın, iç zıbın, çorap, eldiven, şapka.
Eki Görüntüle 558972 Eki Görüntüle 558973 2 tane yelek koydum. Doğum katı çok sıcak. Yine de bir yün, bir penye koydum.
Eki Görüntüle 558974 Biri penye, biri de hastaneden çıkarken sararız diye kalın iki battaniye koydum.
Eki Görüntüle 558975 Anakucağı&oto koltuğu
Eki Görüntüle 558976 Evimde böyle bir çanta vardı. Bende bebişin eşyalarını buna koydum. Kocaman hepsini rahat rahat aldı.
Eki Görüntüle 558985 Kimi gecelik, kimi pijama diyor. Ben de kararsız kaldım,bir gecelik, bir pijama takımı koydum. İkiside emziren anneler için.
Eki Görüntüle 558995 Göğüs pedi, ıslak mendil, kağıt havlu, krem, tarak, makyaj malzemeleri, diş fırçası-macunu, parfüm (pudra kokulu, alkol içermiyor yeni aldım)
Eki Görüntüle 558999 Ben de eşyalarımı yine evde olan böyle bir çantama koydum. Kardeşim ilaç firmaları için çalışıyor. Promosyon çantalar getirmişti. Bunları kullanayım dedim.
Bu çantanın içine tek eksiğim mini şampuan (belki ihtiacım olur), göğüs kremi, emziren anne çayı ve hasta bezi.
Süt sağma makinasını almadım. Marka ve yer belirledik eğer hastanede ihtiyacım olursa hemen eşim gidip alıcak.
Maaşallah sanada bebişinede:)
ben yaptım şu anda kasede soğumasını beklıyorumkızlar..
kızlar..
günaydınlar herkese dün çok yoğun geçti hem misafirim vardı hem de bebişimin yatağı geldi kuruldu nasıl olmuş bakın bakalım teyzeleri
Eki Görüntüle 558526 Eki Görüntüle 558527
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?