2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353

cnm salı günü doktora giitm az hissediyorum diye bebek sırtını döndüyse hissedilmeyebiliyomuş yani pozisyona göre değişiyomuş ama için rahat etsin istersen bi doktora görün için rahatlar :))

Tatlım içine lavanta al onların, arkasına da mıknatıs yapıştır. Sonra da güzel bir de etiket hazırlarız. Mis gibi bebek şekeri olur işte..
var içlerinde koku ,dolu içleri ama lavanta mı ne var bilmiyorum , gül en sansı kokuyordu ,etiketi nerden bulucam ,siz nerden aldınız..
çok sağol bu arada güzel fikir

Emzirme atletim
Kimi gecelik, kimi pijama diyor. Ben de kararsız kaldım,bir gecelik, bir pijama takımı koydum. İkiside emziren anneler için.
Göğüs pedi, ıslak mendil, kağıt havlu, krem, tarak, makyaj malzemeleri, diş fırçası-macunu, parfüm (pudra kokulu, alkol içermiyor yeni aldım)
Ben de eşyalarımı yine evde olan böyle bir çantama koydum. Kardeşim ilaç firmaları için çalışıyor. Promosyon çantalar getirmişti. Bunları kullanayım dedim.

Bu çantanın içine tek eksiğim mini şampuan (belki ihtiacım olur), göğüs kremi, emziren anne çayı ve hasta bezi.
Süt sağma makinasını almadım. Marka ve yer belirledik eğer hastanede ihtiyacım olursa hemen eşim gidip alıcak.[/QUOTE]

canım maşallah herşeyi hazırlamışsın yaaa süpersin :)))

geriye bişey kalmamış ne güzel valla, şimdi rahat rahat bebişini bekleyebilirsin..

kasım sonu itibariyle ben de ayrılıyorum işten.. evdeyim artık. annem gelicek benim de, hazırlıycaz herşeyimizi..yıkanacak, ütülenecek, çantalar hazırlanacak inşallah..

sonra temizliğimizi de yapıcaz beraber.. süper olucak. valla gece rüyalarıma giriyor artık, bir an önce yapıp bitirmek istiyorum, eksiklerim var onları almam lazım.. herşey gözümde büyüyor. e daha da ağırlaştıkça daha da zor gelicek herşey.. o yüzden bir an önce olsun bitsin herşeyi tamamlayayım istiyorum..

saol canım teşekkür ederim.. toptan fiyata alabileceğimiz bir yer var uygun fiyat yapar bize.. ben sebamedin ürünlerini düşünüyordum ama arkadaşım ısrarla bübchen diyor.. o yüzden bu markaya yöneldim şimdi..

ne güzel işte, anne gibisi yok valla, uzat ayaklarını önüne koyar, önünden kaldırır bir of demez.. biz de anne olucaz artık, biz de yavrumuza böyle yapıcaz.. allahım o günleri göstersin inşallah :))

akşam için de ellerine sağlık ve afiyet olsun canım, menu süper valla tam benim gibi sebze severlere göreymiş.. kışı bir başka seviyorum ben.. daha ıspanağı var, brokolisi var, kerevizi var, enginarı var allahımmm var da var :)))))))

desene yarın göriciz bebilerimiz ikimizde avatar resminde değişm,ş bu arada çok tatlı

bu kremde de temizlemek gerekmiyomuş yani senin sölediğin her işlevi göryomuş buda neyse artık denicez bakıcaz

ayy evet yarın olsun da görelim oğluşlarımızı ya.. bugün cok sağlam tekmeler atıyo valla karnımın sağ tarafından bi yerlerini cıkarcak heralde.. hep duyuyodum canım yanıyo diye sizlerden.. bugün benim de canımı yaktı valla.. sürtüyo resmen karnıma ayak kol diz ya da dirsek ama neresi bilmiyorum..
aynı özellikte demek ki iki krem de ama seninki bi tık önde bence organik olması bakımından... fiyatına bakayım bi, uygunsa alırız biz de dursun bi köşede.. biz minicik lasinoha 20 lira verdik ya şaka gibi vallaa...

selam annecikler ,civcivleriniz inşallah iyidir.benim civciv bugünlerde cok sert vuruyor özellikle boza içince.hamilelikte bebege cok ıyımıs canına can katarmıs bagısıklıgını kuvvetlendırımıs ama kılo aldırıyo haberınız ola
sultancım çooook gecmıs olsun ya saglık okadar kıymetlıkı ama nedense degerını sırf hastaneye gıdınce anlıyorum.
dört gözle oğlumun odasını beklıyorum 20 gün dedıler 40 gün oldu perdenın siparişini verdim allaha şükür bitti eksiler bi tek ödemelerimiz kaldı
bugünlerde inanılmaz nefes darlıgı yaşıyorum uykudan uyandırıyor resmen sanki yüzüme yastık basmıslar gıbı nefessızım.ciddiye alıp doktora gıtmek mı lazım hamılelıkte olur dıyorlar ama nefessız kalmak cok korkunc bısey.bugun otobüste imdat dıye bagıracaktım resmen duraga gelmeden indim.
bende ritm bozuklugu var kalpte acaba doktorumu bunu söylesem mı.normal dogum olacak insallah dogumda benı zora sokarmı?ayy bi dogursaydık da saglıkla kurtulsaydık.bu arada herkese fetih suresini 1250 defa okunması zor olan işinizi cok kolaylastırıyor bı cok defa denedım allahın izniyle halloldu.doğuma gıtmeden mutlaka okuyun dua edın.ha dıyınce bıtmıyor 2 saatımı alıyo benım.allah kabul ederse dogum ıcın okurum

Canım çok gecmis olsun, çok sınır bozucu bir durum biliyorum ama sakin olmaya çalış, bebisin icin.....

Benim 2. ayımda şişmişti göğüslerim sonra hep aynı kaldı, şimdi benim de süt falan gelmiyor ama kafama takmıyorum. Ebe bana sütüm gelmez mı, bebege yetmez mı diye düşünme bile çünkü asıl bu dusunce sütunu keser dedi. Sütun mutlaka gelir ve kesinlikle de yeter, sadece bunu duşun dedi. Dedikleri mantıklı geldi ve aynen öyle düşünüyorum....

Canım çok gecmis olsun. İnşallah en kısa zamanda evine en doğru zamanda da bebeğine kavuşursun...

Canım ya çok gecmis olsun, inşallah bı daha tekrarlamaz. Buna gercekten inanırsan bişeyler olmaz diye düşünüyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun...

Allah saglikla huzurla kullanmak nasip etsinnnn.. Maşallah Maşallah ....

kızlar..
aranızda aşure yapacak var mı..
pazar günü yapmayı düşünüyorum. eşim cok istiyor.
ilk kez yapıcam inşallah güzel olur..
garanti tarifi olan varsa versin hayır demem
internete baktım tarifler genelde birbirinin aynısı..

canım benim ya senin oda hala mı gelmedi? bir gidip mobilyacıyla konussaydın..ödemelerde Allah hepimizin yardımcısı olsun..ne almak bitiyor nede ödemek valla:)))))
geçmiş olsun canım doktoruna danışsaydın ne olur ne olmaz..rahatlatacak birşeyler veriridi belki?
evet fetih suresini bol bol okumak lazım..Allah yardımcımız olsun canım..

hiç yapmadım canım ya..etrafta illa yapan oluyor o yüzden hiç denemedim..az birşey dene..güzel olursa tekrar yaparsın..

nefessiz kalmayı bana sor sennn...yemek yiyemiyorum bazen.konuşamıyorum bile...o yüzden buraya yazmak hoşuma gidiyor arkadaşlarım arıyorlar ayyy konuşamıyorum.face girin yazışalım diyorum
evet indrim vardı ,o yüzden yazdım bi bakın isterseniz

bir bakem bakem

tugbaemrah çok geçmiş olsun canım .allah ım korumuş sizi.insanlar artık gece gündüz demiyorlar korku falan kalmamış.

sultancım çok geçmiş olsun .allahım korumuş seni ve bebeğini.ilacını sürekli yanında taşı bence.ne zaman nerde rahatsızlanıcağın belli olur.bebekler annenin halini anlıyor üzldüğünde sevindiğinde.işallah bidaha yaşamazsın böyle bişe.

milsacığım ne güzel anneciğin gelmiş herşeyini yapmış.bebeğin çantasında eksik bişe yok.istersen hastane çıkışı dışında özel bir giyside koyabilirsin.

senin çantandada çorap terlik kilot alabilirsin.birde ikiniz için kirli çamaşır torbası götürebilrsin.

hastaneye kapı süsü bebek şekeride götürecekmisiniz .ben kapı süsü götürmeyi düşünmüyorum hijyen açıısndan .

bu akşam kocişle avm'ye gidicektik chiccodan ben kendime gecelik bakıcaktım ordaki kız çarşamba günü yeni modeller gelicek demişti..herneyse..dün bi yakın arkadasımla internette konuşurken yarın akşam avm'ye gidicez sizde gelin nezmandır görüşemiyoruz dedim.oda gelirsek ararız demişti.arkadasımın nişanlısıda eşimin akrabası.eros'ları da benim ben ayarladım kızı evlenicekler inş. neyse..eşimi akşamüstü aramış çocuk..eşimde benim haberim yok çıkmak isterseniz çıkarız tamam demiş..yaa mal gibi yapıyo kendini,hiç karı kocanın birbirinden haberi olmazmı ..aslında dün gidicektik kuzey güney dizisi var diye hem ,hemde migrenim tuttuğu için tamam yarın gidelim demişti bide kendisi..unutmuş muş muş..işten güçten erken allzheimer hastası oldu benim herif:94: arkadasım aradı haberi yokmuş seninkinin gitcenizmi diyo..ay nası mahcup oldum,insanları hem ayartan ben hemde sanki ben uydurmuşum gibi oldu bi arkadasımın kocasıda böyle saf yapıyo kendini hep haberim yok deyip mahcup eder kzıı.aradım aynı onun gibi salak oldun ya aşkım sen dedim..ay nebileyim unutmuşum diyo..evin yolunu unutma akşama erken gel dedim bende hiç sevmem böle şeyleri yaa..başıma ağrılar girdi valla

Son düzenleme:
[h=5]selam kızlar :) bende bizden güzel haberler vermek istiyorum ben 31. haftadayım kızım 30 (geç yumurtlamadan ) suyunda bedeninde hiçbir sorun yok çok şükür ilk defa nstye girdim çok güzeldi zaten biliosunuz 1 haftadır hastahanede babanneye bakıordum o yorgunlukla ve kızımın kalp atışlarıyla dinlendim heheh çok güzeldi bu arada 1500 gr olmus hanfendimizz ve ben 2 haftada 400 gr almısım e zaten 300unu kızım almıs :) daha odasını alamadım eşyalarını yıkamadım pazartesı başlarım inşallah yıkama serüvenlerine sizi özledim vallahi hastahanede sürünürken hep yazdıklarınızı okudum takip ettim[/h]

ahanda buda benim göbişim kendim çektim sizin için

Eki Görüntüle 528068
Maaşallah sanada bebişinede:)

ben yaptım şu anda kasede soğumasını beklıyorum
bu arada bende ılk kez yaptım:)
hersene yapayım dıyorum sonrada kıme dagıtcamkı komsum bıle yok dıye yapmıyorum okulumda çok uzak hemde kalabalık 10kaselık aşureyı 70km taşıyamam..
neyse dun ıslamıştım bu akşam pişirdim
1er kase nohut fasulye bugday
once ayrı ayrı sonra hep birlikte haşladım
sonra içine 2şer avuç yada 1su bardağından bıraz az deyim; incir kayısı, kuş üzümü,kuru üzüm,ceviz
yarım çay bardağı siyah pekmez
1tatlı kaşığı tarçın 1yemek kaşığı portakal kabugu
bunlarlada 20dakka daha pişti
üstune tekrar ceviz, portakal kabugu tarçın,nar ....
vala buraya yazdım herkes kızcak bana
kötü olmuş canınız çekmesin

ay ne gunlere geldik,
çantalarımız da hazır:)
vala bu topık olmadan mıllet nasıl doğuruyormuş ki
eksiklerini nasıl biliyormuş bebkleri ile ilgili bilgileri nasıl öğrenıyormuş
bende çekıp koyarım yakkında,özendim:)
bi çorap çamaşır koymamışsın benımkınden farklı,bakalım başka eksık bulan varmı
ona gore koyarız artık

Son düzenleme:

CAnım benim de genel bir tarifim yoktur, ben de yapacağım inşallah haftasonu. Ben normalde de birçokj malzemeyi karıştırmayı sevdiğim için aklıma ne gelirse koyarım aşureye ( susam, haşlanmış mısır, ayva, elma vb.... bunlardan birkaçı :))) )

Bir de tavsiyem çok fazla dağıtmayacaksan 1 er çay bardağı bile yeterli olur. Çünkü tüm malzemeleri katınca çok bereketli olur aşure. Yoksa tariflerde ki gibi kaseyi ölçü alırsan en büyük tencerenin de en büyüğünü aramak zorunda kalırsın :))))

Selam kızlar!
Son 8 haftam bugün itibariyle başladı! 5 haftamı aktarmak için raporumu aldım. Hadi bakalım hayırlısı. Gidebildiğim yere kadar artık!
Bebişim de 2 kilo olmuş. 3,5 gibi doğar dedi doktor. Şu anda normal doğum adayısın, tabi sen de istersen dedi.
Doğumla ilgili bi cd verdi. İzledim, şu an cidden korkuyorum!
Lavman nedir arkadaşlar ya! Çok çirkin gibi! Bi kişi, aman anlamıyosun bile demişti. Geçen doğum yapan arkadaşım çok fenaydı diyo.
Bi de sezaryen bile olsa yapıyolarmış. Amaaan! Gözüm korktu valla!
Tamam biyolojik olarak buna hazır doğmuşuz da cart da curt da ama işte korkuyo insan yine de.
Ağrısız doğumcu bilgi vermiş cd'de. İşte kateter yerleştirceklermiş de ordan epidurali verceklermiş de. İçim bi kalktı yani.
Tecrübeli anneler azcık gaz verse de bi modumuzu bulsak yahu!
Benden şimdilik bu kadar. Kendinize ve bebeklere iyi bakın!

Bu arada Milsacım hayırlı olsun valla, hazırlamışsın çantanı! Çok heyecanlı değil mi?
O çanta hazırlanınca artık her an herşey olabilirmiş gerçeğiyle yüzleşiyo insan. HAyırlısıyla doğum olur da kucağımıza alırız inş bebeklerimizi.

iyi akşamlar arkadaşlar
ben normalde şubat annesiyim ama ocakta olabilir

sizlere birşey sormak istiyorum
bebek için park beşik aldım ama yatağına bir türlü karar veremedim
yarı ortapedik tavsiye ediliyor genelde araştırdım ve kafam oldukca karıştı
sizce visko mu, pamuk mu ,swert sünger mi yoksa yünmü
sizlerin tercihleri nasıl

Bu arada bebişime yeni aldığım şeyleri paylaşmayı unutmuşum!

Pompayı 190'a aldım, diğerleri de 50ye geldi.
Ama alıncak daha ıvır zıvır çok yaf!

kızlar merhabalar...herkesin hazırlıkları tam gaz gidiyor maşallah..Allah bebeklerimizle kullanmayı nasip etsin inşallah...bebek odalarınız için perde,tül olayını ne yaptınız.bu konuda hiç foto paylaşan arkadaşımız olmamış...ben de çok kararsız kaldım...odası bebeşimiz yeşil mavi ağırlıklı....fon yaptırsak mı?tül nasıl olsa..klasik tül mü olsun yoksa farklı dikim modellerinden birini mi tercih etmeli???anlayacağınız bütün önerilere açığım...sevgilerrr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…