yanlıs anlamadıysam asureden vazgecmısın
canım normal doğum kararı aldıktan sonra epidural alınması çok anlamsız gelıyo bana epiduralı alman için
belli bir sancı sevıyesıne gelmen lazım son anda epidural alıyosun yanı aynı sancıyı cekıyosun bi de ıkınmanı
hıssedemıosn epidural alınca...bu sebeple epidurel normalı gereksiz bulıuyorum ne yalan söyleyım ınsan hayatında
1-3 kez o sancıya dayanabılır bence he ekstra bi sıkıtnı vardır psikolojı sorunalr ağrı çekmemsı laızmdr vs anlarım
ama tamamen sağlıklı ve normal doğum yapmasınd anegel olmayan bı ınsnaın epiduralle yapması garıp...
sezeryan konusunda dediğine hıc sattlamadım ama bazı uzun süren sezeryan amelıyatalrında oalbılır belkı
doktorlarım izin verse ben pırt diye normal doğurma taraftarıyım ki doğurdum da ama sezeryan olucak benım maalesef
abovvvvherkese günaydın
hayırlı cumalar
ben de doğum videosu çok izledim nette ama ben korkmuyorum ,biraz manyağım sanırım
ben bi ara ameliytlara takmıştım kafayı ,sürekli beyin ameliyatı ,mide ameliyatı vs bütün ameliyatları izliyordum
bi tıp okumuş kadar oldum
Herkese günaydın kızlar
Hayırlı cumalar
Ay sinirlerim bozuk. Sebep: yok...
Çıldırmaya az kaldı,doktorum nerde?
Bir güzel bebiş yüzündençıldıracağım
yok vazgeçmedim aksine yapcam bu hafta sonu :) o yorum nasıl o hale geldi anlamadım ben bişey :)
ayşe nerde çalışıyorsun sen
ne patronmuş öyle o amma da abartmış ,yok işyerinde doğurup sonra da hemen işe dönseydin bari töbe töbe
patronun eşi ev hanımı mı ? bizim işyerinde de var bi tane öyle müdür de hiç çalışan kadın halinden anlamaz
eşi ev hanımı herkesi ev hanımları gibi sanıyor ,ne var gelirsin modunda yaklaşımı var onun da ..
uyuz ediyor herkesi ..
ALLAHtan müdürümüz değişti
Hayirli cumalar,
Masallah günler nasil geciyor.
Bebek sampuanindan konu acilmis. Bazi arkadaslarima dogum sonrasi eve gelen ebeler ilk aylarda bebek sampuani da dahil hicbir bakim ürünü kullanmamalarini önermis. Pudra, krem, lotion, sampuan vs. Bu konuda siz ne dûsünüyorsunuz?
günaydın kızlarrrrranam 59 güne düşmüşüm 40.haftamı töbe beklemez benim doktorum sezeryan yapacak zaten....59-14=35 35 güngük kaldı kızlarrrr....
ayşe benim doktorum da sezeryan diye tutturdu.riske atamam çok kaybın var diyor bana seninkiler neden sezeryan istiyor canımcım....ya ben 3 tane gidince yok ben illa normal doğuracam da diyemiyorum...ama sezeryanda istemiyorum ya:44::44:kafam karıştı.herşey normal gidiyor bebek döndü...plesanta yukarı çıktı eee biz niye sezeryan doğuruyoruz şimdi her şeyin normali güzelken.
Hayirli cumalar,
Masallah günler nasil geciyor.
Bebek sampuanindan konu acilmis. Bazi arkadaslarima dogum sonrasi eve gelen ebeler ilk aylarda bebek sampuani da dahil hicbir bakim ürünü kullanmamalarini önermis. Pudra, krem, lotion, sampuan vs. Bu konuda siz ne dûsünüyorsunuz?
canım benimde hem çok kaybım var diye hem de bebeğim iri diye ( iki doktorumun da ortak görüşü en az
4 kilo doğacağı yönünde )...tabii belli de olmaz ama...işte iri bebek olur zaten kayıp yaşamışsın bir de normal doğum
riskini almayalım dedi özeldeki doktorum...ayda bir gözüktüğüm doç ise normalde doğurabilirsin tamam zor olur riskli olur
ama normal doğurmanda bi sakınca yok bu senin seçeceğin bişey iki duruma da uyyosun kayıpalrın var risk almak
istemezsen bunu anlarım herkes de anlar nasıl rahat ediceksen öyle dedi....hematoloğum zaten en basındna beri sezeryan
yapmalısın nromal doğum risk çok kan kaybedersın diyo (pıhtılaşma var ya ) eşimde risk almak istemıyo e ben de
istemıyorum aslında biraz akışına bıraktım bakalım şöyle 36 haftalara gelelim bi nooluyo :)
sezeryan olursa 38 haftada alcaklar hayırlısı olsun..
ya canım çookkk sıkkın lütfen bu konuda bilgisi veya tecrübesi olanlar bana yardımcı olabilir mi?
hamileliğin başında bir sürü test vs. yapılıyor ya. onlardan biri de tiroid testiymiş. Haziran ayında ST4 (FT4) ve TSH değerlerim bakılmış. sonuçlar şöyle:
ST4: 1.12 ng/dl referans aralığı 0.93-1.7 ng/dl
TSH: 3.16 mlU/L referans aralığı 0.27-4.2 mlU/L
benim doktorum bununla ilgili bana hiçbirşey söylemedi o zaman. herşey normal çıkmıştı yani ona göre bu ve diğer testlerle birlikte. aslında değerlere bakınca referans aralığında olduğuna göre bence de normal..
neyse geçen hafta sigortamdan dolayı acıbadem hastanesine gittim. doğumu orada yapacağım çünkü ve oradan yeni bir doktordan randevu aldım. giderken de baştan beri yaptırdığım tüm test sonuçlarımı götürdüm bilgisi olsun die... bana dedi ki herşey normal ama siz triodle ilgili bişey yapıyor musunuz ilaç fln? yoo dedim bişey mi var. dedi ki trioid sonuçlarınız biraz normal dışı tekararını isticem. neyse kan verdim fln. sonuç şöyle çıktı
ST4: 11.15 pmol/L referans aralığı 12-22 pmol/L
TSH: 2.01 ulU/ml referans aralığı 0.27-4.2 ulU/ml
yani st4 hormonum sınırın biraz altında.. doktor aradı endokrin uzmanına görünmeniz lazım dedi...bebeği %99 etkilemez kormayın ama doğumdan sonra sizde guvatr oluşabilir dedi..ama tabi bu beni tatmin etmedi..
nasıl sinirim bozuldu. internetten bir baktım yok ileri dönemde çocukta zeka geriliği olurmuş yok doğuma yakın ölüm olurmuş vs. üzüntümden ölücem( kaç ay önce yapılmış test aradaki 6 ay boyunca hiç bakılmamış ya bu hormon hep düşüktüyse ve bebeği etkilediyse (
bilgisi olanlar böyle bir durum yaşayanlar yardım ederse sevinirim..
bu arada benim tiroidle ilgili hiçbir zaman sorunum olmadı gebelikten önce yani..
çok teşekkür ederim şimdiden sizi ve bebeklerinizi öperim
seninki riskli biraz ama bence de sezeryan olması daha mantıklı gibi geliyor bana dacanım benimde hem çok kaybım var diye hem de bebeğim iri diye ( iki doktorumun da ortak görüşü en az
4 kilo doğacağı yönünde )...tabii belli de olmaz ama...işte iri bebek olur zaten kayıp yaşamışsın bir de normal doğum
riskini almayalım dedi özeldeki doktorum...ayda bir gözüktüğüm doç ise normalde doğurabilirsin tamam zor olur riskli olur
ama normal doğurmanda bi sakınca yok bu senin seçeceğin bişey iki duruma da uyyosun kayıpalrın var risk almak
istemezsen bunu anlarım herkes de anlar nasıl rahat ediceksen öyle dedi....hematoloğum zaten en basındna beri sezeryan
yapmalısın nromal doğum risk çok kan kaybedersın diyo (pıhtılaşma var ya ) eşimde risk almak istemıyo e ben de
istemıyorum aslında biraz akışına bıraktım bakalım şöyle 36 haftalara gelelim bi nooluyo :)
sezeryan olursa 38 haftada alcaklar hayırlısı olsun..
deliyim ki ne deliabovvvvkız en harbiden delikızsın herhalde.ben dr houseyi izleyemeyen şu showdaki doktorları izleyemeyen bi tipim.
canımmm sakin oltadını çıkar bebişin son zamanlar artık...iş olacağına varır zatennn şöyle burnundan nefes al ağzından ver rahatlayacaksın
canım özel sektör inşaat firması çini - bordür üzerine :)
evet eşi ev hanımı aynen öyle bakıyo belli ki bana öyle söylüyo ben de şok oldum
eşime analttım eşim de ee sen ne düşünüyosun aklına mı yattı yoksa dedi yok canım yaa dedim
zaten ayalrdır yıllardır bı bebegım olmasını beklıyorum istiyorum cocuk cıkar cıkmaz bırkaıp gitmek istemıyorum
zaten bi süre sonra memurluk baslıycak o zmana kadar zorlanmazsak maddi olrk doğum ıznı bitince işe dönmeyı
düşünmuyorum memuluk başlayana kadar oturum evımde cocugumu tanırım az onunla vakıt gecırırm fena mı olur
yani tamam zar zor gecınıyoruz borc harc ama aç da kalmayız yanı Allah ın izniyle ay öyle söyleyınce
nası sinir oldum anlatamam son 1-2 aydır yırtıyorum kendımı eleman alında işi öğreteyım diye aralıgın
15 de ayrılcam ızne daha eleman fln yok bu kadar sürede ne öğrenecek bılmıyorum valla adam herkesı ben gibi sanıyo
işi bırakıcaz yapcak sanıyo ama yanılıyo tecrübesiz birini alckamsı hemen öğrenir dio "..." öğrenır görürüz
sürünsünler kıymetımı bilmediler az burunalrı sürtsün ohhhh.....yaramı deştin kız
etrafımda sezeryanla doğan çok bebek var ,hiç uyuşuk olduklarını görmedim gayet normaldiler hepsi de ,uyuşukluk olayına katılmıyorum ama doğum sonrası toparlanma olayı daha uzun sürebilir..
gerçi o da bünyeyle alakalı ,bünyesi kuvvetli olan her halukarda toparlanıyor ,bünyesi zayıf olan normal doğumda da yıkılıp dökülebiliyor ..
ben de normal doğum yanlısıyım ama malesef ikiz olduğu için öyle bir imkanım yok mecbur sezeryan yapacağım ..
epidurali doktorlar ne kadar allayıp pullayıp bi sıkıntı yok gayet sağlıklı dese de ben şahsen o iğneye cesaret edemem ..
normal uyutulmak bana daha normal geliyor ,çünkü ne kadar risksiz de olsa o iğneyi belime vurdurup da rahat edemezdim korkardım
anestezide eğer anestezi size ağır gelmiyorsa daha mantıklı geliyor bana
iğne bugün birşey yapmaz belki ama ilerde nelere yol açacağı bilinmez çünkü daha çok yeni bir sistem epidural ,artı ve eksilerini görecek vakit olmadı henüz tartmak için..
ama genel anestezi yıllardır yapılıyor ve bir sıkıntı yaşayanı duymadım ,epiduralle felç kalanları duydum ama ..
RABBİM hepimize sağlıklı doğum versin inş.
öncelikle çok geçmiş olsun canım..ben yaklaşık 7 yıldır troid rahatsızlığı çeken birisi olarak değerlerinde endişelenecek bir durum
göremedim..neden doktorlar bu kadar büyütmüş anlamadım doğruyu söylemek gerekirse..ben hamileliğimin başından beri her ay rutin
kontrollerimi oluyorum ve ilaçlarımı kullanıyorum canım..değerlerimde hiç sorun çıkmadı..senin değerlerinde gayet iyi..boşuna endişelenme
ve internette yazılan herşeye inanma..bebekte sorun ve gelişim bozukluğu oluştuğunu zannetmiyorum bununla alakalı..içini ferah tut
herşey yolunda inş.. bende seni öpüyorum canım
benimkinide 38.haftada alırlar 1 hafta önden gidiyor...pıhtılaşmadan hiç bahsetmedi doktorumda....ben biliyosunki 0,6 lık kullanıyorum belkide bu yüzdendir.34.haftamda ayrıntılı konuşacağım.hematolog görüşüde önemli tabi.hakkımızda hayırlısı
ya canım çookkk sıkkın lütfen bu konuda bilgisi veya tecrübesi olanlar bana yardımcı olabilir mi?
hamileliğin başında bir sürü test vs. yapılıyor ya. onlardan biri de tiroid testiymiş. Haziran ayında ST4 (FT4) ve TSH değerlerim bakılmış. sonuçlar şöyle:
ST4: 1.12 ng/dl referans aralığı 0.93-1.7 ng/dl
TSH: 3.16 mlU/L referans aralığı 0.27-4.2 mlU/L
benim doktorum bununla ilgili bana hiçbirşey söylemedi o zaman. herşey normal çıkmıştı yani ona göre bu ve diğer testlerle birlikte. aslında değerlere bakınca referans aralığında olduğuna göre bence de normal..
neyse geçen hafta sigortamdan dolayı acıbadem hastanesine gittim. doğumu orada yapacağım çünkü ve oradan yeni bir doktordan randevu aldım. giderken de baştan beri yaptırdığım tüm test sonuçlarımı götürdüm bilgisi olsun die... bana dedi ki herşey normal ama siz triodle ilgili bişey yapıyor musunuz ilaç fln? yoo dedim bişey mi var. dedi ki trioid sonuçlarınız biraz normal dışı tekararını isticem. neyse kan verdim fln. sonuç şöyle çıktı
ST4: 11.15 pmol/L referans aralığı 12-22 pmol/L
TSH: 2.01 ulU/ml referans aralığı 0.27-4.2 ulU/ml
yani st4 hormonum sınırın biraz altında.. doktor aradı endokrin uzmanına görünmeniz lazım dedi...bebeği %99 etkilemez kormayın ama doğumdan sonra sizde guvatr oluşabilir dedi..ama tabi bu beni tatmin etmedi..
nasıl sinirim bozuldu. internetten bir baktım yok ileri dönemde çocukta zeka geriliği olurmuş yok doğuma yakın ölüm olurmuş vs. üzüntümden ölücem( kaç ay önce yapılmış test aradaki 6 ay boyunca hiç bakılmamış ya bu hormon hep düşüktüyse ve bebeği etkilediyse (
bilgisi olanlar böyle bir durum yaşayanlar yardım ederse sevinirim..
bu arada benim tiroidle ilgili hiçbir zaman sorunum olmadı gebelikten önce yani..
çok teşekkür ederim şimdiden sizi ve bebeklerinizi öperim
evet zaten az zamanım kaldı sonra beni çıldırtacaklar biliyorumİkiz bebeklerde tabiki sezeryan öneriyorlar, rahmetli annem beni 30 yıl once epiduralle doğurmuş, dünkü doktor siz gebe kalmakla ne kadar risk aldığınızı bir bilseniz dedi:) bende iğneden korkuyordum ama dünkü katıldığım seminer çok faydalıydı, neden riskinin oladığını burada anlatamayacağım kadar çok anlattı ve kesinlikle bel ağrısına sebep olmadığını da söyledi tek sıkıntısı biraz baş ağrısı yapabiliyormuş. Allah sana kolaylık versin iki bebek hem çok güzel hemde zor :)
herkese hayırlı cumalar
nasılsınız arkadaşlar? ben bugün kendimi çok kötü hissediyorum..zorumdan işe geldim ve biran evvel akşam olmasını istiyorum eve gitmek
için..yarında kalabalık misafirim var ne yapacağım bilmiyorum..
başım çok ağırıyor ve içimden hep ağlamak geliyor bugün..gece 2'de yattım karnım çok kasıldı..kasılmalardan sabaha kadar uyumadım
desem yeridir..uykusuzlukta baş ağrısına neden oldu herhalde..çatlıyacağım resmen...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?