2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
oğluşumun dolabını düznledim çok güzel oldu yaaaa... iznimide aldım iş yerinde bundan hoşnut olmayanlar oldu ama olsun çatlasınlar ne yapıyım kocam çalışma sonrasında gerekirse ücretsiz izin alırsın dedi sağolsun zaten çok zor bir hamilelik geçirdim beş hafta daha çalışsaydın sonraya aktarırdın diyorlar beni ve bebeğimi o kadar düşünüyo olsalardı bana hamile muamelesi yaparlardı çalışırken ... neyse kızlar dolabımız çok şeker oldu çok cici şeyler aldım aldıkçada alsım geliyor bide bu benim ikinci bebeğim olacak inş. bebekler çok çabuk büyüyor inanın o yüzden herşeyi anı boyda almamak lazım kış bebeği olacağı için alışverişleri önceden yapmak en iyisi ...

yok vazgeçmedim aksine yapcam bu hafta sonu :) o yorum nasıl o hale geldi anlamadım ben bişey :)

Hayirli cumalar,

Masallah günler nasil geciyor.

Bebek sampuanindan konu acilmis. Bazi arkadaslarima dogum sonrasi eve gelen ebeler ilk aylarda bebek sampuani da dahil hicbir bakim ürünü kullanmamalarini önermis. Pudra, krem, lotion, sampuan vs. Bu konuda siz ne dûsünüyorsunuz?

abovvvvkız en harbiden delikızsın herhalde.ben dr houseyi izleyemeyen şu showdaki doktorları izleyemeyen bi tipim.
Herkese günaydın kızlar
Hayırlı cumalar
Ay sinirlerim bozuk. Sebep: yok...

Çıldırmaya az kaldı, doktorum nerde?
Bir güzel bebiş yüzünden çıldıracağım

canımmm sakin ol tadını çıkar bebişin son zamanlar artık...iş olacağına varır zatennn şöyle burnundan nefes al ağzından ver rahatlayacaksın

günaydın kızlarrrrranam 59 güne düşmüşüm 40.haftamı töbe beklemez benim doktorum sezeryan yapacak zaten....59-14=35 35 güngük kaldı kızlarrrr....

ayşe benim doktorum da sezeryan diye tutturdu.riske atamam çok kaybın var diyor bana seninkiler neden sezeryan istiyor canımcım....ya ben 3 tane gidince yok ben illa normal doğuracam da diyemiyorum...ama sezeryanda istemiyorum ya:44::44:kafam karıştı.herşey normal gidiyor bebek döndü...plesanta yukarı çıktı eee biz niye sezeryan doğuruyoruz şimdi her şeyin normali güzelken.

yok vazgeçmedim aksine yapcam bu hafta sonu :) o yorum nasıl o hale geldi anlamadım ben bişey :)

hım vazgectım yaızodu da ondna şaaptım :) olsun zamanla düzelecek :)

canım özel sektör inşaat firması çini - bordür üzerine :)

evet eşi ev hanımı aynen öyle bakıyo belli ki bana öyle söylüyo ben de şok oldum

eşime analttım eşim de ee sen ne düşünüyosun aklına mı yattı yoksa dedi yok canım yaa dedim

zaten ayalrdır yıllardır bı bebegım olmasını beklıyorum istiyorum cocuk cıkar cıkmaz bırkaıp gitmek istemıyorum

zaten bi süre sonra memurluk baslıycak o zmana kadar zorlanmazsak maddi olrk doğum ıznı bitince işe dönmeyı

düşünmuyorum memuluk başlayana kadar oturum evımde cocugumu tanırım az onunla vakıt gecırırm fena mı olur

yani tamam zar zor gecınıyoruz borc harc ama aç da kalmayız yanı Allah ın izniyle ay öyle söyleyınce

nası sinir oldum anlatamam son 1-2 aydır yırtıyorum kendımı eleman alında işi öğreteyım diye aralıgın

15 de ayrılcam ızne daha eleman fln yok bu kadar sürede ne öğrenecek bılmıyorum valla adam herkesı ben gibi sanıyo

işi bırakıcaz yapcak sanıyo ama yanılıyo tecrübesiz birini alckamsı hemen öğrenir dio "..." öğrenır görürüz

sürünsünler kıymetımı bilmediler az burunalrı sürtsün ohhhh.....yaramı deştin kız

Günaydın hayırlı cumalar güzel anneler nasılsınız biz kıımla gece hiç uyumadık desek yeri gece ikide wc ye gittim sonra uyumuşum belimden kasıklarıma bi ağrı girdi elektrik çapması gibi sıçrayarak uyandım sonra ara ara oldu böle bel agrım oldu bugün nts ye gitcem hala biraz bel agrım var bide biraz önce lavaboya gittim bulanık bi sıvı aktı biraz korktum su mu geldi diye dr ye sorcam gidince inş aksi bişey yoktur kızlar :18:

doktorların ısrarla sezerya demesini bende anlamıyorum ilk günden beri kaç doktora gitiysem hepsi sezeryana yönlendirmeye çalıştı muayene filan yapmadan bile sezeryan diyenler oldu normalde ısrar eden doktoruda görmedim hiç

sağol canım sanada,
ben hiç iyi şeyler düşünmüyorumben kullanıcam valla....altarnatifi ne diyorum ebeye kem küm saçmalıyorlar bence

ya canım çookkk sıkkın lütfen bu konuda bilgisi veya tecrübesi olanlar bana yardımcı olabilir mi?
hamileliğin başında bir sürü test vs. yapılıyor ya. onlardan biri de tiroid testiymiş. Haziran ayında ST4 (FT4) ve TSH değerlerim bakılmış. sonuçlar şöyle:
ST4: 1.12 ng/dl referans aralığı 0.93-1.7 ng/dl
TSH: 3.16 mlU/L referans aralığı 0.27-4.2 mlU/L

benim doktorum bununla ilgili bana hiçbirşey söylemedi o zaman. herşey normal çıkmıştı yani ona göre bu ve diğer testlerle birlikte. aslında değerlere bakınca referans aralığında olduğuna göre bence de normal..

neyse geçen hafta sigortamdan dolayı acıbadem hastanesine gittim. doğumu orada yapacağım çünkü ve oradan yeni bir doktordan randevu aldım. giderken de baştan beri yaptırdığım tüm test sonuçlarımı götürdüm bilgisi olsun die... bana dedi ki herşey normal ama siz triodle ilgili bişey yapıyor musunuz ilaç fln? yoo dedim bişey mi var. dedi ki trioid sonuçlarınız biraz normal dışı tekararını isticem. neyse kan verdim fln. sonuç şöyle çıktı
ST4: 11.15 pmol/L referans aralığı 12-22 pmol/L
TSH: 2.01 ulU/ml referans aralığı 0.27-4.2 ulU/ml

yani st4 hormonum sınırın biraz altında.. doktor aradı endokrin uzmanına görünmeniz lazım dedi...bebeği %99 etkilemez kormayın ama doğumdan sonra sizde guvatr oluşabilir dedi..ama tabi bu beni tatmin etmedi..

nasıl sinirim bozuldu. internetten bir baktım yok ileri dönemde çocukta zeka geriliği olurmuş yok doğuma yakın ölüm olurmuş vs. üzüntümden ölücem( kaç ay önce yapılmış test aradaki 6 ay boyunca hiç bakılmamış ya bu hormon hep düşüktüyse ve bebeği etkilediyse(
bilgisi olanlar böyle bir durum yaşayanlar yardım ederse sevinirim..

bu arada benim tiroidle ilgili hiçbir zaman sorunum olmadı gebelikten önce yani..

çok teşekkür ederim şimdiden sizi ve bebeklerinizi öperim

canım benimde hem çok kaybım var diye hem de bebeğim iri diye ( iki doktorumun da ortak görüşü en az

4 kilo doğacağı yönünde )...tabii belli de olmaz ama...işte iri bebek olur zaten kayıp yaşamışsın bir de normal doğum

riskini almayalım dedi özeldeki doktorum...ayda bir gözüktüğüm doç ise normalde doğurabilirsin tamam zor olur riskli olur

ama normal doğurmanda bi sakınca yok bu senin seçeceğin bişey iki duruma da uyyosun kayıpalrın var risk almak

istemezsen bunu anlarım herkes de anlar nasıl rahat ediceksen öyle dedi....hematoloğum zaten en basındna beri sezeryan

yapmalısın nromal doğum risk çok kan kaybedersın diyo (pıhtılaşma var ya ) eşimde risk almak istemıyo e ben de

istemıyorum aslında biraz akışına bıraktım bakalım şöyle 36 haftalara gelelim bi nooluyo :)

sezeryan olursa 38 haftada alcaklar hayırlısı olsun..

Son düzenleme:

benimkinide 38.haftada alırlar 1 hafta önden gidiyor...pıhtılaşmadan hiç bahsetmedi doktorumda....ben biliyosunki 0,6 lık kullanıyorum belkide bu yüzdendir.34.haftamda ayrıntılı konuşacağım.hematolog görüşüde önemli tabi.hakkımızda hayırlısı

öncelikle çok geçmiş olsun canım..ben yaklaşık 7 yıldır troid rahatsızlığı çeken birisi olarak değerlerinde endişelenecek bir durum

göremedim..neden doktorlar bu kadar büyütmüş anlamadım doğruyu söylemek gerekirse..ben hamileliğimin başından beri her ay rutin

kontrollerimi oluyorum ve ilaçlarımı kullanıyorum canım..değerlerimde hiç sorun çıkmadı..senin değerlerinde gayet iyi..boşuna endişelenme

ve internette yazılan herşeye inanma..bebekte sorun ve gelişim bozukluğu oluştuğunu zannetmiyorum bununla alakalı..içini ferah tut

herşey yolunda inş.. bende seni öpüyorum canım

seninki riskli biraz ama bence de sezeryan olması daha mantıklı gibi geliyor bana da

deliyim ki ne deli
korku filmi manyağı bir deli için ameliyat solda sıfır
ablam bana hep senin kadar manyağını görmedim hiç ,kırk yıl düşünsem ameliyat videosu izlemek aklıma gelmezdi der
beyin ameliyatı çok ilginç ama hee anlatayım mı
şaka şaka düşer bayılırsınız şimdi neme lazım

memurluk derken kpssye mi girdin ,tercih mi yapacaksın :44:

ya o tip insanlar her yerde var ,özel kamu farketmiyor ki ..

ben 8 yıldır devlet dairesinde çalışıyorum ne amirlerle karşılaştım hepsi birbirinden psikopattı

genelde eşi ev hanımı olanların bakış açısı öyle ,çalışan bayanlara bi de gıcık oluyorlar ,işini ii yapıyorsan iice gıcık oluyorlar

seni rahatsız etmek için ellerinden geleni yapıyorlar ,egolarını tatmin ediyorlar..

yani hazırlıklı ol kamuda da karşılaşacaksın böyle tiplerle

ALLAH iilerle karşılaştırsın hepimizi

herkese hayırlı cumalar

nasılsınız arkadaşlar? ben bugün kendimi çok kötü hissediyorum..zorumdan işe geldim ve biran evvel akşam olmasını istiyorum eve gitmek

için..yarında kalabalık misafirim var ne yapacağım bilmiyorum..

başım çok ağırıyor ve içimden hep ağlamak geliyor bugün..gece 2'de yattım karnım çok kasıldı..kasılmalardan sabaha kadar uyumadım

desem yeridir..uykusuzlukta baş ağrısına neden oldu herhalde..çatlıyacağım resmen...

İkiz bebeklerde tabiki sezeryan öneriyorlar, rahmetli annem beni 30 yıl once epiduralle doğurmuş, dünkü doktor siz gebe kalmakla ne kadar risk aldığınızı bir bilseniz dedi:) bende iğneden korkuyordum ama dünkü katıldığım seminer çok faydalıydı, neden riskinin oladığını burada anlatamayacağım kadar çok anlattı ve kesinlikle bel ağrısına sebep olmadığını da söyledi tek sıkıntısı biraz baş ağrısı yapabiliyormuş. Allah sana kolaylık versin iki bebek hem çok güzel hemde zor :)

canımm çook çok teşekkür ederim.

böyle bir yoruma o kadar ihtiyacım vardı ki. içimi ferahlattın. pazartesi endokrin uzmanına gidiyorum. büyük ihtimalle düşük dozda birşey verecek.. . umarım herkes için herşey çok güzel olur sağlıklı ve akıllı çocuklarımız olur.. o kadra zor bir süreç ki annelik o kadar zor ki.. bana doğumdan sonra guvatrın olabilir dedi umrumda bile değil bebeğe birşey olur mu olmuş mudur siz onu söyleyin dedim..annelik bu demek ki kendimi zerre kadar düşünmedim o an... kendimizden bile vazgeçtiğimiz evlatlarımız için herşey en iyi en hayırlı şekilde olsun.

canım ıgne kullanısoan bı pıhtılaşmadan şüphelenılmıs bellı kı veya kayıpalrın oldugu ıcın önlem amaçlıda baslanms olablr

bende 0,4 mmlık kullanıyorum evet hematolog görüşü önemli :)

Canım bu son gittiğin doktor bıraz abartmıs bence o kadar ciddi bi sorun yok gibi gözukuo

yalnız doğum yapınca bebegındekı t3 t4 ve tsh tahlıllerını yaptırmanı tavsuye ederim pek çok hastane bu tahlıleıri bebege

yapmıyor....bunu nedne söyluyorum eğer sende bi trod bozuklugu varsa ve bu bebegıne gecmısse doğar doğmaz

ögrenınkı en azından önelmı alınsın cunku bebek 6 aylık olana kadar yapılan mudehale gecerli oluyor

kızkardeşimde troid var hamıleyken ilaç kullandı ama sonraısnda bebıs kıloluydu boyu yavas uzuyodu dedık

acaba troid mi var baktırlım bi dedık troidi bozulmus meğer kardesımın emzırırken kullandıgı ılaç süte gecıormus ve

bebegın troidini bozmus Allahtan erken farkettık hemen dr ilacı kestı emzırmeye devam ettı kardesım emzırmeyı brıkaıcada

ilacına devam etti şu an ilça kullanmıo troidleri iyi durumda yegenımde gayet ıyı bi sorunu yok 2 yasında ve zehır gibi :)

Merhabalar güzel annişler ve kuzucukları..
Cumanız mübarek olsun canlar..
Görüşmeyeli herkesler iyidir inşAllah..

Bizim kontrolümüz haftayaydı ama biz dayanamadık dün doktora gittik babamızla..
En son 3 hafta önce gitmiştik doktora.
Ben hiç kilo almamışım ama kızım 1635 gr'dan 2319 gr'a çıkmış. Doğum pozisyonunu almış.
Suyumuzda kireçlenme falanda yokmuş. Herşeyy yolunda dedi doktor. Doğumunu nasıl istiyorsun dedi.
Bende bir sıkıntı olmazsa normal doğum istiyorum dedim.
Aralık 17 de çatı muayanesine çağırdı doktor.
O gün nts ye de bağlanacakmışım. Genelde herkes 38. hafta gelir kız bebekler diyo ama bakalım.
Benim içime de öyle doğuyor. Hakkımızda hayırlısı artık.

Kızımın kilosu normal mi kızlar? Yoksa az mı?

evet zaten az zamanım kaldı sonra beni çıldırtacaklar biliyorum
uyuduğum son sünlerim mesela
ama olsun herşeye razıyım ,çünkü zor elde ettim ,hayali bile zorken kavuştum onlara
ALLAHA binlerce kez şükürler olsun ..
Bundan sonra tüm hayatım onlar olacak inş. o yüzden zorluğunu düşünmüyorum
İnş. hayatımı güzelleştiren iki tane yaramazla devam edecek hayat yolum ...
İnsanın hayatta bir uğraşının olması ve bu uğraşın da bir evlat olması kadar güzel birşey yok bence ...
Zor olsa da zor olmayan ne var ki herşey zor aslına bakarsan ..
Ama zor olup da bu kadar güzel olan başka birşey yok dünya üzerinde ..
RABBİM herkese kolay doğum ,sağlıklı ve hayırlı evlat versin

geçmiş olsun ,öğlen arası biraz uuymaya çalış işyerinde müsait bir yer varsa..

yardım edecek kimse yokmu misafir için ,tek başına zor olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…