2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353

cnm geçmiş olsun.

bahsettiğin dil altı hapı turuncu bir hap değilmi?nidilat.bende 1 aydır içiyorum o ilacı.kasılmaları azaltan hatta durduran bir ilaç o.

kendini çok yorma.inşallah bundan sonraki kontrollerinde güzel haberler alırsın.

içini rahat tut.dualarımız seninle ve hamileliğinde sıkıntı yaşayan tüm arkadaşlarımızla.

para olsa da şartlar elvermiyor bazen
biz ev almadan önce paso o brunch senin bu brunch benim geziyorduk
araba da vardıya tam davetiye oluyordu gezmeye
sonra ev aldık ben de hamile kaldım derken duraksadık ,ALLAHtan duraksadık ev taksidine bağlandık da boşa para harcamıyoruz
ayda 4000 tl ödememiz var sadece kredi olarak

nasıl iimi
ama ben hamile kalınca bereket geldi ,bu borçlar dışında yeni eve taşındık ona harcadık derken amma para harcamışız ama çok şükür idare ediyoruz yine de

bebekler daha gelmeden bereketini getirdi
oh ne güzel valla şanslısın ,benim kardeşimin kıyafetleri 3 nesil kullanıldığı için kıyafet alamıyorum ondan artık iice eskidi çünkü
ben yeni alacağım benden sonrakiler benimkileri kullanır artık 3 nesil
ay kitap almıştım kargodan kontrol ediyorum da kargo ankara içinde geziyor maş.
adresimi bulamadılar ne anlamadım
bana gelene kadar ne olacak bilmiyorum
arayıp da evi tarif etsem bari

Son düzenleyen: Moderatör:
selam chekirdek senden iyi haberler aldigimiza sevindim oksurugun bir an once gecer insallah oksuruk de erken doguma yol acabiliyormus canim yogun tedaviye devam insallah biraz daha icerden tekmeler bebisin kendine cook iyi bak

Allah yardımcımız olsun canım..ooo baya yüksek ödemeleriniz varmış..iyi yetişebiliyorsunuz..RAbbim kolaylık versin..evet evlere bereket geldi buna bende bütün kalbımle inaniyorum..çiçeklerim bile başka açmaya başladı çoştular resmen..

amin hepimizi RABBİM utandırmasın ..bizim ev kredimiz sadece 2250 tl ..
tüp bebek kredisi çekmiştik
yeni eve eşya aldık onun taksidine girdik
ama seneye ağustos gibi sadece ev kredimiz kalacak inş.
ondan sonra rahatlayacağız artık araba alma zamanımız gelecek inş.
ama biliyormusun fazla borca bağlanmak da bi açıdan ii oluyor bi anda zorluyor ama ödeyince de rahat ediyor insan ..
ay daha aidatı , doğalgazı, faturası var bunun
tutmayın beni
daha bebek eşyaları var hem de 2şer tane

ALLAHtan bereketi var da ödüyoruz ..
çiçekler poizitif enerjiyi hissediyordur bence ,sonuçta onlar da canlı
annemin salonunda 20 tane filan vardı eskiden ,sürekli konuşurdu onlarla
ben evde hiç sevmem toz toprak diye ,annem küçükken sağolsun bezdirdi bizi

aynen dediğin gibi oluyor canım..insan ödedikçe mutlu oluyor..bu ara masraf çok ödemeler var dediğin gibi faturalar var..dediğin gibi senin birde iki tane..bizde sıkılsak sıkılsak bir sene daha zorlanırız..ondan sonra rahat ederiz inş..

eşim hep ikiz olsun bebekler isterdi..halada istiyor..acaba kızımız tek mi yoksa bir tane daha mı var diye takılır bana..bende diyorum anam iki tane olsalar biz ne yapardık..gerçi bir yolunu bulur hallederdik..aman be canım ya ölümden öteye köy yok..bebeklerimiz sağlıklı sıhhatlı bir şekilde dünyaya gelsinler geriside bir şekilde olur..Allah kolaylık versin hepimize..

aaa ben çok seviyorum çiçeklerimi..benim orkidelerim var..aynen dediğin gibi positiv enerjiden çoştular da çoştular..

inş. RABBİM peşine ikiz nasip etsin o zaman

evet para da bir yere kadar aslında ,düşünmeyeceksin bazen parayı öderiz ALLAH sıhhat verdikçe yeterki bebekler sağlıkla doğsunlar

orkidelerin mi var ,ben de çok severim orkideyi ,kaç tane var peki

ay bu kurutma makinesini icat edenden ALLAH razı olsun valla ,kıyafetlerin tüm tozunu toprağını tüyünü topluyor ,makineden çıkardım da kurutmaya atmıştım şimdi de bitmiş katlayıp koydum

valla çok büyük ihtiyaç herkese tavsiye ediyorum

Çok geçmiş olsun, bende erken sancı yüzünden 32. haftada izine ayrıldım pre-par kullanıyorum 3 haftadır, suan sancım artık çıkmıyor çok şükür. Nst de sancıların kaça kadar çıktı çok merak ediyorum. benimki 40 kadar yükselmişti 2-3 kere.O zaman bana az gibi gelmişti ama doktor erken doğurursun çalışmana izin veremem dedi de, ondan soruyorum.

amin diyeyim bare..:)))))))))))

şuan için iki tane orkidem var..biri beyaz, diğeride lila..ikiside çok güzel..özellikle Almanya'dan getirdim gelirken..daha fazla getirmek

isterdim ama malum şartlar..bakalım belki burdan da bir kaç tane alırım..tam bir orkide aşığıyım ben..

evet ya kurutma makinesi bende istiyorum ama malesef şartlar el vermedi..senin özellikle doğumdan sonra çok işine yarayacak canım..iki

tane bebeğin kıyafeti yıka yıka bitmez herhalde..

cnm geçmiş olsun.daha iyi olmana sevindim.Allah en hayırlı zamanda sağlıkla kucağına almanı nasip etsin bebişini.

sen moralini yüksek tut.benim doktorumda bi kaç hafta daha dursa iyi olur ama hedefimiz sonuna kadar, sende hep böyle düşün dedi.

ballı ılık süt bana iyi geliyodu grip olduğumda.boğazını yumuşatıyo ve öksürüğünde azalıyo.aklında olsun.

dualarımız seninle.

canım çooook geçmiş olsun oğluşum tekmelemio tekmelemio diodun bi tekmeledi dağıttı ortalığı yaramaz desene.. tatlım stres ve endişeden uzak dur inşallah beklicek oğluşun biraz daha sağlıkla gelcek, ama stres yaparsan o da hisseder içerde.. öksürmenin bi zararı olmaz canım bebişe ne yapcak ki.. inşallah yarınki kontrolünden daha da güzel haberlerle gelirsin tatlım...

bu grip de bu aralar herkeste ama gripte antibiotik kullanılmıo ki nie antibiotik verdiler sana anlamadım? öksürüğün gripten mi acaba bi alerjik durumun mu var? geçen kış eşim de kurtulamıodu öksürükten gripten sanıodu doktorlar bir aya yakın geçmedi ve sürekli doktora gidiodu sonra doktorunu değiştirdi meğer alerjikmiş durumu bi hap verdi iki gün içinde geçti..

he sondaydı işte ...o hep takılı oluyor ya ,onu merak etimiştim ,acıtıyormu diye ..saol

bacımmmm

sen sezeryan olcan dimi.sonda sana kesin takılır.
doktorundan rica et seni bayılttıktan sonra yada epiduralli olcaksan ondan sonra taksınlar sondayı sana
ozaman acı filan hissetmezsin.
ben epiduralden dolayı sonda takılırken bişi hissetmedim.epidural olmasaydı bişi hissedermiydim bilmiyorum.

:)
cnm inşallah herkesin dogumu benimki kadar rahat geçer.ben yaşadıgımı anlatıyorum ,olumsuz dogum hikayesi olanlarda yok degil

maşallah kızına cnm.senide tebrik ederim kilo verdigin için.bebeginin dönmesinede sevindim.sende çatır çatır dogurcan inşallah:112:

bu arada ikimizin dogum tarihleri arasında 2 gün var.niye ocak başı dogumun olur dedi anlamadım
sendede erken döllenme vardı dimi.ölede olsa nerdeyse 1 ay geriye atarmı dogum tarihi yaw.

Son düzenleme:

nbr tatlım nasılsın? evin sıcak, temizlik bitti ohhhh daha sana ne olur normal doğumda sonda takılmıo ki ben mi yanlış biliom acaba? sezeryanda bayıltınca takmaları sıkıntı olur çünkü anestezi verilir verilmez en kısa zamanda kandan ilaç bebeğe geçmeden bebeğin alınması gerekir.. hatta doktorlar bebeği alma süreleriyle övünürler, anestezi verilir verilmez bir dakika içinde alıo bazı doktorlar bebişi.. zaten sondanın çıkışı çok sıkıntılı die biliom yakıo diodu kuzenim çıkarken.. inşallah takılmak zorunda kalmayız...

Son düzenleme:

canım ben daha yeni atlattım ki tam da atlatmış sayılmam ama antibiyotik öksürük şurubu bir de gargara kullandım 3 gün bana onlar fayda sağladı seni çok iyi anlıyorum aynen ben de kafamı yastığa koyamıyordum öksürüğümden üst komşular uyandı, belim takıldı ki hala eğilip doğrulamıyorum, bir de rahim uzunluğu kısalmış ver nst de ağrı çıktı öksürükten o kadar çok karın kasların kasılıyor ki ben 100 tane mekik çekmiş gibi kaskatı kesiliyordum
sahlep içtim sen demiştin hatta muhallebi falan bir de bala hem zencefil hem karabiber kattım gece bir çay kaşığı yutuyordum o da iyi ama miden sağlamsa
yanlız ilaçsız geçmiyor canım sen ilaçlara devam et bol bol dinlen sakın dışarı çıkma aynı oluyor,odadan çıktığında biri havalandırsın odayı, çok geçmiş olsun...

kızlar çiçeklerden bahsetmişsiniz ben çok severim çok da var emek ederim ama konuşmam bazen iyi gidiyor bazen büyümüyorlar üzülüyorum ama öldürmedim hiç çok severim ben 12 tane saksı bitkim var orkidem iflah olmuyor ama...

bebişler kısmetiyle gelir derler ben de öyle bir bebekmişim çok inanırım sizlere de öyle olmuş ama benim bebikim pek mi şansız ne zavallı yavrum annenin tedavisinden ona bir türlü sıra gelmiyor ağlayacağım galiba

cnm cok sancılıyken epidural yapmak cok riskli olur
cünkü ignenin olacagı yer zaten cok dar bi yer ,igne olurken hareketsiz kalmak gerekiyor
bide sancılı anında igne olunursa hareketsiz kalınmaz ve omirilige denk gelebilir felç olma riski olur
yada tam epidrual boşluguna denk gelmez ozaman uyuşma yaşanmaz v.s..
o nedenle açılmanın ve sancının en az oldugu zamanda epidural yapılır..en uygunu 3 cm miş

Son düzenleme:

ayşe vala insanın içine su serpiyorsun , ne guzel yazmışşsın pırt diye çıkıyor kelımesının tüm onayını yapmışın
bişi sorcam epiduralden sonra 5saat bekledim demişin ya
anestezinin etkısı geçmiyormu o sürede
5saat felç gıbı mı kalıyo alt taraf anlamadım
gülüyosun belkı ama napyım bılmıyom vala

dikkat ettinizmi bu sene erken doğuran ya da erken doğum riski olan çok var ..

neden böyleki acaba ?

dikkatimi çekiyor valla bu durum

herkeste bir sıkıntı var
RABBİM korusun hepimizi

canım burda çok kalbalığız ve hep riskli şeyleri yaşayanları konuşuyoruz o yuzden oyle gelıyordur
sonuçta toplasan %5imizde erken doğum vardır

sen epidurali olduktan sonra ne kadar süre bekledin canım?

canım geçmiş olsun meraklardaydık,iyi oldu yazdığın,yat dinlen biraz

tatlım çok sevindim inşallah kızın bir daha dönmez de normal doğurursun.. tabi inşallah bende :) korkma yavrum ya annelerimiz hep doğurmuş bizi çatır çatır biz mi yapamicaz Allah ın izniyle doğururuz kolayca canım..

ohhh maşallah tombiş kızına :) kız bayağı önden gidio boyu haftasına göre bi de hamilelik takviminde tahmini tarih 23 ocak 1 ocak demesine şaşırdım bende... ohhh biz kilo alalım sen ver yarın bende gitcem doktora en çok kaç kilo aldığımı merak ediom 29. haftadan beri hiç almamıştım ama son iki haftadan korkuom yaf :82::82::82:

canım benim normal doğumda gündüz hastaneye bile gitsen kimi 4 saatte açılıo doğuruo kimi 10 saatte bilemiosun ki inşallah hayırlısı olur artık hanımın keyfine kalmış ne zaman gelceği

İkinize çok çok gecmis olsun, Allah bebeklerinizi zamanında saglikla almayı nasip etsin....

iyiyim cnm tşkelr sen nasılsın
evim cidden sıcacıkk cok mutluyumm

ama temizligim tam olarak bitmedi.2 gündür az az yapıyorum.pazar günü eşime fayans ve mutfak dolaplarını sildircem
hafta içide salon vitrin içini yıkayıp temizlicem.sonta bitiyor işim inşallahh

normal dogumdan sonra sonda takılmıyor evett
ama dogum öncesi epidural aldıgın için yataktan kalkılmıyor , çişini sonda yardımıyla yaptırıyor hemşireler.yani benimki öle oldu
ama dogumdan hemen sonra wc ye filan gittim sonda takılmadı.

sezeryanda bayıltma işleminden sonra sondayı doktor takmıcak ki :)
doktor karına kesi atarken, yada epidural veya anestezinin etkisi gecmeden ebe ,hemşire sondayı takıyordur dogumdan sonra
sezeryan yapan arkadaşlar daha iyi bilir onlara bi sormak lazım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…