merhaba kızlar birkaç gündür girmeye fırsat bulamadım.birçoğunuz merak etmişsinzi allah razı olsun.hep yazıyordum karnım setleşiyor bebek dayanoyr falan diye bebek dayanması değilmiş o.arada bir kasığımada ağrı giriyordu.şikayetlerim için gitmedim doktora aslında.rutin aylık kontrolüm vardı.bunları anlattı.bebeğimde iriymiş zaten.ondan dolayı normal doğum olmayabilir dedi.ve erken doğum olabilir dediben seni nst ya bağlamak istiyorum dedi.tamam dedim ben bu arada nst ye girip çıkacagm oradan okula geçeceğim sanıyorum.nst ye bağlandım.doktor baktı seni bugün göndermiyorum sancın var dedi.serum bağladı 2 saat sonra birdaha nst ye girdim.bu sefer daha büyük sancılr çıktı.bu arada yalnızdım ben.eşimi okuluna gönderdim ablama ciddi birsey oldugunuda söylemedm.3 tane20 dk aralıklarla dila altı ilacı verdi.bununla biraz azalıdı sancım.ama doktor beni hemen izne ayırdı.dün tekrar gittim nst ye ne yazııkki yine sancım çıktı.o dil altı ilacını bana evede vermişti zaten ama evde normal içiyorum dil altı olrak değil.günde iki kere.sancı azalsaydı bire düşürecekti.bol dinlenme ve o ilaçla uzatabiliceğimz kadar uzatacağız.tabi her an doğurabilirsin şeklinde bir riskte yok ama müdahale edemeyecgm bir hasta da değilsin dedi.dikkat ediyorum şimdi evdeyim izindeyim.bir yandan o 58 tane yavruyu yüzüsütü bıraktığım için ve şuan öğretmensiz oldukları için çoooookkk üzgünüm.hızla bebğin eşyalarını hazırladım yıkadım daha çantam hazır değil ama hazır gibi.salı günü birdaha gideceğim nst ye girecgimve bebeğim kontrol edilecek.çekirdekte hastanedeymiş onada üzüldüm.essirada sorun yaşamış sanırım içeriğini bilmiyorum geçmişe çok bakamadım.haberler böyle kızlar.her an hersey olabilir.sağlıklı olsunda baska hiçbirsey önemli değil :) sizi seviyorum iyiki varsınız
para olsa da şartlar elvermiyor bazenbzimde ev harıcı borclarımzı var ama çok değil çok şükür en zorlayan ev borcu :)
eşimle biz de çok istiyoruz gezmek tozmak ama işte money
eheuheu dımı :) benım de yegenım var ıkı yasında onun bütün kıyafetlerı duruyo yesyenı
ben hiçbişey almadım ama bi dolap kıyafetı var gene de bı ıkı yenı sey alıcaz doğum ıznıne cıkınca
annem dolabını alıcam dedi beşiği de biz alıcaz bi de kızkardeısım hanı ilk 6 ay kullanılcak beşik oluyo ya
ondna var onu verıcek kullancam kayınvalidmde bi kısım eksiğini halletti :)
Allah kapı açıyo evetçok şükür Rabbim hiçbirisini eksik etmesin...
selam chekirdek senden iyi haberler aldigimiza sevindim oksurugun bir an once gecer insallah oksuruk de erken doguma yol acabiliyormus canim yogun tedaviye devam insallah biraz daha icerden tekmeler bebisin kendine cook iyi bakHerkese yeniden selam :)
Öncelikle sizi çok ama çok özledim ballarım, onu söyliyim :)
Geçmişe bakayım dedim ama maşşallah 100 sayfa ilerlemiş, çok okuyamadım.
2 günlük hastane maratonundan sonra (nerdeyse doğuma alınıyordum) , 10 günlük raporla evdeyim. Su sızıntısı ufacık da olsa devam ediyor. 1 torba ilaç alıyorum nerdeyse.
Onun dışında çok ağır gribim. Öksürmekten uyumayı bırak, kafamı yastığa koyamıyorum. Öksürdüğüm anda da altıma kaçırıyorum deli gibi, karın kaslarım falan acayip acıyor. Bu kadar kuvvetli ve sık öksürmenin bebeğe zararı var mıdır sizce ?
Antibiyotik falan alıyorum, ıhlamurlar, ballı karabiberli limonlar..vs..vs ama hepsi nafile. Nasıl kurtulucam bu öksürükten bilmiyorum, fikri olan var mı ?
Yarın kontrolüm var, 15-20 gün daha doğurma dedi doktor (sanki benim elimde:) ) . Umarım bebeğin suyu ve kendisi de iyidir.
Endişelerim tavan yapmış durumda, her an herşey olabilir artık. İsyanım yok, herşey Allahtan. Ama bebeğim daha çok ufak, en az 3-4 hafta daha durması lazım.
Herşey kusursuz giderken bir gecede böyle birşey oldu, şaka gibi. Umarım vakitlice alırız evlatlarımızı kucağımıza.
Hepinizi çokkk öptüm, dualarınızı esirgemeyin olur mu .
para olsa da şartlar elvermiyor bazen
biz ev almadan önce paso o brunch senin bu brunch benim geziyorduk
araba da vardıya tam davetiye oluyordu gezmeye
sonra ev aldık ben de hamile kaldım derken duraksadık ,ALLAHtan duraksadık ev taksidine bağlandık da boşa para harcamıyoruz
ayda 4000 tl ödememiz var sadece kredi olarak
nasıl iimi
ama ben hamile kalınca bereket geldi ,bu borçlar dışında yeni eve taşındık ona harcadık derken amma para harcamışız ama çok şükür idare ediyoruz yine de
bebekler daha gelmeden bereketini getirdi
oh ne güzel valla şanslısın ,benim kardeşimin kıyafetleri 3 nesil kullanıldığı için kıyafet alamıyorum ondan artık iice eskidi çünkü
ben yeni alacağım benden sonrakiler benimkileri kullanır artık 3 nesil
ay kitap almıştım kargodan kontrol ediyorum da kargo ankara içinde geziyor maş.
adresimi bulamadılar ne anlamadım
bana gelene kadar ne olacak bilmiyorum
arayıp da evi tarif etsem bari
Allah yardımcımız olsun canım..ooo baya yüksek ödemeleriniz varmış..iyi yetişebiliyorsunuz..RAbbim kolaylık versin..evet evlere bereket geldi buna bende bütün kalbımle inaniyorum..çiçeklerim bile başka açmaya başladı çoştular resmen..
amin hepimizi RABBİM utandırmasın ..bizim ev kredimiz sadece 2250 tl ..
tüp bebek kredisi çekmiştik
yeni eve eşya aldık onun taksidine girdik
ama seneye ağustos gibi sadece ev kredimiz kalacak inş.
ondan sonra rahatlayacağız artık araba alma zamanımız gelecek inş.
ama biliyormusun fazla borca bağlanmak da bi açıdan ii oluyor bi anda zorluyor ama ödeyince de rahat ediyor insan ..
ay daha aidatı , doğalgazı, faturası var bunun
tutmayın beni
daha bebek eşyaları var hem de 2şer tane
ALLAHtan bereketi var da ödüyoruz ..
çiçekler poizitif enerjiyi hissediyordur bence ,sonuçta onlar da canlı
annemin salonunda 20 tane filan vardı eskiden ,sürekli konuşurdu onlarla
ben evde hiç sevmem toz toprak diye ,annem küçükken sağolsun bezdirdi bizi
aynen dediğin gibi oluyor canım..insan ödedikçe mutlu oluyor..bu ara masraf çok ödemeler var dediğin gibi faturalar var..dediğin gibi senin birde iki tane..bizde sıkılsak sıkılsak bir sene daha zorlanırız..ondan sonra rahat ederiz inş..
eşim hep ikiz olsun bebekler isterdi..halada istiyor..acaba kızımız tek mi yoksa bir tane daha mı var diye takılır bana..bende diyorum anam iki tane olsalar biz ne yapardık..gerçi bir yolunu bulur hallederdik..aman be canım ya ölümden öteye köy yok..bebeklerimiz sağlıklı sıhhatlı bir şekilde dünyaya gelsinler geriside bir şekilde olur..Allah kolaylık versin hepimize..
aaa ben çok seviyorum çiçeklerimi..benim orkidelerim var..aynen dediğin gibi positiv enerjiden çoştular da çoştular..
merhaba kızlar birkaç gündür girmeye fırsat bulamadım.birçoğunuz merak etmişsinzi allah razı olsun.hep yazıyordum karnım setleşiyor bebek dayanoyr falan diye bebek dayanması değilmiş o.arada bir kasığımada ağrı giriyordu.şikayetlerim için gitmedim doktora aslında.rutin aylık kontrolüm vardı.bunları anlattı.bebeğimde iriymiş zaten.ondan dolayı normal doğum olmayabilir dedi.ve erken doğum olabilir dediben seni nst ya bağlamak istiyorum dedi.tamam dedim ben bu arada nst ye girip çıkacagm oradan okula geçeceğim sanıyorum.nst ye bağlandım.doktor baktı seni bugün göndermiyorum sancın var dedi.serum bağladı 2 saat sonra birdaha nst ye girdim.bu sefer daha büyük sancılr çıktı.bu arada yalnızdım ben.eşimi okuluna gönderdim ablama ciddi birsey oldugunuda söylemedm.3 tane20 dk aralıklarla dila altı ilacı verdi.bununla biraz azalıdı sancım.ama doktor beni hemen izne ayırdı.dün tekrar gittim nst ye ne yazııkki yine sancım çıktı.o dil altı ilacını bana evede vermişti zaten ama evde normal içiyorum dil altı olrak değil.günde iki kere.sancı azalsaydı bire düşürecekti.bol dinlenme ve o ilaçla uzatabiliceğimz kadar uzatacağız.tabi her an doğurabilirsin şeklinde bir riskte yok ama müdahale edemeyecgm bir hasta da değilsin dedi.dikkat ediyorum şimdi evdeyim izindeyim.bir yandan o 58 tane yavruyu yüzüsütü bıraktığım için ve şuan öğretmensiz oldukları için çoooookkk üzgünüm.hızla bebğin eşyalarını hazırladım yıkadım daha çantam hazır değil ama hazır gibi.salı günü birdaha gideceğim nst ye girecgimve bebeğim kontrol edilecek.çekirdekte hastanedeymiş onada üzüldüm.essirada sorun yaşamış sanırım içeriğini bilmiyorum geçmişe çok bakamadım.haberler böyle kızlar.her an hersey olabilir.sağlıklı olsunda baska hiçbirsey önemli değil :) sizi seviyorum iyiki varsınız
inş. RABBİM peşine ikiz nasip etsin o zaman
evet para da bir yere kadar aslında ,düşünmeyeceksin bazen parayı öderiz ALLAH sıhhat verdikçe yeterki bebekler sağlıkla doğsunlar
orkidelerin mi var ,ben de çok severim orkideyi ,kaç tane var peki
ay bu kurutma makinesini icat edenden ALLAH razı olsun valla ,kıyafetlerin tüm tozunu toprağını tüyünü topluyor ,makineden çıkardım da kurutmaya atmıştım şimdi de bitmiş katlayıp koydum
valla çok büyük ihtiyaç herkese tavsiye ediyorum
Herkese yeniden selam :)
2 günlük hastane maratonundan sonra (nerdeyse doğuma alınıyordum) , 10 günlük raporla evdeyim. Su sızıntısı ufacık da olsa devam ediyor. 1 torba ilaç alıyorum nerdeyse.
Onun dışında çok ağır gribim. Öksürmekten uyumayı bırak, kafamı yastığa koyamıyorum. Öksürdüğüm anda da altıma kaçırıyorum deli gibi, karın kaslarım falan acayip acıyor. Bu kadar kuvvetli ve sık öksürmenin bebeğe zararı var mıdır sizce ?
Antibiyotik falan alıyorum, ıhlamurlar, ballı karabiberli limonlar..vs..vs ama hepsi nafile. Nasıl kurtulucam bu öksürükten bilmiyorum, fikri olan var mı ?
.
Yarın kontrolüm var, 15-20 gün daha doğurma dedi doktor (sanki benim elimde:) ) . Umarım bebeğin suyu ve kendisi de iyidir.
Endişelerim tavan yapmış durumda, her an herşey olabilir artık. İsyanım yok, herşey Allahtan. Ama bebeğim daha çok ufak, en az 3-4 hafta daha durması lazım.
Herşey kusursuz giderken bir gecede böyle birşey oldu, şaka gibi. Umarım vakitlice alırız evlatlarımızı kucağımıza.
he sondaydı işte ...o hep takılı oluyor ya ,onu merak etimiştim ,acıtıyormu diye ..saol
bacımmmm
:)Tontirikçim! İçime su serptin cidden! O zamn haydi normal doğum yapalım:)
Hem kateter takılması hem de lavman konusunda rahatladım yaf! Bizimkinin kafa 2 hafta önden gidiyor hep. Eğer çok büyümezse, ben de istiyorum o zaman normal doğum
Yanlız kötü geçerse yapışırım yakana bacım! Senin yüzünden acı çektim derim haaa
bu arada şimdi geldim doktrdan kızlarrrbenim cadım dönmüüşşşş kendimi normal epidurale hazrlıyrum inşallah son anda tırsıp sezeryan olmam
bebeğim 1900 kiloda boyuda 47 cm mişsuyu azalmış ama az su içiyosan dedi bende evet bu aralar su aklıma gelmiyo dedim
doğum fiyatlarını falan konuştuk 360 normal epidurale 150 ekleniyomuş uygundur dedim içimden tabi
eyer gece doğurursam bekleyemzsem doktr geliyomuş ama 400 tl istyooooo
eşim diyoki gece doğurma bak sabahı bekle diyo
heeee doğumuma da ocağın 1 gibi dedi aralığın sonlarıda olur dedi yavvv çok erken dilmi:26: benden böle havadisler
unutmADAN 1 kilo vermişimama haketttim çok dikkat etmiştim eleviti bırakmam izn vermedi bigün kan hapı bigün elevit içiceksin dediiii
sen sezeryan olcan dimi.sonda sana kesin takılır.
doktorundan rica et seni bayılttıktan sonra yada epiduralli olcaksan ondan sonra taksınlar sondayı sana
ozaman acı filan hissetmezsin.
ben epiduralden dolayı sonda takılırken bişi hissetmedim.epidural olmasaydı bişi hissedermiydim bilmiyorum.
hımmm anladım canımm ben kaç cm acıklıkta takıldıgını bılmıyrodum sadece sancılıyken takıldıgını bılıyordum
3 cm açıklık bısey değilmiş öyleleri varkı son bir ayda 2-3 cm açıklıkla gezıyo ki kardesımın 9. ayına 2 cm açıklıgı vardı devamlı
o zaman bısey değil tabıı ağrı eşiği vs de var sağol canım bilgilendirdiğin için :)
ayşe epidural hakkında yalnış bilgiye sahipsin cnm düzeltmek istiyorum
epidural almak için açıklıgın 3 cm olması gerekir. 3 cm acıklıga ulaşmak için cekilen sancı sadece cok hafif regli sancısı kadardır
dogum 10 cm de gercekleşiyor
benim nişanım gece 3 de geldi.ben öglen 11 de hastaneye gittigimde acılmam 2 cm di.o zamaan içinde sadece cok hafif karın agrısı yaşadım o kadar
suni sancı baglandı ve 15 dk yine cok hafif sancı cekip acıklıgım 3 cm oldu ve hemen epidural aldım
sonrası zaten cokkk cokk keyifliydi
sancılar tavan yaparken ben tv izliyordum ne agrı ne sancı hissetmedim
dogumumda epidural aldıktan 5 saat sonra oldu.yani gayet agrısız sancısız ve hızlı acılmayla dogum yaptım
dogum anında da sancı hissetmiyorsun ama ıkınmayı hissediyorsun.daha öncede yazmıştım afedersin sanki kabızsında kakanın yapacakmış gibi bi his geliyor
ve sen ıkınıyorsun bebek cıkıyorr.
normal dogum da cocugu dogurmak cok kolay ama sancıyı cekmek cok zorr
bizim gelin 1 gün boyunca suni sancı cekti, dudakları patladı kızın sancıdan
stresten acılmasıda durdu ve sezeryan olmak zorunda kaldı
normal dogum yapmayı düşünen varsa ve agrı eşigi düşükse kesinlikle epidural tavsiye ediyorum
benim dötüm yemiyor epiduralsiz normal dogum yapmaya.
nşallah herşey yolunda giderde yine episural normal dogum yaparım
yan etkisine gelince.baş agrısı ve bel agrısı yaşanır diyorlar ikisinide sadece dogumdan sonra bi kac ay yaşadım sonra gecti gitti.
dikkat ettinizmi bu sene erken doğuran ya da erken doğum riski olan çok var ..
neden böyleki acaba ?
dikkatimi çekiyor valla bu durum
herkeste bir sıkıntı var
RABBİM korusun hepimizi
merhaba.Ben 2010 ağustos ayında epidural sezeryanla doğum yaptım özel bir hastane de.Birincisi lavman yapılmadı sadece amelıyattan once cok agır beslenmemem soylendı.Ikıncısı rıca ettım sondayı da amelıyat masasında epıduralden sonra taktılar ve boylece hıc bırsey hıssetmedım.Benım tecrubelerım bu sekılde.Normal doğumda belkı uygulama farklı olabılır cunku onda ıkınmak gerekıyor lavman sart olabılır.
bu arada şimdi geldim doktrdan kızlarrr benim cadım dönmüüşşşş kendimi normal epidurale hazrlıyrum inşallah son anda tırsıp sezeryan olmam
bebeğim 1900 kiloda boyuda 47 cm miş suyu azalmış ama az su içiyosan dedi bende evet bu aralar su aklıma gelmiyo dedim
doğum fiyatlarını falan konuştuk 360 normal epidurale 150 ekleniyomuş uygundur dedim içimden tabi
eyer gece doğurursam bekleyemzsem doktr geliyomuş ama 400 tl istyooooo
eşim diyoki gece doğurma bak sabahı bekle diyo
heeee doğumuma da ocağın 1 gibi dedi aralığın sonlarıda olur dedi yavvv çok erken dilmi benden böle havadisler
unutmADAN 1 kilo vermişim ama haketttim çok dikkat etmiştim eleviti bırakmam izn vermedi bigün kan hapı bigün elevit içiceksin dediiii
nbr tatlım nasılsın? evin sıcak, temizlik bitti ohhhh daha sana ne olurnormal doğumda sonda takılmıo ki ben mi yanlış biliom acaba? sezeryanda bayıltınca takmaları sıkıntı olur çünkü anestezi verilir verilmez en kısa zamanda kandan ilaç bebeğe geçmeden bebeğin alınması gerekir.. hatta doktorlar bebeği alma süreleriyle övünürler, anestezi verilir verilmez bir dakika içinde alıo bazı doktorlar bebişi.. zaten sondanın çıkışı çok sıkıntılı die biliom yakıo diodu kuzenim çıkarken.. inşallah takılmak zorunda kalmayız...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?