2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353

yok yaw öle büyük bişi filan sokulmuyor
işte aşagıdaki gibi ucu var.o ucun hepside girmiyor.
afedersin bazen kol kadar dışkı cıkıyor makattan , bu incecik uç oraya girse ne olur sanki :)

sondaki sorunu anlamadım
yatarken çişini nasıl yapıyorsun diyemi sordun ?

epidural aldıktan sonra çişim geldiginde hemşireye sölüyordum o sonda takıp idrar torbamı boşaltıyordu.
hiç bişi hissedilmiyor bu işlemdede. gayett kolay bişi.

hadi maşallah bebeğine..Allah hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin..bende daha tam anlamıyla işlerimi bitirmedim..daha vaktimiz olur herşey hal olur inş..

Çok sağol tatlım. İnşallah işe yarar
inş hadi bakalım doğumdan sonra göreceğiz..

oooo dayanabilcek misin o kdr? allahım kolaylık versin canım yaa...

iyi sevindim chekirdekk in iyi olmasına.. inşallah essira nın da iyi haberlerini alırız...

mecbur dayanacağım canım..ödemelerimiz var..ne kadar geç izinine ayrılırsam o kadar iyi benim için..hayırlısı bakalım..

AYnen canım yaaa bende sınır oluyorum 21 aralık olayına kıyametın kopmucağına ınanıyorum ALLAHTAN BASKA KIMSE ZAMANINI BILEMEZ AMA benım korkum bı kaç bılım adamı cıkmıs ıste gezegenler sıraya grcek gunes frtınası olcak karanlık olcak ıkı ay kımı demıs 7 gunnn ya ıkı ay napıcazzzz nasıll dogumm yapıcaz ben ndan korkuyorum:)Boyle seylere hıc ınanmazdım ama hamılelıkten dolayı heralde bukadr endıselendım..

fırsat bu fırsat canım git sinemada izle..doğum sonrası bir süre ne sinema da ne birşey bize..git bol bol gül rahatla, stres at..rahatlamış bir şekilde sezeryana girerisn..hemde kafan dağılmış olur..

evet ya dımı ben de öyle düşündüm :) doğum öncesi stres atmıs olurum hu huu

evet bizim de ev borcumuz var olmasa zaten bende ya 6 ay zin alır ya da işten cıkardım :)

bebeğe bakam konusunu hıc dert etmıyroum nasılsa bakarım çok sıkıtnı olmaz ama tabıı senın ıkı tane olucak

zorlayabılır ama allah bı kolaylıgını verırı dediğin gibi... eheuehu 2 cocukla gezme hayallerıbile yapiosn he hemide

yurt dışı hayırlısı olsun bakalım :) zaman ne gösterıcek :)

hayırlı yolculuklar canım :)

valla he calısırken kıymet bılmıoalr ızne cıkcamız zaman laf laf laf

hımmm anladım canımm ben kaç cm acıklıkta takıldıgını bılmıyrodum sadece sancılıyken takıldıgını bılıyordum

3 cm açıklık bısey değilmiş öyleleri varkı son bir ayda 2-3 cm açıklıkla gezıyo ki kardesımın 9. ayına 2 cm açıklıgı vardı devamlı

o zaman bısey değil tabıı ağrı eşiği vs de var sağol canım bilgilendirdiğin için :)

canım bana holter cihazı tamıslardı biliosun benım nabzım 146 ya kadar cıkmıstı en yukseyı 146 idi ve

dr normal bu cok yuksek değil yani aa tehlıke diyecek kadar yuksek değilmiş :) benım o zaman bebek de

çok sıkıstırmıyodu ve cok carpıntım vardı ama hem kan degerlerımden hemd e beslenmemdenmiş demekkı kı

dıkkat edınce baya azaldı şimdi de yok gibi çapıntım ara ara oluyo sadece bebegın pozisyonuna göre...senınde bebegın

çok yuakrıdaysa ege ro sebepel çarpıntı yapıyoroalbilir canım bazı bebekler yukarlarda daha cok dolanıyo

ama çok rahatsızsan mutlaka doktoruna danıs ve gerekrıse kardıyolojıye gozuk nabız çarpıntı önemli sonucta

aynen katılıyorum adaşımaa

kişiye göre değişiyo bence çünkü ben olaylara hep pozitif iyimser bakmaya başladım hep bebeğim geliydu aklıma diyodumki ya benim bi bebeğim olcak değermi bunlara modundayım
valla o depremi hiç unutamyrum acı kaybımız yktu ama kötü etkilenmiştim küçüktüm çocuktum insanları falan perişan gördükçe bi süre atamadım yine 17 ağustosta öle geceyle karşılaşmaktan hep korkarım.....
ya ölücez illada bebişimi göreydim çok merak edyrum onu ama bu şekilde ölmekde çok güzel onuda düşünyrum kız..sonuçta bunun öbür dünyası var ay neler konuşyruzzz

bu arada şimdi geldim doktrdan kızlarrr benim cadım dönmüüşşşş kendimi normal epidurale hazrlıyrum inşallah son anda tırsıp sezeryan olmam
bebeğim 1900 kiloda boyuda 47 cm miş suyu azalmış ama az su içiyosan dedi bende evet bu aralar su aklıma gelmiyo dedim
doğum fiyatlarını falan konuştuk 360 normal epidurale 150 ekleniyomuş uygundur dedim içimden tabi
eyer gece doğurursam bekleyemzsem doktr geliyomuş ama 400 tl istyooooo
eşim diyoki gece doğurma bak sabahı bekle diyo
heeee doğumuma da ocağın 1 gibi dedi aralığın sonlarıda olur dedi yavvv çok erken dilmi:26: benden böle havadisler

unutmADAN 1 kilo vermişim ama haketttim çok dikkat etmiştim eleviti bırakmam izn vermedi bigün kan hapı bigün elevit içiceksin dediiii

bizde sadece ev borcu yok ayşe bi saysam varya dudağın uçuklar

sadece ev borcum olsa çoktan izne ayrılırım da başka borçlar da var ..

ALLAH elbet yardım edecktir

biz eskiden beri eşimle yurt dışına gidersek bebeklerle gidelim onlara da gösterelim diye hayal ediyoruz

hollandada görümcem var en olmadı ona gideriz ,gelin deyip duruyor zaten

ay ben her aldığımdan iki tane alacağım

gerçi kardeşiminkileri kullanacağım büyük parçalarda bi tane almış olacağım o açıdan

araba koltuğu ,puset vs gibi büyük şeyler kardeşimde var ,ben sadece kıza alırım

bak ayşe gördünmü ALLAH bi kapı açtı masraflar yarıya indi

Canım ya sıkma canını, benim annemde de aynı durum varmış, bende de abimde de bişey yok, ikimizde 4 yıllık okuduk, hatta daha da üstünü okuduk…Sen gönlünü ferah tut, bişey olmazzzz….

Canım benim birsürü dr. a gitsen bunlardan biri riskli dese gene de bu riski göze alabilir misin? Ben sırf annem zor dogumlar yapmış, teyzelerim ve anneannem de öle diye sezeryan olacağım, ne kendimi ne bebeğimi riske atmayacağım. Dr. sırf maddi gelir için bile yapıyor olsa bunu bilemeyeceğimiz için bence sen o nediyorsa onu yap. Allah beklerimiz ve bizim için her şeyin en hayırlısı nasip etsin…

Oldu canım benim, bebek koksun, altı pişik olsun, canı yansın avaz avaz bağırsın… yok daha neler….

Hay Allah razı olsun canım yaa, olumlu bir sezeryan hikayesi…

ha ha keşke diyebilseydin ben de böyle diyebilmeyi çok istiyorum.Malesef ki idari amirler böyle, ve diğer konuşmalarınıza da baktığımda sizin de değiniz gibi eşi ev hanımı olanlar kesinlikle anlamıyorlar. Benim hamleliğimin ilk aylarında, mide bulantımın çok olduğu zamanlarda bir gün üst üste görevim vardı, ki üstelik öğle yemegi saatine de denk gelmişti, çıkışta midem berbat suratım sapsarı adam bana ne bu halin 9 ay böyle çekecek miyiz seni demişti. Ne kadar sinirimin bozulduğunu tahmin edersin…

Canım ya takma şu ayın 21’i olayını, her şey olacağına varır. Eğer kötü bir şey olursa da şimdi melek ya bizim bebişler, geçekten melek olurlar. Ama her şey yalansa ve hiçbirşey olmayacaksa da sen şimdi stres yaparak bebişini de buna dahil ediyorsun. Değmez bence…

Canm benim bırak 40 yaş üstünü, bırak diğerlerini… bebek senin bebeğin, sen ne istersen, nasıl istersen öyle olmalı. Ben düğünümde çevremdekilerin isteklerine boyu eğmek zorunda kalmştım, 3 yıl oldu hala düğün cd mi 1 kere bile izlemedim. buyüzden bebeğimde de böyle olsun istemiyorum. Bence sen de böyle yap, tepki mi gösteriyorlar bırak göstersinler onlar 2 gün sonra unuturlar ama senin içinde ömür boyu kalır….

herkeste olacak diye bir sey yok bence. agustosta ben bi sardım hurmaya gunde 10-15 tane rahat yiyodum hem de hergun..ama oyle bir risk olusmadı bende

merhaba kızlar birkaç gündür girmeye fırsat bulamadım.birçoğunuz merak etmişsinzi allah razı olsun.hep yazıyordum karnım setleşiyor bebek dayanoyr falan diye bebek dayanması değilmiş o.arada bir kasığımada ağrı giriyordu.şikayetlerim için gitmedim doktora aslında.rutin aylık kontrolüm vardı.bunları anlattı.bebeğimde iriymiş zaten.ondan dolayı normal doğum olmayabilir dedi.ve erken doğum olabilir dediben seni nst ya bağlamak istiyorum dedi.tamam dedim ben bu arada nst ye girip çıkacagm oradan okula geçeceğim sanıyorum.nst ye bağlandım.doktor baktı seni bugün göndermiyorum sancın var dedi.serum bağladı 2 saat sonra birdaha nst ye girdim.bu sefer daha büyük sancılr çıktı.bu arada yalnızdım ben.eşimi okuluna gönderdim ablama ciddi birsey oldugunuda söylemedm.3 tane20 dk aralıklarla dila altı ilacı verdi.bununla biraz azalıdı sancım.ama doktor beni hemen izne ayırdı.dün tekrar gittim nst ye ne yazııkki yine sancım çıktı.o dil altı ilacını bana evede vermişti zaten ama evde normal içiyorum dil altı olrak değil.günde iki kere.sancı azalsaydı bire düşürecekti.bol dinlenme ve o ilaçla uzatabiliceğimz kadar uzatacağız.tabi her an doğurabilirsin şeklinde bir riskte yok ama müdahale edemeyecgm bir hasta da değilsin dedi.dikkat ediyorum şimdi evdeyim izindeyim.bir yandan o 58 tane yavruyu yüzüsütü bıraktığım için ve şuan öğretmensiz oldukları için çoooookkk üzgünüm.hızla bebğin eşyalarını hazırladım yıkadım daha çantam hazır değil ama hazır gibi.salı günü birdaha gideceğim nst ye girecgimve bebeğim kontrol edilecek.çekirdekte hastanedeymiş onada üzüldüm.essirada sorun yaşamış sanırım içeriğini bilmiyorum geçmişe çok bakamadım.haberler böyle kızlar.her an hersey olabilir.sağlıklı olsunda baska hiçbirsey önemli değil :) sizi seviyorum iyiki varsınız

he sondaydı işte ...o hep takılı oluyor ya ,onu merak etimiştim ,acıtıyormu diye ..saol

bacımmmm

ayy ınanmıyorum ya adama bak çok gıcıkmış cidden heee :S

bzimde ev harıcı borclarımzı var ama çok değil çok şükür en zorlayan ev borcu :)

eşimle biz de çok istiyoruz gezmek tozmak ama işte money

eheuheu dımı :) benım de yegenım var ıkı yasında onun bütün kıyafetlerı duruyo yesyenı

ben hiçbişey almadım ama bi dolap kıyafetı var gene de bı ıkı yenı sey alıcaz doğum ıznıne cıkınca

annem dolabını alıcam dedi beşiği de biz alıcaz bi de kızkardeısım hanı ilk 6 ay kullanılcak beşik oluyo ya

ondna var onu verıcek kullancam kayınvalidmde bi kısım eksiğini halletti :)

Allah kapı açıyo evet çok şükür Rabbim hiçbirisini eksik etmesin...

Herkese yeniden selam :)

Öncelikle sizi çok ama çok özledim ballarım, onu söyliyim :)

Geçmişe bakayım dedim ama maşşallah 100 sayfa ilerlemiş, çok okuyamadım.

2 günlük hastane maratonundan sonra (nerdeyse doğuma alınıyordum) , 10 günlük raporla evdeyim. Su sızıntısı ufacık da olsa devam ediyor. 1 torba ilaç alıyorum nerdeyse.

Onun dışında çok ağır gribim. Öksürmekten uyumayı bırak, kafamı yastığa koyamıyorum. Öksürdüğüm anda da altıma kaçırıyorum deli gibi, karın kaslarım falan acayip acıyor.
Bu kadar kuvvetli ve sık öksürmenin bebeğe zararı var mıdır sizce ?

Antibiyotik falan alıyorum, ıhlamurlar, ballı karabiberli limonlar..vs..vs ama hepsi nafile.
Nasıl kurtulucam bu öksürükten bilmiyorum, fikri olan var mı ?

Yarın kontrolüm var, 15-20 gün daha doğurma dedi doktor (sanki benim elimde:) ) . Umarım bebeğin suyu ve kendisi de iyidir.

Endişelerim tavan yapmış durumda, her an herşey olabilir artık. İsyanım yok, herşey Allahtan. Ama bebeğim daha çok ufak, en az 3-4 hafta daha durması lazım.

Herşey kusursuz giderken bir gecede böyle birşey oldu, şaka gibi. Umarım vakitlice alırız evlatlarımızı kucağımıza.

Hepinizi çokkk öptüm, dualarınızı esirgemeyin olur mu .

bencede değmez tatlım herşeyde vardır bi hayr yada böle düşüncez hakkımızda hayrlısı

çekirdekçim çok geçmiş olsun inşallah iyileşirsin bi an önce gripde tuz biber olmuş üstüne

öksürmenin bi sakıncası olucagını sanmıyorum ama inş.gecer bi an önce...

maşallah canım yavruna oyy :) kocamna olmuss

Tontirikçim! İçime su serptin cidden! O zamn haydi normal doğum yapalım:)
Hem kateter takılması hem de lavman konusunda rahatladım yaf! Bizimkinin kafa 2 hafta önden gidiyor hep. Eğer çok büyümezse, ben de istiyorum o zaman normal doğum
Yanlız kötü geçerse yapışırım yakana bacım! Senin yüzünden acı çektim derim haaa

Sonalfer! çok dikkat et canım. evet çocuklara üzülmeni anlıyorum ama senin ve bebeğinin canı da önemli di mi! Dualarım seninle canım.

benımkını annem almış getirdi
taçın winili perdesi netten yazınca çıkıyor winnie,tiger felan var üstünde

ay canım seni burda görmek ne kadar güzel..çok çok geçmiş olsun..Allah acil şifalar nasip etsin..bundan sonrası için Rabbim hakkında

hayırlısını nasip etsin..inş sorunsuz bir şekilde alırsın oğluşunu kucağına..seni çok öpüyorum kendine dikkat et..

hosgeldin canim iyi haberlerinizi bekliyorduk sanci cikmasi kotu ama en azindan hala icerde bebisin :) aman dikkat et kendine pek ayaga kalkma Allah hhayirlisiyla zamaninda dogum nasip etsin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…