lavmanla ilgili ....
ne diyeyeim ,valla ne olduğunu nasıl yapıldığını bilmediğim fakat tiksindiğim hatta korktuğum bi şeydi ,(kocaman bi şey sokuyorlar sanıyordum...)ben okuduğum ve tiksindiğim bi şeyi kafamdan atamıyorum ne yazıkki ;ama bunu okumam iyi oldu ,içim ferahladı ne diyeyim ,çok saoll..
daha önce okumuştum bununla ilgili burda bi yazı ,tiksinmiştim ...birde
teşekkürlerbi şey takıyorlar ya hani yatağın kenarında bulunuyor ona çişini yapıyorsun ona acaba ??
kızlar ne var neyok nasılsınız yani varya sizde ki çeneye hayranım yani 2 gündür sadece geçmişi okuyorum daha yeni bitti şükür baya bi konular açılmış konuşulmuş ama aklımda kalan bu gögüslerden süt gelme olayı çok şükür benim iki gebeliğimdede hep süt geldi ama kızlar gögüslerle oynamayın rahim kasılmasına sebep oluyo ve buda bebeğe yanlış alarm veriyo o nedenle erken doğum olabilir aman dikkat diyim.
ben bugün 32+0 raporumu almak için doktora gittim tekrar nst ye girdim bebişim maşallah pek bir hareketli doktorum tekrar kontrol etti kızımı gördüm yine ya bu nasıl bir mutluluktur YA RABBİM dokunmadan sevmek nasıl bir şey kızım dönmüş çok şükür zaten anlamıştım son zamanlarda nefes darlığım oluyodu birde otururken çok rahatsız oluyodum öne eğilemiyordum neyse benim mueyene güzel geçti 2 hafta sonra tekrar çağırdı raporuda pazartesi alıcam ama tabi çalışmaya devam.
bu arada ben varya daha hiçbir hazırlık yapmadım ne bebeğin çamaşırlarını yıkadım ne ütüledim ne çanta harıladım o kadar çok işim varki anlatamam bakalım zamanla olacak hepsi inşallah öpüyorum hepinizi
inş hadi bakalım doğumdan sonra göreceğiz..Çok sağol tatlım. İnşallah işe yarar
oooo dayanabilcek misin o kdr? allahım kolaylık versin canım yaa...
iyi sevindim chekirdekk in iyi olmasına.. inşallah essira nın da iyi haberlerini alırız...
hayırlı cumalar canlarım..
bu tv ye sinir oluyrumhocalar bile ayın 21 inde bişe olmıcak demiyo..hocada demiyosa yani ben inanmyrum ama korkmuyoda değilim valla
heee ağlamak demişiniz kızlar dün akşam sebepsiz okadar ağldımki......
yürüyüşe çıktık eşimle asker gidiyo askere ağlyrum geri gelicekmi acaba die saçma sapan düşünclere kapılıp ağlamalar.....bebeişin odasında hoşuma gitmeyen bişey için ağlamalar sil gözyaşını eve gel maç izlerken fener yenilcek die ağlamalar...eşim dioki yeter nıolur bunalttın bu akşam beni çok üzdün hooooop bu seferde kocamı üzdüm die ağlamalar özür dilemeler ayy valla kimse katlanamazdı bana allah eşimden razı olsun...allahım bugün bebeğimi göreyim ve sağlıklı olduğunu duyayım mutlu olayım
vee inşlallah kilo almamışımdır ya yeter ama valla
bu arada hay sizin 21 aralığınıza ya töbe töbeeeeee
bugün bebeğini görecek olanlar da inşallah güzel haberlele gelirler
fırsat bu fırsat canım git sinemada izle..doğum sonrası bir süre ne sinema da ne birşey bize..git bol bol gül rahatla, stres at..rahatlamış bir şekilde sezeryana girerisn..hemde kafan dağılmış olur..
ya planlayınca bişey tutmuyor
bana soruyorla işte ne yapacaksın kim bakacak filan
diyorumki daha bi süre zaten evdeyim duruma göre bakarım
şimdiden bakıcımı bulunur ,belki ücretsiz izin alır kendim bakarım evimde bi süre
bizim ev borcumuz bi takım borçlarımız var onlar olmsa ben direk ücretsiz izin alırdım ama şuan borçtan dolayı onu düşünemiyorum
ama ilerde belki de alacağım
e şimdiden düşünmeye ne gerek var
ben şimdilik kendim bakarım diye hazırlıyorum kendimi
annem de gündüzleri 4-5 saat gelir gider o şekilde ben öğrenene kadar diyorum
işe başlama vakti gelince de o zaman düşünürüm diyorum
RABBİM bi kapı açar elbet ,nasılki bu mucizeleri verdi bir yolu bulunur elbet
ben de işte arkadaş kazanınca çok sevindim ama işinin içeriğini duyunca eşime dedim sakın heveslenme ben istemem öyle iş
şimdiki durumu da tuzu biberi o kadar olsun
yurtdışı görevlerine ilerde beraber gideriz belki kimbilir hamsilerimi de alıp
10 yıllık pasaportum var zaten kenarda duruyor
bakarmısın nerden nereye ,aklım hep gezmede görüyor musun
ya yerine göre iş durumu iise kazansın sonuçta maddi boyutu da var bunun
ama araştırın önce çok yoğun bi yer olmasın
benim eşimin işi o açıdan ii çok şükür çok gezmesi yok
a kadro özel şartlarla girilen yerler
yüksek kpss puanı ve yüksek kpds (dil puanı ) ile girilen yerler
tabi 4 yıllık mezun olman gerekiyor, ayrıca a kadro puanları var kpssde,alanlarıyla ilgili soruların yer aldığı , onlardan yüksek alacaksın vs.
bi sürü şartı var yani
b kadro da 2 yıllık 4 yıllık mezunların normal memur olarak tercih ettiği kadrolar
evet bitanem aramam lazım ama benim doktorum çok iyi biri memnunum ama aradınmı ulaşma konusunda çok çok kötü geç döner zaten beşten sonra arıyın der en iyisi ben özel hasatenye gidiyimm bugün yada yarın sıra alıp baktırıyım hem içimde rahat eder çok çok sağol bitanemm bugünde yola çıkıcaz artık memlekette özele gidiyim en iyisi hem farklı doktorda bakmış olur
bu patronlar hep böyle galiba canım benimki hamile olduğumu öğrendiği gün sordu ne zaman izne ayrılıyorsun ne zaman dönceksin demeye şimdi ne zaman bir araya gelip konu hep izin meselesine geliyo sinir oluyorum valla adam benim gelmeme ihitmalimi bile düşünemiyo
ayşe epidural hakkında yalnış bilgiye sahipsin cnm düzeltmek istiyorum
epidural almak için açıklıgın 3 cm olması gerekir. 3 cm acıklıga ulaşmak için cekilen sancı sadece cok hafif regli sancısı kadardır
dogum 10 cm de gercekleşiyor
benim nişanım gece 3 de geldi.ben öglen 11 de hastaneye gittigimde acılmam 2 cm di.o zamaan içinde sadece cok hafif karın agrısı yaşadım o kadar
suni sancı baglandı ve 15 dk yine cok hafif sancı cekip acıklıgım 3 cm oldu ve hemen epidural aldım
sonrası zaten cokkk cokk keyifliydi
sancılar tavan yaparken ben tv izliyordum ne agrı ne sancı hissetmedim
dogumumda epidural aldıktan 5 saat sonra oldu.yani gayet agrısız sancısız ve hızlı acılmayla dogum yaptım
dogum anında da sancı hissetmiyorsun ama ıkınmayı hissediyorsun.daha öncede yazmıştım afedersin sanki kabızsında kakanın yapacakmış gibi bi his geliyor
ve sen ıkınıyorsun bebek cıkıyorr.
normal dogum da cocugu dogurmak cok kolay ama sancıyı cekmek cok zorr
bizim gelin 1 gün boyunca suni sancı cekti, dudakları patladı kızın sancıdan
stresten acılmasıda durdu ve sezeryan olmak zorunda kald
normal dogum yapmayı düşünen varsa ve agrı eşigi düşükse kesinlikle epidural tavsiye ediyorum
benim dötüm yemiyor epiduralsiz normal dogum yapmaya.
nşallah herşey yolunda giderde yine episural normal dogum yaparım
yan etkisine gelince.baş agrısı ve bel agrısı yaşanır diyorlar ikisinide sadece dogumdan sonra bi kac ay yaşadım sonra gecti gitti.
Canım ya bir sorum olucak sana. Sen bilirsin, sende de çarpıntı olduğu için.
Şimdi bu aralar benim kalbim yerinde çıkacak kadar çarpıntım oluyor ve nabzım ölçtüğümde inanılmaz yüksek çıkıyor. Gebe bir kadının max. nabzı ne olmalıdır?
Bazen geceleri o kadar çok oluyor ki, nefesim kesiliyor. Bebeğimde inanılmaz huysuzlanıyor çarpıntım olduğunda. Deli gibi vurmaya başlıyor. Yarın kontrolüm var, doktoruma sorucam ama,bir önden sana sorayım dedim.
ofsss kim uyduruyor bunları yaa
vajinada genişleme yada rahimde sarkma anca 2-3 cocuktan sonra olur.buda çok sorun edilcek bişi degil.
gidilir bi kadın dogum uzmanına gereken neyse yapılır.
benim 2.dogumum olacagı için doktorumla görüşüp biraz dar dikmesini rica etcem.
ilk dogumdan sonra ben asla böle şeyler yaşamadım
daha öncede yazmıştım dogumdan önce ben vajinal orgazm yaşamadım hiç
normal dogumdan sonra bunu yaşıyorum.his kaybı olsa bende olurdu valla gülüyorum böle sacma sapan şeylere
idrar kacırma desen ne alaka yani.cocugun cıktıgı yerdenmi idrar yapıyoz biz.onun deligi ayrı vajina deligi ayrıı hey allamm yaa
hımm anladım canım hamılelık ınsnaı değiştiriyo baya :)
doğru insna düşünmeden edemıyo ama hanı öle düşünüp rahatlatırsın kendını die dedim ben de depremleri
yaşadığım için depremden krokarım baya ama amaan öleceksem ölecem ne var yani korkunca önüne gecemıcem
ya alıcam tedbir varsa alır kenara gecerım diye kendıme telkın verıyroum hemen diil ama bi süre sonra işe yaramaya baslıo :)
napim stre syapınca bebege daha cok zarar :)
evet bizim de ev borcumuz var olmasa zaten bende ya 6 ay zin alır ya da işten cıkardım :)
bebeğe bakam konusunu hıc dert etmıyroum nasılsa bakarım çok sıkıtnı olmaz ama tabıı senın ıkı tane olucak
zorlayabılır ama allah bı kolaylıgını verırı dediğin gibi... eheuehu 2 cocukla gezme hayallerıbile yapiosn he hemide
yurt dışıhayırlısı olsun bakalım :) zaman ne gösterıcek :)
ya canım çookkk sıkkın lütfen bu konuda bilgisi veya tecrübesi olanlar bana yardımcı olabilir mi?
hamileliğin başında bir sürü test vs. yapılıyor ya. onlardan biri de tiroid testiymiş. Haziran ayında ST4 (FT4) ve TSH değerlerim bakılmış. sonuçlar şöyle:
ST4: 1.12 ng/dl referans aralığı 0.93-1.7 ng/dl
TSH: 3.16 mlU/L referans aralığı 0.27-4.2 mlU/L
benim doktorum bununla ilgili bana hiçbirşey söylemedi o zaman. herşey normal çıkmıştı yani ona göre bu ve diğer testlerle birlikte. aslında değerlere bakınca referans aralığında olduğuna göre bence de normal..
neyse geçen hafta sigortamdan dolayı acıbadem hastanesine gittim. doğumu orada yapacağım çünkü ve oradan yeni bir doktordan randevu aldım. giderken de baştan beri yaptırdığım tüm test sonuçlarımı götürdüm bilgisi olsun die... bana dedi ki herşey normal ama siz triodle ilgili bişey yapıyor musunuz ilaç fln? yoo dedim bişey mi var. dedi ki trioid sonuçlarınız biraz normal dışı tekararını isticem. neyse kan verdim fln. sonuç şöyle çıktı
ST4: 11.15 pmol/L referans aralığı 12-22 pmol/L
TSH: 2.01 ulU/ml referans aralığı 0.27-4.2 ulU/ml
yani st4 hormonum sınırın biraz altında.. doktor aradı endokrin uzmanına görünmeniz lazım dedi...bebeği %99 etkilemez kormayın ama doğumdan sonra sizde guvatr oluşabilir dedi..ama tabi bu beni tatmin etmedi..
nasıl sinirim bozuldu. internetten bir baktım yok ileri dönemde çocukta zeka geriliği olurmuş yok doğuma yakın ölüm olurmuş vs. üzüntümden ölücem( kaç ay önce yapılmış test aradaki 6 ay boyunca hiç bakılmamış ya bu hormon hep düşüktüyse ve bebeği etkilediyse (
bilgisi olanlar böyle bir durum yaşayanlar yardım ederse sevinirim..
bu arada benim tiroidle ilgili hiçbir zaman sorunum olmadı gebelikten önce yani..
çok teşekkür ederim şimdiden sizi ve bebeklerinizi öperim
günaydın kızlarrrrranam 59 güne düşmüşüm 40.haftamı töbe beklemez benim doktorum sezeryan yapacak zaten....59-14=35 35 güngük kaldı kızlarrrr....
ayşe benim doktorum da sezeryan diye tutturdu.riske atamam çok kaybın var diyor bana seninkiler neden sezeryan istiyor canımcım....ya ben 3 tane gidince yok ben illa normal doğuracam da diyemiyorum...ama sezeryanda istemiyorum ya:44::44:kafam karıştı.herşey normal gidiyor bebek döndü...plesanta yukarı çıktı eee biz niye sezeryan doğuruyoruz şimdi her şeyin normali güzelken.
Hayirli cumalar,
Masallah günler nasil geciyor.
Bebek sampuanindan konu acilmis. Bazi arkadaslarima dogum sonrasi eve gelen ebeler ilk aylarda bebek sampuani da dahil hicbir bakim ürünü kullanmamalarini önermis. Pudra, krem, lotion, sampuan vs. Bu konuda siz ne dûsünüyorsunuz?
selamlr herkese
doğum vakti yaklaştıkça heyecan daha da artıyor . ilk gebelikler için sezaryen mi normal mi ? soruları kafayı kurcalamaya başlamış:) ben ilk bebeğimi sezaryenle spinal anesteziyle dünyaya getirdim. allaha binlerce kere şükürler olsun hiçbir sorun yaşamadım. ameliyattan 3 saat sonra kalkıp dolaşmam gerektiğini söyledi drum . ayağa kalkarken biraz karnım ağrıdı. sonrasında her saat başı 10 dklık yürüyüşler yaptım hastane koridorlarında. sezaryen de normal doğum da kişinin bünyesiyle alakalı . tabi drun tecrübesi de çok önemli. inşallah herkes bebeğine sağsalim kazasız belasız kavuşur.
evet aynen özellikle sabahalrı snaki üstüme bi taş koymuşalrda kalkamıyomuş gibi oluyorum :)
ben de öyle düşündüm valla dedim zaten az kaldı ödemde olsaa farkmaz bu dakikadan sonra bişey olmaz
inşallah dinlenmeye çalışıyorum valla...ben de işe devam ediyorum ıste doğum sonrasına aktarayım dedim anam senınkı de
pek fena olmuş olsun :) aralık 15 e kdr çalışcam ben senınkı de o kdr sa az kaldı bişe kalmadı :)
ay benım iş veren ne dıo bi de 37. haftaya kadar calıscakmısım zaten 38 de sezeryana alcakalr sonracıma
doğum yapıp 20 gun sorna da işe gelcekmısım oldu canım çevir avcunu çevir heh şimdi yala diyemedim
hiç mi dinlenmıyım ayol robot muyum ben 9 ayın yorgunlugu var ustumde :)
hayırlı cumalar canlarım..
bu tv ye sinir oluyrumhocalar bile ayın 21 inde bişe olmıcak demiyo..hocada demiyosa yani ben inanmyrum ama korkmuyoda değilim valla
heee ağlamak demişiniz kızlar dün akşam sebepsiz okadar ağldımki......
yürüyüşe çıktık eşimle asker gidiyo askere ağlyrum geri gelicekmi acaba die saçma sapan düşünclere kapılıp ağlamalar.....bebeişin odasında hoşuma gitmeyen bişey için ağlamalar sil gözyaşını eve gel maç izlerken fener yenilcek die ağlamalar...eşim dioki yeter nıolur bunalttın bu akşam beni çok üzdün hooooop bu seferde kocamı üzdüm die ağlamalar özür dilemeler ayy valla kimse katlanamazdı bana allah eşimden razı olsun...allahım bugün bebeğimi göreyim ve sağlıklı olduğunu duyayım mutlu olayım
vee inşlallah kilo almamışımdır ya yeter ama valla
bu arada hay sizin 21 aralığınıza ya töbe töbeeeeee
bugün bebeğini görecek olanlar da inşallah güzel haberlele gelirler
Merhaba kızlar ne zamandır sahalardan uzaktim :) bisi soruya fikirlerinize çok ihtiyacım var kizima MASAL ismini koymayı çok istiyorum ama çok mu abes olacak etrafımdaki çoğu insan begeniyo ama 40 yaş ve üstü tepkili :) bende çok arada kaldım bi ara vazgeceyim dedim ama sonra ilerde başka birinden bu ismi duyduğumda da içim icimi yiyecek kendimi biliyorum icimde kalicak sizce bu isim nasıl rahat kullanır mi dalga geçerler çocukla diyorlar ama bana tersine çok havalı geliyo ..
Merhaba ;
hurma her güün 3-4 adt yiyordum şimdi sayfalara bakıyorumda erken doğum falan diyen arkadaşlar olmuş ...ben şimdi netten bakıcam ,acaba kaç haftaya kadar yyebilirm ,çünkü çok faydalı diye yiyorum ki ben sezeryan düşünüyorum allah muhfaza(((
yok yaw öle büyük bişi filan sokulmuyor
işte aşagıdaki gibi ucu var.o ucun hepside girmiyor.
afedersin bazen kol kadar dışkı cıkıyor makattan , bu incecik uç oraya girse ne olur sanki :)
sondaki sorunu anlamadım
yatarken çişini nasıl yapıyorsun diyemi sordun ?
epidural aldıktan sonra çişim geldiginde hemşireye sölüyordum o sonda takıp idrar torbamı boşaltıyordu.
hiç bişi hissedilmiyor bu işlemdede. gayett kolay bişi.
ha ha keşke diyebilseydin ben de böyle diyebilmeyi çok istiyorum.Malesef ki idari amirler böyle, ve diğer konuşmalarınıza da baktığımda sizin de değiniz gibi eşi ev hanımı olanlar kesinlikle anlamıyorlar. Benim hamleliğimin ilk aylarında, mide bulantımın çok olduğu zamanlarda bir gün üst üste görevim vardı, ki üstelik öğle yemegi saatine de denk gelmişti, çıkışta midem berbat suratım sapsarı adam bana ne bu halin 9 ay böyle çekecek miyiz seni demişti. Ne kadar sinirimin bozulduğunu tahmin edersin
bizde sadece ev borcu yok ayşe bi saysam varya dudağın uçuklar
sadece ev borcum olsa çoktan izne ayrılırım da başka borçlar da var ..
ALLAH elbet yardım edecktir
biz eskiden beri eşimle yurt dışına gidersek bebeklerle gidelim onlara da gösterelim diye hayal ediyoruz
hollandada görümcem var en olmadı ona gideriz ,gelin deyip duruyor zaten
ay ben her aldığımdan iki tane alacağım
gerçi kardeşiminkileri kullanacağım büyük parçalarda bi tane almış olacağım o açıdan
araba koltuğu ,puset vs gibi büyük şeyler kardeşimde var ,ben sadece kıza alırım
bak ayşe gördünmü ALLAH bi kapı açtı masraflar yarıya indi
Canım ya takma şu ayın 21i olayını, her şey olacağına varır. Eğer kötü bir şey olursa da şimdi melek ya bizim bebişler, geçekten melek olurlar. Ama her şey yalansa ve hiçbirşey olmayacaksa da sen şimdi stres yaparak bebişini de buna dahil ediyorsun. Değmez bence
Herkese yeniden selam :)
Öncelikle sizi çok ama çok özledim ballarım, onu söyliyim :)
Geçmişe bakayım dedim ama maşşallah 100 sayfa ilerlemiş, çok okuyamadım.
2 günlük hastane maratonundan sonra (nerdeyse doğuma alınıyordum) , 10 günlük raporla evdeyim. Su sızıntısı ufacık da olsa devam ediyor. 1 torba ilaç alıyorum nerdeyse.
Onun dışında çok ağır gribim. Öksürmekten uyumayı bırak, kafamı yastığa koyamıyorum. Öksürdüğüm anda da altıma kaçırıyorum deli gibi, karın kaslarım falan acayip acıyor. Bu kadar kuvvetli ve sık öksürmenin bebeğe zararı var mıdır sizce ?
Antibiyotik falan alıyorum, ıhlamurlar, ballı karabiberli limonlar..vs..vs ama hepsi nafile. Nasıl kurtulucam bu öksürükten bilmiyorum, fikri olan var mı ?
Yarın kontrolüm var, 15-20 gün daha doğurma dedi doktor (sanki benim elimde:) ) . Umarım bebeğin suyu ve kendisi de iyidir.
Endişelerim tavan yapmış durumda, her an herşey olabilir artık. İsyanım yok, herşey Allahtan. Ama bebeğim daha çok ufak, en az 3-4 hafta daha durması lazım.
Herşey kusursuz giderken bir gecede böyle birşey oldu, şaka gibi. Umarım vakitlice alırız evlatlarımızı kucağımıza.
Hepinizi çokkk öptüm, dualarınızı esirgemeyin olur mu .
bu arada şimdi geldim doktrdan kızlarrrbenim cadım dönmüüşşşş kendimi normal epidurale hazrlıyrum inşallah son anda tırsıp sezeryan olmam
bebeğim 1900 kiloda boyuda 47 cm mişsuyu azalmış ama az su içiyosan dedi bende evet bu aralar su aklıma gelmiyo dedim
doğum fiyatlarını falan konuştuk 360 normal epidurale 150 ekleniyomuş uygundur dedim içimden tabi
eyer gece doğurursam bekleyemzsem doktr geliyomuş ama 400 tl istyooooo
eşim diyoki gece doğurma bak sabahı bekle diyo
heeee doğumuma da ocağın 1 gibi dedi aralığın sonlarıda olur dedi yavvv çok erken dilmi:26: benden böle havadisler
unutmADAN 1 kilo vermişimama haketttim çok dikkat etmiştim eleviti bırakmam izn vermedi bigün kan hapı bigün elevit içiceksin dediiii
bu arada şimdi geldim doktrdan kızlarrrbenim cadım dönmüüşşşş kendimi normal epidurale hazrlıyrum inşallah son anda tırsıp sezeryan olmam
bebeğim 1900 kiloda boyuda 47 cm mişsuyu azalmış ama az su içiyosan dedi bende evet bu aralar su aklıma gelmiyo dedim
doğum fiyatlarını falan konuştuk 360 normal epidurale 150 ekleniyomuş uygundur dedim içimden tabi
eyer gece doğurursam bekleyemzsem doktr geliyomuş ama 400 tl istyooooo
eşim diyoki gece doğurma bak sabahı bekle diyo
heeee doğumuma da ocağın 1 gibi dedi aralığın sonlarıda olur dedi yavvv çok erken dilmi:26: benden böle havadisler/QUOTE]
hadi bakalım hayırlısı canım..maşallah cadına..bol bol su iç canın istemesede iç canım..fiyatlar uygunmuş canım ama sen yinede gündüz doğurmaya bak..400tl az para değil canım..
merhaba kızlar birkaç gündür girmeye fırsat bulamadım.birçoğunuz merak etmişsinzi allah razı olsun.hep yazıyordum karnım setleşiyor bebek dayanoyr falan diye bebek dayanması değilmiş o.arada bir kasığımada ağrı giriyordu.şikayetlerim için gitmedim doktora aslında.rutin aylık kontrolüm vardı.bunları anlattı.bebeğimde iriymiş zaten.ondan dolayı normal doğum olmayabilir dedi.ve erken doğum olabilir dediben seni nst ya bağlamak istiyorum dedi.tamam dedim ben bu arada nst ye girip çıkacagm oradan okula geçeceğim sanıyorum.nst ye bağlandım.doktor baktı seni bugün göndermiyorum sancın var dedi.serum bağladı 2 saat sonra birdaha nst ye girdim.bu sefer daha büyük sancılr çıktı.bu arada yalnızdım ben.eşimi okuluna gönderdim ablama ciddi birsey oldugunuda söylemedm.3 tane20 dk aralıklarla dila altı ilacı verdi.bununla biraz azalıdı sancım.ama doktor beni hemen izne ayırdı.dün tekrar gittim nst ye ne yazııkki yine sancım çıktı.o dil altı ilacını bana evede vermişti zaten ama evde normal içiyorum dil altı olrak değil.günde iki kere.sancı azalsaydı bire düşürecekti.bol dinlenme ve o ilaçla uzatabiliceğimz kadar uzatacağız.tabi her an doğurabilirsin şeklinde bir riskte yok ama müdahale edemeyecgm bir hasta da değilsin dedi.dikkat ediyorum şimdi evdeyim izindeyim.bir yandan o 58 tane yavruyu yüzüsütü bıraktığım için ve şuan öğretmensiz oldukları için çoooookkk üzgünüm.hızla bebğin eşyalarını hazırladım yıkadım daha çantam hazır değil ama hazır gibi.salı günü birdaha gideceğim nst ye girecgimve bebeğim kontrol edilecek.çekirdekte hastanedeymiş onada üzüldüm.essirada sorun yaşamış sanırım içeriğini bilmiyorum geçmişe çok bakamadım.haberler böyle kızlar.her an hersey olabilir.sağlıklı olsunda baska hiçbirsey önemli değil :) sizi seviyorum iyiki varsınız
merhaba canım çok geçmiş olsun..güzelce dinlen istirahat et..Allah hakkında hayırlısını versin..bu ocak bebekleri çok aceleci neden acaba..
bzimde ev harıcı borclarımzı var ama çok değil çok şükür en zorlayan ev borcu :)
eşimle biz de çok istiyoruz gezmek tozmak ama işte money
eheuheu dımı :) benım de yegenım var ıkı yasında onun bütün kıyafetlerı duruyo yesyenı
ben hiçbişey almadım ama bi dolap kıyafetı var gene de bı ıkı yenı sey alıcaz doğum ıznıne cıkınca
annem dolabını alıcam dedi beşiği de biz alıcaz bi de kızkardeısım hanı ilk 6 ay kullanılcak beşik oluyo ya
ondna var onu verıcek kullancam kayınvalidmde bi kısım eksiğini halletti :)
Allah kapı açıyo evetçok şükür Rabbim hiçbirisini eksik etmesin...
Allah çok büyük..yeterki tevekkül etmesini bil bir kul olarak..aç kalacak değiliz..elbet hepsi bir şekilde hallolur canım..doğum yaklaştıkça
benim evdeki çiçeklerim bile canlandı..gerçekten her bebek bereketiyle geliyor canım benim..bazen bakıyorum giderlerimiz gelirimizden
fazla..eşime diyorum biz bu kadar şeyin altından nasıl kalkıyoruz..insan teslim olduğunda Rabbim yardımcı oluyor..
kızlar merhabalar...herkesin hazırlıkları tam gaz gidiyor maşallah..Allah bebeklerimizle kullanmayı nasip etsin inşallah...bebek odalarınız için perde,tül olayını ne yaptınız.bu konuda hiç foto paylaşan arkadaşımız olmamış...ben de çok kararsız kaldım...odası bebeşimiz yeşil mavi ağırlıklı....fon yaptırsak mı?tül nasıl olsa..klasik tül mü olsun yoksa farklı dikim modellerinden birini mi tercih etmeli???anlayacağınız bütün önerilere açığım...sevgilerrr
Herkese yeniden selam :)
Öncelikle sizi çok ama çok özledim ballarım, onu söyliyim :)
Geçmişe bakayım dedim ama maşşallah 100 sayfa ilerlemiş, çok okuyamadım.
2 günlük hastane maratonundan sonra (nerdeyse doğuma alınıyordum) , 10 günlük raporla evdeyim. Su sızıntısı ufacık da olsa devam ediyor. 1 torba ilaç alıyorum nerdeyse.
Onun dışında çok ağır gribim. Öksürmekten uyumayı bırak, kafamı yastığa koyamıyorum. Öksürdüğüm anda da altıma kaçırıyorum deli gibi, karın kaslarım falan acayip acıyor. Bu kadar kuvvetli ve sık öksürmenin bebeğe zararı var mıdır sizce ?
Antibiyotik falan alıyorum, ıhlamurlar, ballı karabiberli limonlar..vs..vs ama hepsi nafile. Nasıl kurtulucam bu öksürükten bilmiyorum, fikri olan var mı ?
Yarın kontrolüm var, 15-20 gün daha doğurma dedi doktor (sanki benim elimde:) ) . Umarım bebeğin suyu ve kendisi de iyidir.
Endişelerim tavan yapmış durumda, her an herşey olabilir artık. İsyanım yok, herşey Allahtan. Ama bebeğim daha çok ufak, en az 3-4 hafta daha durması lazım.
Herşey kusursuz giderken bir gecede böyle birşey oldu, şaka gibi. Umarım vakitlice alırız evlatlarımızı kucağımıza.
Hepinizi çokkk öptüm, dualarınızı esirgemeyin olur mu .
merhaba kızlar birkaç gündür girmeye fırsat bulamadım.birçoğunuz merak etmişsinzi allah razı olsun.hep yazıyordum karnım setleşiyor bebek dayanoyr falan diye bebek dayanması değilmiş o.arada bir kasığımada ağrı giriyordu.şikayetlerim için gitmedim doktora aslında.rutin aylık kontrolüm vardı.bunları anlattı.bebeğimde iriymiş zaten.ondan dolayı normal doğum olmayabilir dedi.ve erken doğum olabilir dediben seni nst ya bağlamak istiyorum dedi.tamam dedim ben bu arada nst ye girip çıkacagm oradan okula geçeceğim sanıyorum.nst ye bağlandım.doktor baktı seni bugün göndermiyorum sancın var dedi.serum bağladı 2 saat sonra birdaha nst ye girdim.bu sefer daha büyük sancılr çıktı.bu arada yalnızdım ben.eşimi okuluna gönderdim ablama ciddi birsey oldugunuda söylemedm.3 tane20 dk aralıklarla dila altı ilacı verdi.bununla biraz azalıdı sancım.ama doktor beni hemen izne ayırdı.dün tekrar gittim nst ye ne yazııkki yine sancım çıktı.o dil altı ilacını bana evede vermişti zaten ama evde normal içiyorum dil altı olrak değil.günde iki kere.sancı azalsaydı bire düşürecekti.bol dinlenme ve o ilaçla uzatabiliceğimz kadar uzatacağız.tabi her an doğurabilirsin şeklinde bir riskte yok ama müdahale edemeyecgm bir hasta da değilsin dedi.dikkat ediyorum şimdi evdeyim izindeyim.bir yandan o 58 tane yavruyu yüzüsütü bıraktığım için ve şuan öğretmensiz oldukları için çoooookkk üzgünüm.hızla bebğin eşyalarını hazırladım yıkadım daha çantam hazır değil ama hazır gibi.salı günü birdaha gideceğim nst ye girecgimve bebeğim kontrol edilecek.çekirdekte hastanedeymiş onada üzüldüm.essirada sorun yaşamış sanırım içeriğini bilmiyorum geçmişe çok bakamadım.haberler böyle kızlar.her an hersey olabilir.sağlıklı olsunda baska hiçbirsey önemli değil :) sizi seviyorum iyiki varsınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?