Lavman nedir arkadaşlar ya! Çok çirkin gibi! Bi kişi, aman anlamıyosun bile demişti. Geçen doğum yapan arkadaşım çok fenaydı diyo.
Bi de sezaryen bile olsa yapıyolarmış. Amaaan! Gözüm korktu valla!
Tamam biyolojik olarak buna hazır doğmuşuz da cart da curt da ama işte korkuyo insan yine de.
Ağrısız doğumcu bilgi vermiş cd'de. İşte kateter yerleştirceklermiş de ordan epidurali verceklermiş de. İçim bi kalktı yani.
Tecrübeli anneler azcık gaz verse de bi modumuzu bulsak yahu!
canım kesi yapılması belki gerekmeyebilir.. dikişsiz doğum da olabiliyor 2.3. gebeliklerde
bu vajina genişlmesi sezeryanda olabiliyor belirtmek isterim illa ordan çocuk doğurmak gerekmiyor.. ayrıca önlem olarak aklınıza geldikçe düzenli olarak pelvik egzersizi yapın derim
slm kızlar iki gündür takip edemiyorum 60 sayfa ilerlemişsiniz maşallahben de harıl harıl kızımın odasını bitirmeye çalışıyorum, beğendiğim kağıtların stoğu kalmamış, haydi bakalım tekrar kağıt beğen tekrar ölçüler alınsın, uğraş dur... inşallah bir aksilik çıkmazsa çarşamba günü yapılcak..
ben bi geçmişe dönim bakim.. chekirdekk nasıl bu arada? peki ya essira?
tontirikcim ne güzel yazmışsın yaa valla rahatlatıyor insanı böyle anlatımlar..
ben de en son gittiğimde dr uma sormuştum epidural hakkında ne düşünüyosunuz, tavsiye ediyor musunuz diye..
kesinlikle tavsiye ediyorum dedi.. normal istiyorsan epidural almalısın dedi. çünkü normal doğum ne kadar süreceği belli olmayan bir doğum şekli.. ve açıklık 10 cm e ulaşana kadar anne çok yoruluyor, doğum esnasında ıkınacak gücü kalmayan hastalarım oldu. o yüzden epidural kesinlikle tavsiye ediyorum dedi.. ben de istiyordum zaten cünkü ağrı eşiğim düşüktür, tabiri caizse canım tatlıdır
allahım inşallah cok istiyorum normal doğumu.. dr uma da cok güveniyorum. inşallah nasip olur da yaşarım..
normal doğum yapan bir ark demişti ki ''hiç korkma, anlatıldığı gibi zor değil.. allah kolaylığını veriyor. hamilelik cok güzel bir süreç ve normal doğum da o süreci taçlandıran bir olay, bunu mutlaka yaşamalısın''.. cok hoşuma gitmişti bu cümlesi..
ay senin şansına canım..bu kağıt işinde vardır bir hayır..elbet bir yerde nasibin olan seni bekliyordur..sıkma canını elbet bir yere gönlüne göre olanı denk gelir..
Ewet canım ilk cocuk ama acıyw cok dayanıklı değilimdir canım kıymetlidir yani nasıl olcak bilmiyorum allah hepimizin yardımcısı olsun inşşilk çocuk mu?
walla ben 2. ciyi doğurucam aynı stres bende de başladı
üstelik dağın başında yol geçmez kervan geçmez, arabayla ulaşımın zor olduğu bir yerdeyimnapiim şimdi ben stresin alası ben de.. sancılarım sıklaşınca ee bir de kar yağarsa mecbur helikopter götürecek beni o kesinleşti :))
lavman yapılan arkadaşının cok fenaydı yorumu bence lavman sonrası içindir
lavman işlemi kadar kolay bişi yokkkk
altından çamaşırını cıkartıp dogum önlügünü giyiyorsun
yataga yatıp yan dönüyorsun
hemşire elindeki minik tüpteki solüsyonu makattan sıkıyorr hepsi bu. bir kac saniyelik bi işlem yani. canın filanda acımıyor bişi hissetmiyrosun
5-10 dk içinde ishal sancısı gibi sancı oluyor karnında, wc gidip bagırsaklarını boşaltıyorsun sonrasında rahatlıyorsun.
yatıyorsun yatagına keyfine bakıyorsun
epidural de dik oturuyorsun hareket etmemek gerekiyor.
anestezi uzmanı gelip senin belinden bi igne yapıyor. normal aşı vurulurken nasıl acı yaşıyorsan bundada o kadar yapıyorsun
eger epidural oldu ise 1-2 saniyelik bir elektrik carpası gibi bişi yaşıyorsun. zaten atestezi uzmanı soruyor sana böle bişi yaşadınmı diye
evet dersen işlem bitmiş oluyorr
katater yerleştirme işlemini sen hissetmiyrosun bile.,
epidural ignesinin ucunda minik plastik bi tüp gibi bişi oluyor
igne yapılıp vucuttan cıkartılırken o plastik tüp içerde bırakılıyor.
epiduralin etkisi azaldıkca ordan ilac verilerek tekrar uyuşma saglanıyor
bide o plastik tüp uzatılıp omuzuna filan sabitleniyor ordan ilac veriliyordu yalnış hatırlamıyorsam
yaniilac verilirken belindne verilmiyor her defasından
belden omuza bi uzatma tüpü cekiliyor
yaa evdeki uzatma kablosu gibi düşün işte.
sorma canım ya yurt dışından firmadan getirtmek istediler onların bile stoğunda yok şaka gibi.. model beğeniosun arıolar firmayı şu kdr elimizde kaldı şu kadarı rezerve diolar o da beni buldu.. sen napıosun nasılsın? nasıl geçio hamilelik?
canım bu arada sen takip etmişsindir noldu kızlar? haber var mı?
Canım benim kanamam olmadı sanırım o yüzden ilaç vermedi salı gününe kadar kanamam yada agrım olmazsa telaşlanma salı günü bakıcaz dedi geçen hafta cuma günü 2200 dü bebeğimin kilosuSöylediklerinden muallakta kaldım 3 hafta önce benimde nisanim geldi kanamam oldu 1cm de acilmam vardı 3 gün kadar hastanede yattim o zamandan beride nidilat ve protestan kullanıyorum hep yatıyorum çok şükür en azından bu haftaya kadar geldik ama senin dr un neden ilaç tedavisine başlamamış ki madem nisan gelmiş? Acaba haftan daha ileri artık doğa da olur diye mi düşündü acaba?? Bebisinin kilosu falan nasıl
Saol canım hayırlısı artık dediğin gibi 2 hafta daha beklerse daha ii olur evdeyim dinleniyorum uzattım ayaklarımı arada bi sancım geliyo ama düzensiz bu arada sancı basıl oluyo onuda öğrenmiş bulundum :))) evet canım çok bu yüzden çok memnunum doktorumdanTatlımm hiç endişenme maşallah 35. haftaya gelmişşin. Dinlen, kendini yorma. En önemlisi bu şimdilik. Çantanı da hazırlamışşın oh mis. 2 haftacık daha bekler en az inşallah bebişin.36. haftayı geçmiş olur.
Doktorunda çok tatlıymış, ne güzel anlatmış.
Saol canım teşekküredrim dinleniyorum bakalım hayırlısı :))Allah hakkında hayırlısını versin canım..bol bol dinlen doktorun söylediklerinden çıkma..dualarım seninle
Canım benim kanamam olmadı sanırım o yüzden ilaç vermedi salı gününe kadar kanamam yada agrım olmazsa telaşlanma salı günü bakıcaz dedi geçen hafta cuma günü 2200 dü bebeğimin kilosuSöylediklerinden muallakta kaldım 3 hafta önce benimde nisanim geldi kanamam oldu 1cm de acilmam vardı 3 gün kadar hastanede yattim o zamandan beride nidilat ve protestan kullanıyorum hep yatıyorum çok şükür en azından bu haftaya kadar geldik ama senin dr un neden ilaç tedavisine başlamamış ki madem nisan gelmiş? Acaba haftan daha ileri artık doğa da olur diye mi düşündü acaba?? Bebisinin kilosu falan nasıl
Saol canım hayırlısı artık dediğin gibi 2 hafta daha beklerse daha ii olur evdeyim dinleniyorum uzattım ayaklarımı arada bi sancım geliyo ama düzensiz bu arada sancı basıl oluyo onuda öğrenmiş bulundum :))) evet canım çok bu yüzden çok memnunum doktorumdanTatlımm hiç endişenme maşallah 35. haftaya gelmişşin. Dinlen, kendini yorma. En önemlisi bu şimdilik. Çantanı da hazırlamışşın oh mis. 2 haftacık daha bekler en az inşallah bebişin.36. haftayı geçmiş olur.
Saol canım teşekküredrim dinleniyorum bakalım hayırlısı :))Allah hakkında hayırlısını versin canım..bol bol dinlen doktorun söylediklerinden çıkma..dualarım seninle
MİLSACIM hatırlarsan sana bahsetmiştim..ilaçlardan hazırlanan karışım var, devamlı kullanıldığında çatlaklara iyi geliyor diye..arkadaştan isimlerini aldım..
1. Madecassol
2.Acnelyse
3.Hametan
bu üç kremi karıştırıp çatlaklara sürüyoruz düzenli olarak..zamanla iyi geldiğini göreceksiniz..tabiki gebelik sonrası..emzirme döneminde kullanılır mı bilmiyorum..doktorunuza danış..
çok şükür iyi gidiyor..bugün çok başım ağrıyor ama yoksa iyiyim..bir sıkıntım yok şimdilik..her işimi yapıyorum hamd olsun..bakalım Aralık 15'e
kadar çalışacağım, ondan sonra emekli olacağım şimdilik..evet chekirdekk evde, dinleniyor 10 günlük rapor yazmış doktor..ama essiradan
hala haber yok..hepimiz çok merak ediyoruz..Allah yardımcıları olsun canım ya..
lavman yapılan arkadaşının cok fenaydı yorumu bence lavman sonrası içindir
lavman işlemi kadar kolay bişi yokkkk
altından çamaşırını cıkartıp dogum önlügünü giyiyorsun
yataga yatıp yan dönüyorsun
hemşire elindeki minik tüpteki solüsyonu makattan sıkıyorr hepsi bu. bir kac saniyelik bi işlem yani. canın filanda acımıyor bişi hissetmiyrosun
5-10 dk içinde ishal sancısı gibi sancı oluyor karnında, wc gidip bagırsaklarını boşaltıyorsun sonrasında rahatlıyorsun.
yatıyorsun yatagına keyfine bakıyorsun
epidural de dik oturuyorsun hareket etmemek gerekiyor.
anestezi uzmanı gelip senin belinden bi igne yapıyor. normal aşı vurulurken nasıl acı yaşıyorsan bundada o kadar yapıyorsun
eger epidural oldu ise 1-2 saniyelik bir elektrik carpası gibi bişi yaşıyorsun. zaten atestezi uzmanı soruyor sana böle bişi yaşadınmı diye
evet dersen işlem bitmiş oluyorr
katater yerleştirme işlemini sen hissetmiyrosun bile.,
epidural ignesinin ucunda minik plastik bi tüp gibi bişi oluyor
igne yapılıp vucuttan cıkartılırken o plastik tüp içerde bırakılıyor.
epiduralin etkisi azaldıkca ordan ilac verilerek tekrar uyuşma saglanıyor
bide o plastik tüp uzatılıp omuzuna filan sabitleniyor ordan ilac veriliyordu yalnış hatırlamıyorsam
yaniilac verilirken belindne verilmiyor her defasından
belden omuza bi uzatma tüpü cekiliyor
yaa evdeki uzatma kablosu gibi düşün işte.
tontirikcim ne güzel yazmışsın yaa valla rahatlatıyor insanı böyle anlatımlar..
ben de en son gittiğimde dr uma sormuştum epidural hakkında ne düşünüyosunuz, tavsiye ediyor musunuz diye..
kesinlikle tavsiye ediyorum dedi.. normal istiyorsan epidural almalısın dedi. çünkü normal doğum ne kadar süreceği belli olmayan bir doğum şekli.. ve açıklık 10 cm e ulaşana kadar anne çok yoruluyor, doğum esnasında ıkınacak gücü kalmayan hastalarım oldu. o yüzden epidural kesinlikle tavsiye ediyorum dedi.. ben de istiyordum zaten cünkü ağrı eşiğim düşüktür, tabiri caizse canım tatlıdır
allahım inşallah cok istiyorum normal doğumu.. dr uma da cok güveniyorum. inşallah nasip olur da yaşarım..
normal doğum yapan bir ark demişti ki ''hiç korkma, anlatıldığı gibi zor değil.. allah kolaylığını veriyor. hamilelik cok güzel bir süreç ve normal doğum da o süreci taçlandıran bir olay, bunu mutlaka yaşamalısın''.. cok hoşuma gitmişti bu cümlesi..
tatlım boşver elalemin ne dediğini..40 yaş üstü çok bilir zaten cnm..bi arkadasımızda burda masal koyucak kızının adını.ve bence gayet güzel bi isim..insanlara fikrini sorma sakın sen üzülürsün..bebeğinin adını sorduklarında masal koyucaz de gitsdin cnm..yorum yapanlarada anne ve babası böyle istiyor..inşallah masal gibi bi hayatı olur kızımın de..40 yaş üsütne göre fatma hayriye huriye ,ahmet memet mustafa koymak lazım boşver tatlım sen.kuşak farkını değiştiremezsin boşyere üzme canınıMerhaba kızlar ne zamandır sahalardan uzaktim :) bisi soruya fikirlerinize çok ihtiyacım var kizima MASAL ismini koymayı çok istiyorum ama çok mu abes olacak etrafımdaki çoğu insan begeniyo ama 40 yaş ve üstü tepkili :) bende çok arada kaldım bi ara vazgeceyim dedim ama sonra ilerde başka birinden bu ismi duyduğumda da içim icimi yiyecek kendimi biliyorum icimde kalicak sizce bu isim nasıl rahat kullanır mi dalga geçerler çocukla diyorlar ama bana tersine çok havalı geliyo ..
kızlar doğum kolay olsun diye hurma yiyordum, az önce okudum da erken doğuma neden olabiliyormuş allah korusun :26:
Canım benim kanamam olmadı sanırım o yüzden ilaç vermedi salı gününe kadar kanamam yada agrım olmazsa telaşlanma salı günü bakıcaz dedi geçen hafta cuma günü 2200 dü bebeğimin kilosu
Saol canım hayırlısı artık dediğin gibi 2 hafta daha beklerse daha ii olur evdeyim dinleniyorum uzattım ayaklarımı arada bi sancım geliyo ama düzensiz bu arada sancı basıl oluyo onuda öğrenmiş bulundum :))) evet canım çok bu yüzden çok memnunum doktorumdan
Saol canım teşekküredrim dinleniyorum bakalım hayırlısı :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?