2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
MİLSACIM hatırlarsan sana bahsetmiştim..ilaçlardan hazırlanan karışım var, devamlı kullanıldığında çatlaklara iyi geliyor diye..arkadaştan isimlerini aldım..
1. Madecassol
2.Acnelyse
3.Hametan

bu üç kremi karıştırıp çatlaklara sürüyoruz düzenli olarak..zamanla iyi geldiğini göreceksiniz..tabiki gebelik sonrası..emzirme döneminde kullanılır mı bilmiyorum..doktorunuza danış..

lavman yapılan arkadaşının cok fenaydı yorumu bence lavman sonrası içindir
lavman işlemi kadar kolay bişi yokkkk

altından çamaşırını cıkartıp dogum önlügünü giyiyorsun
yataga yatıp yan dönüyorsun
hemşire elindeki minik tüpteki solüsyonu makattan sıkıyorr hepsi bu. bir kac saniyelik bi işlem yani. canın filanda acımıyor bişi hissetmiyrosun
5-10 dk içinde ishal sancısı gibi sancı oluyor karnında, wc gidip bagırsaklarını boşaltıyorsun sonrasında rahatlıyorsun.
yatıyorsun yatagına keyfine bakıyorsun

epidural de dik oturuyorsun hareket etmemek gerekiyor.
anestezi uzmanı gelip senin belinden bi igne yapıyor. normal aşı vurulurken nasıl acı yaşıyorsan bundada o kadar yapıyorsun
eger epidural oldu ise 1-2 saniyelik bir elektrik carpası gibi bişi yaşıyorsun. zaten atestezi uzmanı soruyor sana böle bişi yaşadınmı diye
evet dersen işlem bitmiş oluyorr

katater yerleştirme işlemini sen hissetmiyrosun bile.,
epidural ignesinin ucunda minik plastik bi tüp gibi bişi oluyor
igne yapılıp vucuttan cıkartılırken o plastik tüp içerde bırakılıyor.
epiduralin etkisi azaldıkca ordan ilac verilerek tekrar uyuşma saglanıyor

bide o plastik tüp uzatılıp omuzuna filan sabitleniyor ordan ilac veriliyordu yalnış hatırlamıyorsam
yaniilac verilirken belindne verilmiyor her defasından
belden omuza bi uzatma tüpü cekiliyor
yaa evdeki uzatma kablosu gibi düşün işte.

Son düzenleme:

evet kesi gerekmeyebilir.hani olurda gerekirse doktora sölicem bir dikiş fazla atsın :)
dikişsiz dogum yaparsam ve genişleme olup bu beni rahatsız ederse giderim doktoraa daralttırırım zor bişi degil

merhaba.Ben 2010 ağustos ayında epidural sezeryanla doğum yaptım özel bir hastane de.Birincisi lavman yapılmadı sadece amelıyattan once cok agır beslenmemem soylendı.Ikıncısı rıca ettım sondayı da amelıyat masasında epıduralden sonra taktılar ve boylece hıc bırsey hıssetmedım.Benım tecrubelerım bu sekılde.Normal doğumda belkı uygulama farklı olabılır cunku onda ıkınmak gerekıyor lavman sart olabılır.

ay senin şansına canım..bu kağıt işinde vardır bir hayır..elbet bir yerde nasibin olan seni bekliyordur..sıkma canını elbet bir yere gönlüne göre olanı denk gelir..

avrupa ülkeleri ve amerika da normal doguma teşvik için epidural uygulaması sıkca yapılıyormuş.
bizim ülkemiz herşeyde oldugu gibi bundanda yine geç kaldı.
devlet hastanelerinde ücretsiz yapılması gereken bi uygulama olması gerekir aslında.

inşallah kolay bi normal dogum yaşarız hepbirlikte cnm
ben canı cok tatlı biriyimdir.ölee cok büyük agrı sancılara gelememm
benim gibi biri normal dogumdan korkmuyorsa hiç kimsenin korkmaması lazım :)

ay senin şansına canım..bu kağıt işinde vardır bir hayır..elbet bir yerde nasibin olan seni bekliyordur..sıkma canını elbet bir yere gönlüne göre olanı denk gelir..

sorma canım ya yurt dışından firmadan getirtmek istediler onların bile stoğunda yok şaka gibi.. model beğeniosun arıolar firmayı şu kdr elimizde kaldı şu kadarı rezerve diolar o da beni buldu.. sen napıosun nasılsın? nasıl geçio hamilelik?

canım bu arada sen takip etmişsindir noldu kızlar? haber var mı?

kızlar ne var neyok nasılsınız yani varya sizde ki çeneye hayranım yani 2 gündür sadece geçmişi okuyorum daha yeni bitti şükür baya bi konular açılmış konuşulmuş ama aklımda kalan bu gögüslerden süt gelme olayı çok şükür benim iki gebeliğimdede hep süt geldi ama kızlar gögüslerle oynamayın rahim kasılmasına sebep oluyo ve buda bebeğe yanlış alarm veriyo o nedenle erken doğum olabilir aman dikkat diyim.

ben bugün 32+0 raporumu almak için doktora gittim tekrar nst ye girdim bebişim maşallah pek bir hareketli doktorum tekrar kontrol etti kızımı gördüm yine ya bu nasıl bir mutluluktur YA RABBİM dokunmadan sevmek nasıl bir şey kızım dönmüş çok şükür zaten anlamıştım son zamanlarda nefes darlığım oluyodu birde otururken çok rahatsız oluyodum öne eğilemiyordum neyse benim mueyene güzel geçti 2 hafta sonra tekrar çağırdı raporuda pazartesi alıcam ama tabi çalışmaya devam.

bu arada ben varya daha hiçbir hazırlık yapmadım ne bebeğin çamaşırlarını yıkadım ne ütüledim ne çanta harıladım o kadar çok işim varki anlatamam bakalım zamanla olacak hepsi inşallah öpüyorum hepinizi

Ewet canım ilk cocuk ama acıyw cok dayanıklı değilimdir canım kıymetlidir yani nasıl olcak bilmiyorum allah hepimizin yardımcısı olsun inşş

lavmanla ilgili ....
Arial Black]ne diyeyeim ,valla ne olduğunu nasıl yapıldığını bilmediğim fakat tiksindiğim hatta korktuğum bi şeydi ,(kocaman bi şey sokuyorlar sanıyordum...)ben okuduğum ve tiksindiğim bi şeyi kafamdan atamıyorum ne yazıkki ;ama bunu okumam iyi oldu ,içim ferahladı ne diyeyim ,çok saoll..
daha önce okumuştum bununla ilgili burda bi yazı ,tiksinmiştim ...birde
teşekkürlerbi şey takıyorlar ya hani yatağın kenarında bulunuyor ona çişini yapıyorsun ona acaba ??

Son düzenleme:

çok şükür iyi gidiyor..bugün çok başım ağrıyor ama yoksa iyiyim..bir sıkıntım yok şimdilik..her işimi yapıyorum hamd olsun..bakalım Aralık 15'e

kadar çalışacağım, ondan sonra emekli olacağım şimdilik..evet chekirdekk evde, dinleniyor 10 günlük rapor yazmış doktor..ama essiradan

hala haber yok..hepimiz çok merak ediyoruz..Allah yardımcıları olsun canım ya..

Canım benim kanamam olmadı sanırım o yüzden ilaç vermedi salı gününe kadar kanamam yada agrım olmazsa telaşlanma salı günü bakıcaz dedi geçen hafta cuma günü 2200 dü bebeğimin kilosu
Saol canım hayırlısı artık dediğin gibi 2 hafta daha beklerse daha ii olur evdeyim dinleniyorum uzattım ayaklarımı arada bi sancım geliyo ama düzensiz bu arada sancı basıl oluyo onuda öğrenmiş bulundum :))) evet canım çok bu yüzden çok memnunum doktorumdan
Allah hakkında hayırlısını versin canım..bol bol dinlen doktorun söylediklerinden çıkma..dualarım seninle
Saol canım teşekküredrim dinleniyorum bakalım hayırlısı :))

Canım benim kanamam olmadı sanırım o yüzden ilaç vermedi salı gününe kadar kanamam yada agrım olmazsa telaşlanma salı günü bakıcaz dedi geçen hafta cuma günü 2200 dü bebeğimin kilosu
Saol canım hayırlısı artık dediğin gibi 2 hafta daha beklerse daha ii olur evdeyim dinleniyorum uzattım ayaklarımı arada bi sancım geliyo ama düzensiz bu arada sancı basıl oluyo onuda öğrenmiş bulundum :))) evet canım çok bu yüzden çok memnunum doktorumdan
Allah hakkında hayırlısını versin canım..bol bol dinlen doktorun söylediklerinden çıkma..dualarım seninle

Çok sağol tatlım. İnşallah işe yarar

oooo dayanabilcek misin o kdr? allahım kolaylık versin canım yaa...

iyi sevindim chekirdekk in iyi olmasına.. inşallah essira nın da iyi haberlerini alırız...

tontirik teşekkürler sözde epidural normal doğum olacam ama doğumla ilgili hiç araştırma yapmadım kokrmaktan korkuyorum :)bilmediğimden şimdirahatım :)
birde zaman ne getircek o gün ne olacak belli değil hala dönmedi kızım kesin karar için çok erken zamanı geldiğinde sağlığımız neye izin veriyorsa öyle olur yetrki sağ salim kucağımıza alalım kuzularımızı

Benimde 2. Dogumum ve ben başıma neler geleceğini bildiğim için çok korkuyorum kurbanlık koyun gibiyim:) ilkinde dr um hiç cati muayenesi yapmamıştı ve 3 cm açıkla gitmeme ragmen 9 10 saatte doğdu ebeler dr un hiç mi uyarmadı seni bebeğin başı büyük çatılarında çok dar normal riskli dediler.. Çok zordu şimdiki dr um da eğer çatıları muayenede baktığım zaman darsa normal dogurtmam diyor bi de şimdi üstüne bebeğim dönmüş ama popoyla yani ne olacagimm belli değil.. Ama eğer normal olursa bende epidural istiyorum . Yaptıranlar memnun mu acaba dr çok büyük bi fark bekleme az bişey azalacak ağrım dedi yoksa ikinamazmisim

tatlım boşver elalemin ne dediğini..40 yaş üstü çok bilir zaten cnm..bi arkadasımızda burda masal koyucak kızının adını.ve bence gayet güzel bi isim..insanlara fikrini sorma sakın sen üzülürsün..bebeğinin adını sorduklarında masal koyucaz de gitsdin cnm..yorum yapanlarada anne ve babası böyle istiyor..inşallah masal gibi bi hayatı olur kızımın de..40 yaş üsütne göre fatma hayriye huriye ,ahmet memet mustafa koymak lazım boşver tatlım sen.kuşak farkını değiştiremezsin boşyere üzme canını

kızlar doğum kolay olsun diye hurma yiyordum, az önce okudum da erken doğuma neden olabiliyormuş allah korusun :26:

cnm ben hergün 1 tane yiyiyorum kahvaltıdan sonra,erken doğum riskin yoksa sorun yok..fazlasını yeme..meryem anada doğum yaparken hurma ağacının yanına gitmiş.tabikide var bi hikmeti..
ama hurmanın yararlarıda çok.hergün 1 tane yiyiyorum ben..doğuma 1 hafta kala hergün 10 tane yerim heralde

Benim bebisin kilosu iyi gidiyordu taki 1 ay önce rahmimde acilma başlayana kadar.. Bu ay çok az kilo aldı 30. Haftada 1400 dü kilosu ins şimdi duzene girmistir çok üzüldüm ona

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…