2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
kendimi kk da oyalarım dedim ama ...
bugun herşey üst üste
okulda yıne norm fazlası olmuşum
tercıh yap dediler ee sayfaya baktım sadece bulunduğun ilçe
burdadad sadece köyler var açık zaten 70km gıdıom bıde 15/20 km uzak koyune mı gıtcem

bi öğretmen yollarda nasıl ölür testi yapacaklar üstumde, bide bebek olacak...
kafam allak bullak otobuse bındım
okulda öğretmen arkadasımın annesı hastanedeydı kalp krizi
ve maalesef haber geldi vefat etmiş ki 2sene oldu babasıda kanserden ölmüştü
yolu yarıladım başıma agrılar gırdı
eşim aradı aylardır araba bakıoz ve bır anda araba bulmuş aldım dıye aradı
o çok sevınçlıydı ama ben hı öle mi dedim sadece
eve geldım başka bır dert daha çıktı
başım çatlayacak
o kadar istediğimiz arabayı bulduk ama hiç sevınemedim
oğlumda içerde huzursuz benım yuzumden...
guya cuma bugun ,haftasonu tatılı geldi diye sevınemedim bıle

saol tatlım iyiyim allaha şükür.. perşembe malum temizlik günüydü giremedim, öğleden sonra da kağıt işine daldım tekrar, önceki gün de misafirlerden başımı kaldıramadım gündüz ayrı gece ayrı geçmişe bi dalim dedim çıkamıom şimdi ooooo az kalmış işin benim halılarla koltuklar silincek bir ton iş haftaya oda oda başlatcam artık... ayyy vitrin bi günlük iş yaa annemde de var diorum ki buraya taşınırken at o vitrini çok iş çıkarıo çok mu üşengeçim

doktor seni bi yerden keserken bi yerden sonda mı takılcak hiç gözümde canlanamadı kuzenim doğumhane hemşireliği yapmıştı ona bi sorcam merak ettim bak şimdi

aaa benim komşum da ikinciye hamile 15 gün önde benden, ikinciyi de epiduralle yapcam çok rahattı dio, geçen gün konuştuk ona sonda takmamışlar ve epiduralden doğuma kadar yürütmüşler onu ben mi yanlış anladım acabaki :44:

Canim kece var ama asiri derecede pahali burda trden siparis etsemde yine bana pahaliya patlar olmasi gerekenden fazla fuzuli masraf olur zaten ben sekerlerimi yaptirdim..

Ama trde olsam el emegim ve yaraticiligimla cok daha farkli seyler yapardim demek istedigim o ama napalim hayirlisi olsun dedigin gibi :)

kızlar yalancı doğum sancısı yaşayanınız varmı aranızda benden öndesiniz daha deneyimlisiniz belki bana yardımcı olabilirsiniz bu konuda

3 gündür yalanci sancilar cekiyorum canim yalanci derken hafife alinmamasi gerekir canim cok yaniyor özellikle geceleri ..

Dün gecede cektim yaklasik 20 dk sabah kalktim dis agrsiyla suanda da agriyor disim kapatamiyorum agzimi..

Annemle knsutum bugün sancilar dise vururmus demek sancilarin basladi yavas yavas dedi korku sardi beni :18:

Erken dogumdan hastanede yattim ben o hafta hastaneye yattigimda da dislerim agriyordu nst de sancilarim görüldü ama simdi baya hissediyorum ve cekiyorum sanirim yaklasti dogum :18:

Hayirdir canim sancimi cekiyorsun ? ara ara mi giriyor ?

Ne olursa olsun normal dogum gibisi yok mecbur kalmak anne ve bebegin tehlikesi durumunda yasanan sezeryanlarin harici keyfi sezeryan olan annelere cok kiziyorum..

Tabi ki herkesin kendi iradesi ama sancidan kaciliyor zorluktan kaciliyor yok istedigi gün ay bilmem ne fuzuliye olan cok kisi var..

InsAllah rabbim bana sezeryani nasip etmez hic istemiyorum bu kadar istemememe ragmen olursam mecburiyetten de olsa cok üzülürüm

Doğum şekline karar verdim, ebeme de bildirdim. Epidural normal doğum yapacağım inşallah bir aksilik olmazsa, sezeryan olmayı hiç istemiyorum inşallah gerekli olmaz. :26:

Allah'a şükür doğumdan hiç korkmuyorum belki de epidural fikrimden dolayıdır. bir an önce 40 gün geçsin istiyorum

arkadaşlar merak ettiğim bir konu var yeni doğan bebeğimizi yıkarken tuzlama diye bir adetimiz var terinin kokmasını engelliyormuş bu konuda siz ne düşünüyorsunuz???

İyi akşamlar arkadaşlar

Naber nasılsınız....Bugün fırsat bulupta hiç giremedim topiğe,misafirim vardı sonrasında da ben dışarı çıktım bi iş için derken akşam oldu günlerde kısa yemekle ugraş filan ancak girebildim.Evde olmuşken bazen yetiştiremiyorum işleri,düşünüyorum çalışırken nasıl yetiştirirmişim öyle die....Çalışanlara Allah kolaylık,güç kuvvet versin...

Canım çok geçmiş olsun....Umarım kontrole gittiğinde sancın azalmış olur yada hiç sancın çıkmaz,bebeğinde hayırlısıyla birazda kalır inş...Demekki bizler de sürekli kendimizi iyi dinlememiz gerekiyor,baksana normal muayenene gidiyorsun ve sancın çıkıyor.....Tekrar geçmiş olsun cnm umarım ilaçlarda bian önce etkisini gösterir herşey normale döner....

Sanada çok geçmiş olsun cnm,şimdilik iyisin ya bunada şükür....Öksürüğün bebeğini öyle etkileyeceğini düşünmüyorum ama öksürük için benim en iyi yöntemim toz zencefili balla yemek,birebirdir...Umarım en kısa zamanda atlatırsın,bebeğinide zamanında sağlıkla kucağına alırsın inş..Dularımız seninle.....Allah hayırlı şifalar versin....

arkadaşlar merak ettiğim bir konu var yeni doğan bebeğimizi yıkarken tuzlama diye bir adetimiz var terinin kokmasını engelliyormuş bu konuda siz ne düşünüyorsunuz???

Mrb cnm.Çok eski bi gelenek olmasına ragmen doğuda hala uygulayanlar vardır.Bizde tuzlarız bebeği yani 20 sinde ve 40 ında bebek yıkanırken az bişiy tuz ve pudra şekeri ile yıkanır...Bnde kısmet olursa tuzlama yapıcam eskilerin illaki bildikleri bişiy vardır derim herzaman:)

peki bu tuz bildiğimiz yemeğe kullandığımız tuz mu yoksa kayatuzu mu eşim kayatuzu diyor da :/

peki bu tuz bildiğimiz yemeğe kullandığımız tuz mu yoksa kayatuzu mu eşim kayatuzu diyor da :/

Biz normal tuz ile tuzluyoruz cnm zaten onun teni çok hassas,kaya tuzu olmaz die biliyorum...Zaten suyuna az az elini bandırıp koltuk altlarına ensesine eklem yerlerine filan sürülüyor,sonrada pudra şekeri ile yapılıyor ve durulanıyor yani biz böle yapıoruz belki farklı yapanlarda vardır...

oyy senin ballarım diyen dillerine kurban cnm benim Rabbim yar ve yardımcınız olsun.hakkınızda hayırlısı ne ise o olsun..bebeğin sağlıklı nasıl olucaksa doktorun ne diyosa öle olsun..öncelikle doktoruna güven ,içindeki önyargıları bi kenara at..korkmak en doğal hakkın..bi can sana emanet ve biz bu canları canımızla besliyoruz dört gözle bekliyoruz..umarım herşey güzel olucak ben öyle inanıyorum cnm .senin billikli anası gibi güzel gözlü olucak gör bak

ah cnm çok üzülmüşsün haklısında..kafana takma cnm üzüpte kendini bebeğinide üzme..olan oldu deyip mutlu olmaya çabala cnm,eşinde ne güzel mutlu olmuş arabanızı alınca..paylaş onun mutluluğunuda inş. bidahakine istediğin biyer olup eğitim vericeğin yer cnm

rabbim banada nasip etsin inş. hayırlı doğumlar diliyorum cnm sanada topikteki tüm anne adaylarına..herkesin gönlüne göre versin rabbim inş.

selam canlarım bugün oğluşum la çok mutluyduk biz.artık hareketlerinin iyice belli olması karnımın deniz dalgaları gibi hareket etmesi beni çok mutlu ediyor,seslenince bana karşılık vermesi çok hoşuma gidiyor rabbim bebişlerimize sağlık sıhhat nasip etsin ,yüzlerini görmeyi,büyüdüklerini görmeyi,okuduklarını,işgüç sahibi olup evlenip bizi toruna tombalağa karıştırdıklarınıda görmeyi nasip etsin rabbim analık duygusuyla coştum yine yeniden ben hohaho

Son düzenleme:

evt cnm bazen bi geldi mi sorunlar hepsi üst üste gelir arkadaşının annesi için üzüldüm kolay deil 2 yıl arayla hemde Allah sabır versin arkadaşına annesininde mekanını cennet eylesin rabbim...Hiç kolay deildir o kadar yol tahmin edebiliyorum Allah yardımcın olsun ama hayatta herşey olabilir bakarsın yeni bi gelişme olur yeni bi umut doğar istediğin bi yer olur Allah bi kapıyı kapatır diğerini açar.Sen yinede enazından sevinebilceklerine sevin mutlu ol, bak ne güzel istediğin bişiy olmuş arabanızı almışsınız...Hem oğluşunuda huzursuz etme annesi....

kızlar burda bir arkadaş sormuştu ebeye vereceğemiz bebişin kıyafetlerini poşette mi verelim pek şık olmaz neye koyalım demişti.ben bu english homedan bez çanta aldım 4,95 liraya çokta güzel bebeğimin hastane çıkışını ona koyucam:))5 lira bir şeydeğil kullanışlı bir şeyde

Canım kesinlikle bereketleriyle geliyor. Benim oğluşuma bir dünya bebek arabası, yatağı, puseti, ana kucağı, oyuncağı eski müdürümün oğlunun eşyalarından geldi.

Sonra en gebeliğimden en başından beri işten ayrıldım, sorounlu bir hamileliğim olduğu için. Özel okulda öğretmendim mecbur bıraktım. Tek maaşa düştük. Kirada oturuyorduk, ama eşimin baka yerde evi var ordan kira alıyorduk çok şükür. Ama yine de çift maaş gibi olmaz tabii. Sonra hop eşime hiç beklemediği bir anda çok istediği bir yerden iş teklifi aldı. Maaşı 2 katına yükseldi. Haftasonları çalışmayacak, akşamları 5,30da çıkıyor.

Tam da Aralık ayında tam maaş ikramiye alıcak. O kadar iyi geldi ki. Rabbime dua ediyorum. İlk maaşınla bir kaç fakir insan var çevremizde yardım edicez onlara inşallah.

Rabbim tüm borcu olanlara yardımcı olsun inşallah..

ağzından bal damlıyo canım benim ya inşallah çatur çutur doğururuz sende şu doğum hikayeni biz doğurmadan yazsan diyrum
evet bende ona takıldım o an heyecandan sormayı unuttum aralık 7 de çağrdı bidaha ozaman sorarım bide pazartesi devlete de gidicem bakıyım o ne diyo
erken döllenme mi bilemyrum ama daha önce geriden geliyodu bebiş 26 yı gösteriyodu beklenen doğm tarihi olarak şimdi usg de 21 yazıyo ama doktr ocak başı diyo bebeğim haftasına göre şimdi çok uyumlu maşallah

ssağol canım ......inşallah bidaha dönemz ......evet evet usg de de 21 ocak yazıyo valla bidahaki gittiğimde aydınlatsın beni doktorcuk heyecandan soramadım zaten tam çıkmak üzreydik bunu sölediğinde....valla bugün 1 kilo verdiğim die çavdar ekmeğini unutup yedim biraz fazladan yağlı pide yedim yaaa bakalım senin cadı nasıl .inşallah iyidir sağlığı keyfi yerindedir....amin ya inşallah valla fazladan 400 tl vermemize gerek kalmaz umarım kızım zamanlamyı yapıversin artık yaf
kız ne güzel almamışın 29.haftadan beri inşallah almamışındır yine hadi bakalım merak ettim bende

canım aynı anda hastanelerdeymişiz.bir gecede neler değişti demişsin ben normal kontrole gittim doğuracgm sandım çok zor zamandı.allah kolaylık versin hepimize.
evet canım nidilat.yani tam azaltmıoyr sancımı ama azalttığını hissediyorum.3-4 hafta daha istiyorum allahımdan.miniğim çok minik ya daha
canım aynı şekildeyiz seninle.bizde evlendik düğün kredimiz vardı artı ev eşyası taksitleri birde ev aldık bu yıl.bebeğimizin masrafları derken zor durumdayız ama HAMDOLSUN ALLAHIMA.tüm sıkıntılar böyle olsun
canım valla 100ü gördüm ben.zaten sınır o daha yükseği yok.doktor ilk nst de 37 ye çıkmış kötü dedi.sonra 100 ü görünce hemen izne ayırdı :)
İkinize çok çok gecmis olsun, Allah bebeklerinizi zamanında saglikla almayı nasip etsin....

canım çok sağol allah razı olsun

Canım sıkma canını. Bu devletin öğretmenini bu kadar düşünmemesi ve hakkımızı hiç bir yerde arayamamış olmamız cidden can sıkıcı bir durum artık.

70 km yol cidden ne kadar uzak ya, çok km hesabı bilmem. Eşime sordum, söylediği mesafeyi duyunca şok oldum ve çok üzüldüm. Sen bebek olunca nasıl gidip geliceksin?

Cidden benim sinirlerim bozuldu, kimbilir sen ne durumdasındır. İnşallah canım yakın bir yerde çözüm bulunur. Dua edicem valla ya, sisteme de cidden lanet olsun.

Darısı basımıza inşallah canım .. ben calısamadıgım icin şu aralar bizde de bir sıkı durum söz konusu,bekliyoruz bakalım :) Rabbim bereketiyle gonderiyor evlatlarımızı benim evim daha bir bereketlendi hamileligimden bu yana :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…