iyiyim cnm tşkelr sen nasılsın
evim cidden sıcacıkk cok mutluyumm
ama temizligim tam olarak bitmedi.2 gündür az az yapıyorum.pazar günü eşime fayans ve mutfak dolaplarını sildircem
hafta içide salon vitrin içini yıkayıp temizlicem.sonta bitiyor işim inşallahh
normal dogumdan sonra sonda takılmıyor evett
ama dogum öncesi epidural aldıgın için yataktan kalkılmıyor , çişini sonda yardımıyla yaptırıyor hemşireler.yani benimki öle oldu
ama dogumdan hemen sonra wc ye filan gittim sonda takılmadı.
sezeryanda bayıltma işleminden sonra sondayı doktor takmıcak ki :)
doktor karına kesi atarken, yada dogumdan sonra yada epidural yada anestezinin etkisi gecmeden ebe ,hemşire sondayı takıyordur
sezeryan yapan arkadaşlar daha iyi bilir onlara bi sormak lazım.
canım keçe de bulamıyo musun ki orda yaa onmarıfette var yurt dısı gonderımde yapioalrdır ama kendın dıkmeye kalksan
bu saatten sonra yetsımeyedebilir cunku el oyalayıcı bi modele benıyo bu üst üste dıkmek lazım fln hayırlısı olsun canım :)
kızlar yalancı doğum sancısı yaşayanınız varmı aranızda benden öndesiniz daha deneyimlisiniz belki bana yardımcı olabilirsiniz bu konuda
hamile kadınların korkulu rüyası doğum sancısı....*
pek çok kadın artık tıp bu kadar ilerlemişken, doğum sancısı çekmenin gereksiz olduğa inanıyor ve ağrısız doğumu tercih ediyor.*
amerikalı bir ebenin anlattığı şekilde buraya aktarıyorum:*
''sancılar, 9 ay bir suyun içinde, sıvı besinle beslenmiş, sıvı oksijenle büyümüş bebeğin, kuru ortama çıkışına hazırlanmasının yegane yoludur. içerdeki ve dışarıdaki basınçlar değişiktir, akciğerlerine giren havanın cinsi değişiktir, herşey yeniden tanımlanır bebek için. o nedenle sancılar hayatidir.*
Sancı vurduğu zaman, bileceksin ki bebeğin kordondan aldığı sıvı oksijen akımı duruyor, bebek de mecburen kendi ciğerlerinde rezervde tuttuğu oksijeni kullanıyor. yani akciğerlerini çalıştırıyor. sonra o sancı geçince yine anneden oksijen alıyor. bebeğin kanındaki birşeyin oranı bu şekilde gerçek hayat seviyesine çıkmış oluyor.( bu birşeyin adını hatırlayamadı, dr. unuzdan öğrenebilirsiniz) bu nedenle bebek , sezaryenle doğmuş bebeklerin yaşadığı şoku yaşamıyor, bir anda sudan çıkmış balığa dönmüyor.*
o nedenle sancıların en berbat olduğu, dayanamayacağın zaman aklında bu olsun. bu sancılar, senin bebeğinin hayatını kolaylaştırıyor, sağlamlaştırıyor.*
ayrıca sancılar, senin beynine de doğumun başladığını, ilerlediğini ve bittiğini de söyleyecek, haber verecek ki bebek çıktığı an plasenta ayrılsın, o ayrılırken de sütü başlatan prolaktin hormonu salgılanmaya başlasın.aynı anda süt bezlerin de yeni doğana koruyucu maddeleri verecek, mesela doğal antibiyotikleri...*
ayrıca yine aynı sancılar, kasılmalar, bebeği doğum kanalında ileri itecek, doğumu ilerletecek...*
yani bu sancılar senin düşmanın değil, en yakın müttefikin, bunu bil ve sancılarını sev.'''*(ALINTIDIR)
merhaba kızlar birkaç gündür girmeye fırsat bulamadım.birçoğunuz merak etmişsinzi allah razı olsun.hep yazıyordum karnım setleşiyor bebek dayanoyr falan diye bebek dayanması değilmiş o.arada bir kasığımada ağrı giriyordu.şikayetlerim için gitmedim doktora aslında.rutin aylık kontrolüm vardı.bunları anlattı.bebeğimde iriymiş zaten.ondan dolayı normal doğum olmayabilir dedi.ve erken doğum olabilir dediben seni nst ya bağlamak istiyorum dedi.tamam dedim ben bu arada nst ye girip çıkacagm oradan okula geçeceğim sanıyorum.nst ye bağlandım.doktor baktı seni bugün göndermiyorum sancın var dedi.serum bağladı 2 saat sonra birdaha nst ye girdim.bu sefer daha büyük sancılr çıktı.bu arada yalnızdım ben.eşimi okuluna gönderdim ablama ciddi birsey oldugunuda söylemedm.3 tane20 dk aralıklarla dila altı ilacı verdi.bununla biraz azalıdı sancım.ama doktor beni hemen izne ayırdı.dün tekrar gittim nst ye ne yazııkki yine sancım çıktı.o dil altı ilacını bana evede vermişti zaten ama evde normal içiyorum dil altı olrak değil.günde iki kere.sancı azalsaydı bire düşürecekti.bol dinlenme ve o ilaçla uzatabiliceğimz kadar uzatacağız.tabi her an doğurabilirsin şeklinde bir riskte yok ama müdahale edemeyecgm bir hasta da değilsin dedi.dikkat ediyorum şimdi evdeyim izindeyim.bir yandan o 58 tane yavruyu yüzüsütü bıraktığım için ve şuan öğretmensiz oldukları için çoooookkk üzgünüm.hızla bebğin eşyalarını hazırladım yıkadım daha çantam hazır değil ama hazır gibi.salı günü birdaha gideceğim nst ye girecgimve bebeğim kontrol edilecek.çekirdekte hastanedeymiş onada üzüldüm.essirada sorun yaşamış sanırım içeriğini bilmiyorum geçmişe çok bakamadım.haberler böyle kızlar.her an hersey olabilir.sağlıklı olsunda baska hiçbirsey önemli değil :) sizi seviyorum iyiki varsınız
Herkese yeniden selam :)
Öncelikle sizi çok ama çok özledim ballarım, onu söyliyim :)
Geçmişe bakayım dedim ama maşşallah 100 sayfa ilerlemiş, çok okuyamadım.
2 günlük hastane maratonundan sonra (nerdeyse doğuma alınıyordum) , 10 günlük raporla evdeyim. Su sızıntısı ufacık da olsa devam ediyor. 1 torba ilaç alıyorum nerdeyse.
Onun dışında çok ağır gribim. Öksürmekten uyumayı bırak, kafamı yastığa koyamıyorum. Öksürdüğüm anda da altıma kaçırıyorum deli gibi, karın kaslarım falan acayip acıyor. Bu kadar kuvvetli ve sık öksürmenin bebeğe zararı var mıdır sizce ?
Antibiyotik falan alıyorum, ıhlamurlar, ballı karabiberli limonlar..vs..vs ama hepsi nafile. Nasıl kurtulucam bu öksürükten bilmiyorum, fikri olan var mı ?
Yarın kontrolüm var, 15-20 gün daha doğurma dedi doktor (sanki benim elimde:) ) . Umarım bebeğin suyu ve kendisi de iyidir.
Endişelerim tavan yapmış durumda, her an herşey olabilir artık. İsyanım yok, herşey Allahtan. Ama bebeğim daha çok ufak, en az 3-4 hafta daha durması lazım.
Herşey kusursuz giderken bir gecede böyle birşey oldu, şaka gibi. Umarım vakitlice alırız evlatlarımızı kucağımıza.
Hepinizi çokkk öptüm, dualarınızı esirgemeyin olur mu .
arkadaşlar merak ettiğim bir konu var yeni doğan bebeğimizi yıkarken tuzlama diye bir adetimiz var terinin kokmasını engelliyormuş bu konuda siz ne düşünüyorsunuz???
peki bu tuz bildiğimiz yemeğe kullandığımız tuz mu yoksa kayatuzu mu eşim kayatuzu diyor da :/İyi akşamlar arkadaşlar
Naber nasılsınız....Bugün fırsat bulupta hiç giremedim topiğe,misafirim vardı sonrasında da ben dışarı çıktım bi iş için derken akşam oldu günlerde kısa yemekle ugraş filan ancak girebildim.Evde olmuşken bazen yetiştiremiyorum işleri,düşünüyorum çalışırken nasıl yetiştirirmişim öyle die....Çalışanlara Allah kolaylık,güç kuvvet versin...
Canım çok geçmiş olsun....Umarım kontrole gittiğinde sancın azalmış olur yada hiç sancın çıkmaz,bebeğinde hayırlısıyla birazda kalır inş...Demekki bizler de sürekli kendimizi iyi dinlememiz gerekiyor,baksana normal muayenene gidiyorsun ve sancın çıkıyor.....Tekrar geçmiş olsun cnm umarım ilaçlarda bian önce etkisini gösterir herşey normale döner....
Sanada çok geçmiş olsun cnm,şimdilik iyisin ya bunada şükür....Öksürüğün bebeğini öyle etkileyeceğini düşünmüyorum ama öksürük için benim en iyi yöntemim toz zencefili balla yemek,birebirdir...Umarım en kısa zamanda atlatırsın,bebeğinide zamanında sağlıkla kucağına alırsın inş..Dularımız seninle.....Allah hayırlı şifalar versin....
Mrb cnm.Çok eski bi gelenek olmasına ragmen doğuda hala uygulayanlar vardır.Bizde tuzlarız bebeği yani 20 sinde ve 40 ında bebek yıkanırken az bişiy tuz ve pudra şekeri ile yıkanır...Bnde kısmet olursa tuzlama yapıcam eskilerin illaki bildikleri bişiy vardır derim herzaman:)
peki bu tuz bildiğimiz yemeğe kullandığımız tuz mu yoksa kayatuzu mu eşim kayatuzu diyor da :/
oyy senin ballarım diyen dillerine kurbanHerkese yeniden selam :)
2 günlük hastane maratonundan sonra (nerdeyse doğuma alınıyordum) , 10 günlük raporla evdeyim. Su sızıntısı ufacık da olsa devam ediyor. 1 torba ilaç alıyorum nerdeyse.
Onun dışında çok ağır gribim. Öksürmekten uyumayı bırak, kafamı yastığa koyamıyorum. Öksürdüğüm anda da altıma kaçırıyorum deli gibi, karın kaslarım falan acayip acıyor. Bu kadar kuvvetli ve sık öksürmenin bebeğe zararı var mıdır sizce ?
Antibiyotik falan alıyorum, ıhlamurlar, ballı karabiberli limonlar..vs..vs ama hepsi nafile. Nasıl kurtulucam bu öksürükten bilmiyorum, fikri olan var mı ?
Yarın kontrolüm var, 15-20 gün daha doğurma dedi doktor (sanki benim elimde:) ) . Umarım bebeğin suyu ve kendisi de iyidir.
Endişelerim tavan yapmış durumda, her an herşey olabilir artık. İsyanım yok, herşey Allahtan. Ama bebeğim daha çok ufak, en az 3-4 hafta daha durması lazım.
Herşey kusursuz giderken bir gecede böyle birşey oldu, şaka gibi. Umarım vakitlice alırız evlatlarımızı kucağımıza.
ah cnm çok üzülmüşsün haklısında..kafana takma cnm üzüpte kendini bebeğinide üzme..olan oldu deyip mutlu olmaya çabala cnm,eşinde ne güzel mutlu olmuş arabanızı alınca..paylaş onun mutluluğunudakendimi kk da oyalarım dedim ama ...
bugun herşey üst üste
okulda yıne norm fazlası olmuşum
tercıh yap dediler ee sayfaya baktım sadece bulunduğun ilçe
burdadad sadece köyler var açık zaten 70km gıdıom bıde 15/20 km uzak koyune mı gıtcem
bi öğretmen yollarda nasıl ölür testi yapacaklar üstumde, bide bebek olacak...
kafam allak bullak otobuse bındım
okulda öğretmen arkadasımın annesı hastanedeydı kalp krizi
ve maalesef haber geldi vefat etmiş ki 2sene oldu babasıda kanserden ölmüştü
yolu yarıladım başıma agrılar gırdı
eşim aradı aylardır araba bakıoz ve bır anda araba bulmuş aldım dıye aradı
o çok sevınçlıydı ama ben hı öle mi dedim sadece
eve geldım başka bır dert daha çıktı
başım çatlayacak
o kadar istediğimiz arabayı bulduk ama hiç sevınemedim
oğlumda içerde huzursuz benım yuzumden...
guya cuma bugun ,haftasonu tatılı geldi diye sevınemedim bıle
rabbim banada nasip etsin inş. hayırlı doğumlar diliyorum cnm sanada topikteki tüm anne adaylarına..herkesin gönlüne göre versin rabbim inş.Doğum şekline karar verdim, ebeme de bildirdim. Epidural normal doğum yapacağım inşallah bir aksilik olmazsa, sezeryan olmayı hiç istemiyorum inşallah gerekli olmaz. :26:
Allah'a şükür doğumdan hiç korkmuyorum belki de epidural fikrimden dolayıdır.bir an önce 40 gün geçsin istiyorum
kendimi kk da oyalarım dedim ama ...
bugun herşey üst üste
burdadad sadece köyler var açık zaten 70km gıdıom bıde 15/20 km uzak koyune mı gıtcem
başım çatlayacak
Allah yardımcımız olsun canım..ooo baya yüksek ödemeleriniz varmış..iyi yetişebiliyorsunuz..RAbbim kolaylık versin..evet evlere bereket geldi buna bende bütün kalbımle inaniyorum..çiçeklerim bile başka açmaya başladı çoştular resmen..
:)
cnm inşallah herkesin dogumu benimki kadar rahat geçer.ben yaşadıgımı anlatıyorum ,olumsuz dogum hikayesi olanlarda yok degil
maşallah kızına cnm.senide tebrik ederim kilo verdigin için.bebeginin dönmesinede sevindim.sende çatır çatır dogurcan inşallah:112:
bu arada ikimizin dogum tarihleri arasında 2 gün var.niye ocak başı dogumun olur dedi anlamadım
sendede erken döllenme vardı dimi.ölede olsa nerdeyse 1 ay geriye atarmı dogum tarihi yaw.
tatlım çok sevindim inşallah kızın bir daha dönmez de normal doğurursun.. tabi inşallah bende :) korkma yavrum ya annelerimiz hep doğurmuş bizi çatır çatır biz mi yapamicaz Allah ın izniyle doğururuz kolayca canım..
ohhh maşallah tombiş kızına :) kız bayağı önden gidio boyu haftasına göre bi de hamilelik takviminde tahmini tarih 23 ocak 1 ocak demesine şaşırdım bende... ohhh biz kilo alalım sen ver yarın bende gitcem doktora en çok kaç kilo aldığımı merak ediom 29. haftadan beri hiç almamıştım ama son iki haftadan korkuom yaf :82::82::82:
canım benim normal doğumda gündüz hastaneye bile gitsen kimi 4 saatte açılıo doğuruo kimi 10 saatte bilemiosun kiinşallah hayırlısı olur artık hanımın keyfine kalmış ne zaman gelceği
canım aynı anda hastanelerdeymişiz.bir gecede neler değişti demişsin ben normal kontrole gittim doğuracgm sandım çok zor zamandı.allah kolaylık versin hepimize.Herkese yeniden selam :)
evet canım nidilat.yani tam azaltmıoyr sancımı ama azalttığını hissediyorum.3-4 hafta daha istiyorum allahımdan.miniğim çok minik ya dahacnm geçmiş olsun.
bahsettiğin dil altı hapı turuncu bir hap değilmi?nidilat.bende 1 aydır içiyorum o ilacı.kasılmaları azaltan hatta durduran bir ilaç o.
kendini çok yorma.inşallah bundan sonraki kontrollerinde güzel haberler alırsın.
içini rahat tut.dualarımız seninle ve hamileliğinde sıkıntı yaşayan tüm arkadaşlarımızla.
canım aynı şekildeyiz seninle.bizde evlendik düğün kredimiz vardı artı ev eşyası taksitleri birde ev aldık bu yıl.bebeğimizin masrafları derken zor durumdayız ama HAMDOLSUN ALLAHIMA.tüm sıkıntılar böyle olsunamin hepimizi RABBİM utandırmasın ..bizim ev kredimiz sadece 2250 tl ..
tüp bebek kredisi çekmiştik
yeni eve eşya aldık onun taksidine girdik
ama seneye ağustos gibi sadece ev kredimiz kalacak inş.
ondan sonra rahatlayacağız artık araba alma zamanımız gelecek inş.
ama biliyormusun fazla borca bağlanmak da bi açıdan ii oluyor bi anda zorluyor ama ödeyince de rahat ediyor insan ..
ay daha aidatı , doğalgazı, faturası var bunun
tutmayın beni
daha bebek eşyaları var hem de 2şer tane
ALLAHtan bereketi var da ödüyoruz ..
çiçekler poizitif enerjiyi hissediyordur bence ,sonuçta onlar da canlı
annemin salonunda 20 tane filan vardı eskiden ,sürekli konuşurdu onlarla
ben evde hiç sevmem toz toprak diye ,annem küçükken sağolsun bezdirdi bizi
canım valla 100ü gördüm ben.zaten sınır o daha yükseği yok.doktor ilk nst de 37 ye çıkmış kötü dedi.sonra 100 ü görünce hemen izne ayırdı :)Çok geçmiş olsun, bende erken sancı yüzünden 32. haftada izine ayrıldımpre-par kullanıyorum 3 haftadır, suan sancım artık çıkmıyor çok şükür. Nst de sancıların kaça kadar çıktı çok merak ediyorum. benimki 40 kadar yükselmişti 2-3 kere.O zaman bana az gibi gelmişti ama doktor erken doğurursun çalışmana izin veremem dedi de, ondan soruyorum.
İkinize çok çok gecmis olsun, Allah bebeklerinizi zamanında saglikla almayı nasip etsin....
kendimi kk da oyalarım dedim ama ...
bugun herşey üst üste
başım çatlayacak
Canım kesinlikle bereketleriyle geliyor. Benim oğluşuma bir dünya bebek arabası, yatağı, puseti, ana kucağı, oyuncağı eski müdürümün oğlunun eşyalarından geldi.
Sonra en gebeliğimden en başından beri işten ayrıldım, sorounlu bir hamileliğim olduğu için. Özel okulda öğretmendim mecbur bıraktım. Tek maaşa düştük. Kirada oturuyorduk, ama eşimin baka yerde evi var ordan kira alıyorduk çok şükür. Ama yine de çift maaş gibi olmaz tabii. Sonra hop eşime hiç beklemediği bir anda çok istediği bir yerden iş teklifi aldı. Maaşı 2 katına yükseldi. Haftasonları çalışmayacak, akşamları 5,30da çıkıyor.
Tam da Aralık ayında tam maaş ikramiye alıcak. O kadar iyi geldi ki. Rabbime dua ediyorum. İlk maaşınla bir kaç fakir insan var çevremizde yardım edicez onlara inşallah.
Rabbim tüm borcu olanlara yardımcı olsun inşallah..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?