kızlar ya siz bilirsiniz benim öksürükten beri geçmeyen bir bel ağrım var sol kalçamın üstünde belim sağlam değildir zaten takılacak diye korkuyorum
havlu, kuşak, korse işe yaramıyor
acaba yakı yaksam mı
benim dr a sordum yakının ne olduğunu bilmiyor siz bilirsiniz yakıyı ama korkuyorum kasları gevşetir de erken doğuma sebep olur mu?
bilen varsa söylesin lütfen
canım semtimi sormussun ben batıkentte oturuyorum...ulus metroyla yakın:)selam.ankaranın hangi semtindesin?
yaparım bacım yeterki sen iste
ay cok güldümm ilahii.noktalı yeree ne yazacagıma karar veremedim .herşey yazılabilirr ,cok esnek bi noktalama olmuşş
ben itiraf ediyorum geçen hafta jübilemizi yapıp kardeş moduna geçme kararı aldık.çünkü ben bacakalrımı bile acamıcak haldeyim cok agrıyor
size maşallahhh
cnm sakın kendini üzme.bebeğin 35.haftalık gayet iyi haftası.sen iyi düşün ki iyi olsun.
size güzel haberlerim var.oğlum bugün dünyaya geldi.32.haftayı doldurdu ama daha fazla sabredemedi:)
çok şükür iyi.biraz küvezde kalıcak ama herşey yolunda çok şükür.
Allah sizlerinde bebişlerini sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.
oğlum aralık bebişi oldu ama ben yine de burdaym:)
zor zamanlarımda çok destek oldunuz.çok tşk ederim hepinize.
fırsat buldukça yazarım yine.
kızlar sizin göbek delikleriniz pırtladımı ya bende bi gelişme yok :)
günaydın canım geçmiş olsun.. eeee artık böle gecelere alışmak zorundayız bende dün gece nefes alamıyomuş gibi oldum uyandım.. ve kızımın içerde çok hareketli olduğunu farkettim, daha önceden hareket ederken canım yanmıodu ama dün gece nereye dayansa bıçak gibi bir sancı saplandı üç beş saniye sonra gitti.. bu durum gece iki saat falan sürdü ve eşimde uyuyamadı aynı eşin gibi.. hastaneye gidelim die de tutturdu.. korkma dedim ayak ağrılarıdır.. o ne dio bende dedim böle denir halk arasında doğumdan önce olurmuş, suyum falan gelmeden iki sancı için gecenin bu saatinde gidemem hastaneyeo da dio aşkım herşeyi de öğrenmişsin eeee napim kaç tane anne bebek kitabı okudum hazır olmak için yoksa benim panik kocaya kalırsak doğuma kadar yüz kere falan hastaneye gideriz nese sonra geçti sancım nefes almam da rahatladı yattım uyudum sabah kalktım hiçbişeyim yok.. ama sürekli çamaşırımı kontrol ediyorum bi sızıntı var mı die.. kızım yine çok hareketli sürekli dönüo, vuruo ama sancım yok Allaha şükür..
durmicaklar ayşecim senin ne güzel ilk bebek bari uslu olmuş yormamış seni, biz napalım daha ilk bebek içerde halay başı çekio sanki yavrum hiç dur durağı yoksen en azından acemiliğini atlatmışsın ikinciye tecrübelisin, biz eşimle iki acemiyiz bi de üstüne kendi biraz panik bu sağlık konusunda hemen hastaneye götürmeye çalışır, Allah bize kolaylık versin artık :44:
günaydın kızlar,
geçmişi okuyayım dedim 10.30 olmuş saat
bgn sabah eşimle gelirken kısa bi atraksiyon yaşadık( küstüm ona
ya benim bi haftasonum var bebek için alışveriş yapabileceğim. hafta içi malum zaten işteyiz. internetten de bişey sipariş etmiyorum.
haftasonu bi iki magazaya gittik tavsiye üzerine o da beklediğimiz gibi çıkmadı. eşim de dedi ben sana demiştim. ben de tamam dedim ama en azından aklımızda takılı kalmadı yani gezdik gördük.
bu haftasonu da annem gelicek dedim ki eminönü gidelim, orda dedim bebek şekelrleri falan çok çeşitliymiş, ucuzmuş hem de annemlerle gezeriz.
bana bi atarlandı. sonra konu iyice uzadı da uzadı. normalde netten alışveriş yapma diyen adam nettende alırız illa ki gitmek mi lazım zaten bi sürü şey aldık bu ay diye kızmaya başladı.
tamam dedim ben de ama çok içerledim yani fazlaca uzadı konu halbuki ben tamam gitmeyelim demiştim.
aglamaya başladım ama bu konudan değil. içim dolmuş elimde olmadan aktı yaşlar.
hemen agla zaten boyle yapıosun gitmeyince hemen aglıosun falan demeye başladı. halbu ki alakası yok. bi de ben evli bayanmışım illa ki annemle mi alışveriş yapmam gerekiomuş.
ama çok bozuldum yani tabi ki anneme sorcam onun fikrini alıcam, başka kime sorcam.
indim arabadan, kırıldım yani. bi de işyerine şiş suratla geldim, Allahtan kimse farketmedi.
sonra aradı işyerimden. özür diledi. yani ne gerek var, bunca şeye anlamıyorum. sabah sabah sinirimi zıplattı.
boşveer takma canım, erkekler işte ya anlamıyorlar ya anlamak istemiyorlar..sonra jeton düşünce farkediyorlar hatalarını ama kalp kırmış oluyolar bi kere.. sen bebişini düşün kimse için canını sıkma
tontirik cim,
BeyrkA cım eşlerimiz bazen düşüncesizce davranıp kalbımızı kırabiliyorlar.. biz de tabi her zamankinden daha hassas bir dönemdeyiz. seni cok iyi anlıyorum. ama aramış özür dilemiş bak.. boşver uzatma. uzadıkça uzuyor çünkü böyle konular. neticede alışveriştir, yapılır yani bir şekilde. küçük şeylerden küslük yapmamak lazım diye düşünüyorum ben. bak essira neler yaşadı.. o hepimize bir örnek bence.. çok da sağlam durdu, ailesi de ayrıca takdire şayan gerçekten.. sen sadece bebeğini düşün bence.. boşver gerisini.. o iyi olsun herşey alınır, olur biter..
ben de dün gece eşim uyurken elini göbeğime koydum. bir süre sonra panikle telefonu ver telefonuuu diyor. ne oldu dedim. rüya görüyor sandım. bebek çok oynuyor hastaneyi arıyacam demez mi. yat zıbar dedim yahh
hımm bende k.örendeyim.tek dolmuşluk mesafe:)canım semtimi sormussun ben batıkentte oturuyorum...ulus metroyla yakın:)
hakikaten Ayşe bana da aynı duygular hakim sanki dökülecek çoğumuz Aralık da neyse sağlıklı olsunlar da erken gelsinler ziyanı yok ben kendimden de çok tırsıyorum 4. kemoterapiyi almak istemiyorum bu yüzden bakalım 10 aralık benim için büyük gün her şey o gün belli olacak, ama ocak annesi olmak isterim ben ya bebeğim yeni yılla gelsin, yine de hayırlısı olsun demek lazım, Rabbim bilir en güzelini...
kızlar ya siz bilirsiniz benim öksürükten beri geçmeyen bir bel ağrım var sol kalçamın üstünde belim sağlam değildir zaten takılacak diye korkuyorum
havlu, kuşak, korse işe yaramıyor
acaba yakı yaksam mı
benim dr a sordum yakının ne olduğunu bilmiyor siz bilirsiniz yakıyı ama korkuyorum kasları gevşetir de erken doğuma sebep olur mu?
bilen varsa söylesin lütfen
kızlar ya benim mi gözümden kaçtı bilmiyorum ama delikız nickli arkadaşımızda girmiyor kaç gündür topiğe ikizlere hamileydi dimi o yanlış bilmiyorumdur umarım
benim kocamda cok ödlek bebek hareketleri konusunda
elini koyuyom anında cekiyor,ben korkuyorum diyorrr :))
kalıbına bakanda bişi sanır,dogmamış bebegin tekmesinden korkuyor koca adam:130:
İyi akşamlar kızlarrr
Benim erken doğum riski olan arkadaşlara sorum olacaktı. Ben en son kontrolume geçen hafta gittim nst de filan bi sorun çıkmadı ortalama 15-20 lerdeydi ama şu bi kaç güdür iyi değilim. Özellikle bu gün bebeğim haddinden fazla hareketli bir dakika bi durmuyo karnım kasılıyo kalbim sıkışıyo nefes alamıyorum kasıklarımda sancı hissediyorum özellikle bu akşam yaşadım bu saydıklarımı acile gideyimmi yoksa bu yaşadıklarım normalmi hiç bilemedim normalde konrtolum ayın 8. De siz aile giderken neye göre gidiyorsunuz şimdi ağrılarım biraz azaldı ama hala bacaklarım uyuşuk acile gideyimmi gitmiyeyimmi bilemedim ayın 8 ine daha çokkkk var bana akıl verin kızlar yaaaa
sanırım herkesi bir telaş sarmış , benide dahil.. tansiyonum inşli çıkışlı , biraz moralim bozuk ..
doğum yapan arkadaşa da hayırlı olsun diliyorum. Allah analı babalı büyütsün inş..
kızlar bebişlere hazırlık neler aldınız en basitinden ? başlıklar mısınız benim için
bir de hastane için bize lazım olan şeyler ?
kafam durdu basmıyor. unutulan varsa hatırlanır da . bi liste yapsak çok fazla detay olmayan..?
Canım inAnki benim aklımdan boşanmak hayatı garantiye almak hiç geçmemişti.ama nasip işte insan yarını hiç planlıyamıyor. Ben sanayide çalışırken herkes çok savruk olduğumu düşünüyordu böyle bi hadi bakalım ev sahibi ol diye beni oyuna getirdiler .evim arabam evlenmeden önce vardı.evlenince işi bıraktım eşim için Antep'ten Erzurum'a geldim -30derecrleri gördüm aman dedim kocam kıymetli,kayınpederimle birlikte yaşadım kaprisini çektim aman dedim kocam kıymetli,kocam ilgisizdi soğuktu aman alışma devresi dedim doktorlar hep böyle dedim,aaaaa bi baktım adam boşanmış iki tane kuzeni var biri teyzesinin kızı biri halasının kızı baktım onlara prenses gibi davranıyor eeee demek ki bana böyleymiş .benim kabahatim ne ezik olmamak mı. İnan ki evimde olmasa bizimkiler yine aynı şekilde gelin beni alın diye imdat sireni çaldığımda gelirlerdi. Bizde kız kıymetlidir, hayatta da insanın bi duruşu olmalı ben sevdiğimden olağan şeyleri görmezden geldim.ama git lafına ve defalarca tekrarlanmasına onurum müsaade etmedi. Yinede biliyormusun annemlerin beni almaya gelecekleri sürede evi topladım çamaşır yıkadım bulaşık yerleştirdim ve iki tencere yemek yaptım ocağın üstüne bıraktım.allah merhameti ve sevgiyi gönlümüzden eksik etmesin. Ben insanlığımdan memnunum ama eşime kolaylıklar diliyorum
Günaydın kızlaarr :)
2 gun sonra kasım ayı da bitiyo kaldı bi aralık ayı
Aralık ayında topiğin yarısı doğurur gibi geliyo bana bakalım nasıl olcak
aksiyon ve gerilim dolu günler başlıyo yani dım dım dırııım (film fragmanalrındaki gibi hayal edin bu kısmı )
the love
the action
the travail
the baby
this winter
in the topic eheueheue
günaydın arkadaşlarr
berbat bi gece geçirdim.ilk kez nefes darlıgı yaşadım.canım cıkıverecek gibi geldi. eşim devamlı okudu yastıgımı yükseltti resmen oturur vaziyette uyumaya calıştım.
mide bulantım oldu ve karnımda kaskatı oldu.kasık agrım felaketti
tam uykuya dalıyom çişim geliyorrr
oturdum agladım gece gece.eşimede rahat vermedim ,adam zaten geç geldi , cok yorgundu bide ona üzüldüm uyutmadım diye.
sen yeterki iyi ol ben hiç uyumayım diyor ,o öle dedikce benim daha cok aglayısım geldii hıçkıra hıçkıra agladım rahatladım :)
ofss daha 2 ay var.son dönemlerde ne yapcaz bilmiyorum
kızımda ben daha rahattım ya.bu koca pipili beni mahvettii.
kızım cok sakindi karnımdaykende.dogdugundada uslu bi bebekti
anammm bu bebenin hiç dur duragı yok ,dogdugundada böle olursa ayvayı yedik biz
günaydın kızlar,
geçmişi okuyayım dedim 10.30 olmuş saat
bgn sabah eşimle gelirken kısa bi atraksiyon yaşadık( küstüm ona
ya benim bi haftasonum var bebek için alışveriş yapabileceğim. hafta içi malum zaten işteyiz. internetten de bişey sipariş etmiyorum.
haftasonu bi iki magazaya gittik tavsiye üzerine o da beklediğimiz gibi çıkmadı. eşim de dedi ben sana demiştim. ben de tamam dedim ama en azından aklımızda takılı kalmadı yani gezdik gördük.
bu haftasonu da annem gelicek dedim ki eminönü gidelim, orda dedim bebek şekelrleri falan çok çeşitliymiş, ucuzmuş hem de annemlerle gezeriz.
bana bi atarlandı. sonra konu iyice uzadı da uzadı. normalde netten alışveriş yapma diyen adam nettende alırız illa ki gitmek mi lazım zaten bi sürü şey aldık bu ay diye kızmaya başladı.
tamam dedim ben de ama çok içerledim yani fazlaca uzadı konu halbuki ben tamam gitmeyelim demiştim.
aglamaya başladım ama bu konudan değil. içim dolmuş elimde olmadan aktı yaşlar.
hemen agla zaten boyle yapıosun gitmeyince hemen aglıosun falan demeye başladı. halbu ki alakası yok. bi de ben evli bayanmışım illa ki annemle mi alışveriş yapmam gerekiomuş.
ama çok bozuldum yani tabi ki anneme sorcam onun fikrini alıcam, başka kime sorcam.
indim arabadan, kırıldım yani. bi de işyerine şiş suratla gelamam, Allahtan kimse farketmedi.
sonra aradı işyerimden. özür diledi. yani ne gerek var, bunca şeye anlamıyorum. sabah sabah sinirimi zıplattı.
günaydın kızlar herkese fazla yazamıyorum ama takip etmeye çalışıyorum sizleri.... Dün bizim dr kontrolümüz vardı ve kızımız ters dönmüş yani makat geliş dedi dr bide hiç bişey yokmuş gibi e sezeryan olursun daha iyi filan diyince çok moralim bozuldu eve geldim bide netten dr. nevranın yazısında makat geliş doğumlarda kalça çıkığı ve kalp hastalıkları sık görülür yazınca daha kötü oldum ağlamaktan helak oldum desem yeridir ARANIZDA BEBEĞİ DÖNMEYEN VAR MI KIZLAR VEYA TANIDIKLARINIZDAN BÖYLE DOĞUM YAPMIŞ DUYDUNUZ MU? bu arada dr muz özeli bırakmış başka dr bulmam gerekecek ben en baştan beri başka hiç bi dr gitmedim bu durumada sinir oldum.... ama Allahtan hayırlısı gelir diyorum demekli böyle olması hayırlıymış........
Tontirikkk
bizim seninle doğum gunelrımız aynıydı 18 ocaktı ne oldu neden değişti seninki ?????
benım kociş hareketlerinden korkmuyo da usg de yüzünün fotosu verılıo ya ondan korkuyo
böyle uzaktan silüet gozuksun tamam ama ayrıntılı gözü burnu gozukuyo yaa bakmıo o fotolara
çocugumdan sogutcaksıznı beni dioantin kuntin işleer.
Süpersin canım ya.. Yazını okuyunca hani filim fragmanı okur gibi müzik eşiliğinde okudum canıBana da ocak anneleri aralık ayında patır patır doğuracak gibi geliyor.. Hakkımızda hayırlısı olsun inşAllah.. Rabbim cc evlatlarımızı sağ salim, vaktinde kucağımıza alalım inşAllah..
cnm benim sat a göre dogumum 25 ocak görünüyor
usg de 1 hafta önde cıkıyor ilk aydan bu yana.devletteki doktorum 18 ocak demişti.kendi özel doktorum sat a göre baz alalım şimdilik dedi.21 -25 ocak dedi
kendi doktorumun tarihine göre hareket ediyorum artık.hayırlısı bakalım ne zamaan gelcekler
Benimki çok komik oldu. Heralde bugün yarın çıkar. Böyle toplandı falan. Ah ah o bikini içinde dümdüz gözüken göbeğim şimdi harita gibi çatlaklarla dolu, göbek deliği desem bugün yarın fırtlar... Tek düşündüğüm bebeğim.... O iyi olsun da, umrumda değil çatlaklarım. Evlat çok başka birşeymiş....kızlar sizin göbek delikleriniz pırtladımı ya bende bi gelişme yok :)
gezmeye gidicektim ne güzel kargo gelicekmiş geceliklerim geliyor inş. olurda geri göndermemaaamiiiinnnnnn
valla gidiyom gezmeye bunlar 4'te falan anca gelir..gelirsede gelir iş çıkışı kocam gitsin alsın yauw misafirlikte mamalar vardır şimdi kaçarmıyemişim kargosunu öptüm sizleri kuzularım.bu gece 3 kere kalktık wc'ye.akar yerim aşağıya geldi döşek atsam olacak banyoya valla uyu uyan gına geldi valla ,,bi çıksın bu velet ısırıcam tototsunu ağlatıcam sonrada bağrıma basıcam ikide çimdik bacaklara oyyyy nası kıyarım pamuk oğluşuma ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?