2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
Çocuk doguranlardan aldıgım tavsiyeye göre bir tane uzun gecelik ve üzerine sabahlık lazımmıs.zaten bizim dogum kışa denk gelcek polar sabahlık iyi gider heralde
2 takımda pijama gereklıymıs..degişti degişti giy dediler,birde kanamadan ötürü kirleniyormuş falan filan ..

Evlenirken ceyiz listem vardı o dertten kurtuldum diyordum şimdide bebek listesi cıktı .. ikiside cok zevkli seyler ama :)
Allah babamıza sabır versin o alcak nasılsa:1:

Ayaklarda şişme 2 gündür bende de var canım tansiyonumda arada düşüyor .ögrendigime göre hamılelıkte olan seylermiş. sıkıntı stres yapma kendıne.. beslenmene dikkat et ve bol bol dinlen ..

Bende haftaya saglık ocagına gidip tetanoz asımı olacagım , dogum sırasında kullanılan meteryallerden ötürüde oldugunu duydum yapmakta yarar varmış .herşey bebişlerimiz için.. karnımda birşeyler oluyor ,ilk hamılelik noluyor anlamıyorum tekme degil biliyorum ama bizim tosuncuk yüzme taliminde anlamadım :9:
Göbekte cıktı,ayan beyan belli hamile oldugum .. eski vucudumu kıyafetlerımı özlemiyor degilim.. tek şikayetmde bu benim:31:

Ay canim ayakkabilarim sıkiyo artik hic sorma ev terligimi bile tam giyemiyorum gun icinde soguk suyla yikiyorum yüksege uzatiyorum tuz yememeye dikkat ediyorum ins daha cok sismeyiz :84:

Kızlar ben strilazörü arzumunkini alıccam.enuygunu o fiyat olarak hemde buharlı pişirme özelliğide var ekstradan,aklınızda olsun
Arzum Bebbe AR 852 Sterilizatör ve Buharlı Pişirici - e-bebek.com
ateş ölçer olarakta bu tip daha iyi gibi geldi
Microlife Ateş Ölçer Emzik | Fiyat 13 TL| Eczaneden.co

emzik cok güzelmiş yahu almam lazım ama 2.ürünü cözemedim ben :26:

Ay canim ayakkabilarim sıkiyo artik hic sorma ev terligimi bile tam giyemiyorum gun icinde soguk suyla yikiyorum yüksege uzatiyorum tuz yememeye dikkat ediyorum ins daha cok sismeyiz :84:

Çok ayakta dikilme canım bide topuklu ayakkabıların her türlüsüde şişmeye neden oluyor.
tuz ve şekerden olabildigince uzak dur.. tuz tansiyona da neden oluyormus gebelıkte,sekerde diyabete ..:44:

emzik cok güzelmiş yahu almam lazım ama 2.ürünü cözemedim ben :26:

Çok ayakta dikilme canım bide topuklu ayakkabıların her türlüsüde şişmeye neden oluyor.
tuz ve şekerden olabildigince uzak dur.. tuz tansiyona da neden oluyormus gebelıkte,sekerde diyabete ..:44:
cnm emzikli ateş ölçeri değil arzum siterilazörü diosun galiba.biberon siteril etmek için cnm.yani biberonları kaynatırlardı temizlemek için ya eskiden.bayadır bu makinalar var hem daha hijyenik diye düşünüyorum.ama tefal ve philipsin bide chicconun falan 150 -250 tl arasında.ha eğer arzumun makinasının işlevini anlamadım diyorsan bende tam çözemedim bakınca.:9:sanırım o arzumun delikli kapağın üstüne biberonun lastik yani emzik kısmı konuyor,iç kısmınada biberonun alt kısmı..emzikli ateş ölçer paylaştığımın dışındada baya bi markada güzel ürünler var internette ben eczanelerde bulamazsam netten alırım onu

Son düzenleme:
ılk 3 ay hıc almadım son 1 ayda hooooop 3 kılo:)doktor uyardı dıkkat dedı 1.5 kılo almalıydın dedı karbonkıdratı kestım yürüyuse basladım 45 dk haftada 4 gun.sız ne durumdasınız

Ben şu ana kadar hiç kılo almamıştım. Hatta 54 kılo ile hamıle kaldım. Sonra 51 oldum. Yavaş yavaş ayda 1 kılo aldım. Şu ana kadar normaldir. Ama 2 gunde 2 kılo almışım. Nasıl oldu bilmiyorum bu iş :((((

ılk 3 ay hıc almadım son 1 ayda hooooop 3 kılo:)doktor uyardı dıkkat dedı 1.5 kılo almalıydın dedı karbonkıdratı kestım yürüyuse basladım 45 dk haftada 4 gun.sız ne durumdasınız

canım ben 75.600 gr ile hamileliğe başladım şu anda 73.100 gr. oldum ama son 3 haftada yaklaşık2 kilo aldım bundan sonra dikkat etmem gerekecek :)

kızlar bu arada akşam venice den alışveriş yaptım inanılmaz uygundu %50 indirim vardı 1 tane battanye aldım 13 milyona hemde penye değil kalın battaniyeler oluyor ya onlardan ama peluş değil çıtçıtlı badiler 3 tanesi 12 birtane hastane çıkışı aldım 7 parça 22 milyon 2 li tulum aldım patikli olanlardan 18 2 li yazlık tulum aldım 7.5 milyon falan bunlar 2 tanesinin fiyatları fırsatınız varsa sizde bir bakın derim daha 3 gün olmuş indirim başlayalı ama baya seçilmiş :)

merhaba bende aranıza yeni katıldım kısmetse benım bebegımde 31 ocak doğum gözüküyor=) cumartesi kızım olucagını öğrendım.. kız erkek farketmezdi benım için saglıkla doğsun yavrum çok güzel bir duygu <3

slm canim hosgeldin aramiza bebisin kizin hayirli olsun saglikla sihatle alirsin insallah kucagina..kendine bebise iiyii bak ...

kızlar memişlerimin kenarları bir kaşınıyorki sormayın,sanırım sürekli büyüyorlar :52: daha ne kadar büyüycekler bilmiyorum galiba yavrum doğunca emzirirken yüzünü göremiycem bu gidişle:60: hahahaa.vede kenarları çatlamaya başladı ..
sizin memişler ne alemde :9:
ya varya şekil şemal kaymaya başladı göbeğimde hiç çatlağım oluşmadı ama yanlarımda ve bacaklarımda özellikle memelerimin kenarlarında mor mor çatlaklar oluşmaya başladı,harita gibi olmasam bari :97: ayrıca 1,5 klio almışım,sanırım artık kilo almaya başlıycaz normal olarak,iştahımda arttı paso mutfaktayım:125: devamlı tatlı şeyler yiyiyorum Allah sonumu hayır etsin:1:

Son düzenleme:
canım ben 75.600 gr ile hamileliğe başladım şu anda 73.100 gr. oldum ama son 3 haftada yaklaşık2 kilo aldım bundan sonra dikkat etmem gerekecek :)

kızlar bu arada akşam venice den alışveriş yaptım inanılmaz uygundu %50 indirim vardı 1 tane battanye aldım 13 milyona hemde penye değil kalın battaniyeler oluyor ya onlardan ama peluş değil çıtçıtlı badiler 3 tanesi 12 birtane hastane çıkışı aldım 7 parça 22 milyon 2 li tulum aldım patikli olanlardan 18 2 li yazlık tulum aldım 7.5 milyon falan bunlar 2 tanesinin fiyatları fırsatınız varsa sizde bir bakın derim daha 3 gün olmuş indirim başlayalı ama baya seçilmiş :)

oo süpermişş yaaa int yazıyorum venice diye çıkmıyoo bana linkini atarmısın ?

günaydın anneler ..
artık sabahları erken kalkıyorum nedense.bebeğe hazırlık :)
ya benim cadı kızım geceleri kuduruyo aman allahım sürekli hareket.gece tuvalete bile kalktığımda uyanık oluyo:)gündüz daha sakin.babaya diyorum bu geceleri bizi uyutmicak belli:P
ablamızda da okul heyecanı var.bu sene 1.sınıfa başlıyo o kadar hevesliki.inşallah hep bu hevesle gider okuluna.bu akşam formalarını almaya gidicez çok sabırsız.

Ah nasıl heyecanlıdır şimdi kızın fbetuly :))

Herkese günaydın anneler ve canları :)
Güzel, huzurlu, hayırlı, sağlıklı bir gün geçirelim inşallah. + Güzel haberler de gelsin...

Kızlar yardımınıza ihtiyacım var.Dün detaylı ultrasona gittim.Her şey yolunda çok şükür ama bir şey dışında.Doktor beyin gelişiminin henüz tamamlanmadığını söyledi.2 hafta sonra tekrar incelemek için gelmemi istedi.20+3 haftalık hamileyim.Sizce normal midir bu haftada? Moralim çok bozuldu :(

Ah nasıl heyecanlıdır şimdi kızın fbetuly :))

Herkese günaydın anneler ve canları :)
Güzel, huzurlu, hayırlı, sağlıklı bir gün geçirelim inşallah. + Güzel haberler de gelsin...

ya hemde nasıl şafak sayıyoruz resmen herakşam kaçgün kaldı diye soruyo:)

bide bi sorum olucak bilgisi olan arkadaşlara.ben normalde ayrıntılı ultrasonumu doç olan perinotoğa yapatırcaktım daha doğrusu doğumumu falan yaptıracağım dr olucak nasipse.izmitte tıp fakültesinin dr.u aynı zamanda.
ben şimdi orda hastanede yattım ya poliklinikten 6 eylüle gün verdiler.acaba o ultrasonu kim çekiyor.herhangi bi dr.mu radyolojicimi?
bizde görebilcekmiyiz acaba oralarda ekranı gösteriyolarmı?tıp fakültlerinin ayrıntılı ultrasonu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

merhaba kizlar
buraya tayfun gelecek uyarisiyla panik olduk ama sanirim bulundugumuz yeri teyet gecti
yinede baya ruzgar var disarda sabah cok kotu degildi kizimi yine dr a goturduk esimde ogleden sonra gitti ise

geçmiş olsun Yeşim,tüm sıkıntılarınız anlat doktora,yardımcı olacaktır mutlaka..
Allah yardımcınız olsun..
sagol canim. dr tanidi artik bizi krese gittigi icinde olabilir bu kadar sik hasta olmasi diyor
birde dilalti damla asidan bahsettim arastiracakmis. ben de trden anneme dedim arastirsin diye.
cigerleri temiz suan Allah a sukur nezle baslangici olmus. kulaklardada enfeksiyon yok
yani gore gore ogrendim kameraya bakinca enf varmi yokmu ben bile anlar oldum.
Yeşim83 Allah kolaylık versin geçmiş olsun.
Bende parmak emen bir çocuktum (6 yaşıma kadar)
En etkili yöntem annemin pijamamın kollarını dikmesi olmuştu. Gece uyurken farketmeden alıyordum çünkü.
Sonra cindy bebek almışlardı. Parmak emmemi bırakmak şartıyla.
Bende bırakmıştım :)))
Canlarım benim ya nasıl uğraşmışlar:16:
ben de cok ugrasiyorum defne kolikti bebekten sadece memede duruyordu yapisik ikiz gibi gecdik 3 ay
sonra bu parmagini kesfetti emzik ugrastim veremedim bir parmagini emince susuyordu teselli ediyor kendini
deyip cekmedim elini agzindan ama hata yaptigimi anladim. bir ara birakmisti ama basladi tekrar
yanlis oldugunu biliyor aslinda buyuk kizlar emmez diyor sen artik buyuk kizsin filan diyorum anliyor cekiyor
belki daldirip koyuyor agzina. her defainda ikaz edip cikarttiriyorum. ins uzun surmez
birazda irsi galiba annanemde emermis esiminde teyzesi emiyormus.
merhaba bende aranıza yeni katıldım kısmetse benım bebegımde 31 ocak doğum gözüküyor=) cumartesi kızım olucagını öğrendım.. kız erkek farketmezdi benım için saglıkla doğsun yavrum çok güzel bir duygu <3
gozun aydin canim cok merak ediyorum acaba gununu hangi bebis bekleyecek genelde erken oluyor dogumlar
ben nasip olursa son gune kadar beklemek istiyorum tabi bir sorun cikmazsa cunku kizimin dogum gunuyle ayni tarih oluyor
ama ne yazikki bu bizim elimizde degil gelene de dur denmez:))
KIZLAR CUMARTESŞ DR GİTTİM RENKLİ dobllor girdim bebeği 380gr5 ay 5 günlük bana küçük geldi birde dr böbreklerde genişleme var dedi korkma gibi laflar ettiama yine de korkuyorum umarım sıkıntı olmaz dr söylemesine göre yanılmada olabilir doğduktan sonra çocuk dr görücek dedii off kafam çok karıştı yaşayan varmı böyle sıkıntı
canim gr filan normal bence daha ne olucak zaten son 2-3 ayda kilo aliyorlar. simdi organlari gelisiyor
findik ceviz yiyebilirsin 2-3 tane gunde onlar kilo yapiyor diye duydum ama bebisler saglikla dogsunda kilo aliniyor
hatta cok izli aliyorlar ayda 1 kilo civari o yuzden onu hic kafana takma ki zaten kilosuda normal
o olcumler nokta atisi da yapmiyor bu arada bilgn olsun canim
Teşekkür ederim canım benim,Rabbim hepimizin yavrularını bağışlasın inşallah.Çift yumurta canım.Hakkımızda en hayırlısı olsun.Vakti zamanı şaşmaz muhakkak ama,benim en büyük korkum sezeryanı beklerken normal doğum olması.Birde ikiz olunca daha tedirgin oluyor insan.Allah ım hakkımızda en hayırlısı ne ise onu nasip eylesin inşallah...
hic korkma canim normal dogan ikiz bebeklerde oluyor duruslari normalse bir sorun yoksa niye olmasin
oynamasi nasil simdi ben tek bebek olunca bir hareket hissediyorum onlar cosuyorlardir iki kardes :))
biraz daha buyuyunce artik karnin sekilden sekile girer ikisi iki taraftan baya calisirlar:))
55 ile hamile kaldim yada 54 tu tam hatirlamiyorum. suan 58,5 kilo oldum
normal kilom 52-53 arasiydi aslinda . bence son 2-3 ayda dikkat etmek lazim
ama bizimde 4 ayimiz kaldi ya saka maka. bitiricez askerligi hehe:)

Kızlar ben strilazörü arzumunkini alıccam.enuygunu o fiyat olarak hemde buharlı pişirme özelliğide var ekstradan,aklınızda olsun
Arzum Bebbe AR 852 Sterilizatör ve Buharlı Pişirici - e-bebek.com
ateş ölçer olarakta bu tip daha iyi gibi geldi
Microlife Ateş Ölçer Emzik | Fiyat 13 TL| Eczaneden.co
bende su buharli pisiriciden alicam nasip olursa bir tanidik kullaniyor cok memnunmus
ama daha vakti var 3-4 aylik olunca alirim nasil olsa ek besinlere hemen gecmiyor.

kızlar memişlerimin kenarları bir kaşınıyorki sormayın,sanırım sürekli büyüyorlar :52: daha ne kadar büyüycekler bilmiyorum galiba yavrum doğunca emzirirken yüzünü göremiycem bu gidişle:60: hahahaa.vede kenarları çatlamaya başladı ..
sizin memişler ne alemde :9:
ya varya şekil şemal kaymaya başladı göbeğimde hiç çatlağım oluşmadı ama yanlarımda ve bacaklarımda özellikle memelerimin kenarlarında mor mor çatlaklar oluşmaya başladı,harita gibi olmasam bari :97: ayrıca 1,5 klio almışım,sanırım artık kilo almaya başlıycaz normal olarak,iştahımda arttı paso mutfaktayım:125: devamlı tatlı şeyler yiyiyorum Allah sonumu hayır etsin:1:
ya benim memisler simsiyah oldu niye oyle olduki? uclarida buyudu cok acidi bir donem zyagi surdum cok iyi geldi
buyudulerde :) gerci guzel duruyorlar:)

kizima hamileyken sag gogsumun altinda batma hissediyordum
ama bu his 7. ayimda filan oluyordu benim daha 5. ayim bitti niye bu kadar erken basladi acaba?
ayrica afedersiniz alt taraftan uste cikan boyle iplik gibi agrilar yasiyorum bazen belimde agriyor
azicik ayakata dursam ayakalarimin alti acimaya basliyor bormalde bu aylarda zinde olmak lazim ama..
6. ay sonuna kadar yani yatarkende rahat yatamiyorum karnimin yuzunden. :)

yesimcim inşallah kolayca atlatır kızın hastalığını.
bizimkindede ne zamandır öksürük var bide burnu akıyo.ama ateşi falan olmadı.benimde şimdi kendimi enfeksiyondan korumam lazım ya geliyo yüzme doğru öksürüyo:)onun yanında maske kullanıyorum

Kızlar bu arada sizinle birşey daha paylaşayım.
Sultancım eğer sende okuyorsan yorumunu bekliyorum.
Ben detaylı ultrasona girmeyeceğim. Çünkü doktorum böyle birşeyden bahsetmedi.
Ben sordum detaylı ultrasonum ne zaman diye...
Bulunduğumuz şehirde bunu yapabilen 'perinatolog uzmanı' dedi sanırım sadece 1 kişi varmış.
Eğer normal ultrasonda bir anomali görürsek o zaman o uzmana sevk ediyoruz.
Görmezsek böyle birşeye gerek duymuyoruz dedi.
Ne düşünüyorsunuz?

yesimcim inşallah kolayca atlatır kızın hastalığını.
bizimkindede ne zamandır öksürük var bide burnu akıyo.ama ateşi falan olmadı.benimde şimdi kendimi enfeksiyondan korumam lazım ya geliyo yüzme doğru öksürüyo:)onun yanında maske kullanıyorum

Back
X