2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
Ben de dün eşimle tartıştım,hatta tartışmak denmez çok kötü kavga edip boşanma noktasına geldik. Küfürün hakaretin bini bin paraydı. nerdeyse dayak yiyecektim. Dün öğlen 12 den akşam 9 a kadar ağladım , gözlerim hala şiş,bu şekilde işe geldim,herkese çok uyumuşum ondan gözüm şişti diye yalan söyledim ama kimse yutmadı tabi,rezil oldum. bugün doktor da anladı ve çok kızdı ağladığım için.
bu akşam konuşucaz ama ben boşanma kararımı aldım ve kararımdan da dönmeyi düşünmüyorum. onun için ufak tefek tartışmaları, hele hele gönlünü aldıysa lütfen büyütme ve unut.biliyorum ki sevgi dolu bir ilişkiniz var.

tatlım tartışma konunuz nedir bilmıyorum ama boşanma kararı almak cok ciddi bir karar hele bıde hamıleyken.hormonların sana oyun yapıyor sakin ol ve öyle konuş bır daha eşinle.ben tartısırken cook sınırlenırım bu yuzden konusmam odaya kapanırım ki küfür yada kötü lafa gırmeyelım dıye.ve bence sakın eşine boşanma lafını söyleme evlılıgı zedelıyor bence.bak ona çok kızdıgında onu kaybettıgını bıdaha göremıyecegını düşün fani dünya valla 3 gün de başımıza ne gelecegı bellı olmuyor kırmayın bırbırınızı:(

canım bu baby2go markası.ben bunda uyutmaya karar verdım hiçç gereksız degıl ınan .yatagının yanına koy hem düşme derdı yok emnıyet kemerı var.yatay pozısyona getır uyusun miniğin.dik hale getırp sonra mama falan da verebılıyorsun.gıdıpde kocaman beşik alamıcam hem yerım yok hem pahalı.ayrıyeten oda yapacagım ıcın bunu düşündüm.bu 300 tlden 150 ye düşmüş haberin olsun.

8ay için kullanışlı olyormuş özellıkle gunduz oturma odanızda yanınızda uyuyor oyalanıyor vb..
çok uygun fıyatlara olanları var..

chekirdekk! Çok üzüldüm gerçekten! Allah en kısa zamanda senin ve bebeğin için hakkında hayırlısını versin. Anlaşılan senin için de dua edicez bu akşam. Umarım en kısa zamanda dertlerinden kurtulur, huzurlu bi hamilelik geçirirsin geride kalan sürede.

Sultancim senin bey niye sorunlu? Aman aman kızlar! Noluyo bizlere?
Oğlunun iyi olmasına çok sevindim canım. Hep öyle olur inşallah!
Biz de iyiyiz kuzumla, demin ilk defa yatarken elim dışardayken normale oranla daha sert bi şekilde tepikledi miniğim.
Çok hoşuma gitti. Umarım o da içerde iyidir.

Arzucum bu ana dizini burda duymuştum zaten ben.Gerçekten çok iyi fikir. Parl yatak alsam da bunu alsam mı demiyor değilim valla. Bakıcaz artık. Sen alıcaksın herhalde. Güzel günlerde kullan canım.

Kızlar bebeğin zeka gelişimi için bazı doktorlar omega 3 veriyorlarmış, balık yağı yani.
Size doktorunuz verdiyse ne marka verdi? Adı nedir yani?

Kızlar bebeğin zeka gelişimi için bazı doktorlar omega 3 veriyorlarmış, balık yağı yani.

benim kullandıgım marka calson
gittigidyordan aldım 3 lü paket halinde.
CARLSON BALIK YAĞI Ekonomik 3lü Ambalaj GittiGidiyor'da 64084160
normalde üstündeki fiyat 27.50.ama burda 18 liraya geliyor
ben kızım içinde bu markanın limonlu balık yagını kullanıyorum 2 yıldır

başka markanın alacaksanda mutlaka içerigine bak ve içinde A vit. olmayanı tercih et.

cnm benim normaldede balıkla pek aram yoktu yani yememezlik etmezdim ama yemesemde olur gibi bişeydi:1: sağolsun canım kocam iyilik yapayım derken kötülük yaptığının farkına varamadı.ve ben hamile olduğumu 4.haftada öğrendikten sonraki 3 hafta boyunca her hafta balık yedik kocamın sayesinde..yani 8.haftama kadar balık yedim herhafta ve tiksindim resmen gözüm bile görmesin o derece..:104: oyüzden doktorumda bundan 2 ay önce MARİNCAP adında balık yağı hapı verdi.öyle tikssinilecek bişey değil cnm.içimiz dışımız hap oldu valla sabah elevit içiyorum.öğleden önce aç karnına kan hapım var akşamda marincap.çocuğum sanırım bi azman olucak :27: buarada bol bol ceviz tüket cnm,bebeğin beyin gelişimi için önemli

Son düzenleme:
cnm benim normaldede balıkla pek aram yoktu yani yememezlik etmezdim ama yemesemde olur gibi bişeydi:1: sağolsun canım kocam iyilik yapayım derken kötülük yaptığının farkına varamadı.ve ben hamile olduğumu 4.haftada öğrendikten sonraki 3 hafta boyunca her hafta balık yedik kocamın sayesinde..yani 8.haftama kadar balık yedim herhafta ve tiksindim resmen gözüm bile görmesin o derece..:104: oyüzden doktorumda bundan 2 ay önce MARİNCAP adında balık yağı hapı verdi.öyle tikssinilecek bişey değil cnm.içimiz dışımız hap oldu valla sabah elevit içiyorum.öğleden önce aç karnına kan hapım var akşamda marincap.çocuğum sanırım bi azman olucak :27: buarada bol bol ceviz tüket cnm,bebeğin beyin gelişimi için önemli

beyin gelişimi 5 aydan sonra başlıyormuş bu aydan sonra balık yemek işe yarıyor yanı sen baya bı erken yemıssın keske bu aylarda okadarını yeseydın:)ben haftada bır yıyorum ama mıdem agzıma gelıyor normalde cok iştahla yerdım ama şuan öle deıl.hergün ceviz ve roka yıyorum bazen roka bulmak zor oluyor ama en azından zevkle yıyorum..

kızlar boğazımda enfeksiyon var.0-8 arası değerler,benim 12.7 çıktı. aksef antibiyotik verdi 500 mg. sabah akşam içicem. içsem mi ya zarar verir mi bebeğime:(

enfeksiyonlu kalman bebege daha cok zarar verır.ayrıca ilk 3 aydan sonra antıbıyotıgın zararı yokmus.ama onu kullanmadan adaçayı ıle ıyıce bogazına gargara yapmanı tavsıye ederım ama içme cunku gebelıkte adacayı önermıyorlar.sadece gargara yap antiseptik özelligı var cunku.benım ne zaman bogazım agırsa yaparım antıbıyotıge gerek kalmadan gecer.ilactan ıyıdır bence.geçmiş olsun.

Kimse başıma gelmez demesin, rüya gibi, sevgi dolu bir evliliğim vardı benim 1,5 ay öncesine kadar. Başıma gelene inanamıyorum zaten şoktayım.
ama güçsüz değilim,ekonomik özgürlüğüm var,bebeğime bakabilecek durumdayım.
dolayısıyla hiçbirşeyden korkmuyorum. 3 gün ağlarım, 5 gün özlerim ama zamanı ilaç ederim kendime,hiç önemli değil. Bir daha dayak yemek istemediğim kesin,bir tek onu biliyorum ve yavrumu sevgi dolu bir ortamda büyütmek istiyorum.
Sebebine gelince, chicco'ya girdik, oyun parklarına bakıyorduk, mağazaya girer girmez limoni suratla dolaşmaya başladı, "o pahalı, bu ne biçim fiyatlar, plastik yatağa koydukları rakama bak..vs..vs. bin tane laf saydırdı.
Dedim ki ,zaten fikir edinmek için geldik, birşey almıcaz ki ,neden söylenip söylenip hevesimi kırıyosun,keyifle dolaşsana biraz dedim. başladı mağazanın ortasında bağırmaya. Rezil oldum. çıktım ağlaya ağlaya arabaya koştum.
ben onu arkamda bırakıp nasıl gidermişim arabaya diye, olan oldu. sebep bu!

canım ya bunları yazmak bile nasıl zordur bukadar sevilen bi eşin bu hallere hele en gerekli oldukları zamanda gelmeleri
maddi durum olarak ihtiyacın yok ama manevi olarak canım öfke kontrolü yapamayanlar kendilerine ve çevrelerine zararlı alttan almamana sevindim alt iki komşumda da bu sorun var hele çocukları onlar bağırınca dövmeselerde öyle bağırıyorlarki oçocuklar pusuyor zaten sessizler bide onları öyle görmek ki sade çocuklarına değil inan onlar bağırınca ben bile evde kaçıcak yer arıyorum eşimede diyorum bide sen öyle olsan dayanamazdım diye kaç kez kapılarına gitmek istemiştim ama işte evliliklere karışamıyosun Rabbim yardımcın olsun tamamiyle boşanma ama bu öfke nöbetlerine çözüm bulamazsa seni kaybedeceğini bilsin dicem ama dövmüş zaten nezor rabbim inan yanında olsun tabiki hepimizin ne olacağımız belli değil aldatma ve dayak boşanma nedeni benim içinde diğer şeyler maddiyat sorunlar aşılır ama bu ikisi farklı ben babamdan dayak yememişim elin oğlu mu dövecek derim hep hele ailen duysa nasıl üzülür ah minişin sağlıklı sıhhatli olsunda buda aşılır inşallah

kızlar boğazımda enfeksiyon var.0-8 arası değerler,benim 12.7 çıktı. aksef antibiyotik verdi 500 mg. sabah akşam içicem. içsem mi ya zarar verir mi bebeğime:(

ay ben idrar yolları için okadar çok antibiyotik içtim ki hemde 3ay dolmadan oyüzden doktorlar ağrıkesiciden bile daha az zararı var diyor ama mantara dikkat bana mantar olursun dedi ve süpriz ay nekötü bişeydi o
bide canım sen ayrıntılıyı naptın kaçırdım mı bi sorun vardı düzeldimi :26:

Kızlar şimdi rutin kontrolden geldim.
doktor sırt üstü yatmak kesinlikle yasak dedi, bilginize :) kordon dolanması olup,Allah korusun bebeği boğabiliyormuş ve kan akışı olmuyormuş. yüzüstü zaten yok.
Ve sağa sola dönerken, oturur pozisyona gelip öyle dönecekmişiz kordon dolanmasın diye.
O nasıl şey yaaa... Gecede kaç kere dönüyoruz nasıl kalkıp dönücez, kesin dr erkektir... Bana çok afaki geldi...
kızkardesımde öyle söyluyordu ılk uc ay prima kullan sonra hangı bezı kullanırsan kullan

can bebe iyi fiyat olrk da uygun dıyo huggıes i fln begenemmıs mesela toplanıo

çocugun altında dio prima ve canbebe en ıyısı dio :)

canım bugun pek keyfım yok ya dün eşimle tartıstık sonra aldı gönlümü ama

çok sinir oldum :19: unutamıyorum işte

bi de gozumde arpacık cıkmıs hapşurup duruyorum üşüttüm gene sanırsam :S
Geçmiş olsun her iki durum için de canım, üzücü haberler almayalım inşallah...
seni yatagın içinde gecelikli ve sacında kırmızı kurdele , etrafında insanlarla birlikte resmini cekip kk nın girişine asmak lazım ,Örnek gelin diye :1:

kalablıksa sülalesi yap kurtul tabi.eşimin sülalesinden gelen olmadı zaten.benim kendi 1.derecden akrabalarım dogumdan sonra geldiler.
arkadaşlarım ,uzak akraba, komşular filan mevlütte geldiler
kızımda emekliyordu ,birde cicilibicili bi mevlüt kıyafeti giydirm cok eglenmişti milletin ilgisiyle.bol bol resimde cekmiştim
yeni dogunca bebek bişiden anlamıyor sadece uyuyor.

gecmiş olsun cnm.

ben ilk bebegimde et tavuk balıktan tiksinmiştim yiyemedim.kızımda 3.600 dogdu
et emzirme döneminde yenildiginde süt inanılmaz yaglı oluyor ve direkt cocuga kilo yapıyor arkadaşlar aklınızda olsun
emzirme döenminde bol su içmek iyidir belki ama bu şekilde süt bebege cok yaramıyor
zaten ilerde farkı göreceksiniz.ben et filan yedigimde sütümü sagardım üstü epey yag olurdu
sadece sütüm artsın diye su kompostu filan içtigimde cıvık süt olurdu.
Benimikinci oğlumda bağırsak kanaması oluyordu (emzirme döneminde) doktor doktor gezdik... Hepsi bişey söyledi, ilaç verdi geçmedi... En son tavsiye üzerine bi dr a gittik.. Bana süt içiyor musunuz dedi.. Ben de içiyorum dedim.. Sütü kesin geçecek dedi... Gerçekten ben sütlü gıdaları kestim kanama geçti.... Sonra keçi sütüne başladık...
Ben de dün eşimle tartıştım,hatta tartışmak denmez çok kötü kavga edip boşanma noktasına geldik. Küfürün hakaretin bini bin paraydı. nerdeyse dayak yiyecektim. Dün öğlen 12 den akşam 9 a kadar ağladım , gözlerim hala şiş,bu şekilde işe geldim,herkese çok uyumuşum ondan gözüm şişti diye yalan söyledim ama kimse yutmadı tabi,rezil oldum. bugün doktor da anladı ve çok kızdı ağladığım için.
bu akşam konuşucaz ama ben boşanma kararımı aldım ve kararımdan da dönmeyi düşünmüyorum. onun için ufak tefek tartışmaları, hele hele gönlünü aldıysa lütfen büyütme ve unut.biliyorum ki sevgi dolu bir ilişkiniz var.
Allah güç kuvvet versn kardeşşş..
Öfke kontrol problemi olduğunu kabul edip tedaviye yanaşması iyi bişey aslında... İnşallah bunu davranışlarına da yansıtır...

hamileliğiniz süresince toplam 12 kilo aldığınızı ve 3500 gram ağırlığında bir bebek dünyaya getirdiğinizi kabul edelim. Bu duurmda aldığınız kiloların dağılımı şu şekildedir.

Hamilelik süresince aldığımız kiloaların dağılımı
Bebek 3500 gr
Plasenta 700 gr
Amniyon sıvısı 800 gr
Uterus(rahim) 900 gr
Meme dokusu 400 gr
Kan hacmindeki artış 1250 gr
Dokulardaki su artışı 1250 gr
Annedeki yağ hacmi artışı 3200 gr
Toplam=12 kg

Aldığınız bu kiloların yaklaşık 6 kilosunu bebeğinizin doğumuyla birlikte kaybedeceksiniz. Tutulan suyun da önemli bir kısmının kaybedilmesi ile doğumunuz takip eden ilk hafta sonunda aldığınız kilolarınızın 8 kiloya yakınını verdiğinizi fark edebilirsiniz.
Hamileliğiniz sırasında ne kadar çok kilo almışsanız o kadar kolay ve hızlı verebilirsiniz. Bu nedenle eğer hamileliğiniz süresince aşırı kilo aldığınızı düşünüyorsanız paniğe kapılmayın. Ancak bu durum sizi geriye kalan kiloları da kendiliğinizden vereceğiniz hisiine kaptırmasın. Kalan kiloları egzersiz ve diyet ile verebilirsiniz. Ancak bunun için aceleci davranmayın. Zira emzirme dönemi diyet yapmak için uygun bir dönem değildir.

ALINTIDIR..

canim ya ne güzel gezmissiniz bizde kacgündür hava güzel diye geziyoruz almanyanin son günesleri iste gerci dogru dürüst yaz olmadi ama olsun ne yapalim..yarinda yüzmeye gidicez insallah..tekmeler insani cokkk mutlu ediyor canim benim benide öyle bizde sizin gibi sunu yapariz bunu yapariz o söyle yapar ay arabanin arkasinda abileriyle oturur yok evde sunu yapar bitmez sizinde bu muhabbet canim .bol bol hayal edin hayali bile cokk güzel allahim tez zamanda kucaklarimiza almayi nasip etsin sag saglim kurban oldugum allahim insallahhh aminnn..ayrica hastane cikis kiyafetlerinide güle güle giysin sag saglim canim benim..

öle valla canım iyi oldu ya...sorma yerim yerim nasılda güzel tekmeliyolar....allah hepimize yavrumuzu kucağımaıza almayı nasip etsin

Herkese günaydın arkadaşlar.. Güya siteye üye oldum ama bu kezde nete girme imkanım olmadı..
Daha öncede yazmıştım yeni eve taşınıyoruz diye.. Taşındık.. Canım kocam o kadar yoruldu ki taşınma hengamesinde.. Hadi yoruldu bari değseydi.. :( Ben kayınvalideyle oturuyorum. Onun beğeneceği bir ev tuttuk hadi gönlü olsun diye, şimdi de burası yol kenarı, çok gürültü var ben burda oturamam diyo ya.. Gelip kendi beğendi bide burayı.. Çok güzel çok geniş tam bize göre.. Resmen iki daire gibi dedi.. O kadar temizlik yapıldı.. Eşyalar geldi... Eşimle baya tartıştılar.. ev dubleks olmasa ben oturmaya devam edeceğim ama ev çok büyük.. Eşyalar taşıyıcıların getirdiği şekilde duruyor bakalım.. Bizde sıkıntıdan patlıyoruz resmen.. Kaç gecedir uyku muyku da yok.. Ondan sabahın nurunda net başına geçtim ya..
Dün o kadar çok ağladım ki.. Cennet kokulu yavrumda hissetmiştir diye içim içimi yedi.. İnsanlara çok fazla iyi niyetle yaklaşmayacaksın, yaklaşırsan sonu böyle hüsran oluyor işte.En çokta eşime üzüldüm.. Bende burdan çıkarsak birdaha dublekste falan oturmam dedim. Şimdi eşimde kayınvalide de ayrı ev tutacağım diyor.. Rabbim cc hakkımızda en hayırlı olacak şekilde sonuçlandırsın inşAllah.. Kimseyle konuşamıyordum bu sıkıntımı.. İyiki burası varda yazıp biraz rahatladım..

yeni eviniz ayrlı olsun dicem ama kayınvliden resmen içine etmiş ama yine de hayrlı olsun....yani neden bukadar kayınvalidelere taviz verirler anlamyrum nekadar yüz verirsen okadart astar istyolar arkadaş....azıcık bırakın şu karı kocaları ya azıcık.....benim kayınvli de vardı biraz da ben engelledim....:1:yani şimdi kızkardeşimin başında öle bi kaynvalide ve kayınpeder varki ve kızkardeşim 3 aylık evli ama sorsan 3 senelik evli gibiyim der kıza illahla ettrdiler resmen allah yardımcın olsun canıım ama böle alttan aldıkça daha çok zarar görürsün tecrübemle konuşuyorum valla

üle güle sağlıkla kullansın inşallah ay bizde sonunda hissediyoruz rabbim nasıl güzel bi duygu çaybahçesinden çıktık babası teknosa da tv göstercem diye çatlarken servis geldi binelim diye koştururken uyandı bebiş babasına beni niye uyandırdınız diye kızıyo diyorum ay nasıl güzel bi duygu rabbim tüm kullarına yaşatsın tabi kucağımıza almayıda

bide kocişlerden şikayetler olmuş :) ay onların işide zor ben ağlayıp rahatlarken o işte bile sinir halinde gezmiş bana bile şikayet ettiler biyandan beni idare ediyor bi yandan kendi üzülüyor inanın geceleri hoplayıp duruyordu onun uyku acık ağır ben tepinsem duymaz ama o zıplasa ben uyanıyorum ama iş konusunda bi balkon yıkar tabi demirleri ben silerim cam önü mermeri ben silerim o tabanı yıkar ve yıkadım da yaptımda ki subayların bol olduğu biyerde oturuyoruz balkon yıkayan cam silen çamaşırını asan bile var bende balkondayken kimi görsem gösteririm ama hakkınıda yemeyeyim doğal gaz yaptırınca heryer tozdu ve hamişliğin ilk ayları diye kapılarımı duvarlarımı bile sildi eh acıyınca yapıyolar ama ensevdikleri şey kumanda kanepe yastık üçlüsü eh bide çay ve yanına bişeyler hazırsa tamam engüzel haftasonu tatili o onlara :1:

teşekkür ederim canım ..
aynen bizde öleyiz eşim acaip horlar ve top atsan uyanmaz bende azıcık bişeye uyanırım ve hemen uykuyada dalamam....geceleri yastığın altına girip ağladığımı bilirim uyuyamıyrum die..valla bu saydıkları sanırım değiştiremeyiz bazı şeyler doğanın nasıl kanunuysa bu erkeklerin huylarıda hep aynı kardeşim bunlarda doğanın kanunu olmuş onlarda bizden şikayetçi.....yok çok nankörmüşüz ...yok çok nazlıymışız...yok vardan yoktan anlamazmışız yok ne istediğimiz belli değilmiş miş miş miş :))

sağolun kızlar vakit ayırıp yorum yapmışssınız.tamam pide olsun millet aç kalmasın:)ama ben daha konsept sevimli akıllarda kalan bişey hayal etmıstım şimdi hıc hevesım kalmadı tamam dedım kendı evınde 100 kişi cagır pidelı ayranlı yap mevlüdü.havlunu da dagıtırsın olur biter.valla uğrasacak keyıf bırakmadı.bıde tutturdu logusa yatagına gırcekmısım evet gırenler oluyorda ben sevmıyorum dedım sen neyı sevıyonkı dıyo:)ben heveslenıyorum gircen logusa yatagına dedı sen gır benım yerıme dedım eşimde gözlerini pörtletıyo karşıdan:)düğünümü de böyle yapmıstı hayalımle kel alaka bişey olmustu.eşimde kırma kadını heveslenıyor dıyor ama benım hevesi düşünen yok.sonra diyorum aman bebeğim de bende sağlıkla kurtulalımda bunlar boş işler falan dıyıp sakınlesıyorum:)halbukı dese kızım ben böyle hayal edıyorum senın gönlünden gecen nasıl bişey eskiyle yeniyi sentezleyelım falan :)hayal ettim de böyle dedıgını yok anam hayali bile komik geldi:52:

insan başkalarını duyunca kendi haline şükrediyo ve o sinir bozan kayınvalide o anlık sevimli gelebiliyop dimi vay be ne insanlar varmış die:1: ama hayatım allaha şükür halimize ama daha kötüleri var diyipte sinir olduğumuz şeylerede susucak değiliz ki bizimde fikirlerimiz düşüncelerimiz var bazen gelinler gerçekten insan değilde robot muamelesi grüyo her konuda:27:

Kaynana mevzuları acılmış en sevdigim konu :1:
valla ben kaynanadan ilk 1 yıl cok çektim.dügünümü , gerdek gecemi ,cicim aylarımın içine mıçtı
sonraki 4 yıl cok rahattım, cünkü iplerimi kopardım tamamen
eşime " o senin annen istedigin zmaan git gel ,ihtiyaclarını gider ama beni muhatap etme" dedim.
Eşimde sagolsun anlayışla karşıladı beni annesiyle karşı karşıya getirmedi
kaynanamın ismini bile koymadım kızıma :)
şimdi ogluma kayınpederimin isminide koymak zorunda degilim.
Herkes ektigini biçermiş.Onlar bunu hakediyor.
2 yıldır sadece bayramları gittim ,hacıya giderken filan yardıma gittim tam aramız düzeliyor derken yine yaptılar yapacaklarını
buna ragmen ramazan bayramında yine gittim bayramdır diye yine cok büyük terbiyesizlikle karşılaştım
bundan sonra avuçlarına tuz döküp yalasınlar,işim olmazz artık

canım ya senin yaşadıklarını yaşamadım belki ama genelde kendi yerime koyar öle yorum yaparım ozaman çok daha iyi anlayabiliyrum hayal gücüm okadar kuvvetliki resmen yaşıyrum o anda ......
benimde düğünümde çok karıştı en çok istediğim gelinliğimi giyemedim mesela... hala içimde kalmıştr anneme eşime yalvarmıştım nolur giyyim die ama kimse bişey yapamadı eşime arada hatılatrım başını taşlara vurur neden sesimi çıkaramamışım die....kendi kızı en ağır dekolteyi giymiştr orda dank etti zaten eşime ..benim istediğimde de gram dekolte yoktru ayrıca gelinlikte hiçde sevmem dekolte......kendini soğutmaktan başka bişey yapmadı....noldu sanki şimdi yoluma güller dökse nolur....ben cicim ayımın içine ettrtmedim çünkü evlendim ve sesim çıktı güzel günlerimi mahvetmesine izin vermedim ve hiç pişman değilim gayetde güzel bi evlilik yaşadım halada yaşıyorum :nazar: .....bende 2 tane vardı bide eltim bir türlü yıldızımız barışmayan eltim neyse ya şuan kayınvalidemlerle aramız iyi eltim hariç çok şükür kötü olmak istemyrum insan onlArıda aıryo bi saat sonra...şimdi eminim sende mutlusundur keşke en başından yapsaydın ama akıl işte yapsaydık ben istdediim gelinliği giyerdimm dimi:14:

cnm inş istedigin zmaanda olur bebegin tekrar
ama şunu söleyim bende peşpeşe dogurmak istiyordum yaş araları cok olmasın arkadaş olsunlar diye
ama dogum yapıp cocuk bakmanın cok kolay olmadıgını görünce 2.cocugu yapmaya karar vermek o kadar zor oluyor ki
ben güyya kkızım 2 yaşındayken bidaha düşünüyordum ama gözüm yemedi.erteledikce erteledim
cünkü insan rahata cok alışıyor dur bu yılda gecsin ,tatilimide yapayım ,borclarda bitsin ondan sonra diye diye bak kızım 4 yaşına geldi
ben halaa hazır degildim 2.cocuk yapmaya ama hamile kalıverdim :)
hep kızardım kazara hamile kaldım diyenlere benim başımada geldi.gercekten kazara hamile kalmak diye bişi varmış :1:

bu kaza olyını sorucaktım bende nasıl oldu korunma falan yokmuydu:1: hep merak ederim nasıl kazayla yapıyolar ya die

Kızlar şimdi rutin kontrolden geldim.
doktor sırt üstü yatmak kesinlikle yasak dedi, bilginize :) kordon dolanması olup,Allah korusun bebeği boğabiliyormuş ve kan akışı olmuyormuş. yüzüstü zaten yok.
Ve sağa sola dönerken, oturur pozisyona gelip öyle dönecekmişiz kordon dolanmasın diye.

pufff:27: ben sırtüstü yatrum ya napıyım hamile kalmadan önce yüzüstü yatmadan uyuyamazdım alıştrdım zorla şimdi de sırtüstü yatrum uf ya

Kimse başıma gelmez demesin, rüya gibi, sevgi dolu bir evliliğim vardı benim 1,5 ay öncesine kadar. Başıma gelene inanamıyorum zaten şoktayım.
ama güçsüz değilim,ekonomik özgürlüğüm var,bebeğime bakabilecek durumdayım.
dolayısıyla hiçbirşeyden korkmuyorum. 3 gün ağlarım, 5 gün özlerim ama zamanı ilaç ederim kendime,hiç önemli değil. Bir daha dayak yemek istemediğim kesin,bir tek onu biliyorum ve yavrumu sevgi dolu bir ortamda büyütmek istiyorum.
Sebebine gelince, chicco'ya girdik, oyun parklarına bakıyorduk, mağazaya girer girmez limoni suratla dolaşmaya başladı, "o pahalı, bu ne biçim fiyatlar, plastik yatağa koydukları rakama bak..vs..vs. bin tane laf saydırdı.
Dedim ki ,zaten fikir edinmek için geldik, birşey almıcaz ki ,neden söylenip söylenip hevesimi kırıyosun,keyifle dolaşsana biraz dedim. başladı mağazanın ortasında bağırmaya. Rezil oldum. çıktım ağlaya ağlaya arabaya koştum.
ben onu arkamda bırakıp nasıl gidermişim arabaya diye, olan oldu. sebep bu!

canım aynı dert bende de vardı .yani öle ciddi dercede dayak yemedim ama yapıp yapıp pişman oluyodu şimdi çok şükür öle değiliz kaç yılldr evlisiniz siz
şimdi bende de varmış diyrum....çünkü alttan alıp uzatmayınca olmuyo gerçekten...aslında eşinle bir sorunun olduğunu sanmıyrum....ne yapıcağına ilk önce kesin karar ver...vicdan azabı çekmem diyosan ayrıl.....bi insan yedisinde neyse yetmişinde de odur dicem ama değişenler var gerçekten ....
iyi düşn ayrılmak çözüm değil bebeğinde var hamilesin bu ayrlık sürecinde çok yıpranıp çok ağlayıp çok üzülebilirsin ve bu bebeğinide etkilicektir

beyin gelişimi 5 aydan sonra başlıyormuş bu aydan sonra balık yemek işe yarıyor yanı sen baya bı erken yemıssın keske bu aylarda okadarını yeseydın:)ben haftada bır yıyorum ama mıdem agzıma gelıyor normalde cok iştahla yerdım ama şuan öle deıl.hergün ceviz ve roka yıyorum bazen roka bulmak zor oluyor ama en azından zevkle yıyorum..

canım neden roka bulmakta zorlanıyosun marketlerde ve pazarlarda fazlasıyla var hangi şehirdesin sen

kızlar benim gibi birşey yaşayan varsa cevaplar mı lütfennnnnn???????sabahtan beri bi ağrı saplanıyor kasıklarıma; afedersiniz tam vajinaya bir bıçak saplanıyor gibi oluyor. tuvalete girdim mi çıkamıyorum sürekli. yeşil bi akıntı geldi az önce tuvalet kağıdına...acaba diyorum ayaklarımı falan mı üşüttüm; ya da öğretmenim bugün biraz fazla yoruldum ondan mı oldu sizce. yarın doktora gideyim diyom ama içim rahat değil...nedir sizce ya?

kızlar benim gibi birşey yaşayan varsa cevaplar mı lütfennnnnn???????sabahtan beri bi ağrı saplanıyor kasıklarıma; afedersiniz tam vajinaya bir bıçak saplanıyor gibi oluyor. tuvalete girdim mi çıkamıyorum sürekli. yeşil bi akıntı geldi az önce tuvalet kağıdına...acaba diyorum ayaklarımı falan mı üşüttüm; ya da öğretmenim bugün biraz fazla yoruldum ondan mı oldu sizce. yarın doktora gideyim diyom ama içim rahat değil...nedir sizce ya?

bebek hareketleri nasıl hissediyomusun

ben 17 kilo almıştım kızlar
53 le hamile kaldım 70 ile doguma gittim
dogumdann cıkıp eve geldikten bi kac gün sonra kilom 61 olmuştu

aşagıdaki bilgiye göre hesap yaptıgımda gercekten dogru cıkıyor

Bebek 3600 gr
Plasenta 700 gr
Amniyon sıvısı 800 gr
Uterus(rahim) 900 gr
Meme dokusu 400 gr
Kan hacmindeki artış 1250 gr
Dokulardaki su artışı 1250 gr

Toplam : 8.900 gr yani benim dogumdan sonraki vermem gereken kilo bu olmalıydı.ben 9 kilo vermişim.yani tutturmuşum :)

Annedeki yağ hacmi artışı 8000 gr --->bu yağ hacmi benim aldıgım asıl kilo oluyor bununda 5 kilosunu emzirme dönemimde verdim
Toplam=17 kg alınan kilo.
kalan 3 kilom vardı.
ben kilomu koruyamadım ve tekrar 67 ye cıktım.sonra diet yaptım şimdiki bebegime 58 ile hamile kaldım .
Darısı sizlere olsun :)

Son düzenleme:
bugün ara ara yazdıklarınızı okudum anca kızlar yetişemedim size

kayınpederim ve kankisi güzel meleğim için evin dışına yalıtım yapıyolar sağolsunlar kışın üşümesin die bahsetmiştim daha öncede bizim ev buz buz boşuna doğalgaz parası ödyruz die bütün gün onlarla ilgilendim yemek çay cart curt

allahtan kızkardeşim ve kayınvalide de el attı yemek işine

şimdi yazablyrum daha yeni paydos ettiler ya

yoruldum da valla kızkardeşim canım benim abla sen bırak abla sen otr ama kayınvalidem hiiiç
ne varsa canında kanında var kıyamıyo insan kanına canına

neyse meleiğim için ev sıcak olsunda yoruluruz nolcak :34:

kasık agrısı bende de var rahim büyümesiymiş ama yeşil akıntıya benım doktorum bıle önem verıyor kı kendısı dıger akıntı sekıllerını hıc sallamaz ama yeşil olursa enfeksıyondur hemen gel demıstı.bol bol su iç ve en kısa zamanda doktora gıt bence.

Enfeksiyona benziyor, istersen acile git bi tahlil yaptır... Geçmiş olsuuun..

kızlar bugün ben saglık ocagına gittim tetanoz ve hepatit aşımı yaptırdım
sizlerde oldunuzmu ,çok yaktı bu tetanoz aşısı:2:
bu arada 90 kilo olmuşum hemşire maaşallah dedi:17:
kaç kilo alacam bilmem doguma kadar :78:
bu arada ogluşumun hareketlerini hissediyorum galiba sonunda çok az bir pıtpıt oldu:nazar::nazar::9::9:
sırt üztü yatmıştım ,anam bişey oldu sag tarafımda tam tam net anlamadım sonra tekrar oldu gece bu kadarcık bi daha olmadı ama çok mutlu oldum:9::9::9:
anlatamam bu duyguyu yeniden yaşamak çok güzel darısı herkeze inş :nazar::nazar::nazar:

Back
X